Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Takip Etmeniz Gereken Twitter Metrikleri

Güncelleme Tarihi: 31.05.2023

İçindekiler;

Dünyada en çok kullanılan sosyal medya platformları arasında ilk sıralarda gelen Twitter Türkiye’de de 13 milyonu aşkın kullanıcısıyla trend sosyal mecralardan biridir. 21 Mart 2006 tarihinde Amerika Kaliforniya eyaletinde kurulmuş olan bir sosyal paylaşım sitesi olan Twitter gerek kişisel gerekse ticari anlamda aktif olarak kullanılan bir paylaşım sitesidir.

 

Gerek kişisel gerekse ticari anlamda erişimi yüksek olan Twitter’ı doğru kullanmak, istatistiklere göre doğru analizleri yapmak, twitter metrikleri ile stratejiler geliştirmek başarıyı getiren etmenlerdendir. Yazımızda twitter istatistik aracı, twitter analizi gibi konularda bilgi sahibi olabilirsiniz.

 

Takip Etmeniz Gereken Twitter Metrikleri

 

Twitter Metriklerini Takip Etmenin Önemi

 

Twitter, kullanıcıların tweet olarak adlandırılan mesajları yayımladığı bir platformdur. Bu platform içerisinde kullanıcılar birbirleriyle etkileşim içerisindedir. Twitter, Amerikan bir mikroblog ve sosyal ağ hizmetidir. Kullanıcıların aktif olarak kullandığı ve sürekli iletişim halinde olduğu bu ağda yapılan etkileşimler sayesinde çok kısa zamanda büyük kitlelere ulaşmaktadır.

 

Facebook ve Instagram'dan sonra en çok kullanılan sosyal mecralardan biri olan Twitter'da yazı, fotoğraf, haber ve video paylaşılabiliyor. Bu paylaşımların erişimini, aldığı etkileşimi, beğeni, retweet gibi aksiyonların takibi sayfanın büyümesi, etkileşimini artırması için önemlidir.

 

Twitter metriklerini takip etmek için twitter algoritmasının mantığını da iyi anlamak gerekir. Twitter algoritması; etkileşimde bulunduğunuz hesaplara, tweetlere ve konulara dayalı olarak gönderileri önünüze çıkarır ve sürekli ilgi alanlarına göre güncellenir. Bu nedenle metrikleri sürekli güncel olarak takip etmek, twitter’daki yenilikleri de yakından takip etmek önemli olacaktır.

 

İlgili İçerik; Twitter Reklamı Nasıl Verilir?

 

Twitter Metrikleri Önemi Nedir

 

Twitter Metrikleri Nasıl Takip Edilir?

 

Twitter istatistikleri kullanıcılara pek çok konuda ipucu vermektedir. Sayfanın eksiklikleri, başarısı, takipçilerin hangi konulara ilgili olduğu gibi pek çok konuda bilgi vermektedir. Twitter’da istatistiki verilerin analizini yapmak kalıcı ve sürekli bir başarı sağlanması, takipçi sayısının artması, etkileşimlerin artması, hedef kitleye ulaşılması için önemli olmaktadır. Twitter metrikleri nasıl takip edilir dediğimizde Twitter Analytics platformun kullanıcılarına sunduğu bir analiz aracıdır. Kullanıcılar daha detaylı bilgilere ulaşmak istediğinde Twitter Analytics yanında pek çok yardımcı istatistik aracı da kullanabilir.

 

Twitter Analytics’in sunduğu veriler şöyledir;

 
  • Tweetlerin gösterimleri, tıklanmaları
  • Tweet etkileşim oranları
  • Tweet izlenimleri
  • Hedef kitle bilgileri( cinsiyet, konum, yaş vb.)
  • Organik hedef kitle
  • Dönüşümleri izleme
 

Twitter istatistik aracı dediğimizde ise twitter metrikleri için en iyi araçlar şöyle sıralanabilir;

 
  • Buffer
  • Hootsuite
  • Brandwatch Consumer Research
  • Followerwonk
  • Foller.me
 

İlgili İçerik; Twitter’da Beğeni ve Takipçi Arttırmak İçin 6 İpucu

 

Twitter Metrikleri Nasıl Takip Edilir

 

Takip Edilmesi Gereken Twitter Metrikleri

 

Twitter’da başarılı sağlamak isteyen işletmelerin takipçisi olması gereken istatistiklere ihtiyaçları vardır. Twitter metrikleri kullanarak detaylı istatistiklere ulaşarak hesabınızda maksimum erişim ve etkileşimi sağlayabilirsiniz.

 

Kitlenizin ilgi alanlarını gözlemleyin

 

Twitter kilit metrikler arasında kitlenin ilgi alanları izlenmesi gereken metrikler arasındadır. Twitter analiz aracı size takipçilerinizin en çok ilgi duyduğu 10 ilgi alanını gösterir. "Demografi" veya "Tüketici Davranışı" sekmesine tıklayarak elde edebileceğiniz bilgilere ile hedef kitlenizi daha iyi tanıyabilir ve kampanyalarınızı buna göre uygulayabilirsiniz.

 

Takip Etmeniz Gereken Twitter Metrikleri Kitle İlgisi

 

Hedef kitlenizi tanıyın

 

Takipçilerinizin ilgi alanlarını, cinsiyetlerini, ülke ve şehirlerini analiz etmek beklentilerini tespit etmede ve hedef kitlenizi tanımada etkilidir. Twetlerinizi bu hedef kitleye uygun hazırlayıp hazırlamadığınızı analiz etmede etkili olan kitleyi tanımak ticari kullanımlar için kampanya geliştirmede, müşteri deneyimi arttırmada, kişiye özel pazarlama faaliyetlerinde etkili rol oynamaktadır.

 

Takip Etmeniz Gereken Twitter Metrikleri Hedef Kitle

 

Hesabınızın aylık performansınızı hesaplayın

 

Twitter analizlerinizin ana sayfasında, Twitter hesabınızın 28 günlük özetini ve önceki ayların her birinin özetini alabilirsiniz. Her ay için Twitter performansınıza hızlı bir genel bakış elde ederek artıları ve eksilerini analiz edebilir, gerekli adımları buna göre atabilirsiniz. Aylık özetinizde; en iyi tweet, en çok gösterim alan tweet, en çok bahsedilen tweet, kaç takipçinin geldiği, en iyi medya tweeti, en fazla gösterimi alan fotoğraf veya videolara ulaşabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ticaret Siteleri İçin Twitter Kullanma Kılavuzu

 

Takip Etmeniz Gereken Twitter Metrikleri Aylık Performans

 

Tweetlerden alınan aksiyonları analiz edin

 

Retweet, beğenme gibi aksiyonları ne derece aldığınız, takipçilerinizin sizinle girdiği etkileşimi analiz ederek bu oranı arttıracak adımlar atabilirsiniz. Bu noktada hangi gönderilerinizin daha fazla beğeni ve retweet aldığına göre gönderilerinizi o yöne kaldırabilirsiniz.

 

Takip Etmeniz Gereken Twitter Metrikleri Tweet Aksiyonları

 

Etkileşim türü ve oranlarını gözden geçirin

 

En çok hangi gönderilerin ses getirdiğine dair etkileşim oranlarınızı ölçümlemeniz twitter metrikleri arasında önemliler arasında yer almaktadır. Tweeti gören kişilerin yüzde kaçının tweet ile etkileşime girdiğine dair bilgileri içeren bu bilgiler tweetin gördüğü tweet ve erişimi hakkında önemli bilgilere ulaşılmasını sağlayacaktır.

 

Takip Etmeniz Gereken Twitter Metrikleri Etkileşim Türü

 

Günün ideal saatlerine göre twettlerinizi atın

 

Twitter gösterimleri en üst düzeye çıkarmak için hedef kitlenizin hangi saatlerde ve hangi günlerde online olduğuna dair analizlere ulaşmak başarıyı arttırmada kilit rol oynamaktadır. Gönderileriniz günün farklı saatlerinde ne kadar beğeniliyor? Bu istatistik, takipçilerinizin gün içinde en çok ne zaman meşgul olduklarını anlamanıza yardımcı olabilir. Bu metrik her zaman takip edilmesi gereken istatistiki bilgiler içermektedir.

 

Takip Etmeniz Gereken Twitter Metrikleri Tweet Saatleri

 

En iyi tweetlerinizi analiz ederek yeni stratejiler belirleyin

 

Twitter kullanıcıları bazı tweetlerinize daha fazla beğeni ve paylaşım gerçekleştirebilir. Bir sayıda farklı nedenle beğenileri dağıtır ve bunlardan biri bir tweet'te ifade ettiğiniz fikri oldukça beğenmeleri olabilir. Beğenme oranı, en iyi fikirlerin ortaya çıkmasına yardımcı olur. Sık kullanılanları, kaç kişinin gördüğüne göre en çok beğeniyi alan gönderileri vurgulayarak, gösterim yoluyla ölçer.

 

Takip Etmeniz Gereken Twitter Metrikleri Tweet Analizi

 

İdeal tweet uzunluğunu tespit edin

 

İdeal tweet uzunluğu ilişkin verileri öğrenmek kullanıcılarınızın takibi bırakmaması, beğenilerini arttırması açısından oldukça önemli olmaktadır. 140 karakterlik uzun güncellemeler hedef kitlenizi sıkabilir. Daha çok 50 karakterli tweetleriniz daha çok beğeni almıştır gibi analizler ile ideal tweet uzunluğunuzun kelime aralığına uygun tweetler atabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Twitter'da Mavi Tik Ne İşe Yarar? Nasıl Alınır? (2023 Yeni)

 

Takip Etmeniz Gereken Twitter Metrikleri Tweet Uzunluğu

 

Hashtag’lerinizi gözden geçirin

 

Bir kalıp halinde kullandığınız hashtag’lerin hangisinin daha iyi performans gösterdiğine dair analizler oldukça önemli olmaktadır. En çok performans alan hashtag’e göre yeni hashtag üretimi mümkün olabilir. Fakat az performans gösteren hashtag’leri ayıklayarak en iyi performansı elde edebilirsiniz.

 

Takip Etmeniz Gereken Twitter Metrikleri Hashtag

 

Tweet erişim yüzdenizi hesaplayın

 

Takipçilerinizin ne kadarına ulaşıyorsunuz? Bu istatistikten elde edilen en iyi çıkarımlardan biri, daha fazla hedef kitleye ulaşmak için tweet'lerinizi birden çok kez paylaşmanız gerekip gerekmediğini keşfetmeniz olacaktır. Gösterim istatistiklerinizi toplam takipçi sayısına bölerek bu orana ulaşabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax