Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Niş Ürün Nedir, Nasıl Bulunur?

Güncelleme Tarihi: 22.05.2023

İçindekiler;

Bu yazımızda sizlere niş ürün nedir, nasıl bulunur açıklamaya çalışacağız. Niş ürün, piyasada sizlerin büyük pazarlamacılarla yaşayacağınız rekabeti azaltmanızı sağlayacak bir pazarlama stratejisidir. Bununla birlikte piyasaya pazarlayacağınız ürün skalasının özelleştirilmiş yani spesifik olarak bir ürün üzerine yoğunlaşarak yapılan pazarlama yöntemi olarak da karşımıza çıkar. Biraz daha açacak olursak, sosyal medyada oluşturulmuş sanal marketler daha fazla müşteriye ulaşmak ve hizmet sunmak için piyasada bulunan bütün mal ve hizmetleri satışa sunar. Bu satış stratejisi kısa vadede müşteri kitlenizi hızlıca arttırabilir.
 

 

Tüketici kitlenizi koruyabilmeniz için sürekli olarak diğer alışveriş portalları ile rekabete girmek zorunda kalarak reklam giderlerinden promosyonlara, fiyat aralığından indirim kampanyalarına kadar birçok başlık altında daimi olarak yenilikler yapmanız gerekir.

Bu nedenle, çok fazla iş yükü ve maliyeti olmasına rağmen bu pazarlama yöntemi ile yapacağınız satışlarınızda kâr marjınız düşük olur. Niş ürün nedir, nasıl bulunur yazımızda ise niş ürünün bahsetmiş olduğumuz ve daha az kazançlı olan genel pazarlama stratejisinden ayrıldığı temel noktaları anlatacağız.
 

 

Niş ürün nedir, nasıl bulunur sorusunun temeli yukarıda açıkladığımız genel pazarlama stratejisinden farklı olarak pazarlayacağınız ürünü özelleştirmeniz niş ürün demektir. Yani, sanal alışveriş portalındaki ürün skalanızı piyasanın ihtiyaç ve eğilimlerini göz önünde bulundurarak spesifik bir ürüne odaklamanızdır.
 

İlgili İçerik: Ürün Fotoğraflamada Kaçınılması Gereken 6 Önemli Hata


Niş Ürün Nedir, Nasıl Bulunur?
 

Niş Ürünlerin Avantajları

 

Niş ürün nedir nasıl bulunur yazımızda niş ürünün avantajlarına dair bahsetmemiz gereken önemli noktalara gelirsek;

 
  • Niş ürün, sizlerin büyük pazarlama firmaları, markaları ve özellikle platformları ile rekabetinizi azaltarak kâr marjınızı yükseltmenizi sağlayacaktır.
  • Ürünlerinizi belirli bir alana yoğunlaştırdığınız zaman bu ürünün ulusal çaptaki az sayıdaki tedarikçilerinden biri olacağınız için sektörün lideri olabilmenizin önünü açar.
  • Niş ürün satımı ile o ürünün satıcısı az olduğu için, arama motorlarında bu ürüne dair bir arama yapıldığında tüketicinin sizin ürünlerinizle karşılaşması çok daha kolay olacak.
  • Niş ürünlere sahipseniz, tüketiciler üzerinde marka algısı yaratacak şekilde güven ve hizmet kalitesi sağlıyor olmalısınız. Bunun sonucunda, niş ürününüz ile pazarda aranan satıcı sıfatına sahip olarak günden güne büyüyen bir satıcı durumuna geleceksiniz.
  • Niş ürün pazarlamaya karar verdiğinizde bu ürünü piyasaya tedarik eden az sayıda üretici olmasından ötürü, fiyatı belirlemede de siz öncül konuma gelecek ve piyasaya yön veren de siz olacaksınız. Bu da niş ürün pazarlamanın avantajlı bir yol olduğunu tekrardan bize gösterir.
 
İlgili İçerik: E-ticaret Siteleri 1 Ocak'tan İtibaren Vergiden Muaf

Niş Ürünler Nasıl Bulunur?

 

İki farklı niş ürün kategorisinden bahsedebiliriz. Birincisi, piyasada ihtiyaç olan bir ürünün üstüne yoğunlaşarak ağırlıklı olarak o ürün üstünde uzmanlaşmakla olabilir. Örneğin, lastik sektörü niş bir sektör olmayabilir ama sadece iş makinesi lastiği satarak bir niş ürün yaratmış olabilirsiniz. Böylelikle, iş makinesi lastiği ihtiyacı olan tüketiciler sizleri daha kolay bulabilirler.

 

Bir diğer niş ürün oluşturma kategorisi de piyasaya yeni bir ürün sokmak olacaktır. Böyle bir niş ürün oluşturma çabası diğerlerinden çok daha zor olsa da kâr marjının en yüksek olduğu, üreticisini doğrudan sektörün yaratıcısı ve lideri yapacak bir yöntemdir. Pazara, yarattığınız veya ürettiğiniz ürünü siz sunduğunuz takdirde maliyeti en aza indirmek de sizin elinizde olacağından, ürünün değerini belirleyerek karınızı da yüksek tutmanız muhtemel olacaktır.

 

Piyasaya niş ürün pazarlamak için yapmanız gereken en önemli şeylerden biri de ürününüzün pazar analizini yapmaktır. Niş ürününüzün hitap edeceği tüketici kitleyi ve bu ürünün satım hacmini iyi değerlendirmek önemlidir. Örneğin, piyasaya yeni bir ürün sokmak istiyorsunuz bunun için öncelikle yaratacağınız ürünün tüketici kitle içerisinde yeniliklere en açık olan genç tüketicilere hitap edip etmediğini tespit etmek büyük öneme sahiptir.

Gençlerin tüketim alışkanlıklarını çok iyi analiz ederek piyasaya sunacağınız ürünün rağbet görüp görmeyeceğini tespit ederek kazançlı çıkmanız kolaylaşır. Çünkü piyasaya sunulan bir ürün eğer gençlerin ilgisini çekebilecek ve onların tüketim alışkanlıklarına uygun olacak bir ürün ise genç tüketiciler arasında hızlıca yaygınlaşır ve bir anda milyonlarca satış rakamlarına ulaşmanız kolaylaşır. Bunun için son yılların verileri incelenerek gençlerin eğilimleri saptanarak bu eğilimi karşılayabilecek ürünleri yaratmanız veya hitap edecek ürünü bulup pazara sokmanız büyük öneme sahip olur.
 

İlgili İçerik: Hedef Kitle Nedir?

Niş Ürün Bulmak İçin Yapılması Gerekenler

 

Niş ürünlerle ilgili hazırlamış olduğumuz yazımızın bu bölümünde yukarıda detaylı bir şekilde paylaştığımız bilgileri özetle aktaracağız. Niş ürün bulma yöntemleri şunlardır;

 
  • Piyasayı doğru analiz etmek
  • Ürün satış hacmini hesaplamak
  • Hedef kitle alışkanlıklarını göz önünde bulundurmak
  • Hedef kitlenin ihtiyaçlarını belirlemek
  • Ürünün pazardaki tüketim durumu
 
 

Bu kriterleri göz önünde bulundurarak sizler de Niş Ürün bulma sürecinizi kolaylaştırabilirsiniz.

 

Niş Ürünler Nelerdir?

 

Niş ürünler hakkında bilgi verdiğimiz yazımızın bu bölümünde hangi ürünler ya da ürün grupları niş ürün olabilir birlikte inceleyelim;

 

Deterjan; Özel olarak renkliler için ayrı, siyahlar için ayrı üretilen deterjanlar niş ürün örneğini oluşturmaktadır.

 

Kişiye özel takı; Sosyal medya mecralarında sıklıkla karşımıza çıkan bu niş ürün grubu ile üretmiş olduğunuz ürünü tüketici kitleye en ucuz maliyetle sunabileceğiniz gibi ürünlerinizi marka algısını oluşturarak satmanız kazancınızı arttırmanızı kolaylaştıracaktır.


Niş Ürünler Nelerdir?
 

Mat araba boyası; Otomobil sektöründe birçok araba boyası bulunması ve bunun ticareti yapılmasına rağmen özellikle mat araba boyalarının bulunurluğu az olmaktadır. Tüketicilerin yoğun olarak talep ettiği ancak bulunurluğu az olan bu ürün, niş ürün örneğine girer.

 


El yapımı doğal sabunlar; Günümüzde kullandığımız kişisel bakım ve temizlik ürünlerinin çoğu petrokimya mamullerinden üretildiği için sağlık açısından sakıncalıdır. Bu nedenle, özellikle son yıllarda el yapımı organik sabunlara olan talep artmaktadır.


el yapımı sabun
 

Bitki çayları; Menşei yurtdışı olan bitki çaylarına tüketici talebi fazla olsa da ülkemizde bu çaylara erişebilirlik azdır. Bu nedenle spesifik olarak bir ülkenin veya genel olarak ülkelerin bitki çaylarını pazarlamak bir niş ürün pazarlama fikridir.

 

Vegan/vejetaryen gıda; Özellikle son yıllarda hayvan hakları konusunda gelişen duyarlılıkla birlikte birçok kişi hayvansal gıda tüketmemeye başlamıştır. Ancak; vegan vejetaryen gıda endüstrisi yeterince gelişmediği için bu sektöre dair açık bulunmaktadır. Vegan ve vejetaryen gıdalar da niş ürün kategorisine iyi bir örnektir.


İlgili İçerik: İnternetten Satış Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken 5 Unsur


 Online Alışveriş, e-ticaret

Niş Ürün Satmak

 

Niş ürün satışı yapmak isteyen kişiler bu ürünleri e-ticaret sitelerinde kolaylıkla satabileceği gibi pazaryerlerinde de satabilmektedir. Dilediğiniz takdirde bulduğunuz niş ürünleri Ticimax e-ticaret paketleri ile kurduğunuz e-ticaret sitenizde hızlı bir şekilde satabilirsiniz. Bununla beraber Ticimax e-ticaret paketleri içinde bulunan entegrasyon özelliği sayesinde pazaryerlerine de entegre edilebilir ve böylece birçok yerden satış yapabilirsiniz.

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax