Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

En Popüler Instagram Gönderi Planlama Programları

Güncelleme Tarihi: 07.03.2024

İçindekiler;

Instagram, dünyanın en popüler sosyal medya platformları arasında yer almaktadır. Her geçen gün geliştirilmeye devam edilen bu platform hem kişisel hem de ticari amaçlarla kullanılmaktadır. Kişisel kullanımlarda genellikle Instagram kullanıcıları paylaşım yapmanın yanı sıra tanıdıkları kişiler ve markalar ile de etkileşime geçmektedir.

 

Ticari kullanımlarda ise işletmeler, Instagram’ı bir tanıtım ve pazarlama aracı olarak görmektedir. Bununla beraber işletmelerin Instagram üzerinden iletişim yürütmesini sağlayan en büyük etkenlerden birisi ise hedef kitlelerinde yer alan kişilere ulaşmak ve marka tanıtımı yaparak satış arttırma amacıdır.

 

Instagram’ı hem kişisel hem de ticari amaçları için kullanan kişi ve işletmelerin bu platformda başarılı olması için düzenli bir şekilde paylaşım yapmaları gerekmektedir. Yani kısacası Instagram’da başarılı olmak isteyenlerin bu platforma zaman ayırmaları gerekmektedir. Fakat fazla zamanı olmayan kişi ve işletmeler Instagram Gönderi planlama programlarını kullanarak paylaşımlarını zamanlayabilmektedir.

 

En Popüler Instagram Gönderi Planlama Programları adlı bu yazımızda sizlere Instagram’da Gönderi Planlaması yaparken kullanabileceğiniz araçlar hakkında bilgi vereceğiz. Sizler de Instagram gönderileriniz için bu araçları kullanabilir ve dilediğiniz tarihte ve zamanda gönderilerinizin paylaşılmasını sağlayabilirsiniz.

 

En Popüler Instagram Gönderi Planlama Programları

 

Instagram Gönderi Planlama Nedir?

 

Instagram gönderi planlama, paylaşılmak istenen fotoğraf ve videoların belirli gönderi programla araçları kullanılarak planlanmasına verilen isimdir.

 

Instagram Gönderi planlama araçlarını kullanan işletmeler paylaşımlarını bir takvim oluşturarak planlayabilmekte ve planlanan gönderiler otomatik bir şekilde sizin adınıza paylaşılmaktadır.

 

Instagram gönderi planlama araçları ile planlanmış gönderiler oluşturan kişi ve işletmeler yalnızca belirli bir zamanlarını ayırarak gönderilerini planlayabilmektedir. Bu da kişilerin Instagram paylaşımı yaparken zaman kazanmasını sağlamaktadır.

 

İlgili İçerik; Sosyal Medya Takvimi Nasıl Hazırlanır?

 

En Popüler Instagram Gönderi Planlama Nedir

 

Instagram Gönderi Planlama Araçları

 

Instagram’da gönderi planlamak isteyen kişi ve işletmeler belirli gönderi programlama araçlarını kullanabilmektedir. Kişiler ve işletmeler tarafından kullanılan En Popüler Instagram Gönderi Planlama Programları şunlardır;

 
  • Hootsuite
  • Postcorn
  • Facebook Business Suite
  • Later
 

Yazımızın devamında sizlere bu gönderi planlama araçları hakkında bilgiler vereceğiz. Sizler de yazımızı okumaya devam ederek bu araçlar hakkında bilgi alabilir ve hangi aracı kullanacağınıza karar verebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Sosyal Medya Pazarlama

 


En Popüler Instagram Gönderi Planlama Araçları

 

Hoot Suite

 

2008 yılında piyasaya sunulan ve Ryan Holmes tarafından geliştirilen Hoot Suite, sosyal medya yönetim araçları arasında yer almaktadır. Instagram’dan Facebook’a , Facebook’tan Youtube’a kadar her sosyal medya platformu için kullanılabilen bu araç En Popüler Instagram Gönderi Planlama Programları arasında birinci sırada yer almaktadır.

 

Hoot Suite kullanan kişiler Instagram gönderilerini, sosyal medya takvimi üzerinden kolay bir şekilde planlayabilmektedir.

 
  • Gönderi görseli
  • Post metni
  • Hashtagler
 

Gibi birçok planlama seçeneği bu platform içerisinde bulunmaktadır. Hoot suite ücretsiz kullanılabilen bir sosyal medya programlama aracı olduğu gibi paket fiyatlar üzerinden farklı özellikleri açarak da kullanabileceğiniz bir platformdur. Genellikle sosyal medya ajansları tarafından tercih edilen hoot suite paketleri ve ücretleri şu şekildedir;

 
Paket Adı Fiyatı
Professional 19 € / Aylık
Team 99 € / Aylık
Business 599 € / Aylık
 

Sizler de Hoot suite’i profesyonel bir şekilde kullanmak istiyorsanız paket özelliklerini karşılaştırabilir ve HootSuite fiyatları üzerinden bir paket alabilirsiniz. Böylece hem yönetebileceğiniz sosyal medya platformu sayısını arttırabilir ve daha fazla sosyal medya yönetici ekleyerek işinizi kolaylaştırabilirsiniz.


İlgili İçerik; Instagram için En Popüler Post Tasarlama Araçları

 

İlgili İçerik; En Popüler Sosyal Medya Platformları (Güncel 2021)

 

Post Corn

 

En Popüler Instagram Gönderi Planlama Programları arasında yer alan bir diğer araç ise Post Corn’dur. Postcorn kullanan kişi ve işletmeler herhangi bir bildirim ve hatırlatıcı olmadan gönderilerini planlayabilmektedir.

 

Gönderi paylaşımının yanı sıra Post Corn kullanan kişi ve işletmeler hikaye paylaşımlarını da bu platform üzerinden zamanlayabilmektedir.

 

Post Corn, profesyonel sosyal medya planlama araçları içerisinde yer aldığı için ücretli bir şekilde kullanıma sunulmaktadır. Hoot Suite fiyatları şu şekildedir;

 
Paket Fiyat
Personal 8 dolar / Aylık
Entrepreneur 24 dolar / Aylık
Corporate 59 dolar / Aylık
Enterprise 169 dolar / Aylık
 

Sizler de bu Postcorn fiyatları üzerinden bir paket satın alabilir ve bu sosyal medya planlama programını kullanmaya başlayabilirsiniz. Dilediğiniz takdirde 7 gün boyunca ücretsiz bir şekilde deneyebilir ve ardından satın alım işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Etkileyici Instagram Profili Oluşturmak için Bilmeniz Gerekenler

 

Facebook Business Suite

 

Instagram’ı 2012 yılında satın alan Facebook hem instagram hesaplarının hem de facebook sayfalarının yönetimi kolaylaştırmak için yakın geçmişte Facebook Business Suite’i duyurdu. İlk dönemlerde yalnızca Facebook sayfaları için gönderi planlaması yapılan panelin aksine Facebook Business Suite sayesinde kullanıcılar artık Instagram gönderileri içinde planlanmış gönderiler hazırlayabiliyor.

 
  • Facebook business site kullanmak isteyen kişilerin ilk olarak Instagram hesaplarını ve facebook sayfalarını birbirlerine bağlamalı.
  • Sayfalar birbirine bağlandıktan sonra Business Suite kullanmak isteyen kişilerin ilk olarak Business Manager’a giriş yapması ve ardından bu panel üzerinden Facebook Business Suite ulaşmalı.
  • Facebook Business Suite ulaşan kişilerin bu panel içerisinde yer alan gönderiler bölümüne gelmeli.
  • Ardından üst bölümde yer alan Gönderi Oluştur butonuna tıklamalı.
  • Bu bölüme tıkladıktan sonra karşınıza çıkan pencerede gönderilerinizin hangi platformlarda paylaşılmasını istediğinizi seçmeni gerekiyor. Facebook Business Suite üzerinden gönderi planlaması yapmak isteyen kişilerin bu aşamada yalnızca Instagram Akışını seçmeli.
  • Instagram akışını seçtikten sonra kişi ve işletmelerin gönderi planlaması yapabilmek için gönderileri için bir görsel yükselin ve ardından bir gönderi metni yazın. Gönderi metninizi yazarken kullanacağınız hashtagleri de gönderi metnine dahil etmeyi unutmayın.
  • Gönderiniz için tasarım yaptıktan sonra yayınla butonunun yanında yer alan ok simgesine tıklayarak gönderi planlayı seçin.
 

Bu adımları tamamladıktan sonra gönderilerinizi paylaşmak istediğiniz tarih ve saati seçerek Instagram gönderi planlaması yapabilir ve gönderilerinizin otomatik bir şekilde paylaşılmasını sağlayabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Facebook Business Manager Rehberi

 

En Popüler Instagram Gönderi Planlama Programları Facebook Business

 

Later

 

Ücretsiz bir şekilde kullanabileceğiniz En Popüler Instagram Gönderi Planlama Programları arasında yer alan bir sosyal medya planlama aracı da Later’dır. Later bireysel kullanımlar için yalnızca bir sosyal medya hesabının bağlandığı ve aylık 30 posta kadar paylaşım yapılabilen bir platformdur. Ücretsiz sürümünde herhangi bir eklenti bulunmayan bu platformun ücretli sosyal medya programlama paketleri de bulunmaktadır.

 
  • Later kullanmak isteyen kişilerin olarak bir Later hesabı açması gerekmektedir.
  • Later hesabınızı açtıktan sonra Instagram profiliniz ve Later hesabınızı birbirine bağlamanız gerekir.
  • Bağlama işlemini tamamladıktan sonra Later hesabınıza paylaşmak istediğiniz gönderiler için görsel yüklemeniz gerekmektedir.
  • Görsellerinizi yükledikten sonra ilgili görselin üzerine tıklayarak gönderi metni, linkin.bio, konum, kişi etiketleme gibi işlemleri tamamlamanız gerekmektedir.
 

Bunların ardından gönderinizi kaydedebilir ve gönderi planlamanızı, sosyal medya takvimi üzerindeki bir alana gönderinizi sürükleyerek yapabilirsiniz.

 

Later Premium ile daha etkili gönderi planlaması yapabilmek isteyen kişiler genellikle Later Premium paketlerini tercih etmektedir.

 
Paket Fiyat Özellik
Starter 12,50 dolar / Aylık 1 set- 60 post
Growth 20,83 dolar /Aylık 1 set – 150 post
Advanced 33,33 dolar / Aylık 1 set / limitsiz kullanım
 

Later premium fiyatlarıdır. Sizler de bu fiyatlar üzerinden bir sosyal medya programlama paketi satın alabilir ve premium ayrıcalıklarından yararlanabilirsiniz.

 

Insta Story Modülü ile Hikayelerinizi E-ticaret Sitenize Taşıyın

 

Ticimax e-ticaret alt yapıları içerisinde bulunan Insta Story Modülü sayesinde sizler de Instagram Hikayelerinizi e-ticaret sitenize taşıyabilir ve e-ticaret sitenizi daha etkili bir şekilde tasarlayabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax