Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Yeni Bir İşletme Nasıl Kurulur?

Güncelleme Tarihi: 25.08.2023

İçindekiler;

Yeni bir işletme kurarak kendi işini yapmak herkesin hayalinde olan bir şeydir. Genellikle yeni işletme kuruluşunda birçok risk bulunuyor olsa da aslına bakıldığında iyi seçilen bir iş fikrinin olması, kişilerin piyasa araştırması yapmaya özen göstermesi ve hedeflerini belirleyerek o doğrultuda ilerlemesi risklerin ortadan kalmasına olanak tanımaktadır.

 

Kısacası yeni kurulacak olan işletmeler için planlı bir şekilde hareket edilmesi gerekir. Gerektiği zamanlarda ise kişilerin danışmanlık almaktan çekinmemesi oldukça önemlidir. Çünkü ilk dönemlerde yapılacak olan yatırımlar hem kendinizi geliştirmenize olanak sağlayacak hem de işletmenizin uzun vadede başarılı olmasına yardımcı olacak.

 

Yeni Bir İşletme Nasıl Kurulur adlı bu yazımızda yen işletme kuruluşu yapmak isteyen kişilerin önem vermesi gereken konulardan bahsedeceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve böylece işletme kuruluşunuzu yaparak başarıya ulaşabilirsiniz.

 

Okumanızı Öneririz: E-ticaret Nedir?

 

Yeni Bir İşletme Nasıl Kurulur?

 

İş Fikrinizi Oluşturun

 

Yeni bir işletme kurma sürecinde önem vermeniz gereken konular arasında iş fikri oluşturmak yer alır. Çünkü yapacağız iş fikri ne kadar sağlam olursa işletmenizin ayakta kalma şansı o kadar artış gösterir. Bu noktada da kendi markanızı yaratmak için de adım adım kendinizi keşfetmeniz ve ne yapmak istediğinize karar vermeniz gerekir.

 
  • İlk olarak ilgi alanlarınızı inceleyin ve yeteneklerine göz gezdirin.
  • Ne yaparken mutlu olduğunuza karar verin ve nelerin sizi mutsuz ettiğini belirleyin.
  • Piyasada olan sorunları gözlemleyin ve bu sorunları çözebilecek olan şeylere karar verin.
  • İş fikrinizi oluştururken mevcut pazardaki ihtiyaçları göz ardı etmeyin.
  • Fikirlerinizi yazın ve çevrenizde yakın olduğunuz kişilere danışın.
  • İşinizi farklılaştırmak için nelere ihtiyaç duyacağınızı belirleyin. Bu yeni işletme kurma sürecinde rekabet avantajı elde etmenize olanak tanıyacaktır.
  • Yeni iş fikriniz ile ilgili olan geri bildirimleri önemseyin.
 

Yeni bir işletme kurma sürecinde bunları yaparak sizler de neler yapmanız gerektiğine karar verebilirsiniz ve böylece başarılı bir işletme kurma şansınızı artırabilirsiniz.

 

İş Fikri Nasıl Bulunur?

 

Piyasa Araştırması Yapın

 

Yeni bir işletme kurma sürecinde Pazar araştırması yapmak da oldukça önemli. Çünkü Pazar araştırması sayesinde hedef kitlenizi tanıyabilir, pazar potansiyelini görebilir ve rakip analizi yapabilirsiniz.

 
  • Yeni bir işletme kurmadan önce ürün ve hizmetlerinizi kimlere satmak istediğinizi belirleyin.
  • Mevcut pazarda hangi markaların size rakip olabileceğine belirleyin.
  • Pazardaki büyük markaları gözlemleyin ve neler yaptıklarına karar verin.
  • Müşterilerinizin ihtiyaçlarını anlayın ve neleri tercih ettiklerini gözlemleyin.
  • Yeni bir işletme kurduktan sonra ürün ve hizmetlerinizi müşterilerinize nasıl ulaştıracağınıza yönelik dağıtım kanallarını inceleyin.
  • SWOT analizi yaparak hem markanızı hem de rakiplerinizi iyi bir şekilde tanıyın.
 

Okumanızı Öneririz: Evden Yapılabilecek Online İş Fikirleri

 

İş Planı Hazırlama

 

Yeni bir işletme sürecinde iş planı hazırlamak hedeflerinizi belirlemenizde ve bu hedefleri belirlerken ne tür problemlerle karşı karşıya kalabileceğinizi görmek ve bu problemleri nasıl çözeceğinizi anlamak için oldukça önemli bir konudur. Yeni kurulacak olan işletmeler için iş planı hazırlama sürecinde:

 
  • İşletmenin hedeflerini belirleyin.
  • İşletmenin tanımını yapın.
  • Ürün ve hizmetlerinizin neler olacağına karar verin.
  • Hedef kitlenizi tanıyın.
  • Pazarlama stratejilerinde neler yapacağınıza karar verin.
  • İşletmenizin yapısını ve organizasyonel süreçlerini belirleyin.
  • Finansal durumunuzu gözden geçirin ve kârlılık, risk, geri dönüş süresi gibi planlamalar yapın.
  • Operasyon sürecinizin nasıl işleyeceğine dair bir plan oluşturun.
  • İş planınızın uygulanabilir olup olmadığına karar verin.
 

İş planı hazırlama sürecinde riskleri de göz önünde bulundurmak ve bu risklere nasıl çözüm üretileceğini belirlemek oldukça önemlidir. Her markanın bu süreçte bir danışman yardımıyla iş planı hazırlamaya başlaması markaların süreç yönetimini kolaylaştırabilmek için oldukça önem verilmesi gereken bir konudur.

 

Okumanızı Öneririz: İş Planı Nedir? İş Planı Nasıl Hazırlanır?

 

İş Planı Nasıl Hazırlanır?

 

Şirketinizi Kurun

 

Yeni bir işletme kurarken şirket kuruluşu da gerçekleştirmeniz gerekiyor. Türk Ticaret Kanunu gereğince herhangi bir işten gelir elde eden kişilerin fatura kesmesi ve elde etmiş oldukları gelirler üzerinden belirli vergileri ödemesi gerekiyor. Bu nedenle de ister fiziksel bir işletme kuracak olanlar isterlerse de online işlerini kuracak olan kişi ve işletmelerin bir şirket kurması önem arz ediyor.

    

Türkiye’de en çok kurulan şirket türleri olarak ön plana çıkıyor. Genellikle büyük ölçekli işler yapmak isteyenler anonim şirkete yönelirken küçük ölçekli işletmeler ise şahıs veya limited şirket kurmak istiyor.

 

İpucu: Son dönemlerde şirket kuran ve ticari faaliyet yürüten kişilerin büyük bölümü e-ticaret ya da e-ihracat yapıyor.

 

İş Yerinizi ve Ekibinizi Kurun

 

Şirket kuruluşunuzu yaptıktan sonra sektörünüze göre uygun bir iş yeri de kurmalısınız. Bu süreçte iş yerinizi kurarken önem vermeniz gereken en büyük nokta masraflar ve iş yerinizin getirisi olmalıdır. Çünkü alacağınız risklere göre bir gelir elde etmeniz de gerekir. Genellikle bu süreçte risksiz bir şekilde iş yapmak isteyen işletmelerin büyük bölümü e-ticaret ya da e-ihracat sektörlerine atılır ve satışlarını kendi evlerinden yürütmeyi tercih eder.

 

Fiziksel mağaza kurmak isteyen kişiler ise ekiplerini oluşturmalıdır. Ekip kurma sürecinde ise kişilerin deneyimleri, insanlar ile iletişimi ve iş ahlaklarını göz önünde bulundurarak bir seçim yapılmalıdır.

 

İş Yeri ve Ekip Nasıl Kurulur?

 

Tedarikçi ve İş Ortakları ile Anlaşın

 

Yeni bir işletme kurmak için fiziksel mağaza da olsa online işler de olsa bir tedarikçi anlaşması yapmanız gerekir. Tedarikçi anlaşmaları iş yeriniz için uygun fiyatlarla ürün temin etmenize olanak tanır ve bu da maliyetlerinizi düşürerek karlılığınızı artırır. Tedarikçi anlaşması yaparken yeni işletme sahiplerinin şunları göz önünde bulundurması gerekir:

 
  • Tedarikçinin mesleki yeterliliğini göz önünde bulundurun.
  • Sunduğu ürünlerin kalitesini gözlemleyin.
  • Tedarikçinizin ürün fiyatlarına önem verin ve Pazar araştırması yaparak ilgili ürünleri daha uyguna temin edip etmeyeceğinizi öğrenin.
  • Tedarikçinin alım şartları ve adrese teslimat şartlarını göz önünde bulundurun.
  • Ürün stok durumunu önemseyin ve bununla beraber ürün çeşitliliğine de önem verin.
 

İş Yerinizin Satış Stratejisini Geliştirin

 

Yeni işletmelerin karşı karşıya kalabileceği en büyük problemlerden birisi satış stratejisi olabilir. İyi bir satış stratejisi geliştirilmediği durumlarda markalar kâr edemeyebilir. Bu nedenle satış stratejisini geliştirmek için özel bir çalışma yapılması gerekir.

 
  • Rakiplerinizi inceleyin ve ürünlerini nasıl sattıklarını gözlemleyin.
  • Müşterilerinizin ve potansiyel müşterilerinizin hangi fiyat aralığındaki ürünlere yöneldiğine önem verin.
  • Satış ve pazarlama stratejisinde hangi yöntemlerin etkili olduğuna karar verin.
  • Ürün ve hizmetlerinizi nasıl farklılaştırarak satacağınızı belirleyin.
  • Hangi pazarlama yöntemleri ile markanızı veya yeni işletmenizi ön plana çıkaracağınızı tespit edin.
 

Bu tür çalışmalar yaparak markanızın satış stratejisini geliştirebilir ve hedef kitlenize satacağınız ürün ve hizmetleri hangi yöntemler ile pazarlayacağınıza karar verebilirsiniz. Tercih ettiğiniz satış stratejisi ve pazarlama yöntemlerini uzun vadede gözlemleyebilir ve işe yarayıp yaramadığına karar vererek yeniden geliştirebilirsiniz.

 

Okumanızı Öneririz: Satış Planı Nedir? Satış Planı Nasıl Hazırlanır?

 

Satış Stratejisi Nasıl Geliştirilir?

 

Ticimax ile Yeni İşinizi Kurun

 

Yeni bir işletme kurmak istiyorsanız sizler de risksiz bir şekilde e-ticaret sektörüne adım atabilirsiniz. E-ticaret sitenizi kurarken Ticimax e-ticaret altyapısını tercih ederek sitenizi hızlı bir şekilde kurabilir ve anında internetten satışa başlayabilirsiniz.

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax