Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

İş Yükünüzü Azaltacak Depo Düzenleme Teknikleri

Güncelleme Tarihi: 31.05.2023

İçindekiler;

E-ticarette ya da fiziki mağazalarda depo düzenleme teknikleri işletmelere başarıyı getiren önemli ipuçları arasında gelir. Müşteri memnuniyetinin oluşmasında arka plandaki en önemli iş süreçlerinden birini oluşturan depo yönetim uygulamalarından biri olan depo yerleşimi veya depo düzeni işletmelerin üzerinde durması ve önemsemesi gereken bir konudur. Yazımızda depo düzenleme teknikleri, depo yerleşimi ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz.



İş Yükünüzü Azaltacak Depo Düzenleme Teknikleri

 

Depo Yönetimi Nedir?

 

E-ticaret siteleri ya da fiziki mağazalar için depo yönetimi işlerin sorunsuz işlemesi açısından üzerinde durulması gereken bir konudur. Ürünlerin organize edilmesi, siparişlerin eksiksiz ve hızlı bir şekilde teslim edilmesi için arka plandaki en önemli iş süreci depo yönetimidir. Depo yönetimi pek çok iş sürecini kapsamaktadır. Bunlar; depolama, ürün yönetimi, paketleme, etiketleme, faturalama, nakliye, ödeme alma, iade ve değişim gibi çeşitli süreçlerdir. E-ticarette deponun sistemli ve düzenli çalışır hale getirilmesi alanında tecrübeli, disiplinli ve programlı çalışan bir ekip sayesinde olur.

 

Depo Yönetimi Nedir

 

Depo Yönetim Sistemi Nedir?

 

E-ticaret sitelerinin mutlu müşteri portföyü oluşturmasında oldukça etkili olan depo yönetim sistemleri şirketlerin lojistik, depo ve ürün maliyetlerini düşürmesini, hatalı ve geç ürün teslimatını engellemesini sağlar. Malların; kabul, stoklama ve sevkiyat süreçlerinin yönetimini kapsayan bu sistem depo yönetiminin otomatize bir şekilde ilerlemesini sağlar. Ticimax Bulut Tabanlı Depo Yönetim Sistemi (WMS) sunduğu depo yönetim araçları ile hataları, aksaklıkları minimize ederek maliyetleri düşürmenize katkıda bulunuyor. Ticimax Bulut Tabanlı Depo Yönetim Sistemi’nin sunduğu özellikler arasında şunlar bulunuyor;

 
  • Mal Kabul
  • Adresleme
  • Akıllı ve hızlı sipariş toplama
  • Kalite kontrol ve sipariş doğrulaması 
  • Otomatik kargo ve fatura çıktısı
  • İade
  • Konsinye satış
  • ERP entegrasyonu
 

Ticimax Bulut Tabanlı Depo Yönetim Sistemi (WMS) nasıl işlediğini daha iyi anlamak için aşağıdaki videomuzu izlemenizi tavsiye ederiz.

 


 

Başarılı Depo Yönetiminin İşletmelere Sağladığı Avantajlar

 

E-ticarette depo yönetim uygulamaları işleyişinin hızlı ve eksiksiz olması ürün ve hizmetlerinizin sorunsuz bir şekilde müşterilere ulaşmasını sağlar bu da beraberinde müşteri memnuniyetini getirir. Düzenli bir depo yönetimi hem çalışanlar hem de müşteriler için oldukça avantalı olmaktadır. Çalışanlar daha verimli ve düzenli bir ortamda çalışarak daha az yorgunluk ve karmaşa yaşarlar. Üstelik daha az sorunla ve aksilikle karşılaşırlar. Düzenli ve eksiksiz işleyen bir depo düzeninde oluşan krizlerle başa çıkma yöntemi de daha kolay olacaktır. Tam koordineli yürütülen bir depo sistemi e-ticaret sitelerine; zaman tasarrufu, azalan maliyet ve ürünleri hızlı ulaştırma konusunda geri dönüş sağlar.

 

İlgili İçerik; Yönetim Sistemi (WMS) Nedir? Ne İşe Yarar?

 


 

Depo Yönetim İpuçları Nelerdir?

 

Depo yönetimi yukarıda bahsettiğimiz birçok işleyişin bir arada yapıldığı koordine ve organize olmayı gerektiren bir süreçtir. Başarılı bir depo yönetimi nasıl olur dediğimizde aşağıda birkaçına yer verdik.

 
  • Ürün ve ekipman güvenliğinin üst seviyede önemsenmesi
  • Nakliye ve tedarikçilerle sürdürülebilir ilişkiler kurulması
  • Depo personelinin eğitimli ve tecrübeli olması
  • İşgücü talebine göre gerekli girişimlerde bulunulması
  • Gelişen teknolojilerin takipçisi olmak ve yönetim uygulamalarına entegre edilmesi
  • Ürünlerin stok durumunun kontrollerinin düzenli yapılması
  • Ürünlerin saklama koşullarının kontrolünü sağlamak
  • Günlük gelen-giden gönderilerin takibinin yapılması, eksiklerin giderilmesi
  • Ürün bilgilerinin kontrolü ve yeni gelen ürünlerin sisteme girilmesi
  • Depo yönetim işleyişinin mevcut koşullara uygun hale getirilmesi. Örneğin covid-19 döneminde gerekli önlemlerin üst düzeye çıkarılması
 

İlgili İçerik; E-ticarette Depo ve Lojistik Yönetimi Kılavuzu

 

Depo Düzenleme Sistemi Nedir

 

İş Yükünüzü Azaltacak Depo Düzenleme Teknikleri

 

Depo iş süreçlerinden biri de çalışanların verimli çalışabilmesi ve sistemin düzenli işlemesi için depo düzeninin sağlanmasıdır. Depolar tüm ticari varlığın bulunduğu noktalardır bu nedenle hız, verimlilik, güvenlilik, düzen deponuzun olmazsa olmazları arasındadır. İyi bir depo organizasyonu çoğu zaman önemsenmese de aslında çok önemli bir depo başarı ipuçları arasındadır. Depo düzeninde fark yaratmak isteyenler için aşağıda birkça taktiği sizler için sıraladık.

 

İş Yükünüzü Azaltacak Depo Düzenleme Teknikleri Nelerdir

 

Deponuzu Bölümlere Ayırın

 

Öncelikle depo düzeni sağlamada ürünleri kategorize ederek saklamak oldukça önemlidir. Benzer ürün kategorilerini bölümlere ayırın ve hepsinin yerinin belli olmasını sağlayın. Böylece ihtiyacınız olan bir ürünü nerede bulacağınızı iyi bilirsiniz.

 

Depo Düzenleme Teknikleri Bölümlere Ayırın

 

Ürünlerinize İsimlendirin ve Barkotlayın

 

Kategorilere ayırdığınız ürünleri isimlendirin ve barkotlayın. Böylece ürünlerinizin nerede olduğunu ezberlemeye gerek olmadan barkod ile taratabilirsiniz.

 

Depo Düzenleme Teknikleri Ürün Barkodlama

 

Temizlik ve Hijyen Kurallarına Uyun

 

Deponun temiz ve düzenli olması için her şeyin yerinin belli olması, fazlalık eşyalardan arındırılmış olması, her ürünün raflarda yerini alması ve koridorların da temiz olması çalışanların üretkenliği açısından önemli olacaktır. Böylece ürüne kolay yoldan ulaşım mümkün hale gelecektir.

 

İlgili İçerik; E-ticarette Başarıyı Yakalamak İsteyenler İçin 10 Adım

 

Depo Düzenleme Teknikleri Temizlik ve Hijyen

 

Organize Raf Sistemleri Kullanın

 

Depo yerleşimi için deponun düzenli hale gelmesindeki en önemli ipucu ürünlerin düzenli bir şekilde konumlandırılmasıdır. Bunun için en ideal yol raf sistemlerinden yardım almaktadır. Maliyeti iyi, montajı kolay raf sistemleri ya da paletlerden yardım alarak uzun ve karşılıklı raf sistemleri oluşturabilir. Ürünlerinizi güvenli ve düzenli bir şekilde bu raflarda tutabilirsiniz.

 

Depo Düzenleme Teknikleri Organize Raf Sistemleri



 

Ürünlerinizi Gruplandırın

 

Her depo yönetiminin satılan ürüne, ürünün büyüklüğüne, saklama koşullarına, çeşidine ya da gördüğü talebe göre gruplandırma biçimi mevcuttur. Ürünlerinizi bu özellikleri gözeterek gruplandırmak işinize yarayacaktır. Örneğin çok satanlar bölümü yaparak o bölümü daha ulaşabilir bir yere koyabilirsiniz. Stoklanması gereken ürün fazla olduğunda o ürünlere daha geniş bir alan ayırabilirsiniz. Ya da kategorize seçeneği fazla olan ürünlerinizi ayırt etmek için farklı bir kategori seçeneği kullanabilirsiniz.

 

Depo Düzenleme Teknikleri Ürün Gruplandırma

 

Çalışanlar İçin Depo Navigasyonu Oluşturun

 

Haritalar oluşturarak çalışanlarınızın depoda gezinmesine yardımcı olabilirsiniz. Özellikle büyük depolar için çalışanların daha verimli çalışabilmesi için etkiket ve tabelalardan yararlanarak bir depo navigasyonu oluşturabilirsiniz.

 

Depo Düzenleme Teknikleri Depo Navigasyonu

 

Depolama Kapasitesine Göre Hareket Edin

 

Deponun envanter kapasitesine uygun olması oldukça önemlidir. Depoyu maksimum düzeyde verimli kullanmak için organize etmek oldukça önemlidir fakat deponun kapasitesi üzerine çıkıldığında karmaşadan kaçmak çok mümkün olmamaktadır. Depoyu maksimum düzeyde kullanmak için rafların yüksekliği, genişliği en tasarruflu şekilde kullanılmalıdır. Deponun her alanı daha işlevsel hale getirilmelidir.

 

Depo Düzenleme Teknikleri Depo Kapasitesi


 

Organizerlerden Faydalanın

 

Evlerde, ofislerde olduğu gibi farklı amaçlarla üretilen pek çok organizerler depolarda da yardımınıza yetişebilir. Depo raf düzeni için ürünlerinizi kendi içinde bölümlere ayırmanıza yardımcı olacak organizerlerden yardım alarak raflarınızı maksimum kapasiteyle kullanabilirsiniz. Örneğin çanta satan bir e-ticaret siteniz varsa çantalarınızı renklere göre ayrı ayrı organizerlerde saklayabilirsiniz.

 

Depo Düzenleme Teknikleri Organizer

 

Teknolojiden Maksimum Yararlanın, Deponuzu Otomatize Edin

 

Günümüzde her iş sürecinde olduğu gibi depo uygulamalarında da otomatize iş süreçleri oldukça verim aldırmaktadır. Farklı otomatize depo yönetim uygulamaları arasından işinize en uygununu seçerek envanterinizi en iyi şekilde yönetebilirsiniz.

 

Depo Düzenleme Teknikleri Teknolojiden Yararlanın

 

Bakımları İhmal Etmeyin ve Düzenli Gözden Geçirin

 

Depo düzeninde düzenli bakım yapmak da oldukça önemlidir. Raf sistemleri, ürünler, ekipmanların bakım ve tesisi depo düzeninizin sürekliliği açısından önemli olacaktır.

 

İlgili İçerik; Tedarik Aşamasında Gözden Kaçırmamanız Gereken 5 Bilgi

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax