Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Google Anket Nedir? Google Formlar ile Anket Nasıl Oluşturulur?

Güncelleme Tarihi: 22.05.2023

İçindekiler;

Yeni bir araştırma yapacak kişiler, ya da işletmeler tarafından genellikle anket düzenlendiği bilinmektedir. Araştırmacılar anketlerde yer alan sorular ile anket yaptıkları kişilerin belirli konular ve durumlar hakkındaki düşüncelerini ölçümleme fırsatı yakalamaktadır.

 

Özellikle ticari faaliyet gösteren birçok işletme ve marka tarafından da anketlerin bir değerlendirme aracı olarak kullanıldığı herkes tarafından bilinmektedir. Genellikle işletmeler marka bilinirliğini anlama ya da müşteri memnuniyeti hakkında bilgi almak için anketler düzenlemekte ve bu anketleri hedef kitlelerinde yer alan ya da daha önce e-ticaret sitelerinden alışveriş yapan kişilere yönlendirmektedir.

 

Markalar anket oluştururken kendi siteleri üzerinden anket oluşturdukları gibi anket oluşturma programları üzerinden de anket oluşturmaktadır. İşletmeler tarafından son dönemlerde hem pratik olması hem de hızlı bir şekilde anket oluşturulmasını sağladığı için en çok kullanılan anket programı olarak karşımıza Google Anket çıkmaktadır. Günümüzde birçok işletme ölçümleme çalışmaları yapmak için Google Anketler’den yararlanmaktadır.

 

Google ile anket oluşturmak isteyen kişi ve işletmeler için hazırladığımız Google Anket Nedir? Google Formlar ile Anket Nasıl Oluşturulur adlı bu yazımızda sizlere Google Anket oluşturma hakkında bilgi vereceğiz. Siz de bu yazımızı inceleyerek Google Anketler hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

 

Google Anket Nedir? Google Formlar ile Anket Nasıl Oluşturulur?

 

Google Anket Nedir?

 

Google Anket ya da bilinen adı ile Google Formlar, anket hazırlayabileceğiniz bir Google aracıdır. Google Anketlerde farklı temalar ve soru türleri bulunmaktadır. Bununla beraber anketler Google tarafından analiz edilmekte ve anket sonuçları rapor halinde işletmeler ile paylaşılmaktadır.

 

Birçok işletmenin kullandığı Google Formların kişilere ve işletmelere katkı sağladığı birçok avantajlı durum söz konusudur.

 

Google Anket Nedir?

 

Google Anket Kullanmanın Avantajları

 

Google anketler özellikle ölçümleme ve analiz çalışmaları yapacak kişi ve işletmelere birçok konuda fayda sağlamaktadır. Gelin şimdi hep beraber Google anket kullanmanın avantajlarına bir göz atalım.

 
  • Google formların içerisinde birçok anket teması olduğu için işletmeniz adına bir anket oluştururken daha profesyonel bir görünümü olan anketler oluşturmanız mümkündür.
  • Google anketler ile işletmeler açık ya da kapalı soru türlerini kullanarak tüketicilerin belirli bir konuda seçim yapabileceği ya da fikrini beyan edebileceği anketleri kolay bir şekilde oluşturmaktadır.
  • Google Formlar ile işletmeler anket raporlarına ve analizlerine kolay bir şekilde ulaşabilmektedir.
  • Google anketler sayesinde işletmeler ücretsiz bir şekilde anket oluşturabilmektedir.
  • Google anketler kullanan kişi ve işletmeler anket oluştururken hızlı bir şekilde hareket edebilmekte ve anket çalışmalarında zaman kazanabilmektedir.
 

Kısacası Google anketler kişilere ve işletmeler hem ücretsiz olmasından hem pratik olmasından hem de kolay analiz edilebilen veriler sunmasından dolayı oldukça faydalı bir uygulamadır. Sizler de bu avantajlardan yararlanmak istiyorsanız Anket çalışmalarınız için Google anketleri tercih edebilirsiniz. Böylece hem ücretsiz bir şekilde anket oluşturabilir hem de zaman kazanabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Google Benim İşletmem Kullanım Rehberi

 

Google Anket Türleri

 

Google formlar özelliğini kullanarak anket oluşturmak isteyen kişilerin kullanabileceği iki farklı anket türü bulunmaktadır. Bunlar;

 
  • Kişisel Anketler
  • Google Workspace ( İş Anketleri)
 

Olarak bilinmektedir. Gelin şimdi hep beraber bu anket türlerine bir göz atalım.

 
  • Kişisel Anketler; Herhangi bir konuda bilgi toplamak isteyen kişi, işletme ve araştırmacılar tarafından kullanılan anket türüdür. Etkinlik formu, iletişim formu, davet formu, iş talep formu gibi birçok anket şablonu bulunmaktadır.
  • Google Workspace; Herhangi bir konu ile ilgili bilgi toplamak ve geri dönüşler elde etmek isteyen işletmeler tarafından kullanılmaktadır. Google Workspace anketlerinde özellikle şirketleri korumak ve güvenliğini sağlamak için ek denetim özellikleri geliştirmiştir. İşletmelerin ihtiyaçlarına göre farklı paketler ile satılmaktadır.
 

Genellikle ücretsiz bir şekilde Google Formları kullanmak isteyen işletmeler kişisel anket oluşturarak istediği bilgileri ve geri dönüşleri elde edebilmektedir.

 

Google Anket Türleri

 

İlginizi Çekebilir; Instagram Anket Özelliğini Kullanmanız İçin 3 Neden

 

İlgili İçerik; Ücretsiz E-Posta Pazarlama Araçları

 

Google Formlar ile Anket Nasıl Oluşturulur?

 

Google formlar kullanarak anket oluşturmanın çok kolay olduğunu sizlere söylemiştik. Yazımızın bu bölümünde sizlere Google anketlerinin nasıl oluşturulduğunu anlatacağız.

 
  • İlk olarak Google Formlar sayfasına giriş yapın ve buradan oluşturmak istediğiniz anket türünü seçin. Biz sizler için kişisel anketleri seçeceğiz.
  • Ardından Google sizi Google Formlar sayfasına yönlendirecek. Burada dikkat etmeniz gereken en önemli şey bir Google hesabınızın bulunup bulunmaması. Eğer yoksa Gmail hesabı oluşturmanız gerektiğini unutmayın.
  • Google Formlar sayfasına girdiğinizde üst panelde yer alan şablonlar bölümüne tıklayarak anketiniz için bir şablon seçmeniz gerekmektedir. Anketinizin türüne göre istediğiniz bir Google anket şablonu seçebilirsiniz. Ya da istediğiniz şablonu kullanarak bir anket oluşturabilirsiniz. Google anketlerin kullanımını kolaylaştırmak için burada anket şablonlarını size kişisel, iş, eğitim olarak sınıflandıracaktır. Biz sizler için iş kategorisindeki müşteri geri bildirimi şablonunu seçtik.
  • Müşteri geri bildirim formunda anketinizi düzenlemeniz mümkündür. İsterseniz soru başlığı isterseniz de anket konusuna dair her şeyi üzerine tıklayarak düzenleyebilirsiniz.
  • Anket örneği hazırlamak için biz ilk olarak anket başlığını ve amaç yazısını değiştirdik. Sizler de bu alanları değiştirmek için ilgili alanın üzerine tıklayabilir ve anket konunuz ile amacınızı değiştirebilirsiniz.
  • Anket sorularınızda değişiklik yapmak istiyorsanız ilgili sorunun üzerine tıklayarak sorunuzu, cevap şeklinizi değiştirebilirsiniz.
 

Burada öne çıkan farklı cevap türleri yer almaktadır. Kısa yanıt, uzun yanıt, çoktan seçmeli, açılır menü, onay kutuları Google’da anket hazırlayabileceğiniz cevap türleridir.

 

 Google Formlar ile Anket Nasıl Oluşturulur?

 

İlgili İçerik; Müşteri Memnuniyetini Arttırma Teknikleri

 

Kısa ve Uzun Yanıt Anketleri; Anket katılımcılarının ilgili konu hakkındaki yazılı görüşlerini toplayabileceğiniz anketlerdir. Burada ankete katılan kullanıcılar kendi görüşlerini işletmeniz ile paylaşabilmektedir.

 

Çoktan Seçmeli ve Onay kutuları; Anket katılımcılarının kutuları işaretleyerek ankete katılmasına olanak sağlamaktadır.

 

Doğrusal Ölçek Anketleri; Anket katılımcılarının 1 puandan istediğiniz puan aralığına dair görüşlerini sizlerle paylaşmasını sağlamaktadır. Örneğin; İşletmemizden memnun musunuz sorusuna yanıt verecek kişiler;

 
  • Hayır
  • Biraz
  • Kararsızım
  • Memnunum
  • Oldukça Memnunum
 

Gibi cevaplar verebilmektedir.


Google Anket Oluşturma

 
  • Google Anketlerin yan tarafında yer alan paneli kullanarak oluşturduğunuz anketlere belirli özellikler ekleyebilirsiniz. Yeni soru eklemek, daha önce oluşturduğunuz anket sorularını bu ankete aktarmak, anketinize video ve görsel eklemek, anketinize yeni başlıklar ve bölümler eklemek istediğiniz takdirde bu bölümü kullanmanız gerekmektedir.
  • Google formlar sayfasının üst bölümünde yer alan palet simgesine tıklayarak anketiniz için bir üst bilgi, anket tema rengi, arka plan rengi, yazı tipi seçebilirsiniz.
  • Yönlendirme tuşuna tıklayarak Anketinizi katılmasını istediğiniz kişiler ile paylaşabilirsiniz. E-mail, bağlantı paylaşımı, sitenize ekleyebileceğiniz özel kod yöntemleri burada sizlere sunulacaktır.
  • Ayarlar bölümüne tıklayarak anketinize özel ayarlar yapabilirsiniz. E-posta toplama, oturum açma, katılımcı yetkileri, ilerleme çubuğu, onay iletisi, test verme özelliği gibi birçok düzenleme bu alandan yapılmaktadır.
  • … simgesine tıklayarak Google formlar ile oluşturduğunuz anketinize bir ortak çalışan ekleyebilir, anketinizi kopyalayabilir, farklı eklentileri entegre ederek profesyonel anketler oluşturabilirsiniz.
 

Bu adımları uygulayarak sizler de Google Formlar’da yer alan anket şablonlarını kullanarak ölçümlemek istediğiniz herhangi bir konudaki anketlerinizi oluşturabilirsiniz. Böylece hem kişisel olarak hem de işletme olarak geri dönüşler alabilir ve veriler toplayabilirsiniz. Anket katılımcılarından aldığınız geri dönüşlere göre işletmenizi geliştirebilir ve katılımcıların marka sadakatini arttırabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax