Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

2021 Yılı Sosyal Medya Trendleri

Güncelleme Tarihi: 01.03.2024

İçindekiler;

Sosyal Medya kullanımı her geçen gün artış gösteriyor. Yapılan çalışmalar bir saniye içerisinde yaklaşık 15 kişinin farklı sosyal medya platformlarına kaydolduğunu ve bu platformlar üzerinden farklı kişiler ile etkileşime geçtiğini gösteriyor.

 

Sosyal medya kullanımın artış göstermesi herhangi bir sektörde faaliyet gösteren firmaların da bu platformlarda var olma zorunluluğunu beraberinde getiriyor. Günümüzde birçok firma ürün ve hizmetlerini, kampanyalarını ve markaları içerisinde yaşanan gelişmeleri duyurmak için sosyal medya platformlarından yararlanıyor.

 

Her sosyal medya platformunun farklı bir dinamiği olduğu için sosyal medya kullanıcıları bu dinamikleri ve trendleri takip etmekte güçlük çekebiliyor. Fakat sosyal medya trendlerini yakından takip eden kişi ve firmalar bu platformlarda istedikleri başarıyı kısa süre içerisinde yakalayabiliyor.

 

2021 Yılı Sosyal Medya Trendleri adlı bu yazımızda ülkemizde en çok kullanılan sosyal medya platformları olan Instagram, Twitter ve Facebook gibi platformların trendleri hakkında sizlere bilgi vereceğiz. Sizler de 2021 Yılı Sosyal Medya Trendleri yazımızı okuyarak burada öğrendiklerinizi uygulayabilir ve sosyal medya hesaplarınızda istediğiniz başarıyı yakalayabilirsiniz.

 

2021 Yılı Sosyal Medya Trendleri

 

2021 Yılı Instagram Trendleri

 

Instagram kurulduğu ilk günden bu yana hepimizin hayatında önemli olan bir sosyal medya platformu haline geldi. Bir gün içerisinde binlerce kişi Instagram’a kaydoluyor ve buradan hem arkadaşları hem de sevdiği markalar ile etkileşime geçiyor. Özellikle e-ticaret sektöründe yer alan markaların Instagram’daki etkileşim oranlarının bir hayli fazla olduğu biliniyor markalar bu etkileşimi arttırmak için Instagram Trendlerini yakından takip ediyor.

 

Her gün biraz daha geliştirilen bir uygulama olan Instagram’a bir yıl içerisinde yüzlerce farklı özellik ekleniyor. Bu özelliklerin bazıları Instagram trendleri arasına yerleşebilirken bazıları ise sönük kalıyor. Gelin şimdi hep beraber 2021 Yılı Instagram Trendlerine bir göz atalım.

 
  • Hikayeler; Instagram’ın snapchatten esinlenerek hayata geçirdiği hikayeler özelliğinin kullanımı bir hayli arttı. İlk başlarda bu özellik sayesinde kullanıcılar fotoğraf paylaşımı yapabiliyordu. Fakat şu an yapılan geliştirmeler, eklenen efekt ve maskeler sayesinde daha etkileyici paylaşımlar yapılabiliyor. Bununla beraber Instagram’ın bu bölüme eklediği anket, soru ve cevap gibi özelliklerin de hikâye kullanımını arttırdığını söylemek mümkün. Artık hikayelerin postlara göre daha fazla etkileşim aldığını da söylemek mümkün.
  • Insta Shop; İlk dönemlerde Türkiye hariç bazı ülkelerde kullanıma açılan Insta Shop özelliğine olan ilginin bir hayli fazla olduğunu söylemek mümkün. Yapılan küçük çalışmalar ve eklemeler sayesinde bir e-ticaret sitesine sahip olan her firma Instashop özelliğini kolay bir şekilde kullanabiliyor ve bu özellik sayesinde markalar ürün satışlarını hızlı bir şekilde arttırabiliyor.
  • IGTV; Instagram’ın her gün geliştirilmeye devam edilen özelliklerinden biri de IGTV özelliği. Instagram kurulduğu ilk günden beri kısa videoların paylaşımına izin veren bir sosyal medya platformuydu ve bu içerik üretici kişilerin uzun videolar eklemesine en büyük engeldi. IGTV özelliği sayesinde günümüzde birçok kişi uzun videolar çekiyor ve bunları IGTV’de paylaşabiliyor.
  • Canlı Yayınlar; İlk dönemlerde çok fazla kullanılmayan canlı yayınlar özelliği, Covid-19 pandemisinin başlamasıyla beraber oldukça fazla kullanılmaya başlandı. Her şeyin dijitalleşmeye başlamasının ardından Canlı yayınlar da yapılan konserler, marka ve sektör buluşmalarının sayısı artmaya başladı.
  • Instagram’da son dönemlerde oldukça çok kullanılan pazarlama yöntemlerinden biri de Influencer pazarlamadır. Her geçen gün ilginin arttığı Influencer pazarlamaya olan ilginin de bu yıl artması bekleniyor.
 

Sizler de Instagram’ı etkili bir biçimde kullanmak istiyorsanız hikayeler, Insta shop, ıgtv ve canlı yayınlar özelliğini kullanarak paylaşımlarınızı daha etkili bir hale getirebilirsiniz. Bu özellikler sayesinde e-ticaret firmanızın marka bilinirliğini, etkileşim oranını, ziyaretçi sayılarını ve dönüşüm oranlarını hızlı bir şekilde arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Instagram'dan Satış Yapma Teknikleri ile Satışlarınızı Arttırın

 

İlgili İçerik; Instagram Çekilişi Nasıl Yapılmalı ve Nelere Dikkat Edilmeli?>

 

2021 Yılı Instagram Trendleri

 

2021 Yılı Facebook Trendleri

 

2021 Yılı Sosyal Medya Trendleri arasında sizlerle trendlerini paylaşacağımız bir başka sosyal medya platformu da Facebook. Facebook kullanımının her geçen gün artış göstermesi Facebook’ta farklı trendlerin de oluşmasını sağladı. 2021 yılının Facebook Trendleri de şunlar;

 
  • Facebook’ta Snapchatin etkisiyle geliştirilen hikayeler özelliğinin kullanımı artmaya başladı. 2021 yılında da bu özelliğin kullanımının daha fazla artması bekleniyor.
  • Facebook’a son dönemlerde eklenen özelliklerden birisi de Shop özelliği. Facebook shop özelliği aktif edildiğinden beri milyonlarca kişi tarafından kullanıldı ve bu özelliğin kullanımı her geçen gün artış gösteriyor. Dijital pazarlama uzmanları 2021 yılında da facebook Shop’a olan ilginin artacağını söylüyor.
  • Video pazarlamaya olan ilgi her sosyal medya platformunda artış gösteriyor. Özellikle facebook düşünüldüğünde video içeriklere olan ilginin bu platformda daha fazla olduğunu söylemek mümkün. 2021 yılında Facebook’ta video pazarlamaya olan ilgi daha fazla artacak ve birçok firma Facebook’ta bu pazarlama türü ile reklam vermeye başlayacak.
  • Shop özelliğine olan ilginin her geçen gün artış göstermesi Facebook’un bu konuda yeni aksiyonlar almasını sağlıyor. 2021 yılında Facebook Shop’un birçok özelliği aktif edilecek ve bu özellik geliştirilmeye devam edecek.
  • Facebook kullanan kişilerin yaş ortalamasının büyümesi bu platformda yer alan paylaşımların da çeşitlenmesini sağladı. 2021 yılında biraz daha nostaljik içerik görmeye devam edeceğimizi söylememiz mümkün.
  • Facebook Canlı yayınlarının kullanımı her geçen gün artış göstermesi uygulamada ve internet sitesinde bu özelliğin daha fazla gelişeceğini söylemek mümkün.
  • Facebook story özelliğinin de 2021 yılında kullanımının daha fazla artacağı söyleniyor.
 

Sizler de trendleri göz önünde bulundurabilir ve Facebook hesabınızı daha işlevsel bir şekilde kullanabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Facebook Katalog Nasıl Oluşturulur?

 

İlgili İçerik; Facebook Shop Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

 

2021 Yılı Facebook Trendleri

 

2021 Twitter Medya Trendleri

 

En çok kullanılan sosyal medya platformlarından biri de Twitter, Twitter’a eklenen birçok özellik sayesinde bu sosyal medya platformunda da yeni trendlerin meydana geleceğini söylemek mümkün. 2021 yılı Twitter Trendleri şunlar;

 
  • Twitter fleet özelliğinin kullanımı artacak.
  • Twitter 2021 yılında Fleet özelliğine yeni geliştirmeler ekleyecek. Sorular, anket, müzik gibi özelliklerin eklenmesi bekliyor.
  • Grup sohbetleri daha aktif kullanılmaya başlayacak.
  • Twitter gündemini oluşturan hashtaglerin kullanımı daha fazla artacak.
  • Twitterda viral olaylar daha fazla çeşitlenecek.
 

Sizler de bunları göz önünde bulundurabilirsiniz. Böylece Twitter hesabınızı daha etkili bir hale getirebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Hashtag Nedir, Nasıl Kullanılır?

 

2021 Yılı Twitter Trendleri
 

2021 Youtube Trendleri

 

Youtube trendleri de her zamanki gibi 2021 yılında da farklılık gösteriyor. Bazı dönemlerde Youtube’da belirli şeyler trend haline gelirken bazı dönemlerde ise bunlar hızlı bir şekilde değişiklik gösteriyor.

 

Video izlenme süresinin her geçen gün artış göstermesi bu platformda üretilen içeriklerin de çeşitlenmesini sağlıyor şimdi gelin hep beraber 2021 yılı Youtube Trendlerine bir göz atalım;

 
  • 2021 yılında Youtube’da daha çok nasıl yapılır, kendin yap gibi video içerik türlerine olan ilginin de artacağını söylemek mümkün.
  • 2021 yılında Youtube’da ürün inceleme videolarına olan ilgi de artacak.
  • Bir önceki yıldaki izlenme verileri göz önünde bulundurulduğunda Youtube’da canlı yayınların bir önceki yıla oranla 8 kat daha arttığını söylemek mümkün. 2021 yılında da canlı yayınlara olan ilgi biraz daha artacak.
  • Video içeriklere olan ilgi göz önünde bulundurulduğunda seyahat, günlük rutinleri gösteren video içeriklere olan ilginin biraz daha artacağı söyleniyor. Sizler de bu türdeki içerikleri üreterek youtube abonelerinizi ve izlenme sayılarınızı arttırabilirsiniz.
 

İlgili İçerik; Etkileşiminizi Artıracak Video İçerik Fikirleri

 

İlgili İçerik; E-ticaret Siteleri İçin Youtube İçerik Önerileri



 2021 Yılı Youtube Trendleri
 

Ticimax ile Sosyal Medya’da Ön Plana Çıkın

 

Ticimax e-ticaret alt yapıları içerisinde bulunan birçok özellik sayesinde sizler de sosyal medya kampanyalarınızı çok kolay bir şekilde düzenleyebilir ve satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax