Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Tiktok'ta Canlı Yayın Yapma Rehberi

Güncelleme Tarihi: 20.02.2023

İçindekiler;

İnternetten gelir elde etmek isteyen kişilerin tercih edebileceği birçok yöntem bulunuyor. E-ticaret, e-ihracat, ınfluencerlık ya da sosyal medya platformlarında kanal açmak kullanıcıların en çok tercih ettiği gelir elde etme yöntemleri arasında yer alıyor. Son dönemlerde TikTok kullanımının artış göstermesi ile beraber de TikTok’ta canlı yayın yapmak isteyen kişi sayısının artış gösterdiği biliniyor.

 

Çünkü TikTok’ta canlı yayın yapan kişiler hızlı bir şekilde parlayabiliyor ve gelir elde edebiliyor. Özellikle bazı markalar da bu canlı yayınlarda Influencer’ların tanıtım yaparak da gelir elde etmesini sağlıyor. TikTok canlı yayınları yapmak için kullanıcıların belirli şartları yerine getirmesi ve canlı yayınları esnasında belirli şeylere dikkat etmesi gerekiyor.

 

Tiktok'ta Canlı Yayın Yapma Rehberi adlı bu yazımızda Tiktok’ta canlı yayın yapmak isteyen kişiler için birçok konu hakkında bilgi vereceğiz. Sizler de bu yazımızı inceleyebilir ve böylece TikTok’ta canlı yayın nasıl yapılır sorunuza yanıt bulurken bu platformda başarılı bir şekilde canlı yayın nasıl yapabileceğinizi de öğrenebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; TikTok Etkileşimi Artırmanın 5 Kilit Noktası

 

Tiktok'ta Canlı Yayın Yapma Rehberi

 

TikTok Canlı Yayın Nedir?

 

TikTok Canlı Yayın, bir TikTok hesabı bulunan kişilerin hesapları üzerinden yayın yaptığı ve diğer kullanıcılar ile eş zamanlı bir şekilde iletişime geçtiği bir TikTok özelliğidir. Bu özelliği kullanan kullanıcılar TikTok yayınlarında aldıkları hediyeler üzerinden gelir elde etmektedir. Fakat TikTok’ta canlı yayın yapabilmek için kişilerin belirli şartları yerine getirmesi gerekmektedir.

 

TikTok Canlı Yayın Nedir?

 

TikTok’ta Canlı Yayın Açma Şartları Nelerdir?

 

TikTok’ta canlı yayın nasıl yapılır diyorsanız asıl bilmeniz gereken konulardan birisi TikTok’ta Canlı Yayın Açma Şartlarıdır. Çünkü bu platformda canlı yayın açmak ve gelir elde etmek için yerine getirmeniz gereken belirli şartlar bulunmaktadır. Gelin şimdi hep beraber bu şartlara bir göz atalım.

 
  •  TikTok’ta canlı yayın açmak isteyen kişilerin 16 yaşından büyük olması gerekir. Aksi takdirde 16 yaşından büyük olmayan kullanıcıların bu özelliği kullanabilmesi mümkün değildir.
  •  TikTok’ta canlı yayın yapmak için kişi ve işletmelerin belirli bir takipçi sayısını da karşılaması gerekmektedir. TikTok’ta canlı yayın için takipçi sayınızın 1000 üzerinde olması gerekir. Aksi takdirde bu özelliği kullanmanız mümkün olamaz.
 

TikTok’ta yaş ve abone şartını yerine getiren her kullanıcı TikTok’ta canlı yayın yapabilmekte ve bu platform üzerinden aldığı hediyeler sayesinde gelir elde edebilmektedir.

 

İlgili İçerik; Küçük İşletmeler İçin TikTok Pazarlama İpuçları

 

TikTok’ta Canlı Yayın Açma Şartları Nelerdir?

 

TikTok’ta Canlı Yayın Yapabilmek İçin Takipçi Sayısı Nasıl Artırılır?

 

TikTok’ta canlı yayın yapmak isteyen kişi ve işletmelerin önem vermesi gereken ilk konulardan birisi takipçi sayısıdır. 1000 kişi tarafından takip edilmediğiniz takdirde bu özelliği kullanmanız mümkün olmayacağı için canlı yayın açmanız mümkün olmayabilmektedir.

 

Bu yüzden TikTok’ta takipçi nasıl kazanılır sorusu canlı yayın özelliğini kullanmak isteyen kişilerin en çok yanıt aradığı sorular arasında bulunur. TikTok’ta takipçi kazanmak isteyen kişilerin özellikle etkileşim yaratabilecek ilgili çekici paylaşımlara ihtiyacı vardır. Bu platformda zaman geçirerek ve paylaşımlarınızın niteliğini artırarak daha fazla kişinin ilgisini çekebilir ve takipçi sayınızı artırabilirsiniz.

 

İçerik ve etkileşimin yanı sıra TikTok’ta takipçi kazanmak isteyenler takipçi satan siteler üzerinden de TikTok takipçisi satın alabilir. Fakat bu sosyal medya uzmanları tarafından önerilmeyen bir yöntemdir. Çünkü TikTok algoritması bunu hızlı bir şekilde algılamakta ve bu nedenle hesabınızı geri plana atmaktadır. Bu da aslına bakıldığında organik bir şekilde büyümenizi engelleyecektir. Bu yüzden organik bir şekilde 1000 takipçi kazanmak için içeriklerinizi geliştirebilir ve diğer kullanıcıların içerikleri ile etkileşime geçebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; TikTok'un Sosyal Ticaretteki Rolü Nedir?

 

TikTok’ta Canlı Yayın Yapabilmek İçin Takipçi Sayısı Nasıl Artırılır?

 

TikTok’ta Canlı Yayın Açma

 

1000 abone şartını karşıladıktan sonra TikTok’ta canlı yayın açma işlemini nasıl yapabileceğinize bir göz atalım.

 
  • İlk olarak telefonunuza Tik Tok uygulamasını indirin.
  • TikTok’a kaydolun. Eğer bir hesabınız varsa bu hesaba giriş yapın.
  • TikTok uygulamasını açtıktan sonra sayfanın ortasında bulunan “Oluştur” bölümüne tıklayın.
  • Burada yer alan + işaretine basın ve “Kamera” yazısına tıklayın.
  • “Canlı” bölümünü seçin ve yapacağınız canlı yayınınız için bir başlık seçin.
  • Ardından “canlı yayına geç” yazısına tıklayarak TikTok Canlı yayınınızı başlatın.
 

Bu aşamaları tamamladıktan sonra sizler de TikTok’ta anlık olarak canlı yayın yapabilir ve kullanıcıların attığı hediyeler sayesinde TikTok üzerinden para kazanabilirsiniz.


TikTok’ta Canlı Yayın Açma

 

TikTok’ta Canlı Yayın Yaparken Önem Vermeniz Gerekenler

 

TikTok’ta canlı yayın yaparken diğer kullanıcılar ile etkileşim yaratmak ve izlenmelerinizi artırmak için önem vermeniz gereken birkaç nokta bulunmaktadır. Gelin şimdi bunlara bir göz atalım.

 
  •  TikTok canlı yayınlarında gelir elde etmek için profesyonel olmaya özen gösterin.
  •  Canlı yayınlarınızı kamerası güzel ve sesi iyi olan bir telefon üzerinden yapmaya çalışın.
  •  TikTok’ta canlı yayın yaparken dış görünüşünüze önem verin. Çünkü kullanıcılar görünüşü iyi olan yayıncıları daha fazla izlemektedir.
  •  Canlı yayında ışığınızı ve arka planınızı iyi ayarlayın. Çünkü bu canlı yayınınızın profesyonel bir şekilde gözükmesini sağlayacaktır.
  •  Canlı yayın yaparken kullanıcılar ile samimiyet kurun. Bu TikTok kullanan kişileri canlı yayınınızda tutmanıza olanak tanır.
  •  TikTok canlı yayınlarında engellenmenize neden olacak ırkçı, cinsiyetçi ve küfür gibi söylemlerde uzak durun.
  •  TikTok’ta canlı yayın hediyeleri alabilmek için diğer kullanıcılar ile yarışamaya girin.
  •  Hedef kitlenizde yer alan kişilere profesyonel gözükün.
 

TikTok canlı yayınlarında sizler de bunlara önem verebilir ve böylece profesyonel gözükerek daha fazla gelir elde edebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; TikTok’ta Takipçi Sayısı Arttırmak İçin İpuçları

 

TikTok’ta Canlı Yayın Yaparken Önem Vermeniz Gerekenler

 

TikTok Ne kadar Kazandırıyor? TikTok Canlı Yayınlarından Ne Kadar Para Kazanılır?

 

TikTok Ne kadar Kazandırıyor? TikTok Canlı Yayınlarından Ne Kadar Para Kazanılır sorusu TikTok canlı yayınları ile gelir elde etmek isteyen kişilerin en çok yanıt aradığı sorulardan birisidir. Çünkü yayıncılar bu platformda topladıkları hediyeler üzerinden para kazanabilir.

 

TikTok’ta iyi bir kitlesi bulunan yayıncıların aylık kazancı çok yüksek olabilir fakat yayın süresini az tutan ve az yayın yapan kişilerin aylık kazancı azalabilir. TikTok’ta canlı yayın yapan kişilerin aylık kazançları 30 – 1.0000.0000 dolar arasında farklılık gösterebilir. Takibi bu oran takipçi kitlenize aldığınız hediyelere ya da bulunduğunuz bölgeye göre farklılık gösterebilmektedir.

 

Gelirlerini artırmak isteyen her kullanıcının iyi bir kitle edinmesi ve takipçilerinden hediye toplaması oldukça önemlidir.

 

TikTok Ne kadar Kazandırıyor?

 

TikTok Para Ne Zaman Çekilir?

 

TikTok üzerinde canlı yayın açarak gelir elde eden kişiler için para çekme konusu da bir hayli önemli. Çünkü kullanıcılar belirli bir tutarda kazanım sağladıkları takdirde para çekebilmektedir.

 

TikTok’tan canlı yayınlar üzerinden kazanılan para çekme limiti 30 dolardır. Yani açtığınız canlı yayınlarda aldığınız hediyelerin toplamı 30 dolar olduğunda para çekme işlemi yapabilirsiniz. Para çekimi yapabilmek için ise ayarlar bölümünde yer alan bakiye işlemleri üzerinden banka ve hesap bilgilerinizi girmeniz gerekir. Bu bilgileri girdikten sonra TikTok’tan kazandığınız parayı hesabınıza çekebilirsiniz.

 

TikTok Para Ne Zaman Çekilir?

 

TikTok Canlı Yayın Ne Zaman Açılır?

 

TikTok canlı yayınları üzerinden gelir elde etmek isteyenlerin yayın açma saatleri de oldukça önemlidir. Çünkü kitlenizin aktif olduğu saatlerde yayın açmanız gelirlerinizi artıracaktır. Bu nedenle TikTok’ta canlı yayın yapacak olan kişilerin akşam saatlerinde yayın açmaya önem vermesi gerekir. 19:00 – 24:00 saatleri arasında yer alan zaman dilimleri TikTok’ta canlı yayın açmak için en ideal saatlerdir.

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax