Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

İSS (İnternet Servis Sağlayıcı) Nedir?

Güncelleme Tarihi: 23.02.2024

İçindekiler;

Bilgisayarınızın internet erişimini sağlayan şirketlerin yaptığı işin genel adı olan ISS; İnternet servis sağlayıcısı demektir. Iss terimini detaylı olarak işleyeceğimiz bu yazımızda iss nedir, internet servis sağlayıcı nedir ve internet servis sağlayıcıları olan şirketlerden bahsedeceğiz. Dilerseniz önce hem kelime anlamı hem de yaptığı iş üzerinden iss nedir sorusunun cevabını verelim.



 İnternet Servis Sağlayıcısı
 

İSS Nedir?

 

İngilizcedeki internet service provider (IPS ) kelimesinin türkçeleştirilmesi sonucu ortaya çıkmıştır ve internet servis sağlayıcı kelimelerinin baş harflerinden meydana gelmiştir (İSS).Kısaca İSS nedir sorusuna; anlaşılan bir ücret üzerinden internet erişimini sağlayan kurum ya da şirketlerin genel adıdır diyebiliriz.

 

İnternet servis sağlayıcı en temel anlamıyla internet ağının ulaşılabilir bir hizmete dönüştürülmesidir. Bir başka deyişle interneti kullanmanıza imkan tanır.

 

Dijital bir ağ olan internet, servis sağlayıcıları aracılığıyla kullanılır. Bilgisayarınız ve modeminizin olması internet kullanabilmeniz için yeterli değildir. Bilgisayarınızı modem aracılığıyla internet erişimine açan sistem internet servis sağlayıcıları tarafından kurulur. Herhangi bir İSS aboneliğiniz olmadan interneti kullanmanız mümkün değildir.



 İSS / IPS Ne Demektir - Açılımı Nedir
 

İnternet Servis Sağlayıcı Nedir?

 

İnternet servis sağlayıcı, internet erişimi için gereken servis hizmetinin sunulmasıdır. Günümüzde internet erişimi yaygınlaşmasının en önemli sebebi, servis sağlayıcılarının çeşitlenmesi ve alt yapılarının yenilenerek daha geniş alanlarda hizmet vermesidir.

 

Evlerde ya da apartmanlarda iss hizmeti genellikle internet aboneliği ya da kablo tv aboneliği ile mümkündür. Kablo tv ve internet abonelikleri ayrı ayrı ya da birlikte kullanılabilir. Bilgisayar ve internet sunucularını birbirine bağlayan bir kanal olarak ifade edebileceğimiz iss, farklı sunucular arasında da kesintisiz çalışır.

 

Özellikle e-ticaret yaparken ya da evden çalışırken hızlı sorunsuz çalışan, teknik desteği iyi olan bir iss ile çalışmalısınız. Hızlı bilgi akışı ve site takibi yapabilmeniz açısından bu son derece önemlidir.




İlgili İçerik: İnternetten Satılacak Ürün Tavsiyeleri

 

İnternet Servis Sağlayıcısı Ne Demektir

 

İnternet Servis Sağlayıcı Nasıl Çalışır?

 

İnternet servis sağlayıcı, belli bir bedel karşılığı herkese sunulan teknik altyapı hizmetidir. Dolayısı ile sunucu ya da domain ile karıştırılmamalıdır. İSS internetteki kişisel alanı değil, sunulan hizmeti niteler.

 

Farklı İSS sunucularının olması internet bağlantınızı etkilemez. Aynı servis sağlayıcılarını kullanmanız ya da kullanmamanız önemli değildir. Önemli olan size internet hizmeti sunan sağlayıcının teknik olanakları ve sahip olduğu bant aralığıdır.

 

İlgili İçerik: Domain Seçiminde ki Önemli İpuçları
 

 İnternet Servis Sağlayıcısı Nasıl Çalışır

Nasıl İSS Hizmeti Alınır?

 

İSS, internet ağlarının kullanılmasını sağlayan en önemli etkenlerden biridir. Başka bir deyişle internet kullanmak isteyen herkes, herhangi bir sağlayıcıdan bu hizmeti almak zorundadır. Çünkü internete ulaşabilmek bu hizmet ile mümkündür. Kişiler, internet servis sağlayıcılarına abone olarak,internet kullanmaya başlayabilirler.

 

İnternet servis sağlayıcı hizmeti almak için tercih edilebilecek farklı kurumlar ya da şirketler vardır. Anlaşma sırasında belirtilen hizmet bedeli ödenerek iss yani internet servis sağlayıcı hizmeti alınabilir. Kişiler iss firmalarını seçmekte özgürdür. İSS seçiminde, sunulan hizmetin kalitesi, fiyat performans dengesi ve yürütülen kampanyalar etkilidir. Herhangi bir firmaya iss üyeliği için başvurarak hizmet almaya başlayabilirsiniz.

 
 

İlginizi Çekebilir; E-ticaret Entegrasyon Modelleri Nelerdir?

 

İlginizi Çekebilir; E-ticaret Sitenizin Trafiğini Organik Olarak Arttırma Stratejileri


İnternet Servis Sağlayıcısı Hizmeti Nasıl Alınır
 

İSS Üyeliği Nasıl Yapılır?

 

İnternet servis sağlayıcı hizmeti almaya başlamak için bu hizmeti veren herhangi bir şirkete üye olmalısınız. Üyelik işlemleri başlamadan, hizmet alacağınız yerin konumunda bu sağlayıcının hizmet verip vermediğine bakılır. Bunun anlamı, gereken alt yapının hizmet verilecek mahallede, binada ya da apartmanda olup olmamasıdır.

 

Sonrasında eğer varsa bir servis paketi seçmelisiniz. Servis paketleri internet ve televizyonu kapsayabilir ya da belirli bir süre zarfında aboneliği sonlandırmama taahhüdüne bağlı olabilir. Sonrasında kimlik bilgilerini de içeren bir sözleşme imzalanır. İSS üyelikleri günümüzde artık telefon ile ya da internet üzerinden yapılabilmektedir. Islak imzanızın olması gereken abonelik sözleşmesi de evinize getirilir.

 

Aboneliğinizi e-ticaret siteniz için alacak, yani kurumsal bir abonelik tercih edecekseniz gereken belgeleri daha detaylı incelemelisiniz.

 

İlgili İçerik: 2021 E-Ticaret Trendleri

 
 

İlginizi Çekebilir; E-ticarette Müşteri Arttırma Teknikleri

 

İlginizi Çekebilir; İşinizi E-ticarete Taşımanız için 9 Önemli Neden



İnternet Servis Sağlayıcısı Hizmeti Üyeliği Nasıl Alınır

 

İSS Nasıl İptal Edilir?

 

Aldığınız hizmetten memnun değilseniz ya da farklı bir sağlayıcı ile çalışmak istiyorsanız, önce üye olduğunuz kurum ya da şirketle ilişiğinizi kesmeli yani üyeliğinizi sonlandırmalısınız. Üyelik sonlandırma işlemi yapmadan da iss değiştirebilirsiniz ancak bu durumda her iki sağlayıcıya da fatura ödemek zorunda kalırsınız.

 

Ekstra para ödememek için abonelik iptal başvurusu yapmalı ve gereken işlemler tamamlanmalıdır. Servis sağlayıcılar genellikle iptal durumlarında abonelik iptal formu doldurmanızı ve genel merkeze ya da yetkili bayilere göndermenizi isteyebilirler. Eğer servis sağlayıcınızdan ücretsiz modem desteği aldıysanız, abonelik iptal durumlarında bu modemi de teslim etmeniz gerekebilir.

 
İnternet Servis Sağlayıcısı Üyeliği Nasıl İptal Edilir
 

İSS Değiştirmek Mümkün müdür?

 

İnternet servis sağlayıcı hizmeti elbette değiştirilebilir. İss hizmeti sunan çeşitli kurumlardan birini tercih edebilir ve aldığınız hizmetten memnun kalmazsanız ya da daha avantajlı bir sağlayıcı bulursanız tercihinizi değiştirebilirsiniz ancak burada abonelik sırasında imzalanan sözleşme bağlayıcıdır.

 

İnternet servis sağlayıcıları müşterilerini kısa vadede kaybetmemek için belirli bir süre abone olma taahhüdü ile daha uygun fiyatlı kampanyalar düzenlerler. Böyle bir sözleşme imzaladı iseniz, iss değiştirmek için taahhüt ettiğiniz sürenin dolmasını beklemelisiniz.

 
İnternet Servis Sağlayıcısı Değiştirmek Mümkün Mü
 

İSS Değiştirilemeyen Durumlar

 
  • Yeni başlayan aboneliğinizin üzerinden 3 ay geçmemiş ise, farklı bir servis sağlayıcıya geçiş yapamazsınız. Çünkü yeni üyeliklerde, üyeliğin başlangıcından itibaren üç ay o sağlayıcıyı kullanmanız gerekmektedir.
  • Bir yıl içinde en fazla 4 kez servis sağlayıcı değiştirebilirsiniz.
  • Belli bir fatura dönemine kadar kalma sözü vererek faydalandığınız kampanya süresi dolmadan aynı servis sağlayıcılar içinde geçiş yapamazsınız.
  • Servis sağlayıcıları yeni üyeliğinize onay vermeme hakkını saklı tutarlar ve geçiş talebiniz işleme alınmadığı durumlarda sağlayıcı değiştiremezsiniz.
  • Üyelik sözleşmelerinin detaylarına iss hizmeti veren şirketlerin internet sitelerinden ulaşabilirsiniz.
 

İSS Hizmetleri Nelerdir?

 

İss şirketlerinin temel amacı elbette ki internet erişimini mümkün kılan servis hizmetini sunmak ve sorunsuz bir şekilde internet kullanmanızı sağlamaktır. Teknik aksaklıkların giderilmesi, altyapı problemleri ya da kablo bakım ve yenilenmesi gibi tüm hizmetler iss sorumluluğundadır.

 

Bu temel hizmet dışında İSS tarafından verilen farklı hizmetler de vardır.

 
  • Adsl hizmeti
  • Kablosuz servis sağlayıcısı
  • Kablo- tv yayını
  • Geniş bant
  • Data center
  • Elektronik posta
  • Bireysel web alanı
  • Dial up
  • Colocation
  • VOİP
 

İlgili İçerik: E-ticaret Hosting Rehberi


İnternet Servis Sağlayıcısı Hizmetleri Nelerdir

 

Servis Sağlayıcı Firmalar Nelerdir?

 
  • Kablonet
  • Turkcell Superonline
  • UyduNet
  • Türk Net
  • Netspeed
 

Servis sağlayan şirketlerden direkt hizmet alabilirsiniz. Ayrıca, servis sağlayıcıları yalnızca bireysel abonelere hizmet satmazlar. Farklı internet şirketlerine de servis hizmeti sunarlar. Bu servis daha çok alt yapı olanaklarını kullanma izni gibi düşünülebilir. İSS’lerin alt yapı olanaklarını belirli bir bedel karşılığı kullanma hakkı satın alan pek çok şirket vardır ve dilerseniz internetinizi o firmalardan da satın alabilirsiniz.

 

Türkiye'deki İnternet Servis Sağlayıcı Firmalar
 

İSS Tercihi Neye Göre Yapılmalıdır?

 

İnternet servis sağlayıcı hizmetlerinin hızlı ve kesintisiz olması çok önemlidir.E- ticaret yaparken internette meydana gelebilecek problemler işinizi yavaşlatabilir. Diğer yandan, servis sağlayıcı seçimi yaparken müşteri hizmetleri ve teknik destek konularında ne kadar verimli ve çözüm odaklı çalıştıklarını da göz önünde bulundurmalısınız.

 

İss seçimi yapmadan önce detaylı bir araştırma yapabilir, kullanıcı yorumlarına bakabilir ve sizin için en uygun olan sağlayıcıyı bulabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax