Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

En Trend Twitter Analiz Araçları

Güncelleme Tarihi: 04.08.2023

İçindekiler;

Twitter 2006 yılında San Francisco’da kurulan bir sosyal medya platformudur. Bu platformda kullanıcılar 240 karaktere kadar olan metin, görsel ve video paylaşımı yapabilmektedir. Twitter kullanıcılarının yaptıkları paylaşımlara da Tweet adı verilmektedir. Twitter bireysel olarak kullanılan bir platform olduğu gibi kullanıcılar diledikleri takdirde bu platformu ticari amaçlı da kullanabilmektedir.

 

Twitter’ı ticari amaçlı kullanan kişiler genellikle markalardır ve burada hedef kitlelerine ulaşmaya yönelik paylaşımlar yapmaktadır. Twitter kullanan markaların önem verdiği süreçlerden birisi Twitter analizidir. Çünkü Twitter analizi sayesinde markalar attıkları Tweetler ile hedef kitlelerinin ne kadarına ulaştıklarını görebilmektedir.

 

Markalar genellikler Twitter analizi yapabilmek için Twitter analiz araçlarından yararlanmaktadır. En Trend Twitter Analiz Araçları adlı bu yazımızda sizlere Twitter analizi yapabileceğiniz araçlar hakkında bilgi vereceğiz. Bunun yanı sıra Twitter analizinden de bahsedeceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve Twitter analizi ile ilgili daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Takip Etmeniz Gereken Twitter Metrikleri


En Trend Twitter Analiz Araçları

 

Twitter Analizi Nedir?

 

Twitter analizi kişi ve işletmelerin attıkları Tweetlerin kaç kişiye ulaştığını, etkileşim oranlarını vb. başarı oranlarını ölçümlediği bir analiz türüdür. Genellikle Twitter analizi analytics.twitter.com üzerinden yapılabileceği gibi 3.taraf uygulamalar aracılığı ile de yapılabilmektedir.

 

Twitter analiz araçları içerisinde bulunan 3.taraf uygulamaları kullanan markalar daha çok Twitter planlaması yapabilmek ve daha etkin bir şekilde etkileşimi ölçmek için bu programları tercih etmektedir.


Twitter Analizi Nedir?

 

Twitter Analizi Nasıl Yapılır?

 

Twitter analiz araçlarını kullanarak Tweetlerinin başarı oranını ölçümlemek isteyen kişi ve işletmelerin Twitter analizi yaparken önemsemesi gereken başlıca metrikler bulunmaktadır.

 
  • Takipçi sayısı
  • Retweet sayısı
  • Beğeni sayısı
  • Yorum sayısı
  • Gösterimler
 

Gibi birçok önemli Twitter metriklerini göz önünde bulundurarak analiz yapmak daha doğru analizler yapabilmenize olanak sağlamaktadır.


Twitter Analizi Nasıl Yapılır?

 

Twitter Analizinde Kullanılan Araçlar

 

Twitter analizi yaparken markaların kullanabileceği başlıca araçlar bulunmaktadır. Twitter Analizinde Kullanılan Araçlar şunlardır:

 
  • Twitter Analytics
  • Hootsuite
  • Brandwatch
  • Tampon
  • Twitonomy
  • Clear
  • Mentionmap
 

Kişi ve işletmeler tarafından en çok kullanılan Twitter analiz araçları olarak bilinmektedir. Gelin şimdi hep beraber bu araçlara daha detaylı bir şekilde göz atalım ve bu araçların ne işe yaradığını anlamaya çalışalım.

 

İlgili İçerik; Twitter Çemberi Akımı Hakkında Bilmeniz Gerekenler


Twitter Analizinde Kullanılan Araçlar

 

Twitter Analytics

 

Twitter Analytics ya da bilinen bir diğer adıyla Analytics Twitter, Twitter tarafından geliştirilen bir Twitter analiz aracıdır. Ücretsiz olarak kullanıma sunulan bir Twitter analiz aracı olan Twitter analytics ile kullanıcılar ve markalar belirli metriklere ulaşabilmektedir.

 
  • Tweet Etkinliği
  • Takipçi Verileri
  • Tweet türleri
  • Takipçiler
 

Gibi birçok konu hakkında Twitter hesabı olan kişiler bilgi sahibi olabilmektedir. Twitter analytics kullanmak isteyen kişilerin ilk olarak bir Twitter hesabına sahip olması gerekir ve analytics Twitter’da hesap açılması gerekmektedir.

 

Bu platformda hesap açtıktan sonra platformun özelliklerinde yer alan belirli bölümleri kullanarak istatistiksel verilere ulaşmanız mümkündür.

 

Ev bölümünü kullanan kullanıcılar bu bölümden attıkları tweetleri, fotoğraflı tweetleri ve kazandığı takipçileri görüntüleyebilmektedir. Tweetler alanında ise Twitter analizi ile ilgili birçok veriye ulaşmanız mümkündür.

 
  • Attığınız Tweetler
  • En iyi Tweetler
  • Tweetlerinize verilen yanıtlar
  • Gösterimler
 

Gibi birçok Twitter verisine bu alandan ulaşmanız mümkündür. Sizler de Twitter analiz araçları içerisinde yer alan bu aracı kullanarak Tweet istatistiklerinize ulaşabilirsiniz.


Twitter Analytics

 

Hoot Suite

 

Twitter analiz araçları dendiğinde herkesin aklına gelen ilk araç Hootsuitetir. Genellikle sosyal medya planlaması ve analizi için kullanılan Hoot Suite markaların Twitter analizi de yapmasını sağlayan bir platformdur.

 

Hootsuite 2008 yılında Ryan Holmes, David tedman ve Dario Meli tarafından Vanvouver’da kurulmuştur. Birçok markanın

 
  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • Linkedin
 

Yönetimi için kullandığı bu platform en çok kullanılan Twitter analiz araçları arasında da yer almaktadır. Birçok Twitter analiz programında yapılabilen:

 
  • Gösterim
  • Etkileşim
  • Takipçi analizi
  • Tweet analizi
 

Gibi çalışmaların yanı sıra markalar Hootsuite kullanarak Twitter planlaması da yapabilmektedir. Bunların yanı sıra bu Twitter analiz aracı sayesinde kişi ve işletmeler bir hedef kitle belirleyerek bu hedef kitleye yönelik de analiz çalışmaları yapabilmektedir. Hedef kitle çalışmalarının yanı sıra hashtag analizi, bahsetmeler ve Twitter raporları bakımından da birçok veriye ulaşılabildiği için Hootsuite günümüzde en çok kullanılan Twitter analiz araçları arasında yer almaktadır.

 

İlgili İçerik; Twitter Algoritması Nasıl Çalışır?


Hoot Suite

 

Brandwatch

 

Twitter analiz araçları arasında yer alan ve oldukça kullanışlı bir araç olan Brandwatch, 200y yılında kurulan bir dijital varlık yönetim platformudur. Özellikle bu platform diğer analiz araçlarının yanı sıra tüketici araştırmasına yönelik geliştirilmiştir.

 

Twitter analizi için Brandwatch kullanacak olan kişi ve işletmeler bu program üzerinden belirli Twitter metrikleri hakkında analizler yapabilmektedir.

 
  • Takipçi
  • Gösterim
  • Hedef kitle
 

Analizlerinin yanı sıra bu platformu kullanan kişi ve işletmeler konu, hashtag ve demografik analizler de yapabilmektedir. Sağladığı bu istatistiksel verilerden dolayı Brandwatch birçok kişi ve işletme tarafından tercih edilmektedir.

 

Sizler de Twitter analizi yapmak istiyorsanız ve başarılı bir Twitter analiz programı arıyorsanız Brandwatch’i kullanabilirsiniz.


Brandwatch

 

Tampon

 

Twitter analiz araçları içerisinde yer alan Tampon aslına bakıldığında ilk dönemlerde bir sosyal medya planlama programıydı. Fakat programa getirilen yeni özellikler sayesinde bu program az özelliğe sahip bir Twitter analiz aracı haline geldi.

 

Artık kullanıcılar bu aracı kullanarak ne tür Tweetler atması gerektiğine ulaşabiliyor ve böylece kişiler ileride kendilerine başarı sağlayacak Tweetleri atarak hem gösterimlerini arttırabiliyor hem de hedef kitlesine daha kolay bir şekilde ulaşabiliyor.

 

Twitonomy

 

En trend Twitter analiz araçlarından bir diğeri de Twitonomy’dir. Twitonomy, Twitter analizi yapmak isteyen kişi ve işletmeler tarafından en çok tercih edilen Twitter analiz araçları arasında yer almaktadır. Çünkü bu analiz aracı hem oldukça güvenli hem de popülerdir.

 

Twitonomy kullanan kişi ve işletmeler bu analiz aracı sayesinde belirli istatistiksel verilerine ulaşabilmektedir.

 
  • Twitter listeleri
  • Etkileşim İstatistikleri
  • En Popüler Tweetler
  • Hashtagler
 

Gibi birçok Twitter metriği Twitonomy ile takip edilebilecek Twitter metrikleri arasında yer almaktadır. Sizler de kapsamlı bir Twitter analizi yapmak istiyorsanız bu aracı rahatlıkla kullanabilirsiniz.


Twitonomy

 

Clear

 

Twitter analiz araçları arasında bulunan bir diğer araç da Clear’dır. Clear Hootsuite ve Twitonomy gibi profesyonel bir araç olmasa da birçok kişi ve işletmenin kullandığı bir Twitter analiz aracıdır.

 

Genellikle bu araçta sizlerle paylaşılan verilerin kısıtlı olduğunu söylemek mümkündür. Araç etki puanı, en iyi tweetler ve takipçileriniz ile ilgili belirli istatistikleri sizlere paylaşmaktadır. Daha fazla veriye ulaşarak etkili bir Twitter analizi yapmak isteyen kişi ve işletmelerin bu araçta Premium alması gerekmektedir.

 

İlgili İçerik; Twitter Reklamı Nasıl Verilir?

 

Mention Map

 

Mention map, Twitter analizi yapmanıza olanak tanımayan fakat takipçilerinize yönelik belirli istatistikleri sizlerle paylaşan bir platformdur. Bu platform sayesinde kişi ve işletmeler takipçilerini haritalandırabilmektedir. Bunun yanı sıra takipçilerinizin kimlerle sohbet ettiğini görmenize ve kullandıkları hashtagleri öğrenmenize de olanak tanımaktadır.


Mentionmap

 

Twitter Stratejinizi Geliştirin

 

E-ticaret firmanız için Twitter analizi yapmak istiyorsanız sizler de sitenizi kurarken Ticimax ile çalışabilirsiniz. Ticimax e-ticaret alt yapısında yer alan modül ve özellikleri kullanarak Twitter stratejinizi geliştirebilirsiniz. Böylece hem hedef kitlenize daha kolay ulaşmak için hem de satış stratejinizi geliştirmek için Ticimax’ın ayrıcalıklarından yararlanabilir ve işletmenizi kolayca büyütebilirsiniz.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax