Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Google Alerts Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Güncelleme Tarihi: 13.07.2023

İçindekiler;

Google her geçen gün büyümeye ve bünyesine yeni özellikler eklemeye devam eden şirketlerden birisidir. İşletmelerin kullanabileceği birçok Google özelliği bulunmaktadır.

 
  • Google Analytics
  • Google ADS
  • Google My Business
  • Google Alerts
 

Gibi öne çıkan özellikler işletmeler tarafından en çok kullanılan Google özelliklerinden birisidir. Bu özellikler sayesinde işletmeler hedef kitlelerine ulaşabilmekte, internet sitesi trafiğini ölçümleyebilmekte, işletmelerini daha görünür bir hale getirebilmekte ve hedef kitlelerinde yer alan kişilere anlık bildirimler gönderebilmektedir.

 

Özellikle anlık bildirim ve e-posta bildirimler için kullanılan Google Alerts, günümüzün en popüler Google uygulamaları arasında yer almaktadır. Çünkü Google Alerts kullanmanın işletmelere sağladığı birçok fayda bulunmaktadır.

 

Google Alerts Nedir ve Nasıl Kullanılır adlı bu yazımızda sizlere Google Alerts hakkında bilgi vereceğiz. Sizler de bu yazımızı inceleyerek Google’ın en sevilen özelliklerden birisi olan Google Alerts hakkında daha fazla bilgi edinebilir ve işletmeniz için kullanmaya başlayabilirsiniz.

 

Google Alerts Nedir ve Nasıl Kullanılır?

 

Google Alerts Nedir?

 

Google Alerts, 2003 yılında Google tarafından geliştirilen bir özelliktir. Google Alerts, Google dizinine eklenen her konu hakkında kullanıcılara haber vermenizi sağlayan bir özellik olarak karşımıza çıkmaktadır.

 

Google Alerts günümüzde e-ticaretten haber sektörüne, haber sektöründen sağlık sektörüne kadar olan yüzlerce sektörde yer alan işletmeler tarafından kullanılmaktadır.

 

Google Alerts Nedir

 

Google Alerts Kullanımının Faydaları

 

Google Alerts kullanımın işletmelere sağladığı birçok avantaj söz konusudur. Google Alerts Nedir ve Nasıl Kullanılır adlı yazımızın bu bölümünde sizlere Google Alerts Kullanımının Faydaları hakkında bilgi vereceğiz.

 
  • Google Alerts, belirli anahtar kelimeleri takip edebileceğiniz bir Google hizmet olduğu için blog, haber siteleri, forum ve youtube gibi birçok platformda paylaşılan içerikleri takip etmenize olanak sağlamaktadır.
  • Google Alerts’te belirli anahtar kelimeleri takip eden işletmeler bulunduğu için kullanıcılar bir konu ile ilgili hızlı bir şekilde bilgi alabilmektedir.
  • Google alerts sonuçları bir anahtar kelimeyi takip eden kişilere mail yolu ile gönderilmektedir. Kısacası kullanıcılar bir içeriği aramak için zaman kaybetmemektedir.
  • Google Alerts’te kullanıcılar mail alma zamanlarını ayarlayabilmektedir ve belirlenen saat ve tarihlerde Google tarafından bilgilendirilmektedir.
  • Google Alerts sayesinde e-ticaret firmaları, haber siteleri, forum siteleri, youtube siteleri gibi birçok site türü içerikleri hakkında kullanıcılara bilgi verme oranlarını arttırabilmektedir.
  • Google Alerts, işletmeler tarafından kullanıldığında hedef kitlelerinde yer alan ve daha önce ulaşılmayan kişilere ulaşma imkânı sağlamaktadır.
  • Google alerts sayesinde işletmeler e-ticaret sitelerinin trafiğini hızlı bir şekilde arttırabilmektedir.
 

Sizler de Google Alerts’in bu faydalarından yararlanmak istiyorsanız hem kişisel amaçlarla hem de ticari amaçlarla Google’ın bu servisini kullanabilirsiniz. Böylece hem hedef kitlenizde yer alan kişilere ulaşabilir hem de sitenizin trafiğini arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Alışveriş Odaklı Google Reklam Modelleri

 

Google Alerts Kimler Tarafından Kullanılır?

 

Google Alerts kullanmak isteyen kişi ve işletmeler tarafından en çok sorulan sorulardan birisi Google Alerts kimler tarafından kullanılır sorusudur. Google Alerts genellikle;

 
  • Öğrenci
  • Akademisyen
  • Haber Siteleri
  • Ajanlar
  • Araştırma Ekipleri
  • Yatırımcılar
  • İş adamları
  • Bireysel kullanıcılar
 

Gibi kitle grupları tarafından daha fazla kullanılmaktadır. Bununla beraber sağlık sektörü, e-ticaret sektörü gibi sektörlerde de Google Alerts kullanıldığı bilinmektedir. Sizler de Google alerts kullanabilir ve belirli konuları daha yakından takip edebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Google Reklamlarında Bütçe En İyi Şekilde Nasıl Kullanılır?

 

Google Alerts Kimler Kullanır

 

Google Alerts Nasıl Kullanılır?

 

Google Alerts kullanmak isteyen kişi ve işletmelerin ilk olarak bir Google hesabı ve Gmail adresi olması gerekmektedir. Google Hesabı olmayan kişiler bu nedenle ilk olarak Google Hesabı açmalıdır. Google hesabı açmak için şu adımları takip edebilirsiniz;

 
  • Google’a giriş yapın.
  • Sol üst bölümde gördüğünüz oturum açın butonuna tıklayın.
  • İlgi ekranın alt bölümünde yer alan hesap oluşturun bölümüne tıklayın ve hesabı kişisel mi işletme için mi kullanacağınızı seçin.
  • Seçiminizi yaptıktan sonra Google tarafından istenen Ad, Soyad, Kullanıcı Adı ve Şifre bilgilerini sisteme girin. Bu aşamada istenen Kullanıcı adı bölümü Gmail hesabınız olacağı için kullanmak istediğiniz bir isim seçmeye özen gösterin.
  • İlgili bölümü doldurduktan sonra ileri butonuna basın.
  • Bir sonraki ekranda Google sizden telefon numarası, kurtarma e-posta adresi, doğum günü, cinsiyet gibi bilgilerinizi girmenizi isteyecektir. Bu bilgileri doğru bir biçimde doldurun. Çünkü ilerleyen dönemlerde parolanızı unutursanız bu bilgiler ile hesabınızı kurtarmanız mümkün olacaktır.
  • Google hükümlerini ve kullanım koşullarını kabul edin.
 

Bu bilgileri doldurduktan ve Google hesabınızı aktif hale getirdikten sonra Google.com.tr/alerts adresi üzerinden Google Alerts’e giriş yapabilir ve Google’ın alerts özelliğini kullanmaya başlayabilirsiniz.

 

Google Alerts Nasıl Kurulur?

 

Google Alerts kullanmak ve belirli konularda bilgi almak isteyen kişiler tarafından en çok sorulan sorulardan birisi de Google Alerts nasıl kurulur sorusudur. Google Alerts kurmak isteyen kişilerin ilk olarak Google.com.tr/alerts adresine girmeleri gerekmektedir.

 

Google Alerts Nasıl Kurulur

 
  • Google Alerts’e giriş yaptıktan sonra üst bölümde bulunan ‘’Şununla İlgili Bir Uyarı Oluştur ‘’ bölümüne gelin.
  

Google Alerts Nasıl Kurulabilir

 
  • Uyarı oluşturmak istediğiniz herhangi bir konuyu bu arama kutucuğun içerisine yazın.
   

Nasıl Google Alerts Kurulur

 
  • İlgili arama terimini girdiğiniz takdirde Google size bu arama terimi ile ilgili belirli başlı haberleri gösterecektir. Ardından ekranda gördüğünüz uyarı oluştur bölümüne tıklamanız gerekmektedir.
   

Google Alerts Kurulumu

 
  • İlgili ekranda yer alan ayar bölümüne girdikten sonra Google Alerts bildirim ayarlarınızı düzenleyebilirsiniz. Bu bölümde Google sizlerin teslim saati ve özet bölümlerini düzenlemenize izin vermektedir.
 

Bu bölümde gördüğünüz teslim saati Google Alerts ile ilgili bildirimlerinizin hangi saatlerde sizlere iletileceğini göstermektedir. Bu bölüm üzerinden dilediğiniz herhangi bir saat dilimini seçebilir ve Google Alerts bildirimlerinizi o saat içerisinde alabilirsiniz.

 
  • Google Alerts ana ekranında yer alan kalem işaretine tıklayarak bildirimlerinizin; ne sıklıkta, hangi kaynaklardan, dil , bölge, sonuç sayısı ve bildirim e-posta adresi gibi belirli özelliklerini düzenleyebilirsiniz.
 

Google Alerts Nasıl Silinir?

 

Daha önce kurduğunuz Google alertsinizi silmek istiyorsanız ilk olarak Google Alerts sayfasına giriş yapmanız gerekmektedir. Bu bölüme giriş yaptıktan sonra ilgili ekranda alertslerinizi görmeniz mümkündür. Alertsleriniz arasından silmek istediğiniz arama teriminin yanında bulunan çöp simgesine tıklayarak Google Alerts silme işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Google Reklamları Hakkında Bilinmesi Gerekenler

 

Google Alerts Kurarken Kullanabileceğiniz Kısaltmalar

 

Google Alerts kurarken Google aramalarında kullanılan kısaltmaları alerts kurulumu esnasında kullanabilirsiniz. Google Alerts kurulumunda kullanabileceğiniz kısaltmaların başlıcaları şunlardır;

 
  • Tam Arama; Bir arama metninin tamamını içeren anahtar kelimelerdir ve anahtar kelimeler tırnak işareti içerisine alınmalıdır. Örneğin; ‘’e-ticaret rehberi’’
  • Joker Arama; Bir arama metninde bir kelime hatırlanmadığında kullanılmaktadır. Örneğin; E-ticaret * arttı gibi bir aramada sizlere e-ticaret hacmi arttı, e-ticaret firma sayısı arttı gibi aramalar gösterilmektedir.
  • Kelimelere Göre Arama; genellikle bir ya da birden fazla anahtar kelimeyi takip etmek için kullanılır ve her kelimenin arasına Or ifadesi eklenir. Örneğin; E-ticaret Or e-ihracat
  • İstenmeyen Kelimeler ile Arama Yapma; Genellikle Alerts sonuçlarında istenmeyen kelimeler bulunan kişiler tarafından kullanılır ve arama teriminin önüne – işareti konur. Örneğin; -e-ticaret
 

Sizler de Google alerts kurulumu esnasında bu tür ifadeler sayesinde daha zengin bildirim sonuçlarına ulaşabilir ve merak ettiğiniz konular hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

 

Google Alerts Kurarken Kullanılabilir Kısaltmalar

 

E-ticaret Sitenizi Ticimax ile Kurun

 

Şimdi e-ticaret sektöründe faaliyet göstermek için ihtiyacınız olan e-ticaret sitenizi kurarken Ticimax’ı tercih edebilir ve binlerce Google özelliğinden nasıl yararlanabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

 

 

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax