Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Linkedin Algoritması Nasıl Çalışır?

Güncelleme Tarihi: 31.05.2023

İçindekiler;

LinkedIn, sosyal mecralar arasında profesyonellikte üst sıralara yerleştirilen bir platformdur. Doğru işi bulmada aktif olarak kullanılan mecra, profesyonel iş ilişkileri kurmak ve mesleki ilişkileri güçlendirmek için etkili olmaktadır. Eksiksiz bir LinkedIn profili hazırlandığında; alakalı kullanıcılarla etkileşime girmek mümkün olmaktadır. Öte yandan LinkedIn'i; gruplara katılmak, makaleler yazmak, fotoğraf ve video göndermek, mesleki gruplar oluşturmak vb. için kullanabilirsiniz. Yazımızda başarılı bir linkedin hesabına sahip olmak için LinkedIn algoritması nasıl çalışır konusunun detaylarına ulaşabilirsiniz.



LinkedIn Algoritması Nasıl Çalışır?

 

Linkedin Nasıl Kullanılır?

 

LinkedIn, kariyerini ilerletmek isteyen herkes için ideal bir platform olarak dikkat çekmektedir. Küçük işletme sahipleri, öğrenciler ve iş arayanlar gibi çeşitli gruplar için Linkedin sıklıkla kullanılmaktadır. LinkedIn'e başlamak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz;

 

Profil oluşturma: LinkedIn'i kullanmaya başlamak için eksiksiz bir Linkedin profili oluşturmak gerekir. Mesleki deneyiminizi; bağlantılarınıza, mevcut ve gelecekteki işverenlerinize, meslektaşlarınıza sunmak için profilin eksiksiz oluşması önemlidir. Profiliniz aracılığıyla profesyonel yaşamınızı, dönüm noktalarınızı, becerilerinizi ve ilgi alanlarınızı paylaşabilirsiniz.

 

Ağ oluşturma: Linkedin ağ oluşturma linkedin algoritması için de önemli bir adım olacaktır. LinkedIn'in gücünü ortaya çıkarmada önemli bir görev üstlenen ağ oluşturma; sektörünüzde ve profesyonel çevrenizde neler olduğunu anlamanızı sağlar. Geniş bir arkadaş ağı oluşturarak daha geniş kitlelere ulaşabilir siz de geniş kitlelerin karşısına çıkabilirsiniz.

 

İş bulma: Linkedin günümüzde profesyonel bir işe alım süreci için oldukça ideal bir platform haline gelmiştir. Kolay başvuru özelliği ile iş arayanlar için ideal olan Linkedin algoritmaları aynı zamanda ilgi alanlarına, meslek gruplarına uygun olarak iş arayan ve işvereni buluşturan bir platform olarak oldukça profesyonel imkanlar sunmaktadır. Linkedin’de iş arayan kişiler profillerine uygun meslekleri kaydedebildiği gibi, iş başvurusunda da bulunabilmektedir.

 

Sohbetlere katılma: LinkedIn'deki sohbetlere kolayca katılabilirsiniz. Sohbetlere katılmak, ilgili konular hakkındaki bakış açınızı başkalarıyla paylaşmak ağınızı genişletmenize ve görüşlerinizi geniş kitlelere aktarmada etkili rol oynamaktadır. LinkedIn'deki gönderileri ve makaleleri beğenebilir ve yorum yapabilirsiniz. Tüm bunlar linkedin algoritmaları için iyi bir veri olacak ve sizin için Linkedin’in daha verimli hale gelmesi için arka planda çalışacaktır.

 

İlgili İçerik; Linkedin Reklamları Kimler İçin Uygundur?

 

LinkedIn Nasıl Kullanılır

 

Linkedin Algoritması Nedir?

 

Linkedin algoritması, bir kullanıcının akışının nasıl görünebileceğini veya şirketlerden, kişilerden ve konulardan ne tür gönderilerin sunulacağını belirleyen bir çalışma sistemidir. Linkedin algoritma pek çok gönderi etkileşimi süzgeçten geçiren bir çalışma sistemine sahiptir. Linkedin akışını daha çekici ve kullanıcı dostu hale getirmeye çalışan linkedin algoritması 2023 dediğimizde yeni ve güncel yeniliklerle çalışmayı sürdürmektedir.

 

2023 Linkedin algoritmasına bakıldığında trend gönderiler, fazla etkileşim kazanan gönderiler, alaka düzeyine ve en iyi şeklinde bir sıralamaya göre akıştaki gönderiler belirlenmektedir.

 

LinkedIn Algoritması Nedir

 

Linkedin Algoritması Nasıl Çalışıyor?

 

Linkedin işleyişi profilinizin en geniş kitleye ulaşması ve geniş bir etki alanı oluşturması için çalışan bir sistemler bütünüdür. Linkedin algoritması da diğer algoritmalar gibi topladığı veriler ışığında kişilerin hesaplarından maksimum verimi almaları için çalışmaktadır.

 

LinkedIn Algoritması Nasıl Çalışır?

 

Etkileşimde Bulunan Profiller

 

Akışınızın üst kısmında, sık sık etkileşimde bulunduğunuz kişilerin gönderilerini ve takip ettiğiniz veya sürekli paylaşımda bulunan bağlantıda olduğunuz kişilerin gönderilerini görürsünüz. Bu linkedin algoritmalarının çalışma şekli hakkında önemli fikirler verir.

 

LinkedIn Algoritması Profiller

 

Gönderilerde Harcanan Zaman

 

Kişilerin bir gönderide harcadığı zaman akışta nerede konumlanacağı konusunda önemli fikirler verir. Örneğin bir içeriği kaç dakikada okudu. Bir videoda ne kadar zaman harcadı. Bu gönderilerde beğeni, yorum gibi herhangi bir etkileşime girildi mi? gibi etkenler linkedin algoritmalarının çalışma şeklini etkileyen faktörlerdir. Bir içeriğin zirveye çıkmasında ya da akışta gösterilmemesinde bu eylemlerin önemli katkısı vardır.

 

LinkedIn Algoritması Harcanan Zaman

 

Düzenli Paylaşım Yapma

 

Linkedin hesabınızın diğer kullanıcılara sıklıkla gösterilmesi için düzenli paylaşımlar da bir diğer önemli faktördür. Linkedin algoritmaları tarafından sayfanızın etkileşimini arttırmak için düzenli paylaşım yapan hesaplar zaman tüneline daha fazla düşme şansını yakalıyor ve bu da sayfaların etkileşimini arttırıyor.

 

LinkedIn Algoritması Düzenli Paylaşım

 

Gönderi Paylaşım Zamanı

 

Linkedin’de paylaşım yapmak için günün en iyi zamanı, sektörünüze ve takipçilerinizin sosyal medya alışkanlıklarına bağlı olarak değişir. Linkedin kullanıcılarına bakıldığında hafta içi iş süreçleri içerisinde vakit geçirme söz konusudur. Yapılan araştırmalara göre; salı ve perşembe günlerinde 08:00 ile 14:00 saat aralığının Linkedin gönderisi için uygun olduğu söylenmektedir.

 

LinkedIn Algoritması Paylaşım Zamanı

 

Hashtag Kullanımı

 

Diğer sosyal mecralar gibi Linkedin’de de hashtag kullanımı yerinde ve dozunda olduğunda oldukça faydalı olmaktadır. Linkedin algoritmalarına göre 3 ve üzeri hashtag ideal kabul edilirken 10 üzeri hashtag kullanımı fazla olarak kabul ediliyor. Bunun nedeni kullanıcılarda ters tepki oluşturması ve içeriği basitleştirmesi. Spesifik ve bağlantılı hashtag kullanımı ise gerçek hedef kitleye ulaşılmasında oldukça etkili olmaktadır.

 

Hashtag'ler LinkedIn'de, içerikleri iyi bir şekilde kategorize eder. Hashtag'ler, yalnızca erişiminizi artırmakla kalmayıp aynı zamanda benzer içerikleri hızla keşfetmenin mükemmel bir yoludur. LinkedIn size en sevdiğiniz hashtag'leri sabitleme seçeneği sunar. Haber akışınızdaki en son güncellemeleri görmek için sektörünüzle ilgili hashtag'leri sabitleyebilirsiniz.

 

LinkedIn Algoritması Hashtag Kullanımı

 

İçerik ve Videoların Kalitesi

 

Linkedin algoritmalarının dikkat ettiği bir diğer husus da içeriklerin ve videoların uzunluğu olarak dikkat çekiyor. Videoların kısa olması daha cazip olurken içeriklerin de karmaşadan uzak ve okunabilir uzunlukta olmasına dikkat çekiliyor. Öte yandan okumaktan çok izlemeyi tercih eden kullanıcı sayısı daha fazla olduğundan Linkedin algoritmaları video kullanımlarına ağırlık verilmesini önemsiyor.

 

LinkedIn Algoritması İçerik ve Video Kalitesi

 

Gönderilerde Etiket Kullanımı

 

Bir LinkedIn gönderisinde birini etiketlemek, gönderinin erişimini artırır. Etiketlenen kişi gönderiyi kendi özet akışında görmekle kalmaz, aynı zamanda o kişinin tüm takipçileri de görür. İçeriğinizle alakalı kişileri etiketleyerek gönderinizin daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlayabilirsiniz.

 

LinkedIn Algoritması Etiket Kullanımı

 

İçerikleri Optimize Etme

 

LinkedIn yayınladığınız içeriklerin; katılım ve kaliteye göre optimize edilmesi gerekir. Kullanıcıların ilgili sektör ve kullanıcılara hitap etmesi, içeriklerin resim ve videolarla desteklenmesi, trend içeriklerin takip edilmesi, paylaşılması, içeriklerin kısa tutulması gönderilerinizi algoritmalar için daha çekici hale getirebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Linkedin Sayfanızın Etkinliğini Artırmak İçin İpuçları

 

İlgili İçerik; Linkedin Şirket Sayfası Nasıl Açılır

 

LinkedIn Algoritması İçerik Optimizesi

 

Linkedin’de Akıştaki İçerikler Nasıl Belirlenir?

 

Linkedin algoritması, ilgi alanlarınıza ve önceki etkileşimlerinize göre hangi gönderilerin ana sayfanın en üstüne yerleştirileceğine karar verir. En yeni olanlar değil kullanıcının hangisine daha ilgili olduğuyla verilen bu karar kullanıcıların ilgi alanlarına yaptığı etkileşimlere göre şekillenmektedir. Kullanıcının akışta karşısına çıkan kullanıcılar her zaman aynı değildir. Linkedin algoritmaları kullanıcının ilgi ve etkileşimlerine göre sürekli güncellenir. Bu nedenle akışta farklılıklar görülebilir. Linkedin’de en son gönderileri görmeyi ya da sizin için en iyi gönderileri seçmek için masaüstünden giriş yaparak belirleyebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Kaçınılması Gereken Kritik Linkedin Hataları

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax