Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Google Gemini Nedir? Nasıl Kullanılır?

Güncelleme Tarihi: 26.04.2024

İçindekiler;

Google Gemini, Chat GPT ’ye rakip olarak Google tarafından 21 Mart 2023 tarihinde piyasaya sunulan bir Chatbot’tur. 200’den fazla ülkede aktif bir şekilde kullanılan Google gemini, Google’ın LamDA dil ailesini kullanmaktadır.

 

Piyasaya sunulduğu dönemde yoğun ilgi gören Google Gemini, İngilizce, Türkçe, Japonca, Korece vb. farklı dillerde kullanılmaktadır. Yapay zekâ uygulamaları arasında oldukça gelişmiş olan bu ürün günümüzde birçok kişi tarafından kullanılıyor.

 

Google Gemini Nedir? Nasıl Kullanılır adlı bu yazımızda sizlere Google’ın yeni ürünü Gemini’den bahsedeceğiz.

 

Google Bard Nedir

 

Google Gemini Temel İşlevleri

 

Google tarafından geliştirilen Gemini, metin tabanlı içerik oluşturan ve oluşturulan içerikleri daha interaktif bir hale getiren bir yapay zekâ aracıdır.

 
  • Metin Oluşturma ve Düzenleme
  • Üretilen Metinleri Seslendirme
  • Konu Özetleme
  • İnteraktif Öğeler Ekleme
  • Önerilerde Bulunma
  • Görsel Özellikleri
  • Sesle Komut Girme
 

Google Gemini’nin temel işlevleridir. Hala beta aşamasında bulunan bu yapay zekâ aracı zamanla geliştirilmeye devam edecektir.

 

Google Bard İşlevleri Nedir

 

Google Gemini Nasıl Kullanılır?

 

Google Gemini kullanmak için bir Google hesabınız olmak zorundadır. Google hesabı olan kişiler Google Gemini’e giriş yaparak bu yapay zekâ aracını kullanabilmektedir.

 
  • Gemini.google.com’a giriş yapın.
  • Google hesabınız ile oturum açın.
  • Drive Hesabı oluşturun.
  • Yeni sohbet bölümü üzerinden Google Gemini'e sormak istediklerinizi sorun.
 

Google Gemini sorularınıza ya da almak istediğiniz yardımlara anında yanıt verecektir. Daha önce bu yapay zekâ aracına sorduğunu soruları ve Google Gemini’nin verdiği yanıtları da görmeniz mümkündür.

 

Hemen İnceleyin: İş Zekası (BI) Nedir



Google Bard Nasıl Kullanılır

 

Google Gemini Türkçe Kullanılabilir mi?

 

Google Gemini, ilk çıktığı dönemlerde yalnızca İngilizce hizmet veren bir yapay zekâ aracıydı fakat Google tarafından sürekli geliştirildiği için kullanıcıların sorduğu yanıtlara farklı dillerde de cevap verebilmektedir. Google Gemini Türkçe olarak kullanılabilir ve bunun yanı sıra İngilizce, Japonca, Korece gibi 40’tan fazla dili de destekler.

 

Google Gemini’nin Avantajları Nelerdir?

 

Metin tabanlı içerik oluşturmanıza olanak tanıyan yapay zekâ araçları birçok avantajı beraberinde getirmektedir. Google tarafından geliştirilmiş olan Google Gemini’de metin tabanlı çalışan bir yapay zekâ aracı olduğu için birçok avantaj sunmaktadır. İşte Google Gemini’nin Avantajları:

 
  • Google Gemini etkileşimli içerik oluşturmanıza olanak sağlar.
  • Oluşturduğunuz içerikleri Google Gemini’den yardım alarak daha etkileyici hale getirebilirsiniz.
  • Görsel zenginliği oldukça geniş olan bu yapay zekâ aracı sayesinde okuyucuların ilgisini çekebilirsiniz.
  • Google Gemini sayesinde metinlerinizi hızlı bir şekilde revize edebilirsiniz.
  • Farklı kişiler ile eş zamanlı bir şekilde çalışabilir ve içeriğinizi geliştirebilirsiniz.
  • Google Gemini, çevrimdışı modu olan bir yapay zekâ aracı da olduğu için herhangi bir internet bağlantısı kullanmadan da bu aracı kullanabilirsiniz.
  • Bilgi verici metinlerin yanı sıra doğru bilgiler girerek Gemini’nin bir şiir, landing page metni, sosyal medya paylaşım metni gibi farklı metin türlerini de oluşturmasını sağlayabilirsiniz.
  • Google Gemini, birden fazla öneri sunan bir araçtır ve bu nedenle önerileri inceleyebilir ve markanızın karakterine en uygun metinleri seçebilirsiniz.
  • Mobil uyumlu bir araç olduğu için cep telefonunuzdan da Google Gemini'i kullanabilirsiniz.
 

Google Gemini sunduğu bu avantajlar kişi ve işletmelerin metin tabanlı içeriklerden daha fazla verim almasına olanak tanırken içeriklerinizin etkileyiciliğini artırmanıza da olanak tanımaktadır.

 

Hemen İnceleyin: Web 3.0 Nedir? Popüler Web 3 Uygulamaları

 

Google Bard Avantajları Nelerdir

 

Google Gemini'nin Dezavantajları Nelerdir?

 

Google Gemini her ne kadar hayatımıza giren yeni bir yapay zekâ aracı olsa ve belirli avantajlar sunsa da aslına bakıldığında bazı dezavantajları da beraberinde getirebilir. Google Gemini'nin Dezavantajları şunlardır:

 
  • Google Gemini , yeni piyasaya sunulan bir araç olduğu için profesyonel yapay zekâ araçlarına göre sınırlı özelliklere sahiptir.
  • Bulut sistem üzerinde içerikler depolandığı için Google Gemini özel veri gizliliği konusunda problemler yaratabilmektedir.
  • İnternet bağlantısı yavaş olduğu durumlar Google Gemini'i kullanmak zorlaşabilir.
  • Google Gemini, belirli şablonları kullanarak yardımcı olduğu için yaratıcılığınızı olumsuz etkileyebilmektedir.
  • Tarayıcılara göre çalışmasında problemler ortaya çıkabilir.
  • İnternetten alınan görseller ve içerikler telif hakkı problemleri ile karşı karşıya kalmanıza neden olabilmektedir.
  • Google Gemini, uzun vadede bağımlılık yarabilmektedir.
  • Depolama ve alan kısıtlaması problemleri ile karşı karşıya kalabilirsiniz.
  • Metinler internetten alındığı için kopya içerik problemi yaşayabilirsiniz.
 

Google Gemini'nin dezavantajları hakkında bilgi sahibi olmanız ve buna göre kullanmanız oldukça önemlidir.

 

Google Gemini'nin Geleceği

 

Henüz yeni piyasaya sürülen bir yapay zekâ aracı olan Google Gemini, beta sürümüyle kullanılabiliyor. Google tarafından hala geliştirilmeye devam eden bu araç uzun vadede kullanıcıların sorduğu soruları daha iyi bir şekilde anlayabilecek ve daha doğal cevaplar vermeye başlayacak.

 

Şu an yalnızca metin alanında kullanılabilen Google Gemini, uzun vadede birçok farklı alanda da kullanılmaya başlanabilir. Özellikle Google Gemini'de geri bildirim özelliğinin bulunması Google’ın araçtaki eksiklikleri anlamasına yardımcı olurken farklı alanlarda da geliştirmelerine ışık açabilir.

 

Google Gemini yazılı metinler üzerinde çalışabiliyor olsa da ilerleyen süreçlerde bir e-kitap ya da infografik oluşturabilecek bir düzeyde çalışmaya başlayabilir. Kısacası sizlerin yapacağı geri bildirimler ve istekler sayesinde Google Gemini'nin özellikleri artış gösterebilecektir.

 

Google Bard Gelecek

 

Google Gemini ve Resim Ekleme Özelliği

 

Google Gemini'nin yapılan 2023 Mayıs güncellemesiyle beraber artık Gemini'e sorduğunuz sorulara resimli olarak da cevap alabilirsiniz. Genellikle Gemini, kullanıcıların sorularına resimli yanıt verirken ilgili resimleri Google’dan çekmektedir.

 

Google Gemini resim ekleme özelliği genellikle “[Image of Ticimax]” gibi bir sorgu sorulduğunda paylaşılır. Özellikle Google Gemini bu paylaşımı yaparken çoğu zaman ilgili sorguya yönelik bilgiler de paylaşmaktadır.

 

Google Gemini'i Kimler Kullanabilir?

 

Google Gemini kullanmak isteyen kişiler için bir yaş sınırlaması bulunur. Google Gemini , Google hesabı bulunan kişiler tarafından kullanılabilen bir uygulama olduğu için 18 yaş sınırı bulunur. 18 yaşın altında olan kişiler bir Google hesabı açamayacağı için bu uygulamayı kullanamamaktadır.

 

Google Gemini kullanabilmek için Gemini'nin yayınlandığı 180 bölgenin birinde yaşıyor olmanız da gerekir fakat kısa süre içerisinde Google Gemini birçok bölgede kullanıma sunulacaktır.

 

Google Bard Kullanımı

 

Google Gemini'e Alternatif Olan Diğer Uygulamalar

 

Chat bot olarak kullanıcıların tercih edebileceği Google Gemini benzeri farklı uygulamalar da mevcuttur.

 
  • Chat GPT
  • Microsoft Bing
  • Chat Sonic
  • You Chat
  • Neeva AI
  • Jasper Sohbet
 

Google Gemini'e alternatif olan uygulamalar arasındadır. Özellikle bu uygulamalar arasında en popüler olarak kullanılan platform Chat GPT’dir.

 

Hemen İnceleyin: Dijital İkiz Teknolojisi

 

Google Bard Alternatif ChatGPT

 

Google Gemini ve Chat GPT Karşılaştırması

 

30 Kasım 2022 tarihinde piyasaya sürülen Chat GPT’ye rakip olarak çıkarılan Google Gemini ile Chat GPT arasında birçok fark bulunmaktadır.

 
  • Google Gemini, kullanıcılara güncel bilgiler verirken Chat GPT’nin 2021 yılına kadar öğrendiği bilgilerle yanıt verdiği bilinir.
  • Chat GPT kullanıcılara intihal yapılıp yapılmadığına dair bilgi verirken Google Gemini'de bu özellik bulunmamaktadır. Google Gemini genellikle farklı içeriklerden alıntılar yapmakta ve bunlara kaynakça vermektedir.
  • Chat GPT’nin kullanıcı sayısı şu an için Google Gemini'e oranla daha fazladır.
 

Chat GPT ve Google Gemini arasındaki en temel farklar bunlardır. Kullanıcı sayısı bakımından bakıldığında aralarında çok fark bulunmuyor olsa da Chat GPT’nin kullanım oranının fazla olduğunu söylemek mümkündür.

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax