Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Depo Yönetimi Nedir? E-ticarette Depo Yönetimi vs. Envanter Yönetimi Arasındaki Farklar

Güncelleme Tarihi: 12.07.2023

İçindekiler;

Ürün stoklayarak satış yapan e-ticaret firmaları genellikle satacakları ürün ve hizmetleri bir depoda stoklamaktadır. Ürün stoğu yapan markaların önem verdiği konuların başında da depo düzeni, depo yönetimi ve envanter yönetimi gibi konular yer almaktadır. Çünkü bir depo yönetimi ne kadar başarılı olursa işletmelerin verdiği hizmetler de o kadar gelişmektedir.

 

Bu tür avantajlardan yararlanmak isteyen her e-ticaret firmasının depo yönetimine önem verdiği bilinmektedir. Peki e-ticarette depo yönetimi nasıl olmalıdır? Gelin hep beraber Depo Yönetimi Nedir, E-ticarette Depo Yönetimi vs. Envanter Yönetimi Arasındaki Farklar adlı bu yazımızda bu konulara daha detaylı bir şekilde göz atalım.

 

İlgili İçerik; Stok Kontrolü ve Stok Kontrol Yöntemleri Nelerdir?

 

Depo Yönetimi Nedir? E-ticarette Depo Yönetimi vs. Envanter Yönetimi Arasındaki Farklar

 

Depo Nedir?

 

Depo, bir ürün saklamak için kullanılan büyük alanlara ya da ambarlara verilen isimdir. Ürün saklamanın yanı sıra depolar bir eşyanın daha sonra kullanılması için de koyulduğu alanlara da verilen isimdir.

 

Depo Nedir

 

Depo Yönetimi Nedir?

 

Depo yönetimi, bir markanın depolama ve sevkiyat sürecini başarılı ve verimli bir şekilde yürütmesine verilen süreçtir. Genellikle bir depoda stoklanan ürünlerin depolama ve tedarik süreçlerinin profesyonel bir şekilde yürütülmesi gerekir. Bu nedenle de markalar e-ticaret süreçlerine hâkim olmalı ve depo yönetim sistemi kullanmaya özen göstermelidir.

 

Depo Yönetimi Nedir

 

Depo Yönetimi Nasıl Yapılır?

 

E-ticaret firmaları depo yönetimi yaparken belirli unsurlara önem vererek hareket etmelidir. Bu noktada da markalar tarafından en çok yanıt aranan soruların başında depo yönetimi nasıl yapılır sorusu yer almaktadır. Gelin şimdi başarılı depolama yapısı nasıl oluşturulur detaylı bir şekilde göz atalım:

 
  • Depo yönetimi yapmak için sipariş ettiğiniz ve envanterinize aldığınız ürünlerin adetlerini kontrol ederek hareket edin.
  • Depo yönetimini kolaylaştıran ürün kodlarından ve barkod sistemlerinden yararlanın.
  • Depo yönetiminde raf düzenine önem verin.
  • Ürünlerinizi isimlendirirken net ürün isimleri kullanın.
  • Satışını yaptığınız ve deponuzdan çıkaracağınız ürünlerin kaydını kontrol edin.
  • Depo yönetim sistemleri kullanarak stoklarını düzenli aralıklar ile kontrol etmeye özen gösterin.
 

Bu süreçlere dikkat ederek sizler de başarılı depolama yapısı oluşturabilir ve e-ticaret firmanızın depo yapısını kurabilirsiniz. Başarılı depolama yapısı kurarak sizler de ürünlerinizi ve e-ticaret süreçlerini daha profesyonel bir şekilde yürütebilir ve böylece e-ticaret firmanızdan alışveriş yapan tüketicilere profesyonel bir hizmet sunabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Depo Yönetim Sistemi (WMS) Nedir? Ne İşe Yarar?

 

Depo Yönetimi Nasıl Yapılır

 

Depo Yönetim Sistemi Nedir?

 

Depo yönetim sistemi, bir markanın ürün kabulünden sevkiyat sürecine kadar olan tüm operasyonel süreçleri yönetmelerini sağlayan sistemlere verilen isimdir. Depo Yönetim Sistemi:

 
  • Üretim
  • Mal kabulü
  • Depo yönetimi
  • Sayım
  • Sevkiyat
  • Kutu ya da Palet Yönetimi
 

Gibi temel operasyonel süreçlerin profesyonel bir şekilde yönetilmesini sağlamaktadır.

 

İlgili Sayfa; Bulut Tabanlı Depo Yönetim Sistemi (WMS)

 
 



 

Depo Yönetim Sistemi Avantajları Nelerdir?

 

Depo yönetim sistemi genellikle her türden yani küçük, orta ve büyük ölçekli işletmeler tarafından kullanılır. Markaların depo yönetim sistemlerini kullanmasının arkasında ise depo yönetim sistemlerinin sağladığı faydalar yer alır. Çünkü depo yönetim sistemi avantajları oldukça geniştir.

 
  • Depo yönetim sistemi - wms mal alımı ve takibini kolaylaştırır.
  • Depo yönetim sistemleri sayesinde markalar envanter takibini daha kolay bir şekilde yapar.
  • Depo yönetim sistemleri sayesinde işletmelerin verimliliği artar.
  • Depo yönetim sistemi - wms bütün süreçlerin otomatik bir şekilde yürütülmesini sağlayan bir sistem olduğu için iş gücünden tasarruf etmenize yardımcıdır.
  • Depo yönetim sistemleri sayesinde markaların belge hazırlama süreci kolaylaşır.
  • Bu sistemler sayesinde işletmeler müşterilerine gelişmiş hizmetler verebilmektedir.
  • Depo yönetimi ile e-ticaret firmaları nakliye süreçlerini daha kolay bir şekilde yönetir.
 

Depo yönetim sistemi kullanmanın e-ticaret firmalarına sağladığı başlıca avantajlar bunlardır. Sizler de bu tür avantajlardan yararlanmak ve e-ticaret firmanızın daha profesyonel hareket etmesini sağlamak istiyorsanız depo yönetim sistemi - wms kullanmaya özen göstermelisiniz. Böylece tedarik, lojistik ve sipariş süreçlerinizi daha kolay yönetebilir ve sadık müşteriler kazanabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; İş Yükünüzü Azaltacak Depo Düzenleme Teknikleri

 

Depo Yönetim Sistemi Nedir

 

Başarılı Depolama Yapısı Nasıl Oluşturulur?

 

E-ticaret sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin büyük bölümü başarılı depolama yapısı nasıl oluşturulur sorusuna yanıt arar. Çünkü başarılı depolama yapısı oluşturmak markaların hem envanter yönetimini hem de depo yönetimini kolaylaştırır. Başarılı depolama yapısı oluşturmak isteyen markaların önem vermesi gereken belirli noktalar bulunur.

 
  • Ürün kaydı tutmak
  • Stok kontrolü yapmak
  • Otomasyon sistemi kullanmak
  • Barkod sistemi
 

E-ticaret firmalarının başarılı depolama sistemi kurmasını sağlar. Gelin şimdi bu konulara daha geniş bir perspektifte göz atalım.

 

Ürünlerinizin Kaydını Tutun

 

E-ticaret firmaları sürekli ürün tedarik eder ve tedarik ettiği ürünlerin satışını gerçekleştirir. Bu noktada başarılı depolama yapısı oluşturmak için markaların hem tedarik ettiği hem de sattığı ürünleri kayıt altına alması gerekir.

 

Başarılı Depo Yapısı Nasıl Oluşturulur? Ürün Kaydı Nasıl Tutulur?

 

Stok Kontrolü Yapın

 

Başarılı depolama yapısı nasıl oluşturulur sorusuna yanıt arayan işletmelerin önem vermesi gereken bir diğer unsur da stok kontrolü yapmak olmalıdır. Her ne kadar işletmeler depolama süreçlerini iyi bir şekilde yönetse de çoğu zaman girişi yapılan ve çıkışı yapılan ürünlerde e-ticaret firmaları kontrolleri elinden kaybedebilmektedir. Bu nedenle aylık ya da haftalık olarak stok kontrolü yapmak markaların başarılı depolama yapısı kurmasına yardımcı olabilmektedir.

 

Başarılı Depo Yapısı Nasıl Oluşturulur? Stok Kontrolü Nasıl Yapılır?

 

Otomasyon Sistemi Kullanın

 

Az önce sizinle paylaştığımız depo yönetim sistemleri aslına bakıldığında başarılı depolama yapısı oluşturmak isteyen her e-ticaret firmasının önem vermesi gereken konuların başında yer almaktadır. Çünkü otomasyon sistemleri satılan ya da girişi yapılan ürünlerin takibi kolaylaştırmaktadır. Bu nedenle başarılı depolama yapısı nasıl kurulur diyen her markanın otomasyon sistemi kullanmaya özen göstermesi gerekmektedir.

 

Başarılı Depo Yapısı Nasıl Oluşturulur? Otomasyon Sistemi Nasıl Kullanılır?

 

Barkod Sistemi ve Ürün İsimleri

 

Başarılı depolama yapısında aslına bakıldığında önemli olan bir diğer konu da barkod sistemi ve ürün isimleridir. Çünkü deponuzda yer alan ürünlerin isimleri ne kadar akılda kalıcı olursa ve bu ürünler belirli bir sistemle barkodlandırılırsa bu ürünlerin takibini sistemsel olarak yapmak kolaylaşacak ve zaman kaybetmeniz engellenecektir.

 

Başarılı Depo Yapısı Nasıl Oluşturulur? Barkod Sistemi Nasıl Kullanılır?

 

Envanter Nedir?

 

Depo yönetimi, depo yönetim sistemleri ve başarılı depolama sistemi kurmak gibi konulardan bahsetmişken önemli olan bir diğer konu olan envanter nedir sorusuna da yanıt vermek oldukça önemlidir. Çünkü günümüzde birçok kişi ve işletme depo yönetimi ve envanter arasındaki farkı kavrayamamaktadır.

 

Envanter, işletmelerin belirli bir tarihte var olan borçlarını ya da alacaklarını, elinde yer alan stokları ve ürünleri, ürünlerin miktarlarını kontrol ederek saptamasına verilen isimdir.

 

İlgili İçerik; Envanter Nedir? Başarılı Envanter Yönetimi İçin İpuçları

 

Envanter Nedir

 

Depo ve Envanter Yönetimi Arasındaki Farklar

 

Depo ve envanter yönetimi genellikle kişi ve işletmelerin karıştırdığı bir kavramdır. Gelin şimdi depo ve envanter yönetimi arasındaki farklara bir göz atalım.

 
Depo Yönetimi Envanter Yönetimi
Depo yönetimi, depolama ve tedarik süreçlerinin verimlibir şekilde kullanılmasını sağlar. Envanter yönetimi tedarik zinciri yönetiminin birleştiğibir noktadır.
Depo yönetiminin iyi bir şekilde yapılmaması siparişyönetimini zorlaştırır. Envanterin yetersiz olması işletmelerin süreçleriniyürütmelerini engeller.
Depo yönetiminde ürünlerini tedarik ve depolama süreciönemlidir Envanter yönetiminde teslimat da işin içinde yeralmaktadır.
Depo yönetimi daha öznel bir süreçtir. Envanter yönetimi depo yönetimini de kapsamaktadır.
 

Depo yönetimi ve envanter yönetimi arasındaki farkları sizler de yukarıda inceleyebilir ve bu kavramları daha kolay kavrayabilirsiniz.

 

Depo ve Envanter Yönetimi Farkları Nelerdir

 

Ticimax ile Depo Yönetimi Çok Kolay

 

E-ticaret sitenizi kurarken sizler de Ticimax’ı tercih edebilir ve Ticimax e-ticaret alt yapısı içinde yer alan Depo Yönetimi WMS çözümünü kullanarak depo yönetim süreçlerinizi profesyonel boyutlara taşıyabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax