Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Sosyal Medya Raporlama ve Analiz Nasıl Yapılır?

Güncelleme Tarihi: 13.07.2023

İçindekiler;

Kullanımları gitgide genişleyen sosyal medya platformları, teknolojinin de gelişmesi ile işini internete taşımak isteyen firmalar için daha da önemli olmaktadır. Belirlenen hedefleri tutturabilmek, müşteri kitlesini genişletmek ve daha düşük maliyetlerle daha fazla satış elde edebilmek için sosyal medya raporlama ve analiz oldukça önemli olmaktadır.

Bunun için uygulanabilecek pek çok yöntem bulunduğu gibi oldukça basit adımlar da var olmaktadır. Siz de bu basit adımları uygulayarak e ticaret firmanızı büyütebilir ve daha verimli hale getirebilirsiniz.
 

İlgili İçerik: Sosyal Medyada Satış Arttırma Taktikleri

 

Sosyal Medya Raporlama ve Analiz Nasıl Yapılır?

 

Hedef Kitle Analizi

Sosyal medyayı daha etkin bir şekilde kullanmak, müşterileriniz ile daha iyi iletişim kurabilmek ve onlara uygun olan ürünlere kolaylıkla ulaşabilmelerini sağlayabilmek için sosyal medya analiz ve raporlama işlemi doğru hedef kitle seçimi ile başlamaktadır. Dolayısıyla müşterileriniz için isabetli olduğunu düşündüğünüz ürünlerinizi sunabilmek adına hedef kitlenizi dikkatli bir şekilde bölümlendirmeniz gerekir.

Doğru hedef kitleyi belirleyebilmek ve onların ilgi alanını keşfedebilmek için yapacağınız paylaşımlar sizlere müşterilerinizi daha yakından tanıma olanağı verir. Takipçilerinizin herhangi bir sosyal medya platformundaki gönderilerinize olan yorum, beğeni, paylaşım ve retweet gibi etkileşimlerini ölçerek hedef kitlenizin hangi ürünlerinize karşı ilgili olduğunu kolaylıkla öğrenebilirsiniz.

 

İlgili İçerik: E-ticaret Siteleri İçin Sosyal Medya Pazarlama İpuçları

 

Etkileşimleri Yorumlama

 

Sosyal medya platformlarındaki takipçilerinizin gönderileriniz ile olan etkileşimlerini analiz ederek onlarla olan iletişiminizin doğru olup olmadığını anlayabilirsiniz. Eğer gönderileriniz takipçilerinizin hepsine veya daha fazla kişiye organik yöntemlerle gösteriliyorsa bu onlara uygun paylaşımlar yaptığınız anlamına gelmektedir. Bir başka deyişle müşterilerinizle iyi bir iletişim kurup ürünlerinizi onlara en etkili yöntemlerle pazarladığınız anlamına gelir.

 

İlgili İçerik: E-ihracat ve Sosyal Medya İlişkisi



Etkileşimleri Yorumlama

 

Doğru Altyapı Kullanma

 

Müşterilerimizin alışveriş deneyimini iyileştirebilmek ve onların işlerini kolaylaştırabilmek için doğru bir altyapıya sahip olmak önemlidir. Günümüzde kullanıcıların dikkat süreleri 2 saniye kadar düştüğünü düşünecek olursak hızlı, doğru ve verimli bir şekilde çalışan bir e-ticaret sitesi bu konuda oldukça kritik bir rol oynamaktadır.

Siz de sosyal medya raporlama ve analiz yaparken müşterilerinizi yönlendirmek istediğiniz alan olan e-ticaret sitelerinizi daha verimli bir hale getirebilir ve onların alışveriş deneyimini iyileştirebilirsiniz. Bu sayede e-ticaret işinizden daha fazla verim alıp, müşterilerinizden daha iyi dönüşümler alabilirsiniz.

 

İletişim

 

Sosyal medya analizi nasıl yapılır sorusunun en iyi cevaplarından birisi ise takipçiler ile kurulan iletişim olmaktadır. Sizinle iletişime geçen müşterileriniz sosyal medya platformlarındaki tanıtımını yaptığınız ürünlere ilgi göstermektedirler. Aynı şekilde e-ticaret siteniz aracılığı ile sizinle iletişime geçen müşterileriniz satışını yaptığınız ürünlere ilgili olmaktadırlar. Sosyal medya aracılığıyla iletişim günümüzde oldukça kolaydır. Bu kolaylığı alışan müşterileriniz ise aynı kolaylığı e-ticaret sitelerinde de beklemektedirler.

Bu yüzden kullanılan altyapı oldukça önemlidir. Siz de Ticimax’ın geliştirdiği müşterilerinize büyük kolaylıklar sağlayan hazır e-ticaret sitelerini tercih ederek onların sizinle iletişime geçmesini kolaylaştırabilirsiniz. Bu sayede teknik nedenlerden ötürü müşteri kaybetmez ve dönüşümlerinizi rahatlıkla artırabilirsiniz.



İletişim

 

Optimizasyon

 

İnternetten alışverişin e-ticaret platformları ile gerçekleştiğini düşünecek olursak sosyal medya üzerinden web sitenize yönlendirdiğiniz müşterilerinizin sorunsuz bir şekilde alışveriş yapabilmeleri oldukça önemlidir. Bunun için doğru e-ticaret platformu kullanmanın yanında kullanılan altyapının iyi bir şekilde optimize edilmiş ve sorunsuzca çalışması gerekmektedir.

Kullandığınız e-ticaret platformu sosyal medya üzerinden gelen trafiğinizi göstermesi de analiz aşamasında dikkat etmeniz gereken bir diğer unsur arasında yerini alır. Bu trafiği analiz ederek sizde gerekli ayarlamaları yapıp alışveriş aşamalarının sorunsuz bir şekilde ilerlediğinden emin olabilirsiniz.

 

Bu içerikler de ilginizi çekebilir: 

 

Ücretsiz Sosyal Medya Araçları 


Sosyal Medya Reklamları İçin Ne Kadar Ücret Gerekiyor?


SEO Analizi Nasıl Yapılır? 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax