Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Yurt Dışından Ödeme Nasıl Alınır?

Güncelleme Tarihi: 04.04.2024

İçindekiler;

E-ihracat ile yurt dışına satış yapan işletmeler, e-ihracat siteleri üzerinden yaptıkları satışların tahsilatlarını gerçekleştirebilmek için yurt dışından ödeme alma yöntemlerini sitelerine entegre etmektedir. E-ihracat firmalarının yurt dışından ödeme alırken kullanabildiği belirli yurt dışından ödeme alma yöntemleri bulunmaktadır.

 
  • Havale
  • EFT
  • Kredi ve Banka Kartı ile Ödeme
  • Cüzdan
  • Mobil ödeme
  
 

E-ihracat sitelerinin yurt dışından ödeme almak için kullandığı yöntemlerdir. Bu yöntemler ile ödeme almak isteyen e-ihracat firmaları genellikle bankalardan ya da sanal pos sağlayıcılarından sanal pos almakta ve böylece sitelerini ödeme almaya hazır hale getirebilmektedir.

 

E-ihracat sitesi olan ya da kurmak isteyen kişi ve işletmeler için hazırladığımız bu yazımızda Yurt dışından Ödeme Alma Yöntemleri ile ilgili size detaylı bilgiler vereceğiz. Siz de bu yazımızı inceleyebilir ve banka, sanal pos entegrasyonları gibi konular hakkında bilgi alabilirsiniz. Böylece siteniz üzerinden tahsilat gerçekleştirebilir ve ürünlerinizi yurt dışına satabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ticaret Nedir, Nasıl Yapılır ?

 

İlgili İçerik; Ticimax ile E-ihracata Güçlü Başlayın

 

Yurtdışından Ödeme Alma Yöntemleri

 

Havale Yöntemi İle Ödeme Almak

 

E-ihracat ödeme yöntemleri arasında bulunan havale, aynı bankalar arasında yapılan para transferi işlemine verilen isimdir.

 

Havale yöntemi ile ödeme almak isteyen işletmelerin hesaplarının bulunduğu banka ile müşterilerinin çalıştığı bankanın aynı olması gerekmektedir. Genellikle yurtdışına satış düşünüldüğünde ve yabancı müşterilerin farklı bankalar kullandığı göz önünde bulundurulduğunda havale yönteminin e-ihracatta fazla kullanılmadığını söylemek mümkündür.

 

Yurtdışı Ödeme Alma Yöntemleri Havale

 

EFT İle Ödeme Almak

 

Yurt dışından ödeme almak isteyen kişilerin yararlanabileceği ödeme alma yöntemlerinden biri olan eft, farklı iki banka arasında yapılan para transferine verilen isimdir.

 

EFT ile ödeme almak isteyen e-ihracat firmalarının çalıştığı banka ile tüketicilerin bankasının farklı olması gerekmektedir. Yurt dışında yaşayan tüketicilerin büyük bölümü ülkemizdeki bankalardan farklı bankalar kullandığı için bu yöntemle havale almanın e-ihracatta mümkün olduğunu söylemek mümkündür.

 

İlgili İçerik; E-ticaret Ödeme Sistemleri Hakkında 3 Önemli Başlık

 

Yurtdışı Ödeme Alma Yöntemleri EFT

 

Kredi ve Banka Kartı İle Ödeme Almak

 

Yurt dışından ödeme alan işletmelerin en çok ödeme aldıkları yöntem olan kredi ve banka kartı ile ödeme alma yöntemi, e-ihracat firmalarının yaptığı sanal pos anlaşmaları ile mümkündür. Kısacası bu yöntem ile ödeme almak isteyen e-ihracat firmalarının sanal pos anlaşması yapması gerekmektedir.

 

Sanal pos entegrasyonunun sonrasında e-ihracat siteleri üzerinden alışveriş yapan tüketiciler kişisel bilgilerini, kredi kartı ya da banka kartı bilgilerini sisteme girerek 3D Secure yöntemi ile ödemelerini gerçekleştirmektedir.

 

E-ihracat firmalarının kredi ve banka kartı ile ödeme almaları için sanal pos entegrasyonu yapabilecekleri iki farklı yöntem bulunmaktadır.

 
  • Bankalar ile Sanal Pos Anlaşması; Ülkemizde faaliyet gösteren bankalardan alınan teklifler sonucunda sanal pos entegrasyonunun yapıldığı yöntemdir.
  • Sanal Pos Sağlayıcıları; Alternatif ödeme yöntemleri olarak da bilinen sanal pos sağlayıcıları, internetten satış yapan firmalara sanal pos hizmeti veren firmalara verilen isimdir. İşletmeler bu yöntemde de sanal pos firmalarından teklif almakta ve yapılan anlaşmalar sonucunda e-ihracat siteleri üzerinden ödeme alabilmektedir.
 

E-ihracat için sanal pos entegrasyonu yapmak isteyen işletmelerin bankalardan veya sanal pos sağlayıcılarından teklif almadan önce tamamlaması gereken belirli noktalar bulunmaktadır. Sanal pos anlaşması yapmak isteyen işletmelerin;

 
  • E-ihracat sitesi tasarımları tamamlanmış olmalıdır.
  • Ürünlere ait görseller ve açıklamalar düzenlenmiş olmalı ve ürünlerin yer aldığı kategoriler yaratılmalıdır.
  • Ürün fiyatlarının belirli olması gerekmektedir.
  • E-ihracat firmaları için gerekli olan Mesafeli satış sözleşmesi, gizlilik politikası, KVKK gibi önemli sözleşme ve politikaların sitede yer alması gerekmektedir.
 

Bu düzenlemeleri yapan işletmeler sanal pos sağlayıcılarından ya da bankalardan sanal pos teklifi alabilmektedir. Sanal pos komisyon teklifinin ardından işletmelerin sanal pos anlaşması için gerekli olan belgeleri ilgili kuruma iletmesi gerekir. Ardından sanal pos kurulumu hızlıca yapılabilmekte ve e-ihracat siteleri üzerinden ödeme almak mümkün hale gelmektedir.

 

İlgili İçerik; 3D Secure Nedir? Sanal Mağazalar İçin Neden Önemli?

 

Yurtdışı Ödeme Alma Yöntemleri Kredi ve Banka Yöntemleri

 

Dijital Cüzdan ile Ödeme Almak

 

E-ihracat ödeme yöntemleri arasında bulunan dijital cüzdan, e- cüzdan olarak da bilinmektedir.

 

Dijital cüzdanlar; müşterilere ait bilgilerin ve kart bilgilerinin saklandığı sistemlere verilen isimdir. Bu sistemler sayesinde e-ticaret ve e-ihracat sitelerinden alışveriş yapan kişiler yalnızca telefon numaralarına gelen 3D Secure kodu ile alışverişlerini yapmaktadır.

 

Dijital cüzdanlar e-ihracat alışverişlerinin kolay ve güvenli bir şekilde tamamlanmasına olanak sağlayan ödeme sistemleridir.

 

Ticimax e-ticaret ve e-ihracat alt yapıları ile iş birliği bulunan;

 
  • Qıwı
  • PayMe
  • BKM Express
  • Alipay
 

Dijital cüzdan özelliği de bulunan e-ihracat ödeme sistemleridir. Sizler de e-ihracat sitenizde bu sistemleri kullanabilir yurt dışına yaptığınız satışların ödemesini alabilirsiniz.

 

Yurtdışı Ödeme Alma Yöntemleri Dijital Cüzdan

 

Mobil Ödeme Sistemleri

 

Teknolojinin gelişmesiyle beraber hayatımıza giren bir ödeme sistemi olan mobil ödeme sistemleri, e-ihracat siteleri üzerinden alışveriş yapan tüketicilerin alışveriş tutarlarını telefon faturalarına yansıttıkları ödeme yöntemine verilen isimdir.

 

Mobil ödeme ile ödeme yapmak isteyen tüketicilerin, bu özelliği GSM firmalarından açtırmaları ve mobil ödeme limitlerinin olması gerekmektedir. Mobil ödeme için gerekli olan bu işlem yapıldığında ve firma tarafından mobil ödeme limiti tanımlandığında alışverişler ödemeleri mobil ödeme yolu ile gerçekleştirilebilmektedir.

 

Ülkemizde yeni yeni kullanılmaya başlanan mobil ödemeye dünya genelinde olan ilgi bir hayli fazladır. Sizler de e-ihracat sitenize mobil ödeme sistemlerini entegre edebilir ve böylece tüketicilerinizin hızlı bir şekilde tahsilat gerçekleştirmesini sağlayabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Mobil Ödeme Nedir?

 

İlgili İçerik; Mobil Ödeme Sistemi Kullanmanız İçin 5 Neden 



Yurtdışı Ödeme Alma Yöntemleri Mobil Ödeme Sistemleri

 

Yurtdışı Ödeme Sistemleri

 

Yurtdışından ödeme almak isteyen markaların kullanabileceği belirli ödeme sistemleri bulunmaktadır.

 

Yurtdışından ödeme alabileceğiniz ödeme sistemleri alıcılar ve satıcılar arasında gerçekleşen para aktarım sürecinin güvenli ve kolayca gerçekleşmesini sağlar. Ödeme sistemleri aracılığı ile yurtdışından ödeme alacak olan kişiler belirli yöntemleri kullanır.

 
  • Havale
  • EFT
  • Dijital Cüzdan
  • Sanal Pos
 

Gibi yöntemlerin yanı sıra kullanılabilecek farklı sistemler de bulunmaktadır.

 

Yurtdışı Ödeme Sistemleri Nelerdir?

 

Yurtdışından ödeme alırken kullanabileceğiniz belirli ödeme sistemleri şunlardır:

 
  • TELR
  • TrustPay
  • Bancontact
  • Przelewy24
  • Alipay
  • Qiwi
  • Multibanco
  • Giropay
  • EPS
  • Enter Cahs
  • My Bank
 

Yurtdışından ödeme almak için kullanabileceğiniz sistemlerdir. Ticimax e-ticaret alt yapısında yer alan bu ödeme sistemlerinin birçok avantajı bulunmaktadır.

 

Yurtdışı Ödeme Sistemlerinin Avantajları

 

E-ticaret ya da e-ihracat siteleri üzerinden tahsilat gerçekleştirmek isteyen kişilerin kullanabileceği ödeme sistemlerinin sağladığı birçok avantaj bulunmaktadır. Gelin şimdi bunlara detaylı bir şekilde göz atalım.

 
  • Yurtdışı ödeme sistemleri sayesinde markalar tahsilatlarını hızlı bir şekilde gerçekleştirmektedir.
  • Ödeme sistemleri güvenli bir şekilde ödeme almanıza olanak sağlamaktadır.
  • Yurtdışından ödeme alabileceğiniz yöntemler sayesinde e-ticaret ya da e-ihracatta fraudun önüne geçmeniz mümkündür.
  • Ödeme sistemleri sayesinde markalar ödemelerini kayıt altına alabilmektedir.
  • Birçok yönteme göre ödeme sistemleri aracılığı ile masraflar en aza inmektedir.
 

Bu tür avantajlardan yararlanmak isteyen her markanın e-ticaret ya da e-ihracat sitesinde faaliyet göstereceği ülkeye yönelik olan ödeme sistemlerini kullanamaya önem vermesi gerekmektedir.

 

Sizler de e-ticaret ya da e-ihracat sitenizi Ticimax ile açarak faaliyet göstereceğiniz ülkede aktif bir şekilde kullanılan ödeme sistemlerini sitenize entegre edebilir ve böylece tahsilatlarınızı hızlı ve güvenli bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

 

Paypal Nedir ve Paypal Alternatifleri Nelerdir?

 

Paypal, kredi kartı ve e-posta adresi arıcılığı ile para gönderme işlemi yapılan bir ödeme sistemidir. 1998 yılında kurulan Paypal, güvenilir ödeme sistemleri arasında yer almaktadır. Dünya’nın birçok ülkesinde kullanıma sunulan bu ödeme sistemi eBay’e bağlıdır.

 

Ülkemizden Yurt dışına satış yapan e-ihracat firmalarının büyük bölümü e-ihracat tahsilatlarını Paypal ödeme sistemleri ile gerçekleştiriyordu. Paypal’ın Haziran 2016 tarihinden itibaren Türkiye’deki faaliyetlerini durdurmasıyla beraber e-ihracat alt yapıları Paypal alternatiflerini kullanmaya başladı. Paypal Alternatifi olarak e-ihracat firmalarının kullandığı ödeme sistemleri şunlardır;

 
  • Skrill
  • Payoneer
  • ePay
  • POP Money
  • Telr
  • Hepsipay
  • Compay
  • Safetypay
  • Entercash
  • Multibanco
 

Paypal gibi ödeme alabileceğiniz başlıca sistemlerdir. Sizler de Ticimax e-ihracat alt yapılarını kullanıyorsanız firmamızın anlaşmalı olduğu;

 
  • Multibanco
  • Hepsipay
  • Safety
  • Bancontact
  • Przewely 24
  • Safetypay
  • Bkmexpress
  • Qıwi
  • Compay
 

Gibi ödeme sistemlerini kullanabilir ve yurt dışına sattığınız ürünlerin tahsilatını e-ihracat siteniz üzerinden hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

 

Yurtdışı Ödeme Alma Yöntemleri Paypal Nedir Paypal Alternatifleri Nelerdir

 

Ticimax ile Yurt Dışından Kolayca Ödeme Alın

 

Yurt dışına ürün satışı yapan firmalar için e-ihracat alt yapısı ve e-ihracat çözümleri üreten Ticimax’ın yurt dışından ödeme almak isteyen e-ihracat firmaları için anlaşma yaptığı birçok kurum ve kuruluş bulunmaktadır.

 

Ülkemizde faaliyet gösteren bankalara ait sanal poslar, sanal pos sağlayıcıları ve yurt dışı ödeme sistemleri ile yapılan anlaşmalar ile ülkemizden yurt dışına satış yapan firmalar kolayca e-ihracat ödeme yöntemlerinden yararlanabilmekte ve ürün tahsilatlarını gerçekleştirebilmektedir.

 
  • Akbank
  • Halkbank
  • Denizbank
  • Garanti Bankası
  • İş Bankası
  • TEB
 

Ticimax e-ihracat alt yapılarını kullanan işletmelerin sanal pos alabileceği bankalardan yalnızca birkaçıdır.

 
  • İyzico
  • Param pos
  • İpara
  • Garantipay
  • Paynet
  • Telr
  • Sofort
  • Przelewy 24
  • Qiwi
  • Giro pay
 

Firmamızın anlaşmalı olduğu ödeme sistemleri arasında yer almaktadır. Sizler de e-ihracat sitenizi Ticimax ile hayata geçirebilir ve indirimli sanal pos komisyon oranları sayesinde yurt dışına yaptığınız satışların tahsilatını gerçekleştirebilirsiniz. Böylece işletmenizin güvenli bir şekilde tahsilat gerçekleştirmesini sağlayabilir ve e-ihracat süreçlerinde markanızın zarar görmesini engelleyebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Ödeme Sistemi Entegrasyonları

 

 

 

Ticimax'ın e-ihracat paketleri ile ürünlerinizi dünyaya satmak için demo talep formunu doldurabilir ve 15 günün ardından Ticimax ile çalışmaya başlayabilirsiniz. Ticimax’ın ücretsiz e-ihracat eğitimleri ve e-ticaret hakkında bilgi almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. 

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax