Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Instagram için En Popüler Post Tasarlama Araçları

Güncelleme Tarihi: 07.03.2024

İçindekiler;

Instagram kullanımı dünya genelinde her geçen gün artış gösteriyor. Özellikle sosyal medya kullanım verileri göz önünde bulundurulduğunda Instagram’ın birçok eski sosyal medya platformunu geride bırakarak en çok kullanılan sosyal medya platformları arasında yer aldığı görülüyor.

 

Instagram kullanımın artması kişiler ve işletmelerin bu platforma verdiği önemin de artmasını sağlıyor. Instagram’da profesyonel bir şekilde içerik üretmek ve etkileşim oranlarını arttırmak isteyen birçok kişi ve işletme görselliğe ve Instagram şablonlarına önem veriyor. Böylece kişi ve işletmeler Instagram’da profesyonel bir profil yaratarak hem takipçilerinin hem de profillerini ziyaret eden kişilerin ilgisini çekebiliyor.

 

Instagram’da post tasarımı yapmak isteyen kişiler için kaleme aldığımız Instagram için En Popüler Post Tasarlama Araçları adlı bu yazımızda sizlere Instagram’da post tasarımı yaparken kullanabileceğiniz araçlar hakkında bilgi vereceğiz. Sizler de bu yazımızı inceleyerek post tasarlama araçları hakkında bilgi alabilir ve profesyonel bir Instagram hesabı yaratabilirsiniz.

 

Instagram için En Popüler Post Tasarlama Araçları

 

Instagram Nedir?

 

Instagram, 2010 yılında Mike Krieger ve Kevin Systrom tarafından tasarlanan ve piyasaya sunulan bir sosyal medya platformudur ve bu platform fotoğraf ve video üzerine kurulmuştur.

 

Instagram kurulduğu günden beri geliştirilmeye devam eden bir uygulama olsa da özellikle 2012 yılında Facebook tarafından satın alındıktan sonra oldukça hızlı bir şekilde geliştirilmeye başlanmıştır.

 
  • Instagram Hikayeleri
  • Instagram TV
  • Canlı Yayınlar
  • Insta Shop
 

Gibi instagram özellikleri Instagram’ın en çok kullanılan özellikleridir. Instagram kullanıcıları profesyonel bir profil yaratmak istedikleri takdirde bu özellikler için ayrı ayrı post tasarımı yapmalıdır.



Instagram Nedir

 

Instagram Post Tasarımı Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Instagram için En Popüler Post Tasarlama Araçları hakkında sizleri bilgilendirmeden önce her sosyal medya platformunun birbirinden ayrı bir özelliği olduğu için ilk olarak Instagram post tasarımı yaparken nelere dikkat etmeniz gerektiğinden bahsedeceğiz.

 

Instagram’da post tasarımı yapmak isteyen kişi ve işletmelerin Instagram post boyutunu dikkate alarak görsel tasarımı yapması gerekmektedir.

 
  • Instagram kare paylaşım ölçüleri 1080 x 1080 pixeldir.
  • Instagram yatay paylaşım ölçüleri 1080 x 566 pixeldir.
  • Instagram dikey paylaşım ölçüleri 1080 x 1250 pixeldir.
  • Instagram hikâye ölçüsü 1080 x 920 pixeldir.
 

Sizler de post tasarımı yaparken Instagram gönderi ölçülerini göz önünde bulundurabilir ve buna uygun bir şekilde post tasarlayarak profesyonel tasarımlar ortaya çıkarabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; 2021 Sosyal Medya Görsel ve Video Boyutları

 

Instagram Post Tasarlarken Dikkat Edlimesi Gerekenler

 

Canva

 

Instagram için En Popüler Post Tasarlama Araçları dendiği zaman herkesin aklına ilk olarak gelen tasarım aracı Canva’dır.

 

Canva 2012 yılında Melanie Perkins, Cameron Adams ve Cliff Obrecht tasarından Avustralya’da geliştirilen bir grafik tasarım aracıdır. Aslına bakıldığında Canva yalnızca Instagram için değil birçok platform için şüphesiz kullanılabilecek tasarım araçları arasında yer almaktadır.

 

Canva ile tasarım yapmak isteyen kişiler;

 
  • Logo
  • Banner ve Slider
  • Sunum
  • Instagram Gönderi ve Hikayesi
  • Twitter Gönderi
  • Facebook Gönderi ve Hikayesi
  • Kartvizit
 

Gibi birçok alanda tasarım yapabilmektedir. Instagram için post tasarlamak isteyen kişi ve işletmelerin bir Canva hesabı olması gerekmektedir. Canva hesabınızı açtıktan sonra arama butonu bölümünden Instagram yazarak Instagram için post tasarımı yapabileceğiniz Canva özelliklerini görebilirsiniz. Canva ile Instagram için post tasarımı yapmak istiyorsanız;

 
  • Instagram gönderisi
  • Instagram reel video
  • Instagram hikâye
 

Gibi gönderi türlerini kullanarak hızlı bir şekilde tasarımınızı yapabilirsiniz. Instagram Post Tasarımı yapmak için;

 
  • Canva’nın yarattığı hazır şablonları kullanabilir ve bu şablonları kendi istediğiniz gibi düzenleyerek profesyonel post tasarımı yapabilirsiniz.
  • Canva bileşenlerini kullanarak hikâye ve gönderi tasarımlarınızı daha dikkat çekici hale getirebilirsiniz.
  • Canva’da bulunan pro özellikleri satın alarak tasarımlarınızı profesyonel bir şekilde oluşturabilirsiniz.
 

Canva ile oluşturduğunuz Instagram postlarını kendi bilgisayarınıza indirerek paylaşabileceğiniz gibi Canva üzerinden de planlamasını yapabilir ve istediğiniz tarih ve saatte tasarımınızın paylaşılmasını sağlayabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Canva Nedir ve Nasıl Kullanılır?

 

Instagram Post Tasarlama Araçları Canva

 

Adobe Photoshop Light Room

 

C++ ve Lua programlama dilleri ile geliştirilen MacOs ve Windows işletim sistemlerine sahip olan cihazlarda kullanabileceğiniz Adobe Photoshop Light Room, Instagram Post tasarımı yaparken kullanabileceğiniz bir grafik tasarım aracıdır.

 

Adobe Photoshop’un aksine daha basit bir arayüzü ve basit özellikleri bulunan Adobe Photoshop Light Room herkes tarafından kolayca kullanılabilecek bir araçtır. Adobe Photoshop Light Room kullanarak post tasarımı yapan kişi ve işletmeler;

 
  • Çözünürlüğü yüksek olan tasarımlar yapabilmektedir. Böylece fotoğraflarda oluşabilecek Pixel hatalarının önüne geçilebilmektedir.
  • Basit özellikler bulunduğu için post tasarımları hızlı bir şekilde yapılabilmektedir.
  • Kullanıcılar hazır temaları kullanarak postlarını daha profesyonel bir şekilde hazırlayabilmektedir.
 

Sizler de Instagram için post tasarımı yapmak istiyorsanız Adobe Photoshop Light Room Kullanabilir ve hem profesyonel hem de hızlı bir şekilde tasarımlarınızı yapabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Sayfa Tasarımınızı Güçlendirmenin 5 Etkili Yolu

 

Instagram Post Tasarlama Araçları Lightroom

 

Pablo By Buffer

 

Instagram, Facebook ve Twitter gibi sosyal medya platformlarını kullanan işletmeler tarafından en çok kullanılan sosyal medya planlama araçlarından birisi olan Buffer tarafından geliştirilen ve piyasaya sunulan bir grafik tasarım aracı olan Pablo By Buffer ile sizler de Instagram için post tasarımlarınızı yapabilirsiniz.

 

Görsel düzenleme ve görsel hazırlama araçları içerisinde bulunan Pablo By Buffer ile;

 
  • Post tasarımı yapmak istediğiniz tasarım boyutunu (dikey, yatay ve kare) seçerek hazır görsel boyutları ile tasarım yapabilirsiniz.
  • Pablo By Buffer tarafından oluşturulan filtreleri kullanarak tasarımlarınıza renk verebilirsiniz.
  • Tasarım aracında yer alan metin özellikleri olan Header, Body ve Caption özelliklerinden yararlanarak görsellerinizin üzerinde metinler yazabilirsiniz.
  • Pablo By Bufferın logo özelliği sayesinde tasarladığınız Instagram postlarının üzerine işletmenizin logosunu ekleyebilir ve tasarımınızı kendiniz için özelleştirebilirsiniz.
 

Oldukça basit bir şekilde kullanabileceğiniz Pablo By Buffer’ın özelliklerinin az olması ve basit bir şekilde tasarım yapmanıza olanak sağlaması işletmeniz için post tasarımlarınızı hızlı bir şekilde yapmanıza yardımcı olmaktadır. Sizler de fazla kaybetmeden Instagram post tasarımı yapmak istiyorsanız bu araçtan yararlanabilirsiniz.



Instagram Post Tasarlama Araçları Pablo By Buffer

 

Adobe Spark

 

Instagram için En Popüler Post Tasarlama Araçları içerisinde bulunan bir diğer tasarım aracı ise Adobe Spark. Adobe Systems tarafından geliştirilen bir tasarım aracı olan Adobe Spark’ı mobil cihazlarınız ve bilgisayarınız üzerinden kolay bir şekilde kullanabilirsiniz. Adobe Spark’ın özellikleri olan

 
  • Spark Post
  • Spark Sayfa
  • Spark Video
 

İle istediğiniz türde tasarımları yapabilir ve Instagram hesabınızda paylaşabilirsiniz. Instagram’ın yanı sıra Adobe Spark kullanarak; Facebook, Twitter ve Pinterest gibi popüler olan sosyal medya platformları için de tasarımlarınızı yapabilirsiniz. Bu grafik tasarım aracı ile;

 
  • Instagram hikayesi
  • Instagram gönderisi
  • Instagram Reklam
 

Gibi post türleri için oluşturulan şablonlardan yararlanabilir ve tasarımlarınızı hızlı ve profesyonel bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Bununla beraber facebook gönderi, twitter görseli, Pinterest görseli, youtube kapak fotoğrafı gibi tasarımlarınızı da bu uygulama üzerinden yapabilirsiniz. Aslına bakıldığında Adobe Spark sayesinde bir program ile tüm sosyal medya platformlarınız için post tasarımı yapabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Instagram'dan Satış Yapma Teknikleri ile Satışlarınızı Arttırın

 

Instagram Post Tasarlama Araçları Spark

 

Ticimax ile Sosyal Medyanın Gücünden Yararlanın

 

E-ticaret ile internetten ürün ve hizmet satmak isteyen işletmeler için çözümler üreten Ticimax, e-ticaret alt yapıları içerisinde bulunan özellikler ile e-ticaret firmalarının işlevsel bir e-ticaret sitesi yaratmasını sağlıyor.

 

Ticimax e-ticaret alt yapılarında bulunan Insta Story modülü sayesinde e-ticaret firmaları instagram hikayelerini hızlı bir şekilde e-ticaret sitelerine taşıyabiliyor ve böylece e-ticaret sitelerini daha işlevsel bir hale getiriyor.

 

 

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax