Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Facebook Hedef Kitle Nasıl Belirlenir?

Güncelleme Tarihi: 22.05.2023

İçindekiler;

Facebook, sosyal medya âleminin en eskilerinden olan ve bu sebeple dünyada en çok kullanıcı sayısı bulunan platformdur. Bu sayede de daha kalabalık ve çeşitli kullanıcılara ulaşabilen Facebook hedef kitle belirleme stratejileri açısından çok geniş bir kapsama sahiptir. Hedef kitlemizi oluştururken ilerleyeceğimiz yol da bu geniş kapsamına göre spesifik olacak olup, ihtiyaç sahibi olan daha fazla müşteri potansiyeline ulaşabileceğiz.

 

İlgili İçerik: Hedef Kitle Nedir?


Facebook Hedef Kitle Nasıl Belirlenir?
 

Facebook Hedef Kitle Oluşturma Konusu ile İlgili Tüm Adımlar

 

Reklam yayınlamanın olmazsa olmazı olan hedef kitle oluşturma süreci, sizlere yeni müşterileri bulma konusunda, eski müşterilerinize kendinizi hatırlatma konusunda ve özellikle de kitlenizin oluştuğu ölçüde reklam maliyetlerinizin düşmesi hususunda büyük yardımları dokunmaktadır. Ayrıca, hedef kitle oluşumunun, reklamınızın nasıl bir performans sergileyeceği konusunda da oldukça size faydası dokunacaktır.

Hedef kitle belirleyebilme stratejisinin altın kuralı, eski müşteriyi kaybetmemek ve yeni müşterileri çekebilmektir. Geniş bir sayıda bulabileceğiniz ihtiyaç sahibi kullanıcılardan Facebook hedef kitle oluşturma hususundan önce, tabii ki de Business Manager hesabınızı kurarak, reklam hesabınızı açmış olmalı ve Business Manager hesabı ile eşleştirmiş olmalısınız. Eğer hedef kitlenizi ilk defa belirleme sürecindeyseniz, üç hedef kitle arasından seçim yapmanız gerekmektedir. Bunlar şöyledir:

 
  • Özel Hedef Kitle
  • Benzer Hedef Kitle
  • Kaydedilen Hedef Kitle
  
 

Bu üç hedef kitle de oldukça farklı fonksiyonlara sahip opsiyonlardır. Özel hedef kitlesini, daha önce işletmenizle iletişim kurmuş, ürünlerinizi incelemiş veya sosyal medya hesaplarınızdan en az biriyle etkileşimde bulunmuş olan kitleleri kapsamaktadır ve işletmeniz için çok önemli bir olası müşteri kitlesini gösterir.

 

İlgili İçerik: Facebook Reklamlarında Bütçe En İyi Şekilde Nasıl Kullanılır?

 

facebook hedef kitle , hedef kitle , hedef kitle yakalama

 

Doğru Eleme İle Facebook Hedef Kitle Yaratmak

 

Özel hedef kitlesini oluşturan başlıca isimler, müşteri listesi hedef kitlesi, internet sitesi ziyaretçileri, mobil uygulama ziyaretçileri, mağazanızı ziyaret etmiş ve son olarak da sosyal medya hesaplarınızla etkileşim kurmuş kişiler olarak sınıflandırılırlar. Bu sınıflardan yapacağınız tercihler doğrultusunda, dilerseniz daha geniş bir kesime hitap sağlayabilir, dilerseniz de Facebook’un kalabalık kullanıcı kitlesi sayesinde en rafine kullanıcılardan Facebook hedef kitle inşanızı oluşturabilirsiniz.


İsterseniz, e-posta listesi veya telefon numarası gibi kişisel bilgileri kullanarak müşteri dosyası oluşturabilmeniz dahi mümkündür. Müşteri dosyası, özel hedef kitleler sınıfının alt dallarından birisini oluşturur. Kullanıcılar arasında e-postasını veya numarasını Facebook hesabında kullanmış olanlar, bu kategoriye gireceklerdir. Yeniden pazarlama amaçlı olarak son dört haftalık periyod içerisinde, web sitenize üye olup ancak bir ürün satın almamış olan kişilere ait e-posta adresi, telefon numarası bilgilerini Facebook’a girerek, ilgili kitleye yeniden reklam gösterebilirsiniz.


Ayrıca, mevcut müşteri bilgilerinizden oluşan ad-soy ad, e-posta, telefon numarası gibi bilgilerinizi içeren excel ve türevi bir dosya hazırlayabilirsiniz. Bu dosyayı hedef kitle oluşturma alanına ekleyebilirsiniz. Özel hedef kitle belirlemede daha detaylı müşteri bilgileri, daha kesin sonuçlar elde ettirir.

 

İlgili İçerik: Facebook Login Nedir?


Doğru Eleme İle Facebook Hedef Kitle Yaratmak
 

Facebook Reklamlarında Özel Hedef Kitlenize Hitap Edin

 

Özel hedef kitlede yaş ve benzeri kategorilerde ayrıştırma yaparak reklam sunma özellikleri de mevcuttur. Bu sayede ürün çeşidinize göre dilediğiniz jenerasyona hitap edebilirsiniz. Benzer hedef kitle ise, özel hedef kitlenizde oluşturduğunuz tarzda bir modeldir.


Özel hedef kitlede seçtiğiniz demografik ve davranışsal hareketleri saptayarak inceler, ardından benzer özellikleri ve alışkanlıkları olanlardan ürünlerinize ihtiyaç duyabilecek rafine bir kitle oluşturur. Kaydedilen hedef kitledeyse, doğrudan Facebook’u kullanmakta olan kişilerin hesaplarında kaydettikleri ya da Facebook’ta gerçekleştirdikleri hareketler neticesinde oluşturulan verilerden yola çıkarak derlenen hedef kitle söz konusudur.


Kitle oluşturmada daha başka çeşitli opsiyonların eklenmesiyle alanı daraltabilir ve hedef kitlenize kavuşma olasılığınızı arttırabilirsiniz. İhtiyaç sahiplerini kolayca saptayacağınız Facebook reklamlarında hedef kitle oluşturmak sizlere çok etkili sonuçlar kazandıracaktır. Facebook’la markanızın potansiyelini büyütürken, ayrıca Ticimax E-ticaret ile size uygun bir paketi seçerek, işinizi de büyütmeye hazır olduğunuzu gösterebilirsiniz.


İlgili İçerik: Facebook Reklamlarında Kaçınılması Gereken Hatalar


facebook reklamı , özel hedef kitle , hedef kitle , hedef kitle belirleme


Bu İçerikler de İlginizi Çekebilir: 


Facebook Katalog Nasıl Oluşturulur?


Facebook’un Yeni Özelliği: Facebook Business Suite


Facebook Business Manager Rehberi


Facebook Shop Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

 

Ticimax e-ticaret paketlerini kullanmak ve kendi e-ticaret sitenizi açmak istediğiniz takdirde E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax