Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

TikTok'ta E-ticaret Nasıl Yapılır?

Güncelleme Tarihi: 03.08.2023

İçindekiler;

İnternetten ürün ve hizmet satışı yapacak olan kişi ve işletmeler e-ticaret siteleri, e-ticaret pazaryeri platformları ya da sosyal medya platformları üzerinden satış yapmaktadır. Günümüzde markalar en çok e-ticaret siteleri ya da e-ticaret pazaryerleri üzerinden satış yapmayı tercih ediyor olsa da aslına bakıldığında sosyal medya platformlarından da satış yapan marka sayısının artığı bilinmektedir. Özellikle instagram ile başlayan satış süreçleri birçok kişinin TikTok kullanması ile bu platforma da geçmiştir.

 

Artık internetten satış yapacak olan kişi ve işletmeler instagram gibi önemli sosyal medya platformlarının yanı sıra kullanıcı sayısı her geçen gün artış gösteren TikTok gibi sosyal medya platformlarına da yönelmektedir.

 

Peki, TikTok’ta ürün satışı yapmak için markaların dikkat etmesi gereken şeyler nelerdir? Gelin hep beraber TikTok'ta E-ticaret Nasıl Yapılır adlı bu yazımızda gelin hep beraber bunlara bir göz atalım.

 

İlgili İçerik; TikTok’ta Takipçi Sayısı Arttırmak İçin İpuçları


TikTok’ta ürün satışı yapmak

 

TikTok Nedir?

 

TikTok, Eylül 2016 tarihinde ilk kez piyasaya sunulan ve Çin’de DouYin adı ile bilinen bir sosyal medya platformudur. Bu platform üzerinden kullanıcılar video içerik paylaşımı yapabilmekte diğer kullanıcıların videoları ile etkileşime geçebilmekte ve canlı yayın yaparak gelir elde edebilmektedir.

 

Ticari faaliyet yürüten işletmeler ise TikTok’ta bir işletme hesabı açarak ürün ve hizmet pazarlaması yapabilmekte ve TikTok üzerinden ürün satışı yapabilmektedir. Yani kısacası markalar bu platform üzerinden e-ticaret yaparak gelir elde edebilmektedir. Peki bu platformda e-ticaret nasıl yapılmaktadır?


TikTok Nedir?

 

Hedef Kitlenizi Belirleyin

 

TikTok kullanan kişi sayısının her geçen gün artış gösterdiğini sizler ile paylaşmıştık. Özellikle bu platform üzerinden ürün ve hizmet pazarlaması yapacak ve TikTok’tan satış yapacak olan kişiler ve işletmelerin bir hedef kitle belirleyerek yola koyulması gerekir.

 

Genellikle markaları ürün ve hizmet satışı yapabileceği hedef kitleleri arasında yer alan 20 – 29 yaş arasındaki kişiler bu platformda yoğun bir şekilde vakit geçirmektedir. Bu nedenle markanızın ürünleri 20- 29 yaş aralığını ilgilendiren ürünler ise bu hedef kitleye hitap eden paylaşımlar yapabilir ve böylece TikTok üzerinden kolay bir şekilde ürün satışı yapabilirsiniz.


Hedef Kitlenizi Belirleyin 

 

Rakiplerinizi İnceleyin

 

TikTok’tan satış nasıl yapılır diyorsanız önem vermeniz gereken bir diğer konu da rakipleriniz olmalıdır. Çünkü markanızın hedef kitlesinde yer alan kişilere hitap eden ve ulaşmak isteyen rakiplerinizin büyük bölümü de bu platformda aktif bir şekilde faaliyet göstermektedir.

 

TikTok’tan satış yapacak olan markaların rakiplerini incelemesi ve onların stratejilerine göz atması da oldukça önemlidir. Çünkü bir rakibinizin yaptığı yanlışları yapmamak ve o hedef kitle ile nasıl bir iletişim kurduğunu anlamak markanızın Tiktok’ta satış stratejisini geliştirmenize olanak tanıyacaktır.

 

Bu yüzden iyi bir strateji ile TikTok üzerinden satış yapmaya başlamak için sizler de rakip analizi yapabilir ve ardından çalışmalara başlayabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; TikTok'un Sosyal Ticaretteki Rolü Nedir?


Rakiplerinizi İnceleyin

 

Ürünlerinizi ve Hizmetlerinizi Belirleyin

 

TikTok’tan satış nasıl yapılır sorusuna verilmesi gereken kritik yanıtlardan birisi de ürün ve hizmet seçimidir. Çünkü internet üzerinden satılan ürünlerin bir bölümüne olan talep bir hayli fazlayken bir bölümüne de talep oldukça azdır. Bu nedenle Tiktok’ta e-ticaret yapacak olan markaların satacakları ürün ve hizmetleri doğru bir şekilde seçmesi oldukça önemlidir.

 

Bu noktada talebin fazla olduğu ürün ve hizmetlere yönelmek ürün satışlarınızın artmasını sağlayacak ve bu da gelirlerinizi olumlu bir şekilde etkileyecektir. Tiktok’ta ne satılır diyen markaların satılacak ürün ve hizmetler bulabilmesi için belirli araştırmalar yapması gerekir:

  • Niş bir hedef kitleye hitap eden ürünler
  • E-ticaret ile internetten çok satılan ürünler
  • E-ticarette kâr marjı fazla olan ürünler
  • E-ticarette popüler olan sektörler
 

Gibi konularda araştırma yapabilir ve TikTok’ta ne üzerine bir işletme hesabı kuracağınıza ve satacağınız ürünlere daha kolay karar verebilirsiniz. Böylece doğru adımlar ile e-ticaret sektörüne adım atabilir ve TikTok’ta satış yapabilirsiniz.


Ürünlerinizi ve Hizmetlerinizi Belirleyin

 

Şirket Kurulumu Yapın

 

Tiktok’ta satış yapmak ya da e-ticaret sitesi kurmak için her kişi ve işletmenin bir şirket çatısı altında satış yapması gerekir. Çünkü şirket kurmadan e-ticaret yapıldığı zaman kişi ve işletmelerin yasal yükümlülükler ile karşı karşıya kalması mümkündür.

 

Bu noktada şahıs şirketi, limited şirket ve anonim şirket gibi şirket türleri TikTok üzerinden satış yapacak olan kişilerin kurabileceği şirket türleridir. Sizler de bu şirketleri araştırabilir ve dezavantajlarına göz atarak hangi şirket türünü kurmanız gerektiğine karar verebilirsiniz. Böylece TikTok’ta e-ticaret yapmak için gerekli olan şirket kurma zorunluluğunu ortadan kaldırabilirsiniz.


Şirket Kurulumu Yapın

 

E-ticaret Sitenizi Hayata Geçirin

 

Tiktok’ta e-ticaret ile ürün satacak olan her kişi ve işletme çoğu zaman bir e-ticaret sitesi kurar ve yaptıkları paylaşımlar sayesinde hedef kitlelerinde yer alan kişileri e-ticaret sitelerine yönlendirerek satış gerçekleştirir. Bu yüzden hedef kitleniz ve takipçileriniz arasında yer alan kişilerin markanıza güvenmesi için iyi bir e-ticaret sitesi kurmanız gerekir.

 

TikTok’ta satış yapmak için e-ticaret sitenizi kurarken tercih edebileceğiniz belirli site kurma yöntemleri bulunur. Bunlar; e-ticaret sitesi yazdırma, e-ticaret paketleri veya açık kaynaklı yazılımlar olarak bilinir.

 

Bu yöntemler arasında yer alan e-ticaret paketleri, uygun bütçe ile e-ticaret sitesi kurmak ve profesyonel hareket etmek isteyen markalar tarafından tercih edilir. Sizler de Ticimax e-ticaret altyapısını tercih ederek markanızın ürün ve hizmetlerini sergileyeceğiniz ve yönlendirmeler ile TikTok üzerinden satış yapabileceğiniz e-ticaret sitenizi kurabilir ve gelir elde edebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; TikTok’ta Satış Yapmanız İçin İhtiyacınız Olan İpuçları


E-ticaret Sitenizi Hayata Geçirin

 

Ürün ve Hizmetlerinizi TikTok’ta Pazarlayın

 

TikTok ile e-ticaret yapan markaların ürün ve hizmet pazarlamasına da önem vermesi gerekir. Çünkü şu an TikTok’ta aktif bir alışveriş özelliği bulunmaz. Markalar sadece yapacakları yönlendirmeler ile e-ticaret sitelerine trafik çeker ve satış yapma fırsatı yakalar.

 

Ürün ve hizmetlerinizi ön plana çıkaran videolar, müşterilerinizin memnuniyetini gösteren içerikler sayesinde takipçilerinizin dikkatini çekebilir ve TikTok üzerinden kolayca e-ticaret sitenize yönlendirme yaparak satışlarınızı artırabilirsiniz.

 

TikTok’ta e-ticaret pazarlaması yaparken profesyonel video ve ilgili çekici paylaşım metinleri ile hedef kitlenize ürünlerinizi tanıtabilirsiniz. Bunun yanı sıra kullanacağınız hashtagler sayesinde daha geniş bir hedef kitleye ulaşabilir ve böylece daha fazla satış yapma imkânı yakalayabilirsiniz.


Ürün ve Hizmetlerinizi TikTok’ta Pazarlayın

 

TikTok’ta Reklam Verin

 

TikTok’ta e-ticaretin asıl temeli reklamlardır. Çünkü TikTok’ta yapılan reklam çalışmaları ile markalar hedef kitlelerini genişletmekte ve böylece daha kolay satış yapmaktadır. Sizler de TikTok üzerinden ürün satmak istiyorsanız;

  • Hedef kitlenizi belirleyin
  • Markanızın ürün ve hizmetlerini ön plana çıkaran paylaşımlar yapın
  • Bir reklam bütçesi belirleyin
  • TikTok üzerinden e-ticaret sitenize yönlendirebileceğiniz reklam çalışmaları yapın.
  • Reklam çalışmalarınızı analiz edin ve raporlara göz atın.
 

Bu tür bir çalışma ile hedef kitlenizde yer alan kişilere ürün ve hizmetlerinizi tanıtabileceğiniz reklam çalışmalarını kolayca yapabilir ve TikTok üzerinden satış yapabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Tiktok’ta Pazarlama Nasıl Yapılır?


TikTok’ta Reklam Verin

 

E-ticaret ile İnternetten Ürün Satışına Ticimax ile Adım Atın

E-ticaret ile internetten ürün satarken profesyonel bir şekilde hareket etmek istiyorsanız sizler de Ticimax e-ticaret altyapısını tercih edinebilirsiniz. Altyapımızda yer alan modül ve özellikleri kullanabilir ve böylece istediğiniz platformlar üzerinden profesyonel bir şekilde e-ticaret yapma imkânı yakalayabilirsiniz.

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax