Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Küçük İşletmeler İçin TikTok Pazarlama İpuçları

Güncelleme Tarihi: 01.03.2024

İçindekiler;

Kısa biçimli video uygulaması olarak 2017 yılında popülerliğini kazanan Tiktok bir milyar aktif kullanıcısıyla sosyal medyanın en popüler sosyal mecrası olarak dikkat çekmektedir. Tiktok günümüzde 154 ülke tarafından kullanılmaktadır. Genellikle eğlence amaçlı kullanılan Tiktok markalar için de önemlidir. Yazımızda tiktokta pazarlama ve tiktok business gibi konularda bilgiler aktaracağız.


 

Küçük İşletmeler İçin TikTok Pazarlama İpuçları


 

Küçük İşletmeler Tiktok’da Olmalı Mı?

 

Günümüzde pek çok marka genç kitlelerle etkileşim kurmanın, kullanıcı tarafından oluşturulan içeriği teşvik etmenin ve ilgili etkileyicilerle ortaklık kurmanın önemli bir yolu olarak Tiktok'ta yerini aldı. E-ticaret firmaları da ürün tanıtımları, kampanyalar için diğer sosyal medya mecraları gibi Tiktok platformunda da reklamlarıyla var oluyorlar.

 

Tiktok e-ticaret konusunda pek çok fırsat barındırmaktadır. Yapılan çalışmalar ile Tiktok üzerinden alışveriş yapmak, Tiktok ürün satışı yapmak mümkün hale gelecek. Bu da özellikle küçük işletmeler için bir fırsata dönüşecek. Öte yandan Tiktok videolarının da uzun hale gelmesi söz konusu olacak. Uzun videolar uygulamayı pazarlama açısından daha cazip hale getirecek.


 

Küçük İşletmeler Tiktok’da Olmalı Mı


 

Tiktok Küçük İşletmeler İçin Avantajlı Mı?

 

Tiktok, küçük işletme sahiplerine, reklamcılıkta çok fazla para harcamadan hedef kitlelerinin gerçekten görmek istediği içeriğe dokunma fırsatı sunar. Tutarlı bir şekilde içerik oluşturulduğunda, Tiktok algoritması, içeriğinizi tıpkı Instagram'da olduğu gibi giderek daha fazla kişiye gösterecektir.

 

TikTok Ticari Hesap Ne Demek?

 

Ticari hesaplar, Tiktok'ta uyumlu bir pazarlama stratejisi geliştirmek için markaların ve işletmelerin pazarlama araçlarını kullanmalarına olanak sağlayan herkese açık profillerdir. Tiktok'ta esas hedefi işletmesini tanıtmak olan herhangi bir kişi ticari hesap açabilir. Tiktok For Business alanından ticari hesap açılabilmektedir.

 

İlgili İçerik; Tiktok'un Sosyal Ticaretteki Rolü Nedir?


 

Tİktok ticari hesap nedir


 

Küçük İşletmeler İçin TikTok Pazarlama İpuçları

 

Tiktokta pazarlama konusu küçük işletmelerin başarı sağlaması adına oldukça önemlidir. Aşağıda küçük işletmelerin izlemesi gereken birkaç yolu sıraladık.

 

Özgün, alakalı ve bilgilendirici videolar oluşturma

 

Tiktok kullanıcıları, sürekli yeni video keşfetmek için platformu kullanmaktadır. Hızlı ve yoğun bir video akışı mevcuttur. Doğru hashtag ve altyazı ile Tiktok algoritmaları videoları kullanıcıların önüne çıkarmaktadır. Küçük işletmeler için doğru özgün ve ilgili videolar Tiktok kullanıcılarının önüne çıkmaktadır.


 

Tiktok İçin Pazarlama İpuçları


 

Kullanıcı tarafından oluşturulan içerikleri paylaşma

 

Kullanıcı videolarını yayınlama olanağı sunan Tiktok, kişisel içerik paylaşmak için tasarlanmıştır. Viral trendlere ayak uydurmak videolarınıza izlenme getirebilir. Müşterilerinizin ilgisini çekmek ve potansiyel müşterileri sıcak tutmak için kitlenizi marka deneyiminizin bir parçası haline getirmek için Tiktok'un paylaşım taktiklerinden yararlanabilirsiniz.

 

Tiktok reklamlara yatırım yapma

 

Tiktok hala büyüdüğü için ücretli reklamcılık için daha az rekabetçi bir ortamdır. Tiktok reklamları sunuma ve etkileşime göre değişir. Diğer içerik oluşturucularla birlikte veya bunlar olmadan oluşturulabilen besleme içi reklamlar, normal bir video gibi görünür. Markanızı daha da öne çıkarmaya hazır olduğunuzda TopView reklamları (kullanıcılar uygulamayı açar açmaz oynatılan videolar) ilgiyi koruma ve dönüşüm yaratma konusunda çok etkilidir.

 

Tiktok reklamları ayrıca müşteri katılımını, markalı hashtag zorluklarını ve markalı efektleri teşvik eden reklamlar sunar. Bunlar, kullanıcılarınızın markanızla eğlenmesine olanak tanır ve kullanıcı tarafından oluşturulan içerik aracılığıyla işletmenizin tanınmasını sağlar.

 

İlgili İçerik; Tiktok’ta Takipçi Sayısı Arttırmak İçin İpuçları


 

Tiktok reklamlara yatırım yapma


 

Doğru hashtag kullanımı

 

Tiktok'un popüler videolarını izleyerek nelerin trend olduğu hakkında fikir edinebilir ve alakalı içerikler oluşturabilirsiniz. Bununla birlikte, tüm popüler hashtag'ler işinizle ilgili değildir hashtag kullanımında dikkatli olmak markanıza bir zarar gelmemesi açısından önemli olacaktır. Hedef kitlenizin etkileşimde bulunduğu hashtaglere odaklanmak en doğrusudur.

 

İlgili İçerik; E-ticaret Siteleri için Hashtag kullanma ipuçları


 

Doğru hashtag kullanımı


 

Tiktok influencer pazarlama kullanılması

 

Tiktok kendi alanında bir etkileyici kitlesine sahiptir. Bunlardan birçoğunun büyük bir kitlesi vardır ve küçük işletmelerin adını duyurması için influencer pazarlama oldukça işe yaramaktadır. Tiktok; güzellik, fitness, yemek ve ev tadilatı dahil olmak üzere akla gelebilecek hemen hemen her konu için influencer kitlesine sahiptir.

 

Tiktok influencer ile çalışacaksanız ilgili influencerın sizin hedef kitlenize yakın bir kitleye sahip olduğundan emin olmalısınız. İnfluencerı belirlediğinizde özgün ve reklam olduğunu çok öne çıkarmadan orijinal içerikler oluşturabilirsiniz. İşbirliği yapacağınız influencera içerik üretme işini bırakırsanız ortaya çok daha doğal ve etkili bir içerik çıkacaktır.

 

Hedef kitle ile bağlantı kurma

 

Hedef kitlenizin ilgi gösterdiği konulara odaklanarak niş bir alana hitap ederek hedef kitlenize dokunmayı deneyebilirsiniz. Uygulamada diyaloglar oluşturmak ve marka bilinirliğini artırmak için kullanıcıları aktif olarak meşgul ederek takipçilerinizle daha güçlü ilişkiler kurabilirsiniz.

 

Potansiyel tüketicileri kolayca çekmenin en popüler yolu, nişinizle alakalı popüler hashtag'leri dahil etmektir. Küçük işletme sahipleri, insanların içeriğinizi keşfetmesi ve markanızı bulması için Tiktok SEO’yu kullanabilirsiniz.


 

Hedef kitle ile bağlantı kurma


 

Tiktok Reklamları Nasıl Verilir?

 

Markalar için tiktok pazarlama konusunun en büyük avantajlarından biri, YouTube'da olduğu gibi gösterişli ve etkili içerik oluşturmak için kameramanlara veya editörlere büyük miktarda para harcamak zorunda kalmamaktır. Bir reklam kampanyası oluşturduktan sonra hedef kitlenize ulaşmak oldukça hızlı ve kolay olacaktır. İşletmeler tiktok reklam verme için tiktok business a kaydolmalıdır. Tiktok reklam yöneticisi reklam oluşturmak için adım adım bir kılavuz sağlar. Tiktok beş farklı türde reklam mevcuttur. Bunlar; Feed içi reklamlar, markalı hashtag'ler, üstten görünüm reklamları, markalı efektler ve marka devralmaları şeklindedir.

 

Tiktok Reklam Yöneticisinin Küçük İşletmelere Sunduğu Fırsatlar

 

Tiktok küçük işletmelerin öne çıkması için pek çok yol sunmaktadır. Şablon tiktok videoları oluşturarak önceden hazırlanmış şablonlara resimler ekleyebilirsiniz. Akıllı videolar ile varlıklarınızı tek tıklamayla Tiktok için hazır bir videoya dönüştürebilirsiniz. Akıllı video film müziği ile videolarınızı 900'den fazla lisanslı şarkıdan oluşan müzik kitaplığıyla senkronize edebilirsiniz.

 

Öte yandan küçük işletmeler tiktok for business alanında kolayca reklam verebilmektedir. Bunun için şu adımlar izlenir;

 
  • Tiktok reklam yöneticisi hesabı oluşturmak
  • Reklamlarınızı kimlerin görmesini istediğinizi ve ne kadar ödemek istediğinizi belirlemek
  • İşletmenizin ulaşmasını istediğiniz, erişim, bilinirlik, web sitesi trafiği veya satış gibi bir hedef seçmek
  • Videolarınızı platforma yüklemek veya oluşturmak, metin eklemek
  • Ardından bir ödeme yöntemi eklemek ve reklamlarınızı yayınlamak
  • Reklam yayınlandıktan sonra reklamları analiz etmek


 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax