Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

En Çok Satılan Dijital Ürün Örnekleri

Güncelleme Tarihi: 17.04.2024

İçindekiler;

Dijital ürün satmak günümüzün en popüler e-ticaret sektörlerinden birisidir. Çünkü dijital ürün satan işletmeler hem iş yeri masraflarını azaltmaktadır hem de bir kere ürettikleri dijital ürünleri istedikleri kadar satabilmektedir. Dijital ürün satışı yapan işletmelerin genellikle ürün maliyetleri emek ve zamandır. Bu nedenle günümüzde birçok kişi internetten dijital ürün satışı yapmayı düşünmektedir.

 

Dijital ürün satışı yaparken seçilecek ürünler işletmenizin satışını arttırmada oldukça etkilidir. Çünkü talebin fazla olduğu ürünleri üretip satmak daha fazla müşteriye hitap etmenizi sağlayacaktır. Bu nedenle internetten satılacak dijital ürünleri bulmak için dijital ürün fikirlerinden yararlanmanız oldukça önemlidir.

 

Dijital Ürün Satmak İsteyenler için Dijital Ürün Fikirleri adlı bu yazımızda sizlere e-ticaret sitenizden ya da ETSY gibi e-ticaret pazaryerlerinden satabileceğiniz dijital ürün fikirleri hakkında bilgi vereceğiz. Siz de bu yazımızı inceleyebilir ve dijital ürün örnekleri hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; ETSY'de Satış Yapma Rehberi

 

Dijital Ürün Satmak İsteyenler için Dijital Ürün Fikirleriü

 

Dijital Ürün Fikirleri

 

Dijital ürün fikirleri genellikle talebin fazla olduğu dijital ürünleri kapsayan fikirlerdir.

 
  • E-tablolar
  • Yazılı şablon dosyaları
  • Kutlama Kartları
  • Yazı Tipleri
  • Planlama Araçları
  • Grafik Şablonları
  • Ses Dosyaları
  • Araştırma Dosyaları
 

Dijital ürün örnekleri olabilecek ürün çeşitlerdir. Bu ürün grupları içerisinde farklı özellikte bulunan birçok ürün çeşidi de yer almaktadır. Gelin şimdi hep beraber detaylı bir şekilde bunlara göz atalım.

 

İlgili İçerik; E-ticaret Nedir, Nasıl Yapılır?

 

Dijital Ürün Fikirleri Nelerdir

 

E-tablo Şablonları

 

Dijital ürün örnekleri arasında yer alan e-tablolar ya da bilinen bir diğer adıyla elektronik tablolar talebin fazla olduğu ürünlerden birisidir. Çünkü günümüzde belirli konularda hesaplamalar yapmak isteyen kişiler daha çok Excel ve Google tablolar gibi araçlar ile hesaplama işlemlerini yapmaktadır ve tablo oluştururken zaman kaybetmek yerine birçok kişi ihtiyaçlarına yönelik oluşturulan tablo şablonlarını kullanmayı tercih etmektedir.

 
  • Sosyal Medya Raporu Şablonu
  • Ev Bütçesi Şablonu
  • Ödev Planlama Şablonları
  • Alışveriş Listeleri
  • Haftalık Görev Atama Çizelgeleri
  • Kar ve Zarar hesaplama şablonu
  • İşletme Gelir ve Gider Şablonu
 

Excel şablonları olarak bilinmektedir. Bu ürünlere olan ilgi her geçen gün artış gösterdiği için dijital ürün satmak isteyen kişiler daha çok bu tür şablonlar yaratarak satışını yapmaktadır.

 

Dijital Ürün Satmak E-tablo

 

Yazılı Şablon Dosyaları

 

Yazılı şablon dosyaları daha çok Microsoft Word gibi programlar ile kullanılabilen dijital ürünlerdir.

 
  • Broşür şablonu
  • Özgeçmiş şablonları
  • Etkinlik şablonu
  • Planlama şablonu
  • Fatura şablonu
  • Makale Şablonu
 

Word şablonları olarak bilinmektedir. Günümüzde birçok kişi dijital ürün satışı yapan işletmeler tarafından oluşturulan bu tür şablonları satın alarak kullanmaktadır.

 

Dijital Ürün Satmak Yazılı Şablon

 

Kutlama Kartları

 

Dijital ürün fikirleri arasında yer alan bir diğer ürün grubu ise kutlama kartlarıdır. Dijital ürün satan firmalar Adobe Photoshop, Canva vb. tasarım araçlarını kullanarak doğum günü, yıl dönümü, anneler günü, yeni yıl, babalar günü vb. özel günler için kutlama kartları hazırlamakta ve bu ürünleri internetten satışa sunmaktadır.

 

Kutlama kartları kişiselleştirme çalışmaları da yapılabilecek dijital ürün fikirleri arasında yer aldığı için ürün kişiselleştirmesine önem veren kişiler tarafından tercih edilen ürünlerdir. Siz de internetten dijital ürün satışı yapmak istiyorsanız kişiselleştirme yapabileceğiniz kutlama kartları tasarlayabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Niş Ürün Nedir, Nasıl Bulunur?

 

Dijital Ürün Satmak Kutlama Kartları

 

Yazı Tipleri ( Yazı Fontu )

 

Kurumsal bir kimlik yaratmak isteyen markaların kendilerine ait bir yapı tipi olması gerekir. Genellikle markalar bu ihtiyaçlarını profesyonel destek sağlayan kişiler aracılığı ile giderir ve markalar kendilerine ait bir yazı fontu ürettirir. Bu nedenle birçok kişi dijital ürün olarak kendi oluşturduğu yazı fontlarını da satmayı tercih eder. Fakat yazı fontu üretmek isteyenlerin biraz da olsa grafik bilgisi olması önemlidir.

 

Sizler de grafik tasarım hakkında bilgi sahibiyseniz markalar için yazı fontu üretebilir ve böylece gelir elde edebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Kurumsal Kimlik Oluşturma Rehberi

 

Dijital Ürün Satmak Yazı Tipleri

 

Planlama Araçları

 

Günlük, haftalık, aylık planlarını düzenli bir şekilde yapmak isteyen kişiler daha çok planlama yapabilecekleri program ve şablonlara ihtiyaç duymaktadır. Bu nedenle birçok kişi dijital ürün örnekleri arasında bulunan planlama araçlarını satın almayı tercih etmektedir.

 

En çok satılan dijital ürünler arasında yer alan planlama araçları kişilerin günlük, aylık, haftalık rutinlerini planlayabileceği dosyalardır. Genellikle planlama aracı satan kişiler bu ürünleri müşterilerinin isteklerine göre kişiselleştirerek satışa sunmaktadır. Böylece hem kişiselleştirilmiş ürün satışı hem de dijital ürün satışı sayesinde kişi ve işletmeler hızlı bir şekilde kar edebilmektedir.

 

Dijital Ürün Satmak Planlama Araçları

 

Müzik ve Ses Dosyaları

 

Müzik ve dosyaları da dijital ürün olarak satılan ürün çeşitlerinden birisidir. Aslına bakıldığında insan hayatının her alanında önemli olan müzik markaların vazgeçemeyeceği ürünlerden birisidir. Çünkü her işletme yaratacağı reklamlarda ve videolarda müzikler kullanarak hedef kitlelerinde yer alan kişileri daha fazla etkilemeyi istemektedir. Bu nedenle özgün müzikler kullanmak isteyen markalar daha çok dijital ortamlarda satılan ve telif hakkı olmayan müzik ve ses dosyalarını satın almayı tercih etmektedir.

 

Markaların talebini karşılamak isteyen ve müzik alanında profesyonel hizmet veren kişiler ise kendi müziklerini belirli platformlar aracılığı ile satışa sunmaktadır ve böylece internetten satış yaparak gelirlerini arttırma fırsatı yakalamaktadır.

 

Dijital Ürün Satmak Müzik ve Ses Dosyaları

 

NFT Sanat Eserleri

 

Son dönemlerin en popüler dijital ürünleri arasında yer alan NFT Sanat Eserleri de internetten en çok satılan ürünler arasında yer alıyor.

 

Non Fungible Token yani bir diğer adıyla NFT, dijital ortamlarda orijinal olduğu Blockhain teknolojisi ile doğrulanan eserlere verilen isimdir. Genellikle bu ürünler NFT satış siteleri üzerinden satılmaktadır. Bazı kişiler dijital ürünler olarak ürettikleri NFT görselleri ya da NFT müzikleri para birimleri ile satışa sunarken birçok kişi de NFT görselleri Ethereum ve Bitcoin gibi kripto para birimleri ile satışa sunarak gelir elde etmektedir.

 

Dijital Ürün Satmak NFT

 

Elektronik Kitaplar

 

Elektronik kitap ya da e-kitap, okuyucuların bilgisayar, telefon ya da Kindle gibi kitap okuyucular üzerinden okuyabilecekleri kitaplara verilen isimdir. Basılı kitaplara göre daha uygun fiyatlara satılabilen elektronik kitaplara olan ilgi son dönemlerde iyice artmıştır. Bu nedenle birçok yayın evi ve yazar artık kitapları elektronik kitap olarak da satışa sunmaktadır.

 

Yayınevi ve yazarların yanı sıra belirli bir konu hakkında bilgi sahibi olan kişiler de fikirlerini diğer kişiler ile paylaşmak için elektronik kitap hazırlamakta ve internetten satışa sunmaktadır.

 

İlgili İçerik; İnternet Üzerinden Kitap Satışı Nasıl Yapılır?

 

Dijital Ürün Satmak E-kitaplar

 

Online Eğitimler

 

COVID-19’un en çok etkilediği alanlardan birisi de eğitimdir. Günümüzde birçok kurum ve kuruluş verdiği eğitimleri online olarak düzenlemektedir. Bu nedenle dijital ürün fikirleri arayan kişilerin kullanabileceği bir diğer dijital ürün grubu da online eğitimlerdir.

 

Bir konuda bilgi ve tecrübesi bulunan kişiler genellikle bu konu hakkındaki eğitim içeriklerini videolara kaydetmekte ve ardından ilgili konu hakkında bilgi almak isteyen kişilere satmaktadır. Aslına bakıldığında online eğitimler de diğer dijital ürün türleri gibi birden fazla kez satılabilmektedir.

 

Dijital Ürün Satmak Online Eğitimler

 

Dijital Ürün Nasıl Satılır?

 

Dijital ürün fikirlerinin ardından sizlerin dijital ürün nasıl satılır sorusuna yanıt vereceğiz. Dijital ürün satmak isteyen kişiler daha çok kendilerine ait bir e-ticaret sitesi üzerinden ya da ETSY gibi pazaryeri platformlarından ürün satışlarını yapmaktadır. Bunun yanı sıra müzik, e-kitap ya da NFT görsel satışı için kurulan platformlarda satış yapabileceğiniz başlıca alanlardır.

 

E-ticaret sitenizi kurarak dijital ürün satmak için sizler de Ticimax e-ticaret alt yapılarını tercih edebilir ve alt yapımız içinde yer alan özellikler sayesinde ürün ve hizmet satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax