Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kaçınılması Gereken Kritik Linkedin Hataları

Güncelleme Tarihi: 15.08.2023

İçindekiler;

Sosyal medya günümüzde hem sosyal hayat hem de iş hayatının önemli bir parçası haline gelmiştir. İş yaşamında önemli bir belirleyici olan Linkedin profili oluşturmak diğer sosyal medya mecralarına göre daha dikkat edilmesi gereken bir alandır. Linkedin profili ile pek çok şirket ya da kişiye kendiniz ya da şirketiniz hakkında bilgi verdiğinizi unutmamanız gerekir. Yazımızda kaçınılması gereken kritik Linkedin hataları konusunda bilgi edinebilirsiniz.



Kaçınılması Gereken Kritik Linkedin Hataları

 

Linkedin’in İş Yaşamındaki Rolü Nedir?

 

Linkedin yeni iş fırsatları adına güvenilirlik oluşturmanıza, network oluşturmanıza, anlamlı bağlantılar kurmanıza, bilgi ve deneyiminizi paylaşmaya ve geliştirmeye katkı sunan, milyonlarca kişi tarafından kullanılan sosyal medya platformudur. Instagram, Twitter, Facebook vb. gibi sosyal medya platformlarından çeşitli özellikler bazında ayrılmaktadır.

 

Kişilerin iş fırsatlarını yakalamasında, işletmelerin kaliteli bir marka ağı oluşturmasında Linkedin önemli bir yerdedir. Linkedin günümüzde sektörle ilgili faydalı bilgilere, makalelere ya da fikirlere ulaşılmasında, faydalı tartışmalara yer verilmesinde önemli bir platform olarak karşımıza çıkmaktadır.

 

İlgili İçerik; Linkedin Sayfanızın Etkinliğini Artırmak İçin İpuçları

 


Linkedin İş Yaşamında Rolü Nedir


 

Yanlış İsim Seçimi

 

Linkedin profesyonelliği ve kurulma amacı ile diğer sosyal medya mecralarından ayrılmaktadır. Bu nedenle isim seçimi oldukça önemlidir. Linkedin’de firma adı ya da gerçek isim ile katılım kurulan bağlantıların sağlıklı olması açısından daha doğru olacaktır.

 
İlgili İçerik; Linkedin Şirket Sayfası Nasıl Açılır



Linkedin Yanlış İsim Seçimi

 

Yanlış Fotoğraf Seçimi

 

Linkedin’de kişilerin ya da firma işletmelerinin yaptığı birçok farklı hata vardır. Bunlardan biri de yanlış fotoğraf seçimidir. Linkedin’de bir fotoğrafa sahip olmamak bağlantı sayınızı düşürmesi açısından çok tercih edilmemelidir.

 

Profesyonel, yüksek kaliteli bir fotoğraf tercih edilmesi profilinizin kalitesini artırma açısından faydalı olacaktır. İş arayan bir kişinin işverenler üzerinde olumlu bir izlenim bırakmasında fotoğraf seçiminin etkisi güçlüdür. Profil fotoğrafının profesyonel olması ilk algı açısından da gereklidir.

 

Linkedin Yanlış Fotoğraf Seçimi

 

Kişiselleştirilmiş Bir Dil Kullanımından Uzaklaşılması

 

Sık yapılan linkedin hataları konusundan biri de kişiselleştirme konusudur. Kişiselleştirilmiş bir dil kullanımı karşı tarafla kurulacak bağların güçlü olmasını sağlayacağı gibi profesyonel bir Linkedin hesabınızın olmasını sağlayacaktır.

 

İlgili İçerik; Ücretsiz Sosyal Medya Araçları

 

Linkedin Kişiselleştirilmiş Dil Kullanımı

 

Tutarsız Davranılması

 

Linkedin’deki özgeçmişler ve profiller incelendiğinde yüzde 50 oranında istihdam tarihlerinde ve unvanlarında tutarsızlıklar olduğu görülmektedir. Bu da firmalara güven vermemektedir. Öte yandan profilin güncel olmaması da işletmeleri geri iten bir olumsuzluk olarak karşımıza çıkmaktadır.

 

Gereksiz Bilgi Ya Da Yetersiz Bilgi Paylaşmak

 

Kişilerin Linkedin profillerinde çok fazla bilgi paylaşması kadar çok az bilgi paylaşması da yapılan hatalar arasında önemliler arasında yerini almıştır. Bunun nedeni kişileri çok fazla bilgiye boğmak kafa karışıklığına ve tutarsızlığa sebep olurken az bilgi ise yeterli bağlantı sağlanamaması veya kişi ya da firmalar hakkında yeterli bir kanıya varılamamasına neden olabilmektedir.

 

Linkedin Gereksiz ve Yetersiz Bilgi Paylaşmak

 

Yanıltıcı Bilgilere Yer Vermek

 

İşverenleri yanıltıcı abartılı özgeçmişler oluşturmak işverende güvensizlik oluşturabilmektedir. Yapılan işin ya da uzmanlık düzeyinin şeffaf bir şekilde abartıdan uzak belirtilmesi gerekir. Aksi takdirde eyleme geçildiğinde ve beklenen karşılanmadığında işveren için hayal kırıklığı olabilmektedir.

 

Az Bağlantıya Sahip Olmak

 

Daha önce çalıştığınız şirketlerde ya da projeleri anımsatan bağlantılarınızın olması profilinizin değerini artıracaktır. Az sayıda bağlantı olduğunda Linkedin’de sizinle ilgilenen firma sayısı da az olacağı gibi ulaşacağınız kitle de az olacaktır.

 

Linkedin Gereksiz Yetersiz Bilgi Paylaşmak

 

Profesyonellikten Kaçınmak

 

Linkedin profilinizde iş ve kişisel bilgileri karıştırmak iş adaylarının daha az profesyonel görünmesine neden olabilir. Profilinizin her alanda iyi ve profesyonel yönünüzü gösterin. Özgünlüğü aşırı kişisel olmakla karıştırmak Linkedin’de işe yaramayacaktır.

 

İçerik Dilinin Doğru Belirlenmemesi

 

Linkedin profilinde içerik dili önemli olduğu kadar içeriği ne kadar doğru bir dille yazdığınızın da önemi vardır. Profesyonel bir ortam barındıran Linkedin’de içerik dilinizin de bu yönde olması önemli olacaktır.

 

İlgili İçerik; Sosyal Medya Pazarlama Rehberi

 
İlgili İçerik; 5 Adımda Dijital Ortamda İçerik Üretimi

Geçmiş Deneyimleri Tanımlamamak

 

Linkedin’de önceki deneyimleriniz sizi yeni bağlantılar kurma konusunda besleyecektir. Bu nedenle deneyim ve tecrübelerinizi ayrıntılı şekilde aktardığınızda fırsatlara da kapınızı aralayacağınızı unutmamalısınız.

 

Linkedin Geçmiş Deneyim Tanımlamamak

 

Linkedin’in İşletmelere ve Kişilere Sağladığı Faydalar Nelerdir?

 

Linkedin iş odaklı bir sosyal medya platformu olarak sağladığı pek çok avantajı da barındırmaktadır. 200'den fazla ülkede 500 milyondan fazla üyesi olan Linkedin’de profesyonel bir profil, işletmelerin kalıcı bir marka itibarı oluşturmasına katkı sağladığı gibi kişilerin deneyimlerini paylaşmasına olanak tanır. Öte yandan kariyer fırsatlarını içinde barındıran Linkedin pek çok kişinin iş bulmasına da önemli katkılar sunmaktadır.

 

İlgili İçerik; Sosyal Medyada Satış Arttırma Taktikleri

 

Aşağıda Linkedin’in sağladığı birkaç faydayı açıkladık.

 

İşe alım süreçlerinin önemli bir ayağını oluşturması: İşverenlerin yüzde 93'ü adayları araştırmak ve işe almak için Linkedin'i kullanmaktadır. Kişiler merak ettiği bir adayı da yine Linkedin’den araştırarak tüm deneyimlerini görüntüleyebilir.

 

Bilgi, güvenilirlik ve liderlik kazandırır: Linkedin profiline sahip olmak, tavsiyelerinizi, bağlantılarınız, değerlerinizi gösterebileceğiniz önemli bir sosyal medya platformudur.

 

Doğru bilgiye ulaşma aracı: Bir Linkedin hesabına sahip olmak aynı zamanda siteyi şirketleri, görüşmecileri, işe alım görevlilerini ve işe alım yöneticilerini araştırmak için kullanabileceğiniz anlamına gelir.

 

Yeni iş fırsatlarını oluşturmada etkili: Linkedin sitesinde, geleneksel iş ilanlarından farklı yeni fırsatları yakalama açısından farklıdır. Linkedin başvurusunu kullanarak doğrudan iş ilanlarına başvurabilir, iş aramalarını kaydedebilirsiniz.

 

Sosyal kanıt oluşturma: Linkedin kariyeriniz ve iş hayatınız için sosyal kanıt oluşturma açısından etkili olmaktadır. Linkedin başkalarının sizi, becerilerinizi ve geçmiş çalışmalarınızı tavsiye etmesine olanak vermektedir.

 

İlgili İçerik; Sosyal Medya Raporlama ve Analiz Nasıl Yapılır?

 

Farklı şirketleri takip etme: Linkedin, organizasyonları ve onlarda çalışan insanları araştırmak için mükemmel bir araçtır. Ağınızı geliştirmek, ilginizi çeken firmaları takip etmek, ilgili olduğunuz sektörlerle ilgili güncel bilgiler edinmek için harika bir platformdur.

 

Benzer mesleki grupları takibe alarak, bağlantılar kurmak: Gruplar, benzer mesleki ilgi alanlarına sahip insanlarla tanışmanın harika bir yoludur. Linkedin forumlara katılma, gruplara katılma ve işinizi geliştirme konusunda eşsiz bir araçtır. İşletmelere de sağlanan pek çok imkan arasında kaliteli çalışanlara ulaşma açısından fırsatları içinde barındırmaktadır.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax