• Yazar Pınar Keleş
  • Güncellenme Tarihi 24 Mayıs 2024
  • Okuma Süresi 5 dakikada okunur

Instagram canlı yayınları, kullanıcıların gerçek zamanlı olarak video yayınladıkları ve takipçileri ile anlık etkileşime geçebildikleri Instagram özelliğidir. Instagram uygulaması üzerinden “+” simgesine tıklayarak kullanıcılar gerçek zamanlı yayınlar açabilmektedir.

 

Instagram’da canlı yayın yapan kişilerin takipçilerine anlık bildirimler gönderildiği için yayınların izlenme olasılığı da artmaktadır. Instagram canlı yayın açma sürecinde kullanıcıların dikkat etmesi gereken birçok unsur da bulunur. Çünkü bu yayınlar gerçek zamanlıdır ve yayını izleyen kişiler anlık olarak mesaj atma, beğeni gönderme vb. özellikleri kullanabilmektedir.

 

Instagram Canlı Yayın Nasıl Açılır adlı bu yazımızda sizlere Instagram’da canlı yayınlar hakkında bilgi vereceğiz. Bununla beraber Instagram’da canlı yayın açma adımlarından da bahsedeceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve böylece Instagram canlı yayın nasıl açılır sorunuza yanıt bulabilirsiniz.

 

Instagram Canlı Yayın Nedir?

 
Instagram Canlı Yayın Nasıl Yapılır?
 

Instagram canlı yayın, Instagram kullanıcılarının anlık olarak yayın açtıkları ve kullanıcılar ile gerçek zamanlı etkileşime geçtikleri bir instagram özelliğidir.

 

Instagram canlı yayınları, gerçek zamanlı geri bildirimler almayı sağladığı için ve izleyiciler ile samimi bağlar kurmaya yardımcı olduğu için oldukça çok tercih edilmektedir.

 

Instagram Canlı Yayın Açma Adımları

 
  • Instagram uygulamasına giriş yapın.
  • Uygulamada yer alan “+” butonuna tıklayın.
  • Buradan canlı bölümüne gelin.
  • Ortada yer alan canlı yayın simgesine tıklayın.
 

Bu adımları tamamlayarak sizler de Instagram’da kolayca canlı yayın açabilirsiniz. Dilediğiniz takdirde iki kişilik ya da dört kişilik canlı yayınlar da yapabilirsiniz.

 

Instagram’da Ortak Canlı Yayın Nasıl Yapılır?

 
Instagram Ortak Canlı Yayın Nasıl Yapılır
 

Instagram’da canlı yayın yapmak isteyen kişiler diledikleri takdirde başka kişileri de yayınlarına katarak Ortak Instagram canlı yayınları yapabilmektedir. Instagram’da ortak canlı yayın yapmak için:

 
  • İlk olarak Instagram’da canlı yayın açılması gerekir.
  • Canlı yayını başlattıktan sonra canlı yayın ekranında yer alan “Ekle” butonuna tıklayın.
  • Ortak canlı yayın yapmak istediğiniz kişiyi seçtikten sonra “Gönder” butonuna dokunun.
  • Bu adımları tamamladıktan sonra Instagram’da ortak canlı yayın yapmak istediğiniz kişilere bildirim gönderilecektir.
 

Bildirim gönderdiğiniz ve Instagram’da ortak canlı yayın yapmak için davet ettiğiniz kişiler yayın davetinizi kabul ettikten sonra Instagram’da ortak canlı yayın yapmaya başlayabilirsiniz.

 

Instagram Canlı Yayınlarına Katılma İsteği Gönderme

 

Instagram’da canlı yayın yapan kişilerin yayınlarını izliyorsanız sizler de Instagram canlı yayınlarına katılmak için istek gönderebilirsiniz.

 
  • Katılmak istediğiniz canlı yayınları bulun.
  • İzlemeye başlayın.
  • Alt bölümde yer alan canlı yayına katılma isteği gönder (kamera) kısmına tıklayın.
 

Bu adımları tamamladıktan sonra bir Instagram canlı yayınına katılma isteğiniz gönderilecektir. Canlı yayın yapan kişi bu isteği kabul ettikten sonra sizler de canlı yayına katılabilir ve gerçek zamanlı ortak yayınlar da yer alabilirsiniz. Fakat Instagram’da canlı yayın yapan kişiler katılma isteğinizi kabul etmediği takdirde ilgili yayınlara katılmanız mümkün olmayacaktır ama izleyiciler arasında yer alabilir ve canlı yayını izlemeye devam edebilirsiniz.

 

Instagram Canlı Yayın Nasıl Kaydedilir?

 
Instagram Canlı Yayın Nasıl Kaydedilir
 

Instagram canlı yayın açma işleminin ardından kullanıcılar canlı yayınlarını kaydedebilmekte ve sonrasında profillerinde paylaşabilmektedir. Instagram canlı yayınını kaydetmek için:

 
  • Canı yayınızı sonlandırın.
  • Canlı yayınınızı sonlandırdıktan sonra profilinizin altında yer alan “Bitir” butonuna tıklayın.
  • Bunu yaptıktan sonra karşınıza çıkan ekranda yer alan “Canlı yayını kaydet” seçeneğine tıklayın.
  • Kaydetme işlemini tamamladıysanız eğer yayınınız galerinize eklenecektir. Sonrasında istediğiniz zaman bunu izleyebilirsiniz.
 

Instagram canlı yayın kaydetme özelliği canlı yayın yapıldıktan sonra uygulanması gereken bir özelliktir. Sonlandırdıktan sonra canlı yayınınızı kaydetmeniz mümkün değildir. Bu nedenle canlı yayınınızı bitirdikten hemen sonra canlı yayınınızı ekleyebilirsiniz.

 

Instagram Canlı Yayın Nasıl Paylaşılır?

 

Instagram’da canlı yayın esnasında yayını başkaları ile paylaşmanız mümkündür. Bunu yapmak için:

 
  • Instagram’da bir canlı yayın bulun ve izlemeye başlayın.
  • Ardından canlı yayının alt bölümünde yer ok işaretine tıklayın.
  • Canlı yayını paylaşmak istediğiniz arkadaşınızı bulun ve göndere tıklayın.
 

Bu adımları tamamladıktan sonra Instagram’da canlı yayınları istediğiniz arkadaşlarınıza gönderebilir ve onların da canlı yayınları izlemesini sağlayabilirsiniz.

 

Bilgisayardan Instagram Canlı Yayın Yapma

 
Bilgisayardan Instagram Canlı Yayın Açma
 

Bilgisayardan Instagram canlı yayını yapmanız da mümkündür. Bilgisayardan Instagram’da canlı açmak için:

 
  • Instagram webe giriş yapın.
  • Sol bölümde yer alan “Oluştur” butonuna tıklayın.
  • Buradan Canlı videoyu seçin.
  • Instagram canlı yayın konusu seçin.
  • Instagram canlı yayın hedef kitlesi belirleyin.
  • Ardından bir canlı yayın uygulaması seçin ve paylaşılan anahtarı tıklayın.
 

Bu basit adımları tamamlayarak sizler de Bilgisayardan Instagram canlı yayını açabilir ve böylece seçtiğiniz hedef kitleye yayın yapabilirsiniz.

 

Instagram Canlı Yayın Püf Noktaları

 

Instagram’da canlı yayın açan kişiler belirli şeylere dikkat ederek canlı yayın kalitesini artırabilmektedir. Bu da aslına bakıldığında canlı yayınların izlenme süresini artırmaktadır. Instagram canlı yayınların püf noktaları şunlardır:

 
  • Instagram’da canlı yayın yaparken bağlantı kalitenizin iyi olması canlı yayınınızın kesintiye uğramasının önüne geçer.
  • Bağlantı kalitesinin iyi olması piksel problemi yaşamanızın önüne geçecektir.
  • Instagram canlı yayınlarında ses kaliteniz düzgün değilse bunu arttırmak için yardımcı bir mikrofon kullanabilirsiniz.
  • Instagram canlı yayınlarında hareketleri engellemek ve görüntünün profesyonel bir şekilde gözükmesini sağlamak için Tripod kullanımına önem verebilirsiniz.
  • Instagram’da açacağınız canlı yayınlar için temalar belirleyebilirsiniz. Bu temalar sayesinde canlı yayınınızın akışını takip etmeniz daha kolay olacaktır.
  • Instagram hesabından yapacağınız bir canlı yayına alanında uzman bir kişiyi davet edebilir ve takipçilerinizin bu kişilere soru yöneltmesini ve bu sorulara yanıt bulabilmesini sağlayabilirsiniz.
  • Canlı yayınlarınızda takipçileriniz olacağı için takipçilerin sorularına yönelik İnstagram canlı yayınları da yapabilirsiniz.
  • Instagram’da yaptığınız canlı yayınları kaydedebilir ve onları profilinizde paylaşabilirsiniz. Böylece takipçilerinizin yaptığınız canlı yayınları daha sonradan izlemesini sağlayabilirsiniz.
  • Instagram’da canlı yayınlarınız esnasında arka planda bir fon müziği çalabilir ve böylece yayınlarınızın daha kaliteli olmasını sağlayabilirsiniz.
  • Instagram canlı yayınlarınızda filtreler kullanabilir ve böylece görüntülerinizin daha profesyonel olmasını sağlayabilirsiniz.
 

Instagram canlı yayın püf noktalarına önem verebilir ve sizler de böylece profesyonel canlı yayınlar yapabilirsiniz.

 

Instagram Canlı Yayın Süresi Ne Kadar?

 
Instagram Canlı Yayın Süresi Nedir
 

Instagram’da canlı yayın açan kişilerin canlı yayın süresi maksimum 4 saattir. Bir instagram canlı yayınında 4 saat dolduktan sonra bu yayını kapatmanız gerekir. Fakat yayınınıza devam etmek istiyorsanız yeniden canlı yayın açabilir ve böylece yayın yapmaya devam edebilirsiniz.

 

Instagram Canlı Yayınlarından Para Kazanılır mı?

 

Instagram’da canlı yayın açan yayıncılar, eğer yayınları esnasında rozet alabilirse bu yayınlardan para kazanmaya başlayabilmektedir.

 

Instagram Canlı Yayınında Müzik Dinletime Yapılır mı?

 

Instagram’da canlı yayın yapan kişiler yayınlarının daha etkileyici olması için müzik dinletmek isteyebilir. Instagram canlı yayında müzik dinletmek için bir hoparlör, bilgisayar veya farklı bir telefondan müzik açarak müzik dinletebilirsiniz.

 

Instagram Canlı Yayın Engeli Nedir?

 

Instagram canlı yayın engeli, bir instagram kullanıcının Instagram’da canlı yayın yapmasının kısıtlanmasına verilen isimdir. Genellikle canlı yayın politikalarını ihmal eden yayıncılar bu engel ile karşı karşıya kalır. Instagram canlı yayın engeli saatlik, günlük, haftalık, aylık ya da süresiz olarak görülebilir.

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 
E-Ticaret için en doğru altyapı
Hemen Şimdi

E-ticaret Sitenizi Kolayca Açın

21.000+ İşletmenin tercih ettiği e-ticaret altyapısıyla internetten satış yapmaya başlayın!

15 Gün Ücretsiz Deneyin!
<