Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Chat GPT Nedir? Chat GPT Nasıl Kullanılır?

Güncelleme Tarihi: 19.01.2024

İçindekiler;

Son dönemlerde teknolojinin değişmesi ve gelişmesiyle beraber hayatımızın her alanını kolaylaştıracak birçok yazılım ortaya çıktı. Son zamanlarda adını duyuran Chat GPT de bunlardan birisi. İlk piyasaya sunulduğu günden beri oldukça popüler bir yapay zeka robotu olan Chat GPT herkesin yakından ilgisini çekti. Özellikle sosyal medya platformlarında ve haber sitelerinde de Chat GPT popüler bir hale geldi.

 

Chat GPT’nin popülerleşmesi ve kullanılmaya başlamasıyla da beraber birçok kişi bu yapay zekâ robotunun neler yapabildiğini merak etmeye başladı ve insanlar Chat GPT nedir, Chat GPT nasıl kullanılır gibi sorulara yanıt aramaya başladı.

 

Chat GPT Nedir, Nasıl Kullanılır adlı bu yazımızda Open AI’nin geliştirdiği bir sohbet robotu olan Chat GPT hakkında sizlere bilgi vereceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve böylece Chat GPT hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-ticarette Chat Botların Önemi Nedir?
 

Chat GPT

 

 

30 Kasım 2022 tarihinde piyasaya sürülen bir yapay zekâ sohbet robotu olan Chat GPT, Open AI tarafından geliştirilmiştir. Diyalog konusunda oldukça uzmanlaşmış bir robot olan Chat GPT, GPT-3’ ün geliştirilmiş bir modelidir.

 

Piyasaya sürüldüğü ilk günden beri CHAT GPT hakkında eleştiriler devam ediyor ve verilen yanıtların doğruluğu eleştiriliyor olsa da robotun verdiği anlaşılır yanıtlar dikkatleri üzerine çekmesine sağlamıştır. Özellikle robotun 2021 tarihinden sonra meydana gelen konular hakkında sınırlı bilgiye sahiptir.




 

Chat GPT’nin Özellikleri Nelerdir?

 

Herkes tarafından yalnızca yapay zekâ sohbet robotu olarak biliniyor olsa da aslına bakıldığında Chat Gpt’nin teknoloji alanında da birçok özelliği bulunuyor. Soru cevap özelliğinin yanı sıra Chat Gpt;

 
  • Matematiksel denklemleri çözme ve işlem yapma
  • Hataları ayıklama ve hataları çözme
  • Kullanıcılara metin özetleme
  • Metin yazma
  • Metin çevirme
  • Yazılım geliştirme
  • Sınıflandırma yapabilme,
  • Tavsiye İsteme
  •  

    gibi Chat GPT’nin birçok özelliği bulunmaktadır. Yazılım geliştirildikçe de ortaya çıkacak özelliklerin artış göstereceği düşünülmektedir.

     
  • Matematiksel denklem çözümü; Chat GPT’nin en iyi özellikleri arasında yer alan matematiksel denklem çözümü sayesinde zor olan denklemlerin çözümüne ulaşabilir ve CHAT GPT’nin bu denklemleri nasıl çözdüğünü öğrenebilirsiniz.
  • Hata Ayıklama; Kod yazma ve geliştirme konusunda oldukça başarılı olan Chat GPT ile bir kod bloğunda yer alan hataları öğrenebilir ve bu hataları düzenleyebilirsiniz.
  • Metin Özetleme; Bir makaleyi veya yazıyı uzun uzun okumak istemiyorsanız Chat GPT’den bu metni özetlemesini isteyebilirsiniz.
  • Metin Yazma; Film senaryosu, akademik makale vb. konulardaki metinlerinizi CHAT GPT ile yazdırabilirsiniz.
  • Metin Çevirme; Herhangi bir dildeki çevirilerinizi CHAT GPT üzerinden yapabilirsiniz.
  • Sınıflandırma; Elinizde yer alan bilgileri Chat GPT ile daha hızlı bir şekilde sınıflandırabilirsiniz.
  • Tavsiye İsteme; Bir konudaki tavsiye almak istiyorsanız Chat GPT kullanabilir ve mekân, etkinlik ya da bir konu hakkında Chat GPT’nin önerilerini alabilirsiniz.
 

Chat GPT ile yapabileceğimiz şeyler her geçen gün gelişecek olsa da şu an için Chat GPT’de bunları rahat bir şekilde yapabilirsiniz.

 

Chat GPT nİn özellikleri nelerdir ?

 

Chat GPT Ne Zaman Çıktı?

 

Open AI tarafından geliştirilen CHAT GPT, 30 Kasım 2022 tarihinde piyasaya sürüşmüştür. Sürüldüğü ilk günlerde eleştiri alan bir uygulama olsa da aslına bakıldığında kullanım sayısı her geçen gün artış göstermiştir.


Chat GPT Ne Zaman Çıktı

 

Chat GPT Türkçe Kullanılabilir mi?

 

Open AI’nin Amerika Merkezli bir firma olmasından kaynaklı günümüzde birçok kişi Chat GPT’nin İngilizce kullanıldığını düşünmektedir ve bu nedenle kişiler Chat GPT Türkçe Kullanılabilir mi sorusuna yanıt aramaktadır.

 

Chat GPT Türkçe kullanabileceğiniz bir platformdur. Türkçe Chat GPT kullanmak için robota soracağınız soruları Türkçe bir şekilde sormanız gerekmektedir. Türkçe soru sorduğunuz takdirde Chat GPT size Türkçe yanıt verecektir.

 

İlgili İçerik; E-Ticaret Sitenizde Kullanabileceğiniz Canlı Destek Araçları


chat gpt türkçe kullanılabilir mi ?

 

Chat GPT Nasıl Kullanılır?

 

Chat GPT kullanmak istiyorsanız aşağıdaki adımları tamamlamanız gerekmektedir. Chat GPT kullanmak için;

 
  • İlk olarak chat.openai.com internet sitesini ziyaret edin ve burada giriş yapın.
  • Open Ai hesabınız bulunmuyorsa kendinizi bir hesap oluşturun eğer bir hesabınız bulunuyorsa hesabınıza giriş yapın.
  • Kaydol bölümünde yer alan e-posta adresinizi yazın bölümünü doldurun ve ardından şifrenizi belirleyin. Şifrenizi belirledikten sonra ekranda yer alacak alana telefon numaranızı girin.
  • Telefon numaranızı girdikten sonra size bir doğrulama kodu gelecektir ve ilgili kodu girdikten sonra kaydınız tamamlanacaktır.
  • Sitede yer alan Chat GPT alanına giriş yaptıktan sonra uygulamayı kullanmaya başlayabilirsiniz.
 

Sizler de bu basit adımları tamamlayarak Chat GPT’ye üye olabilir ve ardından Chat GPT kullanmaya başlayabilirsiniz. Chat GPT kullanarak sizler de belirli sorular sorabilir, istediğiniz bir denklemi çözdürebilir ya da bir metni farklı bir dile çevirtebilirsiniz.

 

chat gpt nasıl kullanılır ?

 

Chat GPT Açılımı Nedir?

 

Open AI tarafından geliştirilen Chat GPT’nin açılımı Generative Pre-trained Transformer 3’tür. Generative Pre-trained Transformer, Türkçe’ye Üretken ön İşlemeli Dönüştürücü olarak çevrilmiştir.

 

chat gpt açılımı nedir

 

Chat GPT Network Error Hatası Nedir?

 

Chat GPT kullanan kişilerin karşılaşabileceği hatalardan birisi de Network Error hatasıdır. Chat GPT Network Error hatası, Chat GPT’nin yoğun bir şekilde kullanılmasından kaynaklı ortaya çıkan bir hatadır. Bunun yanı sıra Chat GPT Network Error Hatası, Chat GPT’ye fazla istek gönderildiğinde de ortaya çıkan bir hatadır.

 

Bu hatalar çoğu zaman geliştirme düzeyinde olduğundan dolayı da karşınıza çıkabilmektedir. Beta sürümü değiştiğinde ve Chat GPT geliştirilmeye devam edildiğinde bu hataların giderileceği de düşünülmektedir.

 

Chat GPT Network Error Hatası Nedir

 

Chat GPT Network Error Hatası Nasıl Çözülür?

 

Chat GPT Network Error Hatası ile karşılaşıyorsanız basit birkaç işlem ile bu hatadan kurtulabilirsiniz. Network Error hatasını gidermek için;

 
  • Chat GPT kullandığınız tarayıcının önbelleğini temizleyebilirsiniz.
  • İkinici bir seçenek olarak da hesabınızdan çıkış yapabilirsiniz.
  • Son seçenek olarak da Chat GPT’yi farklı bir tarayıcıdan kullanabilirsiniz.
 

Bu basit adımları tamamlayarak chat GPT Network Error Hatasını çözebilirsiniz.

Chat GPT Nasıl İndirilir?

 

Chat GPT kullanmak isteyenlerin yanıt aradığı bir diğer soru da Chat GPT nasıl indirilir sorusudur. Chat GPT şu an için indirebileceğiniz bir program değildir. IOS, Android tabanlı cep telefonlarında ya da tablet gibi cihazlarda Chat GPT indirebileceğiniz bir mobil uygulama bulunmamaktadır.

 

Chat GPT kullanmak için tarayıcınız üzerinden Open AI’ye giriş yapabilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Satışlarınızı Artırmanızı Sağlayacak En İyi Pazarlama Kanalları


Chat GPT Nasıl İndirilir

 

Chat GPT Kimin?

 

Chat GPT, Open AI tarafından geliştirilen bir yapay zekâ robotudur. Open AI’nin CEO’su Sam Katmandır ve Chat GPT 30 Kasım’da piyasaya sunulmuştur. Günümüz itibariyle Chat GPT 1 Milyondan fazla kullanıcıya ulaşılmıştır.

 

Chat GPT Ücretli mi?

 

Chat GPT ücretli mi sorusu da kullanıcıların yoğun bir şekilde yanıt aradığı sorular arasında yer almaktadır. Şu an için Chat GPT Kullanmak ücretsizdir fakat yazılım geliştikçe ve beta sürüm değiştikçe Chat GPT kullanımının ücretliye dönme ihtimali bulunmaktadır fakat bu karar OPEN AI tarafından verilebilecek bir karardır.

 

İlgili İçerik; Kadın Girişimcilere Sağlanan Destekler
 

Ticimax ile E-ticaret Sitenizi Açın

Teknolojiyi yakından takip ediyor ve geleceğin teknolojisi içerisinde yer almak istiyorsanız siz de Ticimax e-ticaret altyapısı ile e-ticaret sitenizi kurabilirsiniz. Bütçenize en uygun e-ticaret paketini seçebilir ve anında e-ticaret sitenizi kurarak internetten satışa başlayabilirsiniz.

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax