Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Etsy Komisyon Oranları

Güncelleme Tarihi: 04.04.2024

İçindekiler;

Etsy el emeği ürünlerin satılması amacıyla Amerika’da 2005 yılında kurulan bir online alışveriş platformudur. Satıcılara yurtdışına açılma imkanı verirken marka bilinirliliği oluşturma ve ürünlerini daha geniş kitlelere ulaştırma imkanı da sunmaktadır. Elbette pazaryerinden satış yapmanın komisyon kesilme gibi dezavantajları mevcuttur. Satılan üründen elde edilen gelirin tamamını satıcı kazanamamaktadır. Bu yazımızda etsy komisyon oranı konusunda detaylı bilgilere yer verdik.



Etsy Komisyon Oranları

 

Etsy Hakkında Bilgi

 

18 Haziran 2005 yılında ABD’nin Brooklyn eyaletinde kurulmuştur. CEO’su Josh Silverman’dır. El emeği ürünlerin satışının yapıldığı bir pazaryeri olarak kurulmuştur. Ülkemizde uluslararası satış yapmak isteyen tasarımcıların yer aldığı bu platform yurtdışında e-ticaret yapmak için oldukça kullanışlıdır. Etsy Türkiye dediğimizde de pek çok el emeği ürünün satışının yapıldığı görülmektedir. Türkiye’den satış yapan satıcılar ürünlerine Euro ya da dolar olarak fiyat belirlemektedir. Bu da döviz kazanmalarına olanak sağlamaktadır.

 

Etsy Hakkında Bilgi - Etsy Nedir

 

Etsy’de Mağaza Açmak Nasıl Yapılır?

 

Etsy’de satış yapmak için mağaza başvurusu yapmak gerekmektedir. Etsy’de satış yapmak isteyen kişilerin öncelikle mağaza başvurusu yapması gerekmektedir. Etsy’nin internet sitesine girdikten sonra kullanıcılar sitenin en alt bölümüne gelmeli ve ‘’Sell on ETSY’’ bölümüne tıklamalıdır. Bu bölüme tıklayan kişiler ETSY’nin mağaza açma bölümüne gideceklerdir. İlgili sayfada bulunan Open Your ETSY Shop bölümüne tıklanmalıdır. Çıkan sayfada e-mail adresinizi girilmelidir. Şifre belirlenmelidir. İlgili işlemler tamamladıktan sonra etsy’nin mağaza ekranına yönlendirme yapılır.

 

Yukarıdaki işlemlerden sonra birkaç ayar yapılması istenir. Bunlar; alışveriş dili, alışveriş para birimi, satış yapılacak il şeklindedir. Sonrasında Etsy mağaza adı belirlenmesi istenir. Sonrasında ürün ve fotoğraf ekleme adımına geçilecektir. Sonrasındaki adım ise ödeme seçenekleri olacaktır. Sonrasında ise fatura ayarları yapılarak etsy mağaza açma işlemi tamamlanmış olacaktır.

 

İlgili İçerik; E-ticarette Müşteri Arttırma Teknikleri

 

Etsy Mağaza Nasıl Açılır

 

Etsy Komisyon Oranları Nasıldır?

 

Etsy komisyon oranları satılan ürünlere ve kategorilere göre şekillenmektedir. Etsy’deki gider kalemlerine bakıldığında; işlem ücreti, ödeme işlem ücreti, reklam ücretleri şeklindedir. Etsy’de satış yapan satıcılar her ekledikleri ürün için 0,20 $ listeleme ücreti vermektedir. Listeleme ücretleri ürünler satılıncaya kadar etkindir ve 4 ayda bir yenilenmektedir. Yüzde 5 işlem ücreti ise satılan ürünün bedelinden kesilmektedir. Yüzde 6,5 + 3 TL işlem ücreti ise etsy’nin standart ödeme ücretidir.

 

Etsy komisyonlarından birisi olan site dışı reklam ücreti de etsy sizin için site dışı reklam verdiğinde ve bu ürün reklam sayesinde satıldığında kesilen ücrettir. Etsy komisyon hesaplama dediğimizde ise bu işlem tutarlarına göre belirlenen komisyon oranlarına aşağıda yer verdik.

 
Komisyon İşlemi Ücretlendirme
Listeleme 0,20 $ (Ürün Başı)
İşlem %6.5
Ödeme %6,5 + 3 ₺
Site Dışı Reklam %15
 

İlgili İçerik; Yurtdışından Ödeme Alma Yöntemleri

 

Etsy Komisyon Oranları Nelerdir

 

Neden Etsy’de Satış Yapmalıyım?

 

Etsy’de satış yapmanın en önemli avantajlarından biri yurtdışına açılma imkanıdır. Bunun yanında marka bilinirliliğini arttırma, müşteri skalasını genişletme, varsa e-ticaret sitesini tanıtma ve pazarlama avantajları gibi pek çok avantaj sayılabilmektedir. Etsy’de satış yapmanın ilk avantajlarından birisi marka bilinirliği sağlamaktır. Genellikle Etsy yurtdışına satış yapılan bir platform olduğu için bu pazaryerinde satış yapan kişiler markalarını yurtdışında daha kolay bir şekilde tanıtabilmektedir.

 

Etsy’de satış yapan satıcıların ilk amaçlarından birisi döviz kazanmaktır. ETSY, yurtdışı menşeili bir pazaryeri olduğu için genellikle ürün fiyatlandırması EURO ve dolar üzerinden yapılmaktadır. Bu da Etsy’de satış yapan satıcıların döviz kazanmasına olanak sağlamaktadır. Genel olarak ülkemizdeki pazaryerlerinde satış yapan satıcılar göz önünde bulundurulduğunda bu kişilerin yalnızca Türkiye’de ikamet eden kişilere ürünlerini sattığı bilinmektedir. Etsy’de satış yapan kişiler ise yurtdışına satış yaptıkları için genellikle farklı ülkelerden kişilere daha kolay ulaşmakta ve müşteri kitlesini arttırmaktadır.

 

İlgili İçerik; E-ticaret Pazaryeri Entegrasyonu Nedir, Nasıl Çalışır?

 

Neden Etsy Satış Yapmalıyım

 

Etsy’de Satış Arttırmak için Yapılması Gerekenler Nelerdir?

 

Etsy gibi global pazaryerlerinde rekabet oranı çok yüksektir. Görünür olmak, müşterilerin önüne çıkmak oldukça önemli olmaktadır. Yoksa binlerce satıcı arasında kaybolup gidilebilir. Bu nedenle Etsy’de mağaza açan kişiler belirli şeyleri göz önünde bulundurarak mağazalarını ön plana çıkarmalıdır. Etsy’de mağazayı ön plana çıkarmak için yapılması gerekenleri birkaç başlıkta sıraladık.

 
  • Kullanıcı yorumlarına açık olma, dikkate alma ve yanıt verme
  • Kullanıcı beklenti ve isteklerine göre hareket etme
  • Müşteri memnuniyetini sağlamak adına kişiselleştirme seçeneklerini kullanma
  • Rekabet ortamında öne çıkmak için uygulama içi reklam ya da sponsorlu ürün gibi seçenekleri kullanma
  • Adil ve rekabet ortamına uygun bir fiyat politikası oluşturma
  • Ürün fotoğraflarının gerçek, profesyonel ve detaylı olmasına özen gösterme
  • Ürün açıklamalarına detaylı bir şekilde yer verme ve SEO uyumlu içerikler hazırlayarak öne çıkmayı kolaylaştırma
  • E-ticaret sitenizin tanıtımını yapma ve müşterileri e-ticaret sitesine çekme
  • Güvenli bir mağaza profili oluşturma
  • Kargolama süreçlerine özen gösterme, vaktinde teslim etme
 

İlgili İçerik; E-Ticarette Ürün Fiyatlandırma Stratejileri

 

Etsy Satış Arttırma Taktikleri

 

Ticimax Pazaryeri Entegrasyonun Sağladığı Avantajlar Nelerdir?

 

Kendi e-ticaret siteniz olduğunda internet üzerinden satış yapabilir, hiçbir komisyon ödemek zorunda kalmazsınız. Üstelik müşteri gözünde marka bilinirliliği oluşturabilir, müşteri sadakati kazanabilirsiniz. Ticimax e-ticaret sitesi tercih ettiğinizde pazaryeri entegrasyonları ile Etsy’de kolaylıkla ürünlerinizi satışa çıkarabilir, ürün aktarımını ve stok yönetimi kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax