Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Instagram Profili Nasıl Olmalı?

Güncelleme Tarihi: 22.03.2024

İçindekiler;

Instagram kullanımı ülkemizde ve tüm dünya genelinde her geçen gün artış gösteriyor. Bir gün içerisinde milyonlarca kişi Instagram’a giriş yapıyor, fotoğraf paylaşıyor ve başka insanlarla etkileşime giriyor. Hatta milyonlarca kişinin Instagram’da gördükleri bir ürünü satın alıp almama kararı verdiğini ve marklarla da iletişime geçtiğini söylemek mümkün.

 

Instagram gibi kullanımı fazla olan sosyal medya platformlarında aktif bir şekilde iletişim yürüten e-ticaret firmaları ve kurumsal hesaplar için profil oluşturmak oldukça önemli bir unsur haline geldi. Instagram profilinin önemli olmasında ise en etkili unsur Instagram kullanımının artış göstermesi.

 

Günümüzde birçok marka Instagram hesaplarını oluştururken etkileyici olmaya ve takipçilerinde güven uyandırmaya önem veriyor. Birçok marka bunu paylaşımları ile yaparken birçok marka da Etkileyici instagram profili oluşturmak için birçok dinamiği bir arada kullanıyor.

 

Etkileyici Instagram Profili Oluşturmak için Bilmeniz Gerekenler adlı bu yazımızda sizlere Instagram Profili nasıl olmalı, bir instagram profili nasıl etkileyici bir şekilde düzenlenebilir ve Instagram profili oluştururken dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgiler vereceğiz. Siz de bu yazımızı inceleyerek bu bilgileri öğrenebilir ve Instagram profilinizi etkileyici bir hale getirebilirsiniz.

 

Instagram Kullanıcı Adı Nasıl Olmalı?
 

Instagram Kullanıcı Adı Nasıl Olmalı?

 

Instagram’da hesap açmadan önce herkesin üzerine düşündüğü şeylerden biri Instagram kullanıcı adı. Instagram kullanıcı adları o kadar önemli bir hal aldı ki günümüzde birçok markanın bu platformlarda var olmayan hesap isimlerine göre de markalarını kurduklarını söylemek mümkün. Peki bir instagram kullanıcı adı nasıl olmalı, gelin hep beraber bir göz atalım.

 
  • Instagram kullanıcı adlarının kısa olması en önemli unsurdur. Çünkü instagramda arama yaparken genellikle kullanıcılar kısa kelimeler ile aramalarını gerçekleştirmektedir.
  • Instagram kullanıcı adınız markanızla örtüşmelidir. Aksi halde takipçilerinizde marka algısı yaratmanız güçleşecektir.
  • Kişisel hesaplarda en çok kullanılan kullanıcı adları isim ve Soyisim şeklindedir.
  • Instagram hesabı açarken kullanıcı adınızı belirlemeniz gerekir. Bu aşamada etkileyici bir Instagram profili oluşturmak isteyenlerin kullanıcı adlarında noktalama işaretlerini kullanmaması gerekir.
  • Instagram kullanıcı isimlerinin sürekli değiştirilmemesi oldukça önemlidir.
  • Instagram kullanıcı adınız marka ismi olacak bir şekilde seçilmelidir.
 

Sizler de bu unsurları göz önünde bulundurarak Instagram kullanıcı adınızı seçebilir ve etkili bir Instagram profili oluşturabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Dükkan Açmadan İnternetten Satış Yapma Rehberi

 

İlgili İçerik; İnternetten En Kolay Satılan Ürünler Nelerdir?



instagram kullanıcı adı

 

Instagram Profil Fotoğrafı Nasıl Olmalı?

 

Etkileyici Instagram Profili Oluşturmak için Bilmeniz Gerekenler adlı yazımızın bu bölümünde Instagram profil resmi nasıl hazırlanır sorusuna yanıt vereceğiz.

 

Instagram’da profil açarken önemli olan bir başka unsur da Instagram Profil Fotoğrafıdır. Genellikle kişi ve kurumların Instagram profil fotoğraflarını özenli bir biçimde oluşturması gerekmektedir. Instagram profil fotoğraflarında dikkat edilmesi gereken önemli unsurlar şunlardır;

 
  • Markalar bir instagram profil fotoğrafı hazırlayacaksa logolarını profil fotoğrafı yapmaları gerekir.
  • Kurumsal hesaplarda kullanılan marka logolarının tam ortalanması gerekmektedir.
  • Görsel arka planı iyi ayarlanmalıdır. Kesinlikle burada zıt renkler kullanmaktan kaçınılmalıdır.
  • Instagram profil fotoğrafları, Instagram profil fotoğrafı ölçüsü olan 110 x 110 Pixel genişliğinde veya bu oranların katlarına göre kare bir biçimde ayarlanmalıdır. Aksi halde profil fotoğrafları profesyonel bir biçimde görünmeyecektir.
  • Instagram fotoğrafı sürekli değiştirilmemelidir. Çünkü çok sık profil resmi değiştirildiğinde kullanıcılar da farklı bir marka algısı gelişebilmektedir.
  • Profil fotoğrafı yüklenirken görselin kırpılması ve büyütülmesi görsel kalitesini düşüreceği için bundan kaçınılmalıdır.
 

Sizler de Instagram Profil Fotoğrafınızı düzenlerken bunları göz önünde bulundurabilirsiniz. Profil resmi düzenleme işlemlerinizi Adobe Photoshop gibi profesyonel Photoshop araçlarında yapabilir ve kaliteli profil fotoğrafları oluşturarak Instagram hesabınızı etkileyici bir hale getirebilirsiniz.

 
İlgili İçerik; 2021 Sosyal Medya Görsel ve Video Boyutları


Instagram Profil Fotoğrafı Nasıl Olmalı?

 

Instagram Profil Bilgileri Nasıl Düzenlenmelidir?

 

Etkileyici Instagram Profili Oluşturmak için Bilmeniz Gerekenler arasında yer alan başka bir unsur ise Instagram Profil Bilgileridir. Herhangi bir sektörde faaliyet gösteren firmaların Instagram Profil bilgilerini düzenlerken oldukça dikkatli olması gerekmektedir. Çünkü bu bir marka imajı yaratmak ve var olan marka imajını zedelememek için oldukça önemli bir unsurdur. Instagram profil bilgileri nasıl düzenlenmelidir diyen kişilerin şunları göz önünde bulundurması gerekmektedir;

 
  • Instagram profilinizde yer alan internet satısı adına kendi firmanızın linkini yazmanız oldukça önemlidir. Burayı doldururken birçok firma tıklanma sayılarını ölçmek için bit.ly, link.tr gibi alan adı kısaltma sistemlerini kullanmaktadır. Bu link türleri takipçilerinizin güvenini sarsabilecek linkler olduğu için www.ticimax.com gibi alan adınızı burada geçirmeniz oldukça önemlidir.
  • Instagram biyografisi hazırlanırken firmalar kısa bir tarihçe kullanmalıdır. Bu takipçilerinizin güven duygusunu arttıracak ve etkileşimlerinizi arttırmada önemli rol oynayacaktır.
  • Instagram biyografi alanına birçok firma sektörleri ile ilgili hashtagleri de yazmaktadır. Örneğin e-ticaret sektöründe faaliyet gösteren bir firmaysanız siz de bu alanda #eticaret #onlinealisveris gibi sektörünüzle alakalı hashtagleri yazabilirsiniz.
  • Instagram’ın biyografi alanında gözüken başka bir önemli detay ise işletme profilinizin hangi sektörde olduğunu gösteren alandır. Bu alanda e-ticaret, alışveriş sitesi gibi bir yazının gözükmesi profilinizin daha etkili olmasını sağlayacaktır. Bu nedenle sizler de instagram profilinizi etkili hale getirmek için profilinizi işletme profiline geçirirken bu alanda doğru bir seçim yapmalısınız.
 

Etkileyici bir instagram profili oluşturmak istiyorsanız sizler de bu unsurları göz önünde bulundurmalı ve profil bilgilerinizi buna göre düzenlemeye özen göstermelisiniz.

 İlgili İçerik; Etkileşiminizi Arttırmaya Yönelik 8 Instagram İçerik Fikri



instagram profili

Instagram Profili Nasıl Olmalı?

 

Etkileyici Instagram Profili Oluşturmak için Bilmeniz Gerekenler adlı yazımızda sizlerin Instagram Kullanıcı Adı Nasıl Olmalı, Instagram Profil Fotoğrafı Nasıl Olmalı ve Instagram Profil Bilgileri Nasıl Düzenlenmelidir sorularına yanıt verdik. Bu bölümümüzde ise;

 
  • Instagram İçerik Türleri
  • Instagram Fotoğraf ve Video Kalitesi
  • Post Metinleri
  • Hashtag Kullanımı
 

İle ilgili bilgiler vereceğiz. Sizler de bu bölümü inceleyerek Instagram hesabınızı profesyonel bir şekilde oluşturabilir ve etkililiğini arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Ücretsiz Stok Görsel Siteleri

 

İlgili İçerik; Ücretsiz Stok Video Siteleri

 
Instagram Profil Bilgileri Nasıl Düzenlenmelidir?
 

Instagram İçerik Türleri

 

İşletmelerin İnstagram’da etkileyici bir profil oluşturabilmeleri için dikkat etmesi gereken en önemli unsurlardan bir diğeri de Instagram’da paylaşılacak içerik türleridir. Genellikle Instagram’da;

 
  • Fotoğraf ve video içerikler
  • Hikâye paylaşımı
  • Canlı Yayın
  • IGTV
  • Insta Shop
 

Kullanımı ile içerikler çeşitlendirilmektedir. Etkileyici instagram profili oluşturmak isteyen işletmelerin bu içerik türlerinin hepsini kullanması oldukça önemlidir. Firmalar içeriklerini çeşitlendirerek hedef kitlesinde yer alan birçok kişiye ulaşabilmekte ve etkileşim oranlarını arttırabilmektedir.

 
 

İlgili İçerik; Pazarlama Terimleri Sözlüğü (Mini 2021)

 

İlgili İçerik; Online Ürün Tanıtımı Yapma Rehberi



instagram içerik türleri

 

Instagram Fotoğraf ve Video Kalitesi

 

Etkileyici instagram profilinin vazgeçilmez unsurlarından biri de fotoğraf ve video kalitesidir. Profesyonel bir şekilde hazırlanan fotoğraf ve videolar bir Instagram hesabının kalitesini arttırmaktadır. İşletmeler Instagram’da kullanacakları fotoğraf ve videoları üretirken;

 
  • Profesyonel fotoğraf düzenleme araçları ve video düzenleme araçları ile içeriklerini düzenlemelidir.
  • Instagram’da kullanılacak görseller ve videolar üretilirken Instagram’ın fotoğraf ve video boyutlarına göre içerikler oluşturulmalıdır.
  • Üretilen içerik ve videolarda zıt renk kullanımından kaçınılmalıdır.
  • Ürün fotoğraflarını içeren görsel ve videolar üretilecekse burada da en dikkat edilmesi gereken şeylerden biri arka plandır. Ürün fotoğraf ve videolarda firmalar basit ve karmaşık olmayan arka planlar kullanmalıdır.
 

Instagram fotoğraf ve video kalitesi konusunda sizler de bunları göz önünde bulundurmalı ve içeriklerinizi oluştururken bu unsurları göz ardı etmemelisiniz.




instagram fotoğraf ve video kalitesi


 

İlgili İçerik; Instagram'dan Satış Yapma Teknikleri ile Satışlarınızı Arttırın

 

Post Metinlerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Instagram profilinizi etkileyici hale getirmek için dikkat etmeniz gereken bir diğer önemli unsur ise post metinleridir. Çünkü post metinleri bir işletmenin ziyaretçi sayısı ve dönüşüm oranlarını arttırmaları için oldukça önemlidir. Bununla beraber post metinleri firmaların etkileşim oranlını arttırmalarında da yardımcı olmaktadır. İşletmeler post metinlerini yaratırken;

 
  • Hedef kitlelerini analiz etmeli ve hedef kitleye uygun bir dille post metinleri oluşturmalıdır.
  • Post metinlerinde takipçilerinizi harekete geçirmeniz oldukça önemlidir.
  • Call to action metinleri kullanılmalıdır.
  • Postlarda yer alan başka bir önemli unsur ise hashtaglerdir. E-ticaret firmaları kullandıkları hashtagleri analiz etmeli ve doğru hashtagleri kullanarak daha fazla kişiye ulaşmayı hedeflemelidir.
 

Sizler de Instagram Profilinizi etkileyici bir hale getirmek için bunları göz önünde bulundurabilir ve profilinizi düzenleyebilirsiniz.

 

Instagram Story Modülü İle E-ticaret Sitenizi Etkili Bir Hale Getirin

 

Ticimax’ın Insta Story modülü ile sizler de e-ticaret sitenizi daha etkili bir hale getirebilirsiniz. Insta Story modülü sayesinde Instagram hikayelerinizi e-ticaret sitenize taşıyabilir ve böylece e-ticaret sitenizi ziyaret eden kullanıcılar etkileyebilirsiniz.

 

 

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax