Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

NFT Nedir ve NFT Satışı Nasıl Yapılır?

Güncelleme Tarihi: 17.08.2023

İçindekiler;

NFT, değiştirilemez bir token anlamına gelir. Benzersiz özelliklere sahip olduğu için değiştirilemezdir. NFT’ler dijital bir varlık olarak ifade edilmektedir. NFT’ler; grafik sanatı, GIF'ler, videolar ve önemli spor olayları, koleksiyon, sanal avatarlar ve video oyunu görünümleri, tasarımcı spor ayakkabı, müzik, tweetler olabilmektedir. Yazımızda NFT nedir nasıl yapılır, NFT satışı hakkında detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.



NFT Nedir ve NFT Satışı Nasıl Yapılır?

 

NFT Nedir?

 

NFT ne demek dediğimizde sanat, müzik, oyun içi öğeler ve videolar gibi gerçek dünyadaki nesneleri temsil eden dijital bir varlıktır. NFT açılımı Non-Fungible Token'dir. Genellikle kripto para birimiyle online olarak alınıp satılırlar ve birçok kriptoyla aynı temel yazılımla kodlanırlar. 2014'ten beri var olmalarına rağmen, NFT'ler artık dijital sanat eserleri satın almak ve satmak için giderek daha popüler bir yol haline geldikleri için ün kazanıyor. NFT nedir dediğimizde fiziksel koleksiyoncuların dijital versiyonu diyebiliriz.

 

NFT'ler türünün tek örneğidir ve sınırlı sayıdadır. Benzersiz tanımlayıcı kodlara sahiptir. Sınırsız arz olan çoğu dijital yaratımla tam bir tezat oluşturması NFT’lerin bir diğer özelliğidir. NFT’ler internette makul bir fiyata bir dijital sanat eseri satın almaya yarayan bir dijital jetondur.

 

NFT'ler şu anda dijital sanat ve koleksiyon dünyasını içine almış durumdadır. Dünya çapındaki kripto paraların da kullanım karşılığı olan NFT’ler dijital dünyanın anlaşılmaya çalışılan hala biraz karanlık tarafı diyebiliriz.

 

NFT Nedir

 

NFT Özellikleri Nelerdir?

 

NFT, değiştirilemez bir token anlamına gelir. Benzersiz özelliklere sahip olduğu olması onu değiştirilemez kılandır. NFT’ler dijital bir varlık olarak ifade edilmektedir. NFT blok zinciri teknolojisi tarafından oluşturulan özgün bir sertifikaya sahip sanat, müzik ve oyunlar gibi internet koleksiyonlarını temsil eden dijital bir varlıktır. Başka şekilde manipüle edilemez. NFT değişimleri, uzman sitelerde Bitcoin gibi kripto para birimleri ile gerçekleşir.

 

Değiştirilemez token anlamına gelen NFT’ler benzersiz tanımlama kodlarına ve onları birbirinden ayıran meta verilere sahip bir blok zincirindeki kriptografik varlıklardır. Kripto para birimlerinden farklı olarak eşdeğerde alınıp satılamaz veya değiştirilemez.

 

NFT’yi daha iyi anlamak adına birkaç özelliğini sıraladık;

 
  • NFT'ler, gerçek dünya öğelerini temsil eden dijital öğelerdir.
  • NFT'ler, bir blok zincirinde bulunan ve kopyalanamayan benzersiz şifreleme belirteçleridir.
  • NFT nasıl satılır dediğimizde gerçek dünyadaki maddi varlıkların tokenleştirilmesi olarak açıklanan NFT’ler aynı zamanda dolandırıcılık olasılığını azalttığı savunulmaktadır.
  • NFT'ler bireylerin kimliklerini, mülkiyet haklarını temsil etme işlevi görmektedir.
 

NFT Özellikleri Nelerdir

 

Nft Ne İşe Yarar?

 

Kripto ticaretiyle ilgilenen ve sanat eseri toplamayı seven kişiler genellikle NFT'leri kullanır. Bunun dışında günümüzde NFT'lerin en önemli kullanımı dijital içeriktedir. İçerik oluşturucular, NFT'ler tarafından karlarını arttırmaktadırlar.

 

NFT Nasıl Çalışır? NFT'ler, işlemleri kaydeden dağıtılmış bir kamu defteri olan bir blok zincirinde bulunur. NFT'ler Ethereum blok zincirinde tutulur, ancak diğer blok zincirleri de onları destekler. NFT’ler ; grafik sanatı, GIF'ler, videolar ve önemli spor olayları, koleksiyon, sanal avatarlar ve video oyunu görünümleri, tasarımcı spor ayakkabı, müzik, tweetler olabilmektedir. Twitter'ın kurucu ortağı Jack Dorsey, ilk tweet'ini NFT olarak 2,9 milyon dolardan fazla satmıştır. Bu da iyi bir NFT örneğidir.

 

NFT'lerin aynı anda yalnızca bir sahibi olabilir ve blok zinciri teknolojisini kullanmaları, sahiplik doğrulamasını ve sahipler arasında jeton transferini kolaylaştırır. İçerik oluşturucu ayrıca belirli bilgileri bir NFT'nin meta verilerinde saklayabilir. Örneğin sanatçılar, imzalarını dosyaya ekleyerek sanat eserlerini imzalayabilirler.

 

İlgili İçerik; Blockchain Teknolojisi (Blok Zinciri) Hakkında Merak Ettiğiniz Her Şey

 

NFT Ne İşe Yarar

 

NFT Örnekleri Nelerdir?

 

NFT’ler; grafik sanatı, GIF'ler, videolar ve önemli spor olayları, koleksiyon, sanal avatarlar ve video oyunu görünümleri, tasarımcı spor ayakkabı, müzik, tweetler olabilmektedir. Twitter'ın kurucu ortağı Jack Dorsey, ilk tweet'ini NFT olarak 2,9 milyon dolardan fazla satmıştır. Bu da iyi bir NFT örneğidir.

 

NFT Özellikleri Nelerdir

 

NFT Nasıl Satılır?

 

NFT nasıl yapılır dediğimizde NFT satın alma ve NFT satma için ilk olarak, NFT'leri ve kripto para birimlerini saklamanıza izin veren bir dijital cüzdan edinmeniz gerekmektedir. NFT sağlayıcınızın hangi para birimlerini kabul ettiğine bağlı olarak, muhtemelen Ether gibi bir kripto para birimi satın almanız gerekecektir. NFT'nizi satılık olarak listelemeniz gerekir. NFT satışlarını destekleyen en popüler cüzdanlar MetaMask, Trust Wallet ve Coinbase Wallet'tır.

 

İlgili İçerik; E-imza Nedir? Elektronik İmza Nasıl Alınır?

 

NFT Nasıl Satılır

 

NFT Pazar Yerleri Nelerdir?

 

NFT satışı yapmak ya da NFT satın almak için cüzdanınızı kurduktan ve finanse ettikten sonra alışveriş yapmak ya da NFT satmak için NFT pazaryerlerine kanalize olmanız gerekmektedir. Aşağıda popüler NFT pazaryerlerini sıraladık.

 

OpenSea.io

 

Nadir dijital öğeler ve koleksiyonlar tedarikçisi olarak tanımlanan opensea kullanmak için tek yapmanız gereken NFT koleksiyonlarına göz atmak için bir hesap oluşturmaktır. Yeni sanatçılar keşfetmek için parçaları satış hacmine göre de sıralayabilirsiniz. Öte yandan kendi NFT’lerinizi de burada listeleyebilirsiniz.

 

NFT Pazar Yerleri OpenSea.io

 

Rarible

 

OpenSea'ye benzer şekilde, Rarible, sanatçıların ve yaratıcıların NFT'ler yayınlamasına ve satmasına izin veren demokratik, açık bir pazar yeridir. Platformda yayınlanan RARI jetonları, sahiplerinin ücretler ve topluluk kuralları gibi özelliklere ağırlık vermesini sağlar.

 

NFT Pazar Yerleri Rarible

 

Foundation

 

Burada sanatçılar, sanatlarını yayınlamak için diğer yaratıcılardan “artı oy” veya davet almalıdır. Daha yüksek kalibreli sanat eserlerinin satıldığı bir alandır. Daha yüksek fiyatlar verilmektedir.

 

NFT Pazar Yerleri Foundation

 

NFT Yatırımı Yapmak Doğru Mudur?

 

NFT'ler bir kesim tarafından oldukça olağan ve kullanılabilir olurken bir kesim tarafından da hala mesafeli bir düzeydedir. NFT’ler bir kesim tarafından riskli görünür. Çünkü NFT ile bilinen çok bilgi yoktur. Bu da riskli ve mesafeli yaklaşılmasının en önemli nedenidir. Başka bir deyişle NFT'lere yatırım yapmak büyük ölçüde kişisel bir karardır. Bir nevi ekonomik durumla alakalı kişisel bir durumdur.

 

NFT Yatırımı Yapmak Doğru Mudur

 

NFT ve Kripto Para Arasındaki Farklar Nelerdir?

 

NFT'ler, kripto para birimleriyle aynı tür programlama dili kullanılarak oluşturulsa da benzerlik bununla sınırlıdır. Kripto para birimleri değişebilir. Birbirleriyle takas edilebilirler ve değer olarak da eşittirler. NFT ise birbirleriyle değiştirilmelerini veya birbirleriyle eşitlenmelerini imkansız kılan dijital bir imza görevi görür.

 

İlgili İçerik; Kripto Paralar Hakkında Bilmeniz Gereken 7 Başlık

 

NFT ve Kripto Para Arasındaki Farklar Nelerdir

 

NFT’leri Nasıl Bir Gelecek Bekliyor?

 

NFT nedir nasıl yapılır sorusundan sonra, sosyal medyada da sıklıkla adından söz ettiren farklı bir dünyaya kapı aralayan kısa sürede de benimsenen bir olgu olarak karşımıza çıksa da belirsizliği de halen devam etmektedir. Artan popülaritesi nedeniyle insanlar artık NFT'ler için yüz binlerce dolar ödemeye hazır olsa NFT geleceğinin sanıldığı gibi uzun soluklu olmayacağını savunan bir kesim de vardır. Popülaritesinin bir sonucu olarak NFT’lerin gelecekte dijital ekonominin daha önemli bir bölümünü temsil edeceğine dair araştırmalar da mevcuttur.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax