Google Bard, Chat GPT ’ye rakip olarak Google tarafından 21 Mart 2023 tarihinde piyasaya sunulan bir Chatbot’tur. 200’den fazla ülkede aktif bir şekilde kullanılan Google Bard, Google’ın LamDA dil ailesini kullanmaktadır.
Piyasaya sunulduğu dönemde yoğun ilgi gören Google Bard, İngilizce, Türkçe, Japonca, Korece vb. farklı dillerde kullanılmaktadır. Yapay zekâ uygulamaları arasında oldukça gelişmiş olan bu ürün günümüzde birçok kişi tarafından kullanılıyor.
Google Bard Nedir? Nasıl Kullanılır adlı bu yazımızda sizlere Google’ın yeni ürünü Bard’dan bahsedeceğiz.
Google Bard'ın Temel İşlevleri
Google tarafından geliştirilen Bard, metin tabanlı içerik oluşturan ve oluşturulan içerikleri daha interaktif bir hale getiren bir yapay zekâ aracıdır.
- Metin Oluşturma ve Düzenleme
- Üretilen Metinleri Seslendirme
- Konu Özetleme
- İnteraktif Öğeler Ekleme
- Önerilerde Bulunma
- Görsel Özellikleri
- Sesle Komut Girme
Google Bard’ın temel işlevleridir. Hala beta aşamasında bulunan bu yapay zekâ aracı zamanla geliştirilmeye devam edecektir.
Google Bard Nasıl Kullanılır?
Google Bard kullanmak için bir Google hesabınız olmak zorundadır. Google hesabı olan kişiler Google Bard’a giriş yaparak bu yapay zekâ aracını kullanabilmektedir.
- Bard.google.com’a giriş yapın.
- Google hesabınız ile oturum açın.
- Drive Hesabı oluşturun.
- Yeni sohbet bölümü üzerinden Google Bard’a sormak istediklerinizi sorun.
Google Bard sorularınıza ya da almak istediğiniz yardımlara anında yanıt verecektir. Daha önce bu yapay zekâ aracına sorduğunu soruları ve Google Bard’ın verdiği yanıtları da görmeniz mümkündür.
Hemen İnceleyin: İş Zekası (BI) Nedir
Google Bard Türkçe Kullanılabilir mi?
Google Bard, ilk çıktığı dönemlerde yalnızca İngilizce hizmet veren bir yapay zekâ aracıydı fakat Google tarafından sürekli geliştirildiği için kullanıcıların sorduğu yanıtlara farklı dillerde de cevap verebilmektedir. Google Bard Türkçe olarak kullanılabilir ve bunun yanı sıra İngilizce, Japonca, Korece gibi 40’tan fazla dili de destekler.
Google Bard’ın Avantajları Nelerdir?
Metin tabanlı içerik oluşturmanıza olanak tanıyan yapay zekâ araçları birçok avantajı beraberinde getirmektedir. Google tarafından geliştirilmiş olan Google Bard’da metin tabanlı çalışan bir yapay zekâ aracı olduğu için birçok avantaj sunmaktadır. İşte Google Bard’ın Avantajları:
- Google Bard etkileşimli içerik oluşturmanıza olanak sağlar.
- Oluşturduğunuz içerikleri Google Bard’dan yardım alarak daha etkileyici hale getirebilirsiniz.
- Görsel zenginliği oldukça geniş olan bu yapay zekâ aracı sayesinde okuyucuların ilgisini çekebilirsiniz.
- Google Bard sayesinde metinlerinizi hızlı bir şekilde revize edebilirsiniz.
- Farklı kişiler ile eş zamanlı bir şekilde çalışabilir ve içeriğinizi geliştirebilirsiniz.
- Google Bard, çevrimdışı modu olan bir yapay zekâ aracı da olduğu için herhangi bir internet bağlantısı kullanmadan da bu aracı kullanabilirsiniz.
- Bilgi verici metinlerin yanı sıra doğru bilgiler girerek Bard’ın bir şiir, landing page metni, sosyal medya paylaşım metni gibi farklı metin türlerini de oluşturmasını sağlayabilirsiniz.
- Google Bard, birden fazla öneri sunan bir araçtır ve bu nedenle önerileri inceleyebilir ve markanızın karakterine en uygun metinleri seçebilirsiniz.
- Mobil uyumlu bir araç olduğu için cep telefonunuzdan da Google Bard’ı kullanabilirsiniz.
Google Bard’ın sunduğu bu avantajlar kişi ve işletmelerin metin tabanlı içeriklerden daha fazla verim almasına olanak tanırken içeriklerinizin etkileyiciliğini artırmanıza da olanak tanımaktadır.
Hemen İnceleyin: Web 3.0 Nedir? Popüler Web 3 Uygulamaları
Google Bard’ın Dezavantajları Nelerdir?
Google Bard her ne kadar hayatımıza giren yeni bir yapay zekâ aracı olsa ve belirli avantajlar sunsa da aslına bakıldığında bazı dezavantajları da beraberinde getirebilir. Google Bard’ın Dezavantajları şunlardır:
- Google Bard, yeni piyasaya sunulan bir araç olduğu için profesyonel yapay zekâ araçlarına göre sınırlı özelliklere sahiptir.
- Bulut sistem üzerinde içerikler depolandığı için Google Bard özel veri gizliliği konusunda problemler yaratabilmektedir.
- İnternet bağlantısı yavaş olduğu durumlar Google Bard’ı kullanmak zorlaşabilir.
- Google Bard, belirli şablonları kullanarak yardımcı olduğu için yaratıcılığınızı olumsuz etkileyebilmektedir.
- Tarayıcılara göre çalışmasında problemler ortaya çıkabilir.
- İnternetten alınan görseller ve içerikler telif hakkı problemleri ile karşı karşıya kalmanıza neden olabilmektedir.
- Google Bard, uzun vadede bağımlılık yarabilmektedir.
- Depolama ve alan kısıtlaması problemleri ile karşı karşıya kalabilirsiniz.
- Metinler internetten alındığı için kopya içerik problemi yaşayabilirsiniz.
Google Bard’ın dezavantajları hakkında bilgi sahibi olmanız ve buna göre kullanmanız oldukça önemlidir.
Google Bard’ın Geleceği
Henüz yeni piyasaya sürülen bir yapay zekâ aracı olan Google Bard, beta sürümüyle kullanılabiliyor. Google tarafından hala geliştirilmeye devam eden bu araç uzun vadede kullanıcıların sorduğu soruları daha iyi bir şekilde anlayabilecek ve daha doğal cevaplar vermeye başlayacak.
Şu an yalnızca metin alanında kullanılabilen Google Bard, uzun vadede birçok farklı alanda da kullanılmaya başlanabilir. Özellikle Google Bard’da geri bildirim özelliğinin bulunması Google’ın araçtaki eksiklikleri anlamasına yardımcı olurken farklı alanlarda da geliştirmelerine ışık açabilir.
Google Bard yazılı metinler üzerinde çalışabiliyor olsa da ilerleyen süreçlerde bir e-kitap ya da infografik oluşturabilecek bir düzeyde çalışmaya başlayabilir. Kısacası sizlerin yapacağı geri bildirimler ve istekler sayesinde Google Bard’ın özellikleri artış gösterebilecektir.
Google Bard ve Resim Ekleme Özelliği
Google Bard’ın yapılan 2023 Mayıs güncellemesiyle beraber artık Bard’a sorduğunuz sorulara resimli olarak da cevap alabilirsiniz. Genellikle Bard, kullanıcıların sorularına resimli yanıt verirken ilgili resimleri Google’dan çekmektedir.
Google Bard resim ekleme özelliği genellikle “[Image of Ticimax]” gibi bir sorgu sorulduğunda paylaşılır. Özellikle Google Bard bu paylaşımı yaparken çoğu zaman ilgili sorguya yönelik bilgiler de paylaşmaktadır.
Google Bard’ı Kimler Kullanabilir?
Google Bard kullanmak isteyen kişiler için bir yaş sınırlaması bulunur. Google Bard, Google hesabı bulunan kişiler tarafından kullanılabilen bir uygulama olduğu için 18 yaş sınırı bulunur. 18 yaşın altında olan kişiler bir Google hesabı açamayacağı için bu uygulamayı kullanamamaktadır.
Google Bard kullanabilmek için Bard’ın yayınlandığı 180 bölgenin birinde yaşıyor olmanız da gerekir fakat kısa süre içerisinde Google Bard birçok bölgede kullanıma sunulacaktır.
Google Bard’a Alternatif Olan Diğer Uygulamalar
Chat bot olarak kullanıcıların tercih edebileceği Google Bard benzeri farklı uygulamalar da mevcuttur.
- Chat GPT
- Microsoft Bing
- Chat Sonic
- You Chat
- Neeva AI
- Jasper Sohbet
Google Bard’a alternatif olan uygulamalar arasındadır. Özellikle bu uygulamalar arasında en popüler olarak kullanılan platform Chat GPT’dir.
Hemen İnceleyin: Dijital İkiz Teknolojisi
Google Bard ve Chat GPT Karşılaştırması
30 Kasım 2022 tarihinde piyasaya sürülen Chat GPT’ye rakip olarak çıkarılan Google Bard ile Chat GPT arasında birçok fark bulunmaktadır.
- Google Bard, kullanıcılara güncel bilgiler verirken Chat GPT’nin 2021 yılına kadar öğrendiği bilgilerle yanıt verdiği bilinir.
- Chat GPT kullanıcılara intihal yapılıp yapılmadığına dair bilgi verirken Google Bard’da bu özellik bulunmamaktadır. Google Bard genellikle farklı içeriklerden alıntılar yapmakta ve bunlara kaynakça vermektedir.
- Chat GPT’nin kullanıcı sayısı şu an için Google Bard’a oranla daha fazladır.
Chat GPT ve Google Bard arasındaki en temel farklar bunlardır. Kullanıcı sayısı bakımından bakıldığında aralarında çok fark bulunmuyor olsa da Chat GPT’nin kullanım oranının fazla olduğunu söylemek mümkündür.
Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.
Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.