Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

E-Ticaret Pazaryeri Entegrasyonu Nedir, Nasıl Çalışır?

Güncelleme Tarihi: 13.07.2023

İçindekiler;

E-ticaret pazaryerleri günümüzün en popüler satış platformları arasında yer alıyor. Her gün yüzlerce fiziksel mağaza ve e-ticaret firması pazaryerlerinde mağaza açarak internetten satış yapmaya başlıyor.

 

İşletmeler pazaryerlerindeki mağazaları yönetebilmek ve e-ticaret süreçlerini kolaylaştırmak için ise e-ticaret pazaryeri entegrasyonlarını kullanıyor.

 

E-Ticaret Pazaryeri Entegrasyonu Nedir, Nasıl Çalışır adlı bu yazımızda sizlere pazaryeri entegrasyonları hakkında bilgilendireceğiz. Sizler de bu yazımızı inceleyerek e-ticaret pazaryerleri ve pazaryeri entegrasyonları hakkında bilgi edinebilir ve mağazalarınızı daha kolay bir şekilde yönetme fırsatı yakalayabilirsiniz.

 

E-ticaret Pazaryeri Entegrasyonu Nedir Ne İşe Yarar

 

E-ticaret Pazaryeri Nedir?

 

E-ticaret pazaryeri, satıcılar ve alıcıların buluşturulması için üçüncü şahıslar tarafından internet ortamında kurulan, satıcıların mağaza açıp ürünlerini yüklediği ve tüketicilerin ise ilgili ürünleri inceleyip satın alma işlemi gerçekleştirdiği online platformlara verilen isimdir.

 
  • Trendyol
  • Amazon
  • Hepsiburada
  • N11
  • Çiçek Sepeti
 

Gibi online alışveriş siteleri ülkemizin en popüler pazaryeri platformları arasında yer almaktadır. İşletmeler bu platformlarda mağaza açarak ürünlerini tüketiciler ile buluşturma şansı yakalamaktadır. Fakat mağazalardan satış yapılabilmesi için işletmelerin pazaryeri mağazalarını iyi bir şekilde yönetmesi gerekmektedir.

 

E-ticaret Pazaryeri Nedir Ne İşe Yarar

 

E-ticarette Pazaryeri Nasıl Seçilir?

 

E-ticaret pazaryerleri üzerinden satış yapmak isteyen işletmelerin doğru pazaryeri seçimi yapması oldukça önemlidir. Çünkü işletmeler doğru e-ticaret pazaryerlerinde mağaza açtıkları taktirde satışlarını arttırma imkanı yakalamaktadır. Bu nedenle e-ticaret firmalarının pazaryeri mağazalarını açmadan önce Trendyol, N11 ve Hepsiburada gibi e-ticaret pazaryerleri hakkında araştırma yapması gerekmektedir.

 

E-ticaret pazaryerleri arasında seçim yaparken belirli unsurları göz önünde bulundurarak hareket edebilirsiniz;

 
  • Komisyon oranları
  • Kargo fiyatları
  • Satıcı destek hattı
  • Aktif müşteri sayısı
  • Termin süresi
  • Satış potansiyeli
 

Gibi unsurları göz önünde bulundurarak karşılaştırmalar yapabilir ve e-ticaret firmanız için doğru olan pazaryeri platformunu daha kolay bir şekilde seçebilirsiniz.

 

E-ticaret Pazaryeri Entegrasyonu Nedir?

 

E-ticaret pazaryeri entegrasyonu, pazaryeri platformları üzerinden satış yapan işletmelerin e-ticaret sitelerini ve pazaryeri mağazalarını entegre etmesine olanak sağlayan yazılımlara verilen isimdir.

 

Pazaryeri entegrasyonları işletmelerin satışlarını, sipariş süreçlerini ve e-ticaret süreçlerini kolay bir şekilde yönetebilmesine yardımcı olan yazılımlardır. Bu nedenle pazaryerleri üzerinden satış yapan işletmelerin pazaryeri entegrasyonlarını kullanması oldukça önemlidir.

 

Genellikle işletmeler pazaryeri entegrasyonu kullanırken çok yönlü pazaryeri entegrasyonları kullanmaktadır. Çok yönlü pazaryeri entegrasyonları e-ticaret firmalarının siteleri ve pazaryeri mağazalarının birbirine entegre bir şekilde çalışmasını sağlamaktadır. Bu yüzde pazaryeri entegrasyonu seçerken işletmelerin çok yönlü pazaryeri entegrasyonlarını tercih etmesi oldukça önemlidir.

 

Çift Yönlü Pazaryeri Entegrasyonu Nedir Nasıl Yapılır

 

Çok Yönlü Pazaryeri Entegrasyonun Önemi

 

E-ticaret firmaları pazaryeri entegrasyonu kullanırken tek yönlü pazaryeri entegrasyonlarını tercih ettiklerinde birçok işlemi manuel yapmak zorundadır. Fakat işletmeler çok yönlü pazaryeri entegrasyonları sayesinde birçok işlemlerini hızlı ve otomatik bir şekilde yapabilmektedir. çok yönlü pazaryeri entegrasyonları;

 
  • Kategori eşleştirmesi
  • Ürün Aktarımı
  • İptal ve iade yönetimi
  • Fiyat yönetimi
  • Sipariş yönetimi
  • Kargo yönetimi
  • Fatura yönetimi
 

Gibi e-ticaret süreçlerinde pazaryeri satıcılarına birçok kolaylık sağlamaktadır. Bu nedenle çok yönlü pazaryeri entegrasyonlarını e-ticaret süreçlerini başarılı bir şekilde yönetmek, zaman kazanmak ve mağaza puanını arttırmak isteyen işletmeler için oldukça önemlidir. Gelin şimdi çok yönlü pazaryeri entegrasyonlarının avantajlarına detaylı bir şekilde göz atalım.

 

Kategori Eşleştirmelerinizi Yapın

 

E-ticaret sitelerini ve pazaryeri mağazalarını birbirine entegre etmek isteyen satıcıların ürünlerini yüklemek için kategori eşleştirmelerini tamamlaması gerekir. Pazaryeri entegrasyonları kullanan birçok işletme bu işlemleri hızlı bir şekilde yapabilir ve pazaryeri mağazalarına hızlıca ürünlerini ekleyerek satışa başlayabilir.

 

Sizler de çok yönlü pazaryeri yazılımları kullanarak e-ticaret sitenizde yer alan kategorileri pazaryeri mağazalarınız ile bağlayabilir ve ürünlerinizi yükleyerek anında satışa başlayabilirsiniz.

 

Ürün ve Stoklarınızı Aktarın

 

E-ticaret pazaryerlerinde satış yapacak işletmelerin mağazalarına ürün yüklemesi gerekmektedir. Bazı kişiler ürün yükleme işlemlerini manuel olarak gerçekleştirmektedir. Bu işletmelerin hem zaman kaybetmesine neden olmakta hem de stok takibi süreçlerini zorlaştırmaktadır. Fakat çok yönlü pazaryeri entegrasyonlarını kullanan e-ticaret firmaları istedikleri kategorilerde yer alan ürünlerini hızlı bir şekilde pazaryeri mağazalarına ekleyebilmekte ve stoklarını aktarabilmektedir.

 

Böylece işletmeler hem diledikleri ürünleri satma fırsatı yakalarken hem de ürün ve stok aktarım süreçlerinde zaman kazanmaktadır. Sizler de Ticimax pazaryeri entegrasyonlarını tercih ederek hem ürün aktarımınızı kolayca yapabilir hem de e-ticaret süreçlerinizi yönetebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Ürün Yönetimi Nedir?

 

E-ticaret Pazaryeri Ürün ve Stok Yönetimi

 

İptal ve İade Yönetiminizi Yapın

 

Pazaryeri mağazalarında satış yapan işletmeler bazı durumlarda e-ticaret süreçlerinden kaynaklı bazı durumlarda da müşterilerden kaynaklı olarak iade ve iptaller ile karşı karşıya kalabilmektedir. Bu durum geleneksel ticarette de oldukça karşılaşılan bir durumdur. Bu aşamada iptal ve iade süreçlerinin pazaryeri satıcıları tarafından iyi bir şekilde yönetilmesi gerekmektedir.

 

Çok yönlü pazaryeri yazılımları sayesinde e-ticaret firmaları, online mağazalarının olduğu pazaryerlerindeki siparişlerini e-ticaret sitelerinin sipariş paneline yansıtabilmektedir. Bununla beraber işletmeler iptal edilen siparişlerini e-ticaret sitelerinin sipariş ekranı üzerinden kolay bir şekilde görebilmekte ve sipariş yönetimini yapabilmektedir.

 

Bu nedenle pazaryeri yazılımları İşletmelerin maddi kayıplar yaşamaması için oldukça önemli yazılımlar arasında yer almaktadır.

 

İlgili İçerik; E-ticarette İptal ve İade Oranları Nasıl Azaltılır?

 

Fiyat Yönetimi

 

Pazaryerleri üzerinden satış yapan satıcılar genellikle e-ticaret pazaryerlerinde fiyat planlamasını farklı şekillerde yapmaktadır. Birçok işletmenin fiyat belirleme ve güncelleme işlemlerinde komisyon ve kargo oranlarını göz önünde bulundurarak farklı pazaryerlerinde farklı fiyat politikaları uyguladığı bilinmektedir.

 

E-ticaret pazaryeri programları sayesinde işletmeler e-ticaret sitelerinde güncelledikleri ürün fiyatlarını kolayca pazaryeri mağazalarına da yansıtabilmektedir. Bununla beraber e-ticaret firmaları diledikleri ürünlerde anında fiyat değişikliği yapabilmekte ve e-ticaret siteleri üzerinden fiyat güncellemelerini yapmaktadır.

 

İlgili İçerik; E-Ticarette Ürün Fiyatlandırma Stratejileri

 

E-ticaret Pazaryeri Fiyat Yönetimi

 

Sipariş Yönetiminizi Yapın

 

E-ticaret pazaryerlerinde satış yapan işletmelerin sipariş yönetim süreçlerine önem vermesi gerekmektedir. Çünkü sipariş yönetimini başarılı bir şekilde yapmak işletmelerin temin edememe cezaları yemesini engelleyecektir. Bununla beraber sipariş süreçlerini hızlı bir şekilde tamamlayan ve ürünleri müşterilerine hızlı bir şekilde teslim eden işletmeler müşteri memnuniyetini arttıracaktır. Bu da pazaryeri mağaza puanınızın artmasını beraberinde getirecektir.

 

Bu avantajlardan yararlanmak isteyen e-ticaret firmalarının tüm pazaryerlerindeki mağazalarını iyi bir şekilde yönetebilmesi ve sipariş süreçlerini takip etmesi gerekmektedir. E-ticaret pazaryeri entegrasyonları sayesinde işletmeler tüm pazaryerlerindeki siparişlerini e-ticaret siteleri üzerinden takip edebilmektedir. Tek bir panelden işletmeler sipariş takibi yapabildiği için teslimat süreçlerini hızlandırabilmekte ve böylece mağaza puanlarını arttırabilmektedir.

 

Kargo Yönetimi Yapın

 

Trendyol, N11 ve Hepsiburada gibi pazaryeri siteleri üzerinden satış yapan işletmelerin sattıkları her ürünü müşterilerine ulaştırması gerekmektedir. Bu nedenle işletmelerin kargo süreçlerini hızlı bir şekilde yönetmesi gerekir. Kargo süreçlerini hızlı bir şekilde yöneten işletmeler termin cezaları yemenin önüne geçerken mağaza puanlarını arttırma fırsatı da yakalar.

 

Genellikle e-ticaret firmaları kargo yönetimini kolay bir şekilde yapabilmek için çok yönlü pazaryeri entegrasyonlarından yararlanır ve çok yönlü pazaryeri yazılımları sayesinde kargo takip numaralarını ve müşteri bilgilerini e-ticaret siteleri üzerinden görerek hızlı teslimat gerçekleştirir. Bu da işletmelerin pazaryeri puanını arttırmalarına yardımcı olur.

 

İlgili İçerik; E-ticarette Kargo Süreçlerini Yönetme İpuçları

 

E-ticaret Pazaryeri Kargo Yönetimi

 

Faturalarınızı Kolayca Kesin

 

İnternetten satılan her ürün için işletmelerin fatura kesmesi gerekir. Bazı işletmeler e-fatura keserken bazı işletmeler ise elle fatura keserek faturalarını müşterilerine iletir. Fatura kesme süreci biraz zaman aldığı için işletmeler fatura keserken e-ticaret süreçlerini aksatabilmektedir.

 

Fakat e-ticaret pazaryeri entegrasyonları sayesinde e-ticaret firmaları e-faturalarını otomatik bir şekilde keserek müşterilerine iletebilmektedir. Bununla beraber elle fatura kesen işletmeler ürün fiyatı ve KDV tutarı gibi bilgilere ulaşarak fatura kesim süreçlerinde zaman kazanabilmektedir.

 

İlgili İçerik; E-Fatura Nedir, E Arşiv Fatura Nasıl Kesilir?

 

E-ticaret Pazaryeri Kolay Fatura Nasıl Kesilir

 

Ticimax Pazaryeri Entegrasyonları ile İşinizi Kolaylaştırın

 

E-ticaret firmaları için çözümler ve e-ticaret alt yapıları üreten Ticimax’ın ürettiği e-ticaret çözümleri arasında yer alan pazaryeri entegrasyonları ile sizler de e-ticaret süreçlerinizi hızlı bir şekilde yönetin.

 

Pazaryeri entegrasyonları içerisinde bulunan kargo, fatura, sipariş yönetimi, ürün ve stok güncelleme gibi birçok özellik sayesinde pazaryeri mağazalarınızı ve e-ticaret süreçlerinizi kolayca yöneterek müşteri memnuniyetini arttırın.

 

İlgili İçerik; ;E-ticaret Pazaryeri Entegrasyonları

  

Ticimax pazaryeri entegrasyonunu kullanmak ve kendi e-ticaret siteniz ile pazaryeri mağazanızı entegre etmek istediğiniz takdirde Pazaryeri entegrasyonları ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz. Ayrıca gelişmelerden anında haberdar olmak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. E-ticaret Paketlerini 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax