Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

TikTok Etkileşimi Artırmanın 5 Kilit Noktası

Güncelleme Tarihi: 05.06.2023

İçindekiler;

Web 2.0 teknolojisinin hayatımıza girmesiyle beraber internet farklı bir boyut kazandı. İnternet kullanımı sayesinde artık kişiler belirli sosyal medya platformları üzerinden içerik paylaşmaya ve diğer internet kullanıcıları ile iletişime geçmeye başladı. Instagram, Tik Tok, Facebook ve Youtube gibi sosyal medya platformlarının artması ise etkileşim kavramını hayatımıza getirdi.

 

Özellikle Instagram gibi son dönemlerde kullanımı her geçen gün artan X, Y ve Z kuşaklarının bir arada olduğu Tik Tok’ta paylaşım yapacak olan kişiler Tiktok’ta nasıl etkileşim alınır, tiktok etkileşimi nasıl artırılır gibi sorulara da yanıt aramaya başladı.

 

TikTok Etkileşimi Artırmanın 5 Kilit Noktası adlı bu yazımızda Tik Tok’ta paylaşım yapan ve etkileşimlerini artırmak isteyen kişiler için belirli taktik ve stratejilerden bahsedeceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve böylece Tik Tok’ta nasıl etkileşim artıracağınızı öğrenebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Küçük İşletmeler İçin TikTok Pazarlama İpuçları


TikTok Etkileşimi Artırmanın 5 Kilit Noktası

 

TikTok Nedir?

 

Eylül 20216 tarihinde piyasaya sürülen bir sosyal medya platformu olan Tik Tok kullanıcıların müzik kullanarak video oluşturduğu ve paylaşım yaptığı bir platformdur. Birçok programlama dili kullanılarak hayata geçirilen Tik Tok, dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformları arasında yer almaktadır.

 

Bu platform üzerinde kullanıcılar kendi paylaşımlarını yapabildikleri gibi farklı kullanıcıların paylaşımlarını da izleyebilmekte ve bu paylaşımlar ile de etkileşime geçebilmektedir.

 

İlgili İçerik; TikTok’ta Satış Yapmanız İçin İhtiyacınız Olan İpuçları


TikTok Nedir?

 

TikTok Etkileşim Nedir?

 

Tiktok etkileşimleri, bu sosyal medya platformunda paylaşım yapan kişilerin edindiği takipçi sayısı, aldığı beğeni ve yorumlara verilen isimdir. Genellikle etkileşim sayısı ve oranları;
 

  • Yapılan paylaşımlara
  • Kullanılan hashtaglere
  • Hesabın takipçi sayısına
  • Reklam çalışmalarına
  • Paylaşım saatlerine
 

Göre farklılık gösterebilir. Bu nedenle tiktokta etkileşim artırmak isteyen her kişi ve işletmenin bu unsurlara dikkat ederek paylaşımlarını yapması gerekir. Peki Tiktok’ta etkileşim nasıl artırılır, gelin hep beraber bu soruya yanıt veren ipuçlarına bir göz atalım.


TikTok Etkileşim Nedir?

 

Akımlara Katılın

 

Tiktok etkileşim ve gösterimlerini artırmak isteyen kişilerin ilk yapması gereken çalışmalardan birisi akım videoları çekmek olmalıdır. Genellikle bu platformlarda belirli dönemlerde farklı video akım kurguları popüler olmaktadır. Örneğin; challengelar, videolarda kullanılan müzikler ya da videolarda kullanılan efektlerin sürekli değiştiği akımlar platformda popülerliğini korumaktadır.

 

TikTok’ta daha fazla kişiye ulaşmak, video izlenme sayısını artırmak ya da etkileşim almak isteyen kişilerin popüler akımlara göz ataması ve bu akımlara uygun videolar çekmesi gerekmektedir. Çünkü akım videoları her zaman Tiktok’ta en çok izlenen videolar arasında yer alır. Bu da video içeriğinizin daha fazla kişiye ulaşmasını beraberinde getirir.

 

Sizler de Tiktok’ta etkileşim ve görüntüleme almak ya da takipçi kazanmak istiyorsanız akım videolarını inceleyebilir ve bu videoları çekebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; TikTok'un Sosyal Ticaretteki Rolü Nedir?

 

TikTok Paylaşım Saatlerinize Önem Verin

 

Tiktok’ta etkileşim ve görüntüleme artırmak isteyen kişi ve işletmelerin önem vermesi gereken bir diğer konu da tiktok paylaşım saatleridir. Çünkü paylaşım yapacağınız güne ve saate göre keşfete düşme sıklığınız farklılık gösterir. TikTok keşfet ise videolarınızın daha fazla kişiye ulaşmasını sağladığı için etkileşimlerinizi artırmanıza olanak tanır.

 

Genellikle Tiktok’ta paylaşım yapacak olan kişiler sabah, öğle, akşam ve gece saatlerinde belirli zaman dilimlerinde paylaşım yapmalıdır. Tiktok’ta keşfete düşmek ve etkileşim kazanmak için paylaşım yapılması gereken saatler şu şekildedir:

 
  • Sabah saatlerinde paylaşım yapacak olan kişilerin genellikle paylaşımlarını sabah 09:00 ile 10:00 saatlerinde yapması gerekir.
  • Öğle saatlerinde paylaşım yapacaksanız 14:00 ile 16:00 saatleri arasında Tiktok’ta paylaşım yapmaya özen göstermelisiniz.
  • Paylaşımlarını akşam saatlerinde yapmak isteyenlerin 19:00 ve 21:00 saatleri arasında paylaşım yapması gerekir.
  • Gece paylaşımlarında ise 23:00 – 01:00 saatlerinin tercih edilmesi gerekmektedir.
 

Bu saatler arasında yaptığınız paylaşımların keşfete düşme sıklığı daha fazla olacağı için etkileşim oranlarınız ve görüntüleme sayılarınız artış gösterecektir. Siz de tiktok paylaşım saatlerinde paylaşımlarınızı yapabilir ve böylece hedef kitlenizde yer alan kişilere daha kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.


TikTok Paylaşım Saatlerinize Önem Verin

 

Hashtag Kullanımına Önem Verin

 

Tiktok gibi global bir sosyal medya platformunda etkileşim oranlarını artırmak isteyen markaların önem vermesi gereken bir diğer konu da hashtag kullanımıdır. Genellikle Tiktok kullanıcıları belirli hashtagler üzerindeki videoları da izlemeyi tercih etmektedir.

 

Bu noktada video paylaşımı yaparken hashtag kullanan kişi ve işletmelerin videoları daha fazla kişiye ulaşmaktadır ve bu da aslına bakıldığında Tiktok izlenme oranlarınızın artmasına yardımcı olmaktadır. Sizler de Tiktok’ta paylaşım yapmak istiyorsanız ve videolarınızı daha fazla kişiye ulaştırmayı hedefliyorsanız paylaşımlarınızı yaparken hashtag analiz araçlarından yararlanabilir ve kullanacağınız hashtaglere karar verebilirsiniz.

 

Müzikli Videolar ile Etkileşim Artırma

 

Tiktok’u aktif bir şekilde kullanan biriyseniz çoğu zaman Tiktok’taki müzikli paylaşımların daha çok izlendiğini görmüşsünüzdür. Çünkü zaman zaman popüler olan şarkılar ile çekilen videolara Tiktok kullanıcıları daha fazla ilgi göstermektedir ve bu da aslına bakıldığında kişi ve işletmelerin izlenme oranlarını artırmalarına yardımcı olmaktadır.

 

Bu nedenle belirli bir dönemde popüler olan şarkılar ile Tiktok videoları çekerek daha fazla kişinin keşfetine düşme ihtimalinizi artırabilirsiniz. Bununla beraber ilgili müziğin ve şarkının sayfasında da gözükebilir ve izlenme oranlarınızı daha hızlı bir şekilde artırabilirsiniz.


Müzikli Videolar ile Etkileşim Artırma

 

İlgi Çekici İçerikler Üretin

 

Tiktok etkileşim oranlarını aslına baktığınızda çektiğiniz videolar da önemli bir derecede etkilemektedir. Genellikle ilgi çekici içerikler daha fazla izlenirken normal ve sıradan videoların ise izlenme oranları daha düşük kalmaktadır.

 

Bu yüzden Tiktok’ta etkileşim artırmak isteyen herkesin önem vermesi gereken konulardan birisi de ilgi çekici içerik üretimi olmalıdır. Bunu yapmak için ise Tiktok videolarını izleyebilir ve farklık kişilerin paylaşımlarından fikir edinebilirsiniz. Kendi içeriklerinizi hızlı bir şekilde çekmeden önce üzerin düşünebilir, bir kurgu yaratabilir ve kullanıcıların ilgisini çeken içerikler oluşturabilirsiniz.

 

Böylece dikkat çeken profesyonel videolarınız sayesinde Tiktok’ta birçok kişiye ulaşabilir ve etkileşim oranlarınızı hızlı bir şekilde artırma fırsatı yakalayabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Tiktok’ta Pazarlama Nasıl Yapılır?

 

Açıklama Kısmında Sorular Sorun

 

Tiktok’ta etkileşim demek yalnızca beğeni veya izlenme sayısının fazla olması demek değildir. Tiktok algoritmasına göre yorum sayısı fazla olan videoların da etkileşim oranı fazladır ve bu videolarda gün içerisinde birçok kişinin keşfetine düşmektedir. Bu nedenle Tiktok paylaşımı yapacak olan kişilerin yorum sayısını artırmaya yönelik de çalışmalar yapması gerekmektedir.

 

Genellikle Tİktok içerik üreticileri daha fazla yorum almak için diğer kullanıcıların yorumlarını, görüşlerini, istek ve önerilerini toplamaya yönelik paylaşım metinleri hazırlamaktadır. Bunun yanı sıra küçük sorular ile de yorum sayısını artırmaya yönelik çalışmaların yapıldığı bilinmektedir.

 

Sizler de Tiktok etkileşim oranım neden artmıyor diyorsanız daha fazla yorum almaya yönelik paylaşım metinleri hazırlayabilir ve böylece diğer kullanıcıların görüşlerini alırken etkileşim oranlarını da artırabilirsiniz.


Açıklama Kısmında Sorular Sorun

 

Diğer Tiktok Kullanıcılarının Canlı Yayınlarına Katılın

 

Tiktok’ta keşfedilmek isteyen biriyseniz düzenli olarak canlı yayınlara da katılmaya önem verebilirsiniz. Genellikle Tiktok kullanan kişilerin büyük bölümü Tiktok’ta popüler olan yayıncıların canlı yayınlarında zaman geçirmektedir. Bu nedenle Tiktok’a yeni giriş yapacak olan kişiler farklı canlı yayınların sohbet bölümüne katkıda bulunarak kendilerini canlı yayındaki kişilere tanıtabilmektedir. Bu da hem takipçi sayınızı artırmanız da hem de daha fazla izlenme almanızda size yardımcı olacaktır.

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax