Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Facebook Katalog Nasıl Oluşturulur?

Güncelleme Tarihi: 22.05.2023

İçindekiler;

Önceden ürün kataloğu olarak adlandırılan ve ürünlerinize uygun, ilgi çekici çeşitlilikte oluşturulabilen Facebook katalog Facebook reklamlarının içerisinde tanıtımını yapmak istediğiniz marka veya ürünlerinizle ilgili verilerin tanımlandığı farklı reklam formatları ile kullanılabilen ve Facebook Business’la bağlantılı olarak katalog yönetici aracılığıyla kontrolü sağlanan bir Facebook niteliğidir. Şimdi ise bu işlemin size sağlayacağı avantajlarla beraber nasıl oluşturabileceğinizden söz edeceğiz.



İlgili İçerik: Facebook Login Nedir?


Facebook Katalog Nasıl Oluşturulur?

 

Facebook Katalog Oluşturma ve Önemi

 

Ürün bilgi akışı sayesinde, dilerseniz otomatik olarak da ürünlerinizi katalog ile ilişkilendirmenizin mümkün olduğu bu işlem sizlere büyük kolaylık sunar. Katalog türleri başlıca ürünler, oteller, uçuşlar, destinasyonlar, dinamik reklamlar, gayri̇ menkul, döngü, koleksiyon, reklam türleri, Facebook sayfaları için ürün etiketleme olup, ayrıyeten sizin tarafınızdan yeni bir katalog eklenmesi de mümkündür.

Etkili bir şekilde Facebook katalog oluşturma işleminde, her şeyden önce eğer bir e-ticaret alt yapısı kullanıyorsanız ürünlerinizin mevcut olduğu dosya ile sizinle paylaştıkları dosya URL’sini indirmekle başlayabilirsiniz.

E-ticaret alt yapısı kullanmıyorsanız IT departmanındaki görevlilerden ürünlerinizin bulunduğu bir ürün dosyası talep de edebilirsiniz. Eğer e-ticaret altyapınız yok ve bir e-ticaret platformu edinmek istiyorsanız da alanında çok başarılı olan Ticimax ile irtibat sağlayabilirsiniz.

Markanızın ve sektörünüzün ne olduğuna göre çeşitli ürünleriniz hakkındaki bütün verileri; örneğin gayrimenkul sektörü için ev ilanı kodu, ilanı adı, reklamda kullanılan görsel URL’si, ilan adresi, il, ilçe ve benzeri bölge bilgileri, ilanın ilişik olduğu ülke ve posta kodu gibi detaylı veriler girilmelidir. Bunlar, kataloglar için zorunlu alanlardır.

 

İlgili İçerik: Facebook'ta Hedef Kitle Nasıl Belirlenir?

 

katalog nasıl oluşturulur, facebook katalog , facebook

 

Facebook Katalog Reklamları Sizi Hedeflerinize Kavuşturur

 

Katalog için ilk adımın oluşturulmasından sonra yükleme işlemi yapılması gerekecektir. Dosyanızı hazırlamanızın ardından, Facebook Business Manager’da tüm araçlar bölümünü seçerek oradan ürün kataloglarına tıkladığınız takdirde çıkan “katalog oluşturun” butonu ile hangi tür bir katalog yaratacağınızı seçeceksiniz. Eğer Ticimax’ın sunduğu hizmet gibi bir e-ticaret siteniz varsa e-ticaret seçeneğini seçebilirsiniz. Ardından çıkacak olan ekranda “kataloğu gör” ve “ürün veri kaynakları” alanlarını bulacaksınız.

Daha sonraki aşamada ürün ekle butonu ile işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Genel hatlarıyla bahsettiğimiz bu önemli adımları sağlarken başka hangi adımları atmanız gerektiğini kolaylıkla görebileceksiniz. Oluşturacağınız bu cazibe merkezi yaratacak Facebook katalog reklamları ile potansiyelinizi maksimuma çıkartabileceksiniz.

Dinamik reklamlar sayesinde işletmeyle veya doğrudan ürünler ile çok daha başarılı hedeflemeler gerçekleştirilebilmektedir. Koleksiyon içeren reklamlar sayesinde de ürünleriniz başarılı bir kullanıcı deneyimiyle sunulur. Ayrıca bu işleme, Ticimax E-ticaretin kaliteli paket çeşitlerinden birini edindiğiniz takdirde de kolay bir şekilde entegre sağlayabilirsiniz.

 

İlgili İçerik:  Facebook Business Manager Rehberi



facebook reklamları , facebook bütçe , facebook katalog , facebook

 

Facebook Ürün Kataloğu Oluşturmada Temel Özellikler

 

Facebook’un bu katalog özelliği üç ana bölümden oluşmaktadır. İlki katalog bölümü, eklenen bütün ürünlerin genel kapsayıcısıdır. İkincisi veri akışı, oluşturacağınız reklam içeriklerinde kullanım göstereceğiniz ürünlere ait farklı bilgileri içeren bir dosyadır. Bu veriler ile örnek olarak bir otel işletmecisi odalarıyla ilgili görselleri, fiyatları, indirimleri ve benzeri detayları kolaylıkla paylaşabilmektedir. Sonuncusu ise ürün setidir.

Katalogda yer alan ürünlerin gruplanmasıdır. Ürün seti oluşturduğunuz takdirde, ürünlerinizi akışta eklediğiniz değerlere göre filtreleyebilirsiniz. Ürün setleri ile kataloğunuz içerisinden reklamlarınızda gösterilen belirli ürünler üzerinde daha çok bir kontrole sahip olacaksınız. Ürünlerinizi prestijle pazarlamanızı sağlayan Facebook ürün kataloğu sayesinde en faydalı geri dönüşü elde edeceksiniz.


İlgili İçerik:  Facebook Reklamlarında Bütçe En İyi Şekilde Nasıl Kullanılır?


Bu İçerikler de İlginizi Çekebilir:


Facebook Shop Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey


Facebook’un Yeni Özelliği: Facebook Business Suite


Facebook Reklamlarında Kaçınılması Gereken Hatalar

Ticimax e-ticaret paketlerini kullanmak ve kendi e-ticaret sitenizi açmak istediğiniz takdirde E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.




 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax