Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Clubhouse Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Güncelleme Tarihi: 19.01.2024

İçindekiler;

Sosyal ağ kullanımının her geçen gün artması sonucunda birçok platform oluşturulmakta ve insanların kullanımına sunulmaktadır. Son dönemlerde piyasaya sunulan bir uygulama olan Clubhouse da yeni piyasaya sunulan sosyal platformlardan biridir. Clubhouse nedir ve nasıl kullanılır adlı bu yazımızda sizlere bu uygulama hakkında bilgi vereceğiz.

 

İlgili İçerik; Sosyal Ağlar Hakkında Bilmeniz Gereken Önemli Noktalar

 

Clubhouse Nedir ve Nasıl Kullanılır?

 

Clubhouse Nedir?

 

Clubhouse, 2020 yılında Alpha Exploration tarafından piyasaya sürülen ve yalnızca davetiye ile üye olunabilen bir sosyal ağ platformudur. İlk piyasaya sunulma tarihi Nisan 2020 olan bu uygulamaya kaydolan kişiler yalnızca sesli sohbet ile iletişim kurabilmektedir.

 

Gelin şimdi hep beraber Clubhouse nasıl kullanılır buna bakalım.

 
 

Clubhouse Nasıl Kullanılır?

 

Clubhouse kullanmak isteyen kişilerin uygulamaya üye olması için bir davetiyeye ihtiyaçları bulunmaktadır. Peki Clubhouse Davetiyesi Nasıl Alınır şimdi buna bakalım.

 

Bu uygulamayı kullanmak için uygulamayı kullanan birinin size davetiye göndermesi gerektiğini sizlerle paylaştık. Şimdi Clubhouse’a üye olanların Clubhouse Davetiye Nasıl Yollanır sorularına yanıt verelim.

 
  • Clubhouse davetiyesi yollamak için ilk olarak Clubhouse uygulamasını açmanız gerekmektedir.
  • Uygulamayı açtıktan sonra ana sayfanın üst bölümünde mektup işareti bulunmaktadır. Clubhouse Davetiyesi göndermek isteyen kişilerin bu işarete tıklaması gerekmektedir.
  • İlgili işarete tıkladıktan sonra kullanıcılar bu sayfadan Clubhouse davet edecekleri iki arkadaşlarını seçmeli ve davetiye göndererek onların uygulamaya katılmasına olanak sağlamalıdır.
 

Clubhouse şu an yalnızca davet sistemi ile çalışan bir uygulama olduğu için uygulamaya davet etmek istediğiniz kişilerin bu uygulamayı kullanacağını bilmeniz oldukça önemli. Çünkü Club House’ta kişilerin ilk katıldıkları anda 2 adet davet hakkı bulunmaktadır ve bu 2 davet hakkını arttırmak isteyenlerin uygulamayı aktif bir şekilde kullanması gerekmektedir.

 

Kısacası Clubhouse kullanımınız ne kadar fazla olursa uygulamaya davet edebileceğiniz kişi sayısı da o kadar artacaktır. Bu nedenle uygulamada fazla zaman geçirmeniz ve bulunan odalara girmeniz oldukça önemlidir.

 

Clubhouse davetiyesi alan kullanıcılar ilgili davet içerisinde gönderilen linke tıklayarak Clubhouse Hesap Açma işlemlerini kolay bir şekilde gerçekleştirmektedir.

 

İlginizi Çekebilir; Instagram Canlı Yayın İpuçları

 

İlginizi Çekebilir; Canlı Yayın Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Clubhouse  Nasıl Kullanılır?

 

Clubhouse Güvenli Mi?

 

Clubhouse Nedir ve Nasıl Kullanılır adlı yazımızın bu bölümünde Clubhouse’a üye olmak isteyen kullanıcıların aklına takılan en büyük sorulardan birisine yanıt vereceğiz. Bu soru Clubhouse güvenli mi sorusudur.

 

Genel olarak düşünüldüğünde Clubhouse çok yeni bir uygulama olduğu için insanların bu uygulama hakkında tam bilgi sahibi olmadığını söylemek mümkün. Her ne kadar Clubhouse’ta sesli sohbetler kaydedilmiyor olsa da ilgili konuşmaların insanlar tarafından dışarıya aktarılıp aktarılmadığını bilmiyoruz.

 
  • Clubhouse çok yeni bir uygulama olduğu için uygulamada bulunan moderasyon problemi insanların Clubhouse’a güvenli yaklaşmamasına neden oluyor.
  • Kişisel verileri 3.taraf uygulamalar ile paylaşma hakkı saklı tutuluyor.
  • Clubhouse’a kaydolan kişilerin instagram, twitter ve kişi listesi bilgilerinin bir başka platformla paylaşılıp paylaşılmadığı hakkında bir bilgi henüz bulunmuyor.
 

Bu unsurlar göz önünde bulundurulduğunda Clubhouse popüler bir uygulama olmasına rağmen ilerleyen dönemlerde kullanıcıların gizlilik ve güvenlik problemi yaşayıp yaşamayacaklarını düşünmesine neden oluyor.

 

Clubhouse kullanıcılarının aklındaki bu soruları silmek için ise Club House uygulamasından insanların sorularına yönelik açıklamalar yapması bekleniyor.

 

Clubhouse’a Nasıl Üye Olunur?

 

Son dönemlerin popüler uygulamalarından birisi olan Clubhouse’a üye olmak isteyen kişilerin uygulamaya bir referans yoluyla davet edilmesi gerekmektedir. Clubhouse’a üye olacak olan kişilerin davet kodu kendileriyle mesaj olarak paylaşıldıktan sonra üye olmak için ilgili linke tıklamaları ve Club House’u indirmeleri gerekmektedir. Bunun sonrasında Clubhouse üyeliği açılmak için;

 
  • Kullanıcı Adı
  • Telefon numarası
  • Doğrulama Kodu
  • İsim ve Soyisim bilgileri
  • Kullanıcı adı
  • Fotoğraf seçimi
 

İstenmektedir. Clubhouse’a üye olan kişilerin ilgili bilgileri girdikten sonra bildirim izinlerini ayarlamaları gerekmektedir. Bunun sonrasında ise Clubhouse’ta bulunan arkadaşlarınızı bulmak için kişi listesi ayarlarını açmanız istenecektir. Clubhouse üyeliği sonrasında kişilerden ilgi alanlarını seçmeleri istenecektir. Genel olarak Clubhouse’ta bulunan ilgi alanları şunlardır;

 
  • Yaşam
  • Kimlik
  • Din
  • Dil
  • Dünya ile ilgili korkular
  • Eğlence
 

Gibi ilgi alanları içerisinde bulunan konulardan seçim yaptıktan sonra Clubhouse kullanmak için uygulama sizi ana panele gönderecektir.

 

Clubhouse Nasıl Üye Olunur

 

Clubhouse Özellikleri

 

Clubhouse Nedir ve Nasıl Kullanılır adlı yazımızın bu bölümünde sizler Clubhouse’un özellikleri hakkında bilgi vereceğiz. Clubhouse, bir sosyal ağ platformu olduğu için kullanıcıların diğer Clubhouse kullanıcıları ile iletişime geçmesini kolaylaştıracak birçok özelliği bulunmaktadır.

 
  • Sesli Sohbet; Clubhouse’u diğer sosyal ağ uygulamalarından ayıran ilk özellik sesli sohbet özelliğidir. Clubhouse’a üye olan kullanıcılar uygulama içerisinde bulunan sesli sohbet odalarındaki konuşmalara katılabilmektedir. Bununla beraber kendi sesli sohbet odasını açmak isteyenler ise Start Room özelliği sayesinde sesli sohbet odası açabilmektedir.
  • Twitter Bağlama; Clubhouse’a üye olan kişiler Twitter bağlama özelliğini kullanabilmektedir. Twitter bağlama özelliği sayesinde Clubhouse kullanıcıları profillerindeki Twitter simgesine tıklayarak direk Twitter hesaplarına gidebilmektedir.
  • Instagram Bağlama; Clubhouse’un bir diğer özelliği ise Instagram Bağlama özelliğidir. Clubhouse’a Instagram Ekleme işlemlerini yapan kullanıcılar tek bir tıkla Instagram hesaplarına gidebilmektedir.
  • Özel Oda Açma; Clubhouse kullanıcıları bir kişi ile sohbet etmek istediği takdirde Club House’un özel oda seçeneği sayesinde kişi listelerinde bulunan kişilerle özel oda açabilmekte ve konuşabilmektedir.
  • Arama Özelliği; Clubhouse’un önemli bir diğer özelliği ise uygulama içi arama özelliğidir. Clubhouse kullanıcıları arama simgesine giderek takip edecekleri kişileri kolay bir şekilde bulabilmektedir. Bu bölüm içerisinde yer alan ilgi alanlarına tıklayan kullanıcılar belirli ilgi alanlarını profiline eklemiş kişileri de bulabilmekte ve takip edebilmektedir.
 

Bu özellikleri sayesinde Clubhouse kullanıcılarına hem aktif bir şekilde bu uygulamayı kullanma imkânı sağlamakta hem de insanların belirli ilgi alanlarına göre sohbet edecekleri yeni insanlarla tanışmalarına imkân sağlamaktadır.

 

İlginizi Çekebilir; Instagram’a 4 Kişilik Canlı Yayın Özelliği Eklendi

 

Clubhouse Android’e Ne Zaman Gelecek?

 

Clubhouse şu an yalnızca IOS işletim sisteminde kullanılabilen bir uygulamadır ve Android cihazlarda kullanılamamaktadır. Clubhouse kullanmak isteyen Android kullanıcılarının ise akıllarına takılan tek soru Clubhouse Android’e Ne Zaman Gelecek sorusudur.

 

Clubhouse bu sorusu bulunan kişiler için şu an yalnızca IOS işletim sistemi için bu uygulamanın kullanılabildiğini ve Clubhouse’un Android versiyonu için geliştiriciler tarafından çalışmaya devam edildiğini belirtiyor.

 

Bu nedenle Clubhouse Android telefonlarda var mı sorusuna verilecek yanıt ise uygulamanın şu an resmi olarak Android cihazlarda bulunmadığıdır.



Clubhouse Androide Ne Zaman Gelicek

 

Clubhouse Ücretli Mi?

 

Nisan 2020 tarihinde piyasaya sürülen bir sosyal ağ platformu olan Clubhouse’un şu an için kullanımı ücretsizdir.

 

Sizler de bu uygulamayı indirerek ücretsiz bir şekilde uygulama içerisindeki sohbet odalarına girebilir ve insanlarla fikirlerinizi paylaşılabilirsiniz.

 

Clubhouse Davet Nasıl Alınır?

 

Yalnızca davetiye ile katılabileceğiniz bir uygulama olan Clubhouse’a davet edilmek için arkadaşlarınız ile iletişime geçebilir ve sizleri davet etmelerini isteyebilirsiniz. Ya da son dönemlerde Twitter ve Instagram’da başlatılan davet zincirlerine Clubhouse’a katılmak istediğinizi aktarabilirsiniz.

 

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Bu İçerikler de İlginizi Çekebilir:

 

Sosyal Medya Raporlama ve Analiz Nasıl Yapılır?

 

Tanıtım Videosu Hazırlamadan Önce Bunları Okuyun

 

E-Ticarette Başarıyı Yakalamak İsteyenler İçin 10 Adım

 

Reklam Metinlerinizi Oluştururken Bilmeniz Gerekenler

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax