Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Google Haritalar Nedir? Google Haritalara Yer Ekleme Nasıl Yapılır?

Güncelleme Tarihi: 01.03.2024

İçindekiler;

Google haritalara yer ekleme, fiziksel bir mağazası olan işletmesini tanıtarak ürün ve hizmet satışlarını artırmak isteyen kişi ve işletmelerin mağazalarını tanıtmak için yaptığı bir işlemdir. Dünya çapında birçok kişi tarafından kullanılan Google haritalar, sayesinde markalar potansiyel müşterilerine daha kolay bir şekilde ulaşmakta ve böylece satışlarını artırabilmektedir.

Google Haritalara yer eklemek isteyen kişi ve işletmeler müşterilerine doğru bilgiler vermek için birçok unsura dikkat ederek yer ekleme işlemi yapmalıdır. Aksi halde yanlış eklenen konum, telefon veya internet sitesi bilgilerinden dolayı işletmelerin müşteri kaybetmesi mümkündür.

 

Google Haritalar Nedir? Google Haritalara Yer Ekleme Nasıl Yapılır adlı bu yazımızda sizlere Google haritalar hakkında bilgi vereceğiz, Google haritaları kullanmanın avantajları hakkında bilgi verirken Google haritalara nasıl yer eklenir sorunuza yanıt vereceğiz. Siz de bu yazımızı inceleyebilir ve böylece Google haritalara konum ekleme hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

 

İlginizi Çekebilir:Google Bard Nasıl Kullanılır?

 

Google Haritalar Nedir?

 

Google Maps ya da Türkçe adı ile Google Haritalar, ilk kez 2005 yılında duyurulan ve 2007 yılında ABD’de kullanıma sunulan Google’ın haritalama servisine verilen isimdir. Araç ve sırt kameraları ile çekilen fotoğraflar ile haritalama işleminin yapıldığı bu serviste bir sokak ya da cadde üzerinde bulunan insanların yüzleri, araçların plakaları ve işletme tabelalarında yer alan telefon numaraları buzlanmaktadır ve uygulama çok dilli olarak hizmet vermektedir.

 

Google Haritalar Nedir? Google Haritalara Yer Ekleme Nasıl Yapılır?

 

Google Haritalara Yer Ekleme

 

Google Haritalara yer eklemek isteyen kişi ve işletmelerin Google Maps yer ekleme işlemlerini bir bilgisayar aracılığı ile gerçekleştirmesi gerekir. Google Haritalara dükkan eklemek istiyorsanız ilk olarak bir bilgisayara ihtiyacınız olduğunu unutmamanız gerekir. Ardından Google Maps yer ekleme işleminizi şu adımları tamamlayarak yapabilirsiniz.

 
  • İlk olarak Bilgisayarınızdan maps.google.com’u açın.
  • Uygulamanın sol üst köşesinde bulunan arama çubuğuna kullanarak eklemek istediğiniz adresi yazın ve aratın. Bu işlem ile yer eklemek istemiyorsanız üç dikey çizginin bulunduğu alan tıklayın ve “ Eksik Yer Ekle” seçeneğine tıklayın.
 

Bu işlemleri tamamladıktan sonra Google Maps adres ekleme işlemi için sizlerden belirli bilgiler isteyecektir. Bu noktada istenilen bilgileri doğru girmeniz oldukça önemlidir. Çünkü yapacağınız işlem sayesinde adresinizi doğru müşteri kitlesine ulaştırmanız mümkündür.

 
  • Adres ekleme adımında karşınıza çıkacak kategoriler üzerinden doğru seçimi yapın. Bu noktada yeme-içme, otel ve konaklama, açık hava, alışveriş, eğlence vb. yüzlerce kategori arasından seçim yapın. İşletmenizin bulunabilir olması açısından doğru kategoriyi seçmeye özen gösterin.
  • İşletmenizin bulunduğu kategori ve alt kategoriyi seçtikten sonra işletmenizin adresini girin.
  • Haritada gördüğünüz konum doğru değilse “Haritadaki konumu düzenle” butonuna tıklayın ve buradan doğru noktayı işaretlerin.
  • İşletmenizin belirli bir konuma olan uzaklığını girebileceğinizi unutmayın.
 

Google haritalara yer ekleme sürecinde detaylı bilgilere yer verebilirsiniz. İşletmenizin çalışma saatleri vb. önemli bilgilerini bu alanda ekleyebilirsiniz.

 
  • Çalışma saatleri
  • İletişim Bilgileri (Telefon)
  • Web Sitesi
  • İşletme Hakkında
  • İşletme Fotoğrafları
 

Gibi diğer kişilere işletmeniz hakkında bilgi verecek detayları ekleyebilir ve böylece potansiyel müşterilerinizin işletmeniz hakkında daha fazla bilgi almasını sağlayabilirsiniz.

 

İşletmenizin Google Maps’e yer eklemek için gerekli olan bilgilerini sisteme girdikten sonra “Gönder” butonuna tıklayın. Google haritalara yer ekleme işleminiz bu adımdan sonra tamamlanmış olacaktır.

 

Google Maps’e dükkan ekleme işleminiz tamamlandıktan sonra Google politikaları gereğince bu yerin doğruluğunu doğrulamak isteyebilir. Bu noktada daha önce bir işletme eklemesi yaptıysanız telefon numaranıza veya mail adresinize bir doğrulama kodu gönderebilmektedir. Fakat bir Google Haritalara yer eklemediyseniz eklemek istediğiniz dükkan konumuna bir zarf gönderebilmekte ve bu zarfta yer alan kodla ekleme işleminizi yapmanıza olanak tanımaktadır.

 

Google Maps’e yer ekleme sürecinde doğrulama işlemi yapılmadığı takdirde işletmenizin doğrulama yapılana kadar maps üzerinde görünmeyeceğini unutmamalısınız.

 

İlginizi Çekebilir: Google anket oluşturma

 

Google Haritalara Android ve iPhone’dan Yer Ekleme

 

Google Haritalara bilgisayar aracılığı ile yer ekleyebileceğiniz gibi Android ya da iPhone gibi cihazlar üzerinden de yer ekleyebilirsiniz. Bu cihazlar ile yer ekleme işlemi yapmak için:

 
  • Akıllı cihazınızda yer alan Haritalar uygulamasını açın.
  • Adresinizi aratın ve ardından “Eksik Bir Yer Ekle” seçeneğini tıklayın.
  • Google maps yer ekleme sürecinde istenen konum adı, işletme adresi ve kategori gibi bilgilerin girişini yapın.
 

İlgili işlemleri tamamladıktan sonra Google’ın eklediğiniz adresi doğrulamak için önem verdiği güvenlik adımlarını doğrulayın. Bu işlemlerin ardından Android ve iPhone cihazlarınız üzerinden Google haritalar işletme ekleme isteğiniz tamamlanacaktır.

 

Google Haritalar iPhone Nasıl Eklenir
 

Google Haritalar İşletme Düzenleme

 

Google haritalara yer ekleme işlemi yapılabileceği gibi belirli bir konumda bulunan işletmelerin bilgileri de düzenlenebilmektedir. Google Haritalar işletme düzenleme işlemini yapmak için şu adımların tamamlanması gerekmektedir:

 
  • Google haritaları açın.
  • Düzenleme yapmak istediğiniz işletmeyi ya da adresi arayın.
  • Ardından düzenleme öner butonuna tıklayın.
  • Düzenlemek istediğiniz ayrıntıları seçin ve önerilerinizi yazın.
 

İlgili adımları tamamlayarak bir işletmenin çalışma saatleri, eksik bilgileri, konumu, fotoğrafları gibi önemli olan bilgileri kolayca düzenlenebilmektedir. Google ilgili düzenlemeyi yapmak ve doğrulamak için belirli bir zamana ihtiyaç duymaktadır. Yapılan işlemlerin ardından Google haritalar işletme bilgilerini düzenleme işlemi kolayca tamamlanmaktadır.

 

Google Haritalar Konum Doğrulama Yöntemleri

 

Google haritalara yer ekledikten sonra konum doğrulama işleminin yapılması gerekir. Bu işlemi yapmak için belirli adımları tamamlamanız gerekir:

 
  • Telefon ile Doğrulama
  • E-posta yolu ile doğrulama
  • Posta yolu ile doğrulama
 

İşlemleri kullanılabilecek belirli yöntemlerdir. Google haritalara yer ekleme işlemi yapıldıktan sonra karşınıza çıkacak bu yöntemlerden bazıları aktif olurken bazıları pasif olabilmektedir.

 

Telefon ile doğrulama yönteminde Google telefonunuza bir doğrulama kodu gönderir, e-mail ile doğrulama yönteminde ise e-posta adresinize doğrulama atar. Posta ile doğrulama yönteminde ise adresinizin bulunduğu konuma bir zarf gönderir ve içerisinde doğrulama kodu yer alır.

 

İlginizi Çekebilir: Google Alerts nedir

 

Google Haritalar Yer Doğrulama

 

Google Haritalara Yer Eklemenin Avantajları

 

Google haritalara yer eklemek isteyen kişi ve işletmeler potansiyel müşterilerine ulaşmak için bu işlemi yapmak istiyor olsa da aslına bakıldığında Google Haritalara Yer Eklemenin Avantajları oldukça fazladır. Google Haritalara Yer Eklemenin Avantajları şunlardır:

 
  • Google haritalara yer eklemek işletmelerin daha kolay bir şekilde bulunmasını sağlar.
  • İşletmeler görünürlük kazanarak hedef kitlesine ve potansiyel müşterilerine daha hızlı bir şekilde ulaşma şansı yakalar.
  • İşletmenizin tanımı, hizmet alanları, işletme bilgileri, çalışma saatleri, iletişim bilgileri gibi önemli bilgileri hedef kitlenizde yer alan kişilere daha kolay bir şekilde ulaştırabilirsiniz.
  • Google haritalara yer ekleme işlemi yaparak işletmenizin local seo çalışmalarını daha kolay bir şekilde yapabilirsiniz.
  • Google haritaların yol tarifi özelliği sayesinde kişilerin fiziksel mağazanıza daha hızlı bir şekilde ulaşmasını sağlayabilirsiniz.
  • Kişilerin işletmeniz ile etkileşime girmesine yardımcı olabilir ve müşteri deneyimlerini paylaşmalarını sağlayabilirsiniz.
 

Google haritalar nedir, nasıl yer eklenir sorusuna yanıt arayan kişilerin bu avantajlardan yararlanmak için hızlı bir şekilde Google haritalara yer eklemesi gerekmektedir.

 

Google Haritalara Yer Eklemek Ücretli mi?

 

Google haritalara yer eklemek ücretli bir işlem değildir yani kısacası ücretsizdir. Fiziksel mağazalarını tanıtmak ve potansiyel müşterilerine ulaşmak isteyen kişi ve işletmeler ücretsiz olarak Google haritalara yer ekleme işlemlerini tamamlayabilmektedir.

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax