Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Twitter Algoritması Nasıl Çalışır?

Güncelleme Tarihi: 12.01.2023

İçindekiler;

Kişisel ve ticari anlamda kullanımı yüksek olan Twitter’ı doğru kullanmak, istatistiklere göre doğru analizleri yapmak, twitter metrikleri ile stratejiler geliştirmek başarıyı sağlayan faktörlerdendir. Twitter’ı etkin ve dopru kullanmak için twitter algoritmalarının nasıl çalıştığını bilmek gerekir. Yazımızda twitter algoritmaları konusunda bilinmesi gereken noktalara dikkat çektik.



Twitter Algoritması Nasıl Çalışır?

 

Twitter Kullanıcı Sayısı Kaçtır?

 

Dünyada en çok kullanılan sosyal medya platformları arasında ilk sıralarda gelen Twitter, Türkiye’de de 13 milyonu aşkın kullanıcısıyla trend sosyal mecralardan biridir. 21 Mart 2006 tarihinde Amerika Kaliforniya eyaletinde kurulmuş olan bir sosyal paylaşım sitesi olan Twitter gerek kişisel gerekse ticari anlamda aktif olarak kullanılan bir paylaşım sitesidir.

 

Twitter, kullanıcıların tweet olarak adlandırılan mesajları yayımladığı bir platformdur. Bu platform içerisinde kullanıcılar birbirleriyle etkileşim içerisindedir. Twitter, Amerikan bir mikroblog ve sosyal ağ hizmetidir.

 

Kullanıcıların aktif olarak kullandığı ve sürekli iletişim halinde olduğu bu ağda yapılan etkileşimler sayesinde çok kısa zamanda büyük kitlelere ulaşmaktadır. Facebook ve Instagram'dan sonra en çok kullanılan sosyal mecralardan biri olan Twitter'da yazı, fotoğraf, haber ve video paylaşılabiliyor. Bu paylaşımların erişimini, aldığı etkileşimi, beğeni, retweet gibi aksiyonların takibi sayfanın büyümesi, etkileşimini artırması için önemlidir.

 

Twitter Kullanıcı Sayısı Kaçtır

 

Algoritma Nedir?

 

Algoritma, belli bir problemi çözmek veya belirli bir amaca ulaşmak için tasarlanan yoldur. Matematikte ve bilgisayar biliminde bir işi yapmak için tanımlanan, bir başlangıç durumundan başladığında, açıkça belirlenmiş bir son durumunda sonlanan, sonlu işlemler kümesidir.

 

Algoritma Ne Demektir

 

Twitter Algoritması Nasıl Çalışır?

 

Çoğu sosyal medya algoritması gibi Twitter'ın algoritmaları da tamamen kişiselleştirme ile ilgilidir. Twitter, içeriğin platformda nasıl sunulduğunu tüm yönleriyle belirleyen birden çok algoritma tarafından desteklenmektedir. Buna tavsiye edilen hesaplardan en popüler tweetlere kadar her şey dahildir.

 

Twitter algoritması arama nasıl çalışır denildiğinde; takip etmeyi seçtiğiniz hesaplardan gelen bir Tweet akışı, etkileşimde bulunduğunuz hesaplara ve tweetlere dayalı olarak ilginizi çekebilecek diğer içerik önerileri gösterimi şeklinde çalışmaktadır. Twitter algortiması, keşfet, trendler gibi alanlar da yine kişiselleştirme yöntemi ile çalışmaktadır.

 

Twitter ana sayfaya giren kullanıcıların büyük bir çoğunluğu en son tweetleri görmek ister. Böylece algoritma takipçilerinizden gelen en son gelen tweetleri sizlere gösterir. Ana Sayfa, gönderilerini daha iyi bir sıraya göre karıştırmak için Twitter sıralama algoritmasını kullanır. Böylece ilginizi çekebilecek en iyi tweetler önünüze çıkar.

 

Ana Sayfada gösterilecek tweet içeriklerini kendiniz belirlemek istediğinizde ise mobilde sağ üstteki yıldıza tıklayarak en son tweetlere geç ya da içerik tercihlerini görüntüle alanından ayarlarınızı yapabilirsiniz.

 

Twitter Algoritması Nasıl Çalışır

 

Twitter Zaman Çizelgesi Algortiması Nasıl Çalışır?

 

Twitter zaman çizelgesi uygulaması twitter’ı her açtığınızda ana sayfadaki akışla ilgili olarak arka planda çalışan bir algoritmadır. Ana sayfada kaçırdığın tweetler, takip edilen hesaplardan tweetler, etkileşimin fazla olduğu hesaplardan ve konulardan tweetler şeklinde bir görünürlük sağlar. Bu algoritma sürekli olarak kendini yeniler ve gönderileri çeşitlendirmeyi hedefler.

 

Twitter Zaman Çizelgesi Algoritması Nasıl Çalışır

 

Twitter Algoritması İlgi Alanlarına Göre Nasıl Çalışır?

 

Twitter’da ilk hesap oluştururken ilgi alanlarınıza dair pek çok konu seçmeniz istenir. Bu konulara göre karşınıza öneri sayfaları çıkar. Twitter algoritmaları kullanıcıların ilgi alanlarını, neyi sevdiğini, neyden hoşlandığını bu konular ile analiz ederek ilgili sayfaları önünüze çıkarır. Sonrasında hesap kısmındaki “konular” kısmından seçtiğiniz konuları çıkartabilir, yeni konular ekleyebilirsiniz. Zaman çizelgesinin amacı kısa sürede en iyi tweetleri kullanıcının karşısına çıkarmaktadır.

 

İlgili İçerik; Twitter Reklamı Nasıl Verilir?

 

Twitter Algoritması İlgili Alanlar Nasıl Çalışır

 

Trendler Twitter Algoritmasında Nasıl Çalışır?

 

Twitter trend olan konu algoritması, mevcut konumunuza göre Trendleri gösterir. Ana sayfa zaman çizelgesinde, bildirimlerinizde, arama sonuçlarında ve hatta profil sayfalarında. Twitter mobil uygulamalarında Trendleri Keşfet sekmesinde bulabilirsiniz. Twitter mevcut konumunuz için trendleri gösterir. Ayarlar kısmından konumunuzu değiştirebilirsiniz. Trendler Twitter’ın en çok takip edilen alanıdır. Siz de ilgi duyduğunuz ya da görüş bildirmek istediğiniz konuda ilgili konunun hashtag’i ile konuya dahil olabilir, etkileşimlerinizi arttırabilirsiniz.

 

Twitter trend konu algoritması, hangi konuların Trend olarak görüneceğini belirler. Bazen bir konunun neden trend olduğuna dair bir bağlam görürsünüz, ancak bazen gizemi çözmek için tıklamanız gerekir.

 

İlgili İçerik; E-ticaret Siteleri İçin Twitter Kullanma Kılavuzu

 

Twitter Trendler Algoritması Nasıl Çalışır

 

Twitter Algoritması Tweetleri Nasıl Sıralar?

 

Twitter’da önünüze çıkan sayfalar ya da takip ettiğiniz kişilerin tweetleri; en çok etkileşimde bulunduğunuz hesaplara ve etkileşimde bulunduğunuz tweetlere göre seçilir. Twitter algoritması çalışırken belirleyici olan unsurlar şöyledir;

 
  • Trendlerde popüler olan konuları ve üzerinde en çok konuşulan konuları görünür yapar.
  • Kendi tweetleriniz ve etkileşimde bulunduğunuz Tweetler gibi Twitter'daki alakalı hesapları ve tweetleri gösterir.
  • Sık kullandığınız hesapları gösterir.
  • En çok takip ettiğiniz ve etkileşimde bulunduğunuz konulara dair gösterimlerde bulunur.
  • Tweetler için algoritmalar; "Ne kadar popüler ve ağınızdaki insanların tweet ile nasıl etkileşimde bulunduğu" baz alınır.
  • Konular için: "Bu konuyla ilgili tweetleri ne kadar kişi tweetliyor, retweetliyor, yanıtlıyor ve beğeniyor" kısmı baz alınır.
  • Tweet'in içerdiği medya türlerine de önem veren twitter algoritmaları resim, video, gif gibi eklentili olan tweetleri öne çıkarır.
 

İlgili İçerik; Twitter’da Beğeni ve Takipçi Arttırmak İçin 6 İpucu

 

Twitter Algoritma Sıralama Nasıl Çalışır

 

Twitter’da Etkileşimleri Arttırmak için Neler Yapılmalıdır?

 

Twitter algoritmalarının nasıl çalıştığını anlayıp ona uygun stratejiler geliştirmek oldukça önemlidir. Aşağıda twitter etkileşimlerini arttıracak ipuçları verdik.

 

En İyi Gönderileri Yeniden Tweetlemek

 

Popüler tweetlerin gösterilme sıklığı twitter algoritmasında daha yüksektir. Bu nedenle popüler tweetlerinizi akışta yeniden gösterebilmek adına yeniden tweetleyebilirsiniz. Böylece tweetinizin gösterim, beğeni, retweet sayısını arttırabilirsiniz.

 

Twitter Etkileşim Arttırmak Gönderi Tweet

 

Gönderim Zamanlarını Doğru Belirlemek

 

Takipçilerinizin aktif zamanına ve twitter’ın kronolojik sıralamasına uygun şekilde zamanlamalar yapmak önemlidir. Etkileşiminizi artıran gönderi zamanları bulduğunuzda, tweet'lerinizin takipçilerinizin zaman çizelgesinin en üstünde yer alma şansınızı da arttırmış olursunuz.

 

Twitter Etkileşim Arttırmak Gönderi Zamanı

 

Gönderilere Videolar Eklemek

 

Videolar en iyi içerik türü haline gelmede oldukça hızlı yol katediyor. Bu nedenle gönderilerinize videolar eklemek gönderilerinizi daha ilgili hale getirecektir.

 

İlgili İçerik; Twitter'da Mavi Tik Ne İşe Yarar? Nasıl Alınır? (2023 Yeni)

 

Twitter Etkileşim Arttırmak Gönderilere Video Eklemek

 

Stratejik Hashtag Kullanımı

 

Hashtag Twitter ile hayatımıza girdi ve günümüzde diğer platformlara da kayarak popülerliğini devam ettiriyor. Hashtag'leri kullanmanın en iyi yollarından biri, markanıza bağlı hashtag'ler olan markalı hashtag'ler oluşturmaktır. Kalıcı size özel hashtag kullanarak etkileşimlerinizi arttırabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax