Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Depo Yönetim Sistemi (WMS) Nedir? Ne İşe Yarar?

Güncelleme Tarihi: 23.02.2024

İçindekiler;

E-ticarette ve geleneksel ticarette işletmelerin ticari süreçlerini yönetebilmesi oldukça önemlidir. Çünkü bu süreçleri iyi yöneten işletmeler kalıcı müşteriler kazanmakta, marka imajını güçlendirmekte ve satışlarını daha kolay bir şekilde arttırabilmektedir. İşletmelerin bu süreçleri iyi bir şekilde yönetebilmesi için;

 
  • Ürün ve stok yönetimi
  • Depo yönetimi
  • Sipariş yönetimi
  • Reklam yönetimi
 

Gibi birçok alanda çalışma yapması gerekmektedir. Fakat operasyonel süreçlerin daha başarılı bir şekilde yönetilebilmesi için özellikle işletmelerin depo yönetimine önem vermesi gerekmektedir. Genellikle başarılı bir şekilde depo yönetimi yapmak isteyen firmalar depo yönetim sistemi (WMS) sayesinde bu süreçleri kolay bir şekilde yönetebilmektedir.

 

Depo Yönetim Sistemi (WMS) Nedir ve ne işe yarar adlı bu yazımızda sizlere depo yönetim sistemleri hakkında bilgi vereceğiz. Sizler de bu yazımızı inceleyerek depo yönetim sistemleri hakkında daha fazla bilgi alabilir ve bu sistemleri kullanarak ticari süreçlerinizi daha kolay bir şekilde yürütebilirsiniz.

 

Depo Yönetim Sistemi (WMS) Nedir? Ne İşe Yarar?



İlgili Sayfa; Bulut Tabanlı Depo Yönetim Sistemi (WMS)

 
 

Depo Yönetim Sistemi ( WMS) Nedir?

 

Depo yönetim sistemi ( WMS) , ticari faaliyet gösteren işletmelerin ürün kabul süreçlerinin veya üretim süreçlerinin ardından depo sayımı, depo yönetimi, sipariş yönetimi ve sevkiyat gibi süreçlerinin yönetilmesini sağlayan uygulamalara verilen isimdir.

 

Özellikle e-ticarette depo yönetimi oldukça önemli bir e-ticaret süreci olduğu için e-ticaret firmalarının bu tür uygulamalardan yararlanması oldukça önemlidir.

 
 



 

Depo Yönetim Sistemleri E-ticaret Firmaları İçin Neden Önemlidir?

 

Depo Yönetim Sistemi (WMS) Nedir, Ne İşe Yarar adlı yazımızın bu bölümünde depo yönetim sistemlerinin e-ticaret firmaları için neden önemli olduğundan bahsedeceğiz.

 
  • Depo stok yazılımı sayesinde e-ticaret firmaları stoklarını kolay bir şekilde takip edebilmektedir.
  • Bu sistem sayesinde bir e-ticaret firmasının bütün birimleri birbirleri ile entegre halinde çalışabilmektedir. Yani kısacası depo yönetim sistemi bir e-ticaret firmasının departmanları arasındaki iletişimi güçlendirmektedir.
  • Depo yönetim sistemleri ile işletmeler depo maliyetlerini hızlı bir şekilde azaltabilmektedir. Bu da e-ticaret firmalarının daha fazla gelir elde etmesini sağlamaktadır.
  • İşletme çalışanları tüm süreçleri yönetebilmek için depoda bulunmak zorunda değildir. Depo yönetim sistemleri sayesinde depo çalışanları işlerini online bir şekilde yönetebilmektedir.
  • Depo yönetim sistemlerinde depo adresleme özelliği bulunduğu için işletmeler satılan ürünlere daha kolay bir şekilde ulaşabilmekte ve bu da teslimat süreçlerinin kısalmasını sağlamaktadır. E-ticaret firmaları teslimat süreçlerini iyi bir şekilde yönetebildiği takdirde ise kalıcı müşteriler kazanabilmekte ve gelirlerini arttırabilmektedir.
  • Depo yönetim yazılımları e-ticaret firmalarında ortaya çıkabilecek çalışan ihtiyacının azalmasını sağlamaktadır. Böylece işletmelerin personel masrafları azalmaktadır.
 

Sizler de e-ticaret süreçlerinizi kolay bir şekilde yönetebilmek ve masraflarınızı azaltarak gelir elde etmek istiyorsanız işletmeniz için depo yönetim sistemlerinden yararlanabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ticarette Depo ve Lojistik Yönetimi Kılavuzu

 

Depo Yönetim Sistemi (WMS) E-ticaret Önemi Nedir?

 

Stok Sayımınızı Hızlı Bir Şekilde Yapın

 

E-ticaret firmaları için ürün ve stok yönetimi oldukça önemli bir unsurdur. Çünkü firmalar satın alma süreçlerini yönetebilmek ve hangi ürünlerden ne kadar alınacağına karar verebilmek için depolarında bulunan ürünlerin stoğunu gözlemlemek zorundadır. Genellikle firmalar depo sayımları sayesinde ürün stoklarını kontrol etmektedir.

 

Depo sayımı yapmak e-ticaret firmalarının maliyetlerinin artmasına ve zaman kaybetmesine neden olmaktadır. Çünkü depo sayımı yapmak için işletmelerin dönemsel personeller ile çalışması ve depoda bulunan ürünlerin tek tek sayılması gerekmektedir. Depo yönetim sistemi ile depo sayım okutması kolayca yapılabilir.

 

Depo stok yazılımı kullanan işletmeler teknolojinin kolaylığından yararlanarak el terminalleri aracılığı ile hızlı bir şekilde barkod okutma işlemi yapabilmektedir. Bu da işletmelerin depo sayımı yaparken hatalarla ve yanlış sayım gibi durumlarla karşılaşmasını engellemektedir. Bununla beraber depo yönetim sistemleri sayesinde işletmeler hatalı yapılan sayımları anında tespit edebilmekte ve bu ürünler için hızlı bir şekilde aksiyon alabilmektedir.

 

Depo Yönetim Sistemi Stok Sayısı Hızlıca Arttırma

 

Hatalı Sevkiyatı Önleyin

 

E-ticaret firmaları sipariş süreçlerini yönetirken belirli nedenlerden dolayı hatalı ürün gönderimi yapabilmektedir. Özellikle hatalı ürün barkodları, yanlış depo yönetimi yapılması gibi nedenler e-ticaret firmalarının hatalı sevkiyat oranlarını arttırmaktadır. Bu durum e-ticaret firmalarının itibar ve gelir kaybetmesine neden olduğu için bu konuda dikkatli olunması gerekmektedir.

 

Bu durumları engellemek için e-ticaret firmaları tarafından kullanılan depo yönetim sistemi sayesinde işletmeler;

 
  • Ürünleri için ürün kodları ve barkod kodları tanımlayabilmektedir. Böylece WMS Uygulamaları ile hatalı gönderim yapma ihtimali ortadan kalkabilmektedir.
  • Depo yönetim yazılımları sayesinde firmalar belirledikleri noktalar için farklı sevk kuralları oluşturabilmekte, kendi teslimat kurallarını oluşturabilmekte ve bu kurallara uygun bir şekilde hareket ederek sevkiyat süreçlerinin yönetimini yapabilmektedir.
 

Sizler de e-ticarette hatalı sevkiyatı önlemek ve sevkiyat süreçlerinizi kolay bir şekilde yönetebilmek istiyorsanız depo takip yazılımından yararlanabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ticaret Entegrasyon Modelleri Nelerdir?

 

Depo Yönetim Sistemi Hatalı Sevkiyat Oranı Azaltma

 

Zamandan Tasarruf Edin

 

E-ticaret ile internetten ürün satan işletmeler için zaman yönetimi oldukça önemli bir konudur. Genellikle işletmeler zaman yönetimini iyi bir şekilde yaparak zamanlarını kendi işleri için kullanmayı istemektedirler fakat e-ticaret süreçleri içerisinde işletmelerin zaman kaybetmesine neden olan birçok süreç bulunmaktadır depo yönetimi de bunlardan birisidir.

 
  • Mal Kabulü
  • Ürün Yerleşimi
  • Depo Düzenini Sağlama
  • Satılan ürünleri depoda bulma
  • Depo sayımı
 

Gibi birçok süreç e-ticaret firmalarının depo yönetimi yaparken zaman kaybetmesine neden olmaktadır fakat depo yönetim sistemleri sayesinde işletmeler bu süreçleri hızlı bir şekilde yönetebilmektedir.

 

Depo yönetim sistemleri içerisinde bulunan depo adresleme özelliği sayesinde işletmeler kabul ettikleri malları hızlı bir şekilde adresleyebilmekte ve bu ürünler satıldığı takdirde depolarında teknolojik imkanları kullanarak bulabilmektedir. Bu da firmaların depo yönetiminde zaman kaybetmesini engellemektedir.

 

İşletmeniz için siz de depo yönetim sistemlerini kullanarak zaman kaybınızı azaltabilir ve e-ticaret süreçlerinizi hızlı bir şekilde yönetebilirsiniz.

 

Depo Yönetim Sistemi Zamandan Tasaruf Yapma

 

Maliyetlerinizi Azaltın

 

E-ticaret ile internetten ürün satan işletmelerin birçok maliyeti ve masrafı bulunmaktadır.

 
  • Ürün tedariği
  • Şirket masrafları
  • Kargo masrafları
  • Personel masrafları
  • Reklam masrafları
 

Genellikle bir e-ticaret firmasının genel masrafları olarak bilinmektedir. Depo yönetim sistemleri kullanan e-ticaret firmaları bu masraflarını oldukça hızlı bir şekilde azaltabilmektedir.

 
  • Depo yönetim sistemleri sayesinde e-ticaret firmaları depo yönetimini otomatik bir şekilde yapabildiği için personel ihtiyacı azalmaktadır. Bu da işletmelerin personel masraflarının azalmasına yardımcı olmaktadır.
  • Depo yönetim sistemleri kullanan işletmeler depolarını verimli bir şekilde kullanabildikleri için ekstra bir depoya olan ihtiyaç ortadan kalkmaktadır. Bu durum işletmelerin şirket masraflarının azalmasına yardımcı olmaktadır.
  • E-ticaret firmalarının maliyetlerini azaltacak önemli unsurlardan biri de kargo entegrasyonlarıdır. Genellikle depo takip yazılımı içerisinde bulunan kargo entegrasyonları sayesinde işletmelerin bu alanda yapacakları harcamaların da azalacağını söylemek mümkündür.
  • Depo yönetim sistemlerini kullanan işletmeler konsinye ürün grupları ile de kolay bir şekilde çalışabilmektedir. Bu da işletmelerin satın alma masraflarının azalmasını sağlamakta ve ürün tedariği aşamasında işletmelere yardımcı olmaktadır.
 

İlgili İçerik; E-ticaret Lojistik Süreçleri ve Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Depo Yönetim Sistemi Maliyet Azaltma

 

Ticimax Depo Yönetim Sistemleri ile İşletmenizi Büyütün

 

E-ticaret ile internetten ürün satan işletmeler için e-ticaret alt yapıları ve e-ticaret çözümleri üreten Ticimax’ın depo yönetim sistemleri sayesinde sizler de depo yönetimini daha profesyonel bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

 

Ticimax depo yönetim sistemleri sayesinde ürün teslimat süreçlerinizi iyileştirebilir ve böylece müşteri memnuniyetini sağlayarak kalıcı müşteriler edinebilir ve e-ticaret firmanızın gelirlerini arttırabilirsiniz.

  

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax