Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Short Tail Keywords (Kısa Kuyruklu Anahtar Kelime) Nedir?

Güncelleme Tarihi: 13.12.2023

İçindekiler;

İnternetten bir konu hakkında fikir edinmek ya da bir şey satın almak isteyen kişiler short tail keywords ve long tail keywordsler ile aralamalarını gerçekleştirir. Yapılan incelemelere göre Short tail keywordsler aramalarda daha fazla kullanıldığı görülür.

 

Bir konu ile alakalı olan bir veya iki kelimeden oluşan anahtar kelimelere short tail keywords bir diğer deyişle kısa kuyruklu anahtar kelimeler adı verilir. Short tail keywordslerde arama hacmi daha fazla olduğu için rekabet de oldukça yüksektir. Ama kısa kuyruklu anahtar kelimelerde iyi sıralama elde eden sitelerin trafikleri de hızlı bir şekilde artmaktadır.

 

Short Tail Keywords (Kısa Kuyruklu Anahtar Kelime) Nedir adlı bu yazımızda arama motoru optimizasyonu için oldukça önemli olan kısa kuyruklu anahtar kelimeler hakkında sizleri bilgilendireceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve short tail keywordsler hakkında bilgi edinebilirsiniz.

 

Short Tail Keywords Nedir

 

Short Tail Keywords’lerin Avantajları

 

Short Tail Keywords’ler internet sitesi bulunan kişiler ve SEO uzmanları için oldukça önemli bir anahtar kelime türüdür. Kısa kuyruklu anahtar kelimelerin yüksek bir aranma hacmine sahip olması hedef kitlenizde yer alan kişilere ulaşmanızı sağlarken farklı alanlarda da belirli avantajları beraberinde getiri. Short Tail Keywords’lerin avantajları şunlardır:

 
  • Kısa kuyruklu anahtar kelimelerin arama hacmi oldukça yüksektir. Bu da internet sitenize daha fazla kişi çekmenize olanak tanır.
  • E-ticaret sitesi sahibi olan ve e-ticaret sektöründe faaliyet gösteren markalar kısa kuyruklu anahtar kelimelerde iyi bir sıralama elde ettikleri takdirde satışlarını artırabilir.
  • Kısa kuyruklu anahtar kelimelerde elde edilen iyi sıralamalar marka bilinirliğinizin artmasını sağlar.
  • Marka bilinirliğinizi artırarak hedef kitlenize ve müşterilerinize güven verebilmeniz mümkündür.
  • Genellikle belirli bir alanda kullanılan kısa kuyruklu kelimeler ile içerik oluşturmak daha kolaydır. Bu da markaların içerik üretim süreçlerini hızlandırmaktadır.
  • Short tail keyword kullanarak bir konu hakkında bilgi almak isteyen kişileri sitenize daha hızlı çekebilirsiniz.
 

Short tail keywordslerde elde edilen başarılı sıralamalar markaların büyümesine gelişmesine oldukça katkı sağlar fakat bu sıralamaları elde etmek için yalnızca içerik çalışmalarına odaklanılmaması oldukça önemlidir. Oluşturulan içerikler ile beraber site hızı optimizasyonu ve backlink çalışmaları yapmanız da başarılı sonuçlar elde etmenize olanak tanır.

 

Short Tail Keywords Avantajları

 

Short Tail Keywords’lerin Dezavantajları

 

Short Tail Keywords’ler markalara satış, marka bilinirliği, daha fazla ziyaretçi ve müşteri sadakati gibi avantajlar sağlarken belirli dezavantajları da bulunan anahtar kelime türlerinden birisidir. Short Tail Keywords’lerin dezavantajları şunlardır:

 
  • Short tail keywordsler genellikle rekabetin yüksek olduğu bir anahtar kelime türüdür. Birçok marka ve internet sitesi tarafından hedeflendiği için organik arama sonuçlarında üst sıralarda yer almak için daha fazla zaman ve efor harcamanız gerekebilir.
  • Genellikle spesifik anahtar kelimeler üzerine çalışmak markaların dönüşüm oranlarını artırırken Short Tail Keywords’leri tercih etmek ise dönüşüm oranlarının azalmasına neden olabilir.
  • Yalnızca kısa kuyruklu anahtar kelimelere odaklanmak trafik kalitenizin düşmesine neden olabilir. Çünkü bu anahtar kelime türleri kullanıcı niyetini tam barındırmaz.
  • Short tail keywordler ile sitenizi ziyaret eden kişilerin ne aradığını tahmin etmek ve onlara uygun içerik sunmak zorlaşabilir.
  • Kısa kuyruklu anahtar kelimelere yönelik seo uyumlu içerik üretmek oldukça zordur. Çünkü genellikle long tail keywordlerde arama niyeti belli olduğu için içerikler kolayca üretilirken kısa kuyruklu anahtar kelimelerde arama niyeti belli değildir.
 

Short tail keywordler dezavantajlar doğuruyor olsa da aslına bakıldığında iyi bir stratejiye bağlı olarak sitenize büyük katkıda da bulunabilir. Bu nedenle seo çalışmalarında short tail keywordler ile beraber long tail keywordlerin de kullanılması gerekir.

 

Short Tail Keywords Araştırması Nasıl Yapılır?

 

İnternet sitenizin sayfalarında short tail keywords kullanacaksanız kısa kuyruklu anahtar kelime araştırmasını doğru bir şekilde yapmaya özen göstermeniz gerekir. Kısa kuyruklu anahtar kelimelerde rekabet oldukça fazla olduğu için iyi oluşturulmayan stratejiler seo çalışmalarından sonuç almanızı zorlaştırabilir. Kısa kuyruklu anahtar kelime araştırması yapmak için:

 
  • Hedef kitlenizi tanıyın.
  • Rakip analizi yapın.
  • Anahtar kelime araçlarını kullanın.
  • İlgili anahtar kelimelerin arama hacmini ve rekabetini önemseyin.
  • İçeriklerinizi ve sayfanızı optimize edin.
  • Analizler yaparak sayfalarınızı geliştirin.
 

Hedef Kitlenizi Tanıyın

 

Bir anahtar kelimede sıralama elde etmek isteyen internet sitelerinin hedef kitlesinde yer alan kişiler belirlidir. Bu nedenle sitelerde ve sayfalarda kullanılacak olan anahtar kelimeleri doğru bir şekilde seçmek oldukça önemlidir. Aksi takdirde hedef kitlenize uygun anahtar kelimeler kullanmamanız dönüşüm oranlarınızı ve trafiğinizi olumsuz etkileyecektir.

 

Bu yüzden bir çalışma yapmadan önce hedef kitlenizi analiz etmeli ve onların ilgi alanlarına yönelik içerikler oluşturmak için hangi konularla ilgilendiklerine karar vermeniz gerekir.

 

Short Tail Keywords Hedef Kitle

 

Rakip Analizi Yapın

 

Aynı sektörde faaliyet yürüttüğünüz rakipleriniz de short tail keywordlerde sıralama elde etmek isteyecektir. Bu nedenle rakiplerinizin hangi kelimelerde iyi sıralamalara sahip olduğunu görmek ve hangi anahtar kelimeleri kullanacağınıza karar vermek için rakip analizi yapmaya özen göstermelisiniz.

 

Anahtar Kelime Araçlarını Kullanın

 

Kısa kuyruklu anahtar kelime araştırması yaparken anahtar kelime araçlarını da kullanabilirsiniz. Ahrefs, Semrush, Keywordtool, Ubersuggest gibi analiz araçlarını kullanarak hem bir seo çalışması yapabilir hem de short tail keyword seçiminizi kolayca yapabilirisiniz. Bu araçlar sayesinde içeriklerinizde kullanacağınız long tail keywordslere de karar verebilirsiniz

 

Short Tail Keywords Anahtar Kelime Analizi

 

Arama Hacmi ve Rekabeti Önemseyin

 

Short tail keywrods araştırması yaparken önem verilmesi gereken bir diğer konu da arama hacmi ve rekabettir. Genellikle kısa kuyruklu anahtar kelimelerin arama hacmi ve rekabeti oldukça yüksektir. Bu nedenle iki metriği de değerlendirerek bir seçim yapılması gerekir.

Örneğin E-ihracat ile ilgili bir anahtar kelime araştırması yaparken aranma hacmi 10.000 olan e-ihracat anahtar kelimesi ile beraber arama rekabet oranı düşük olan e-ihracat yapmak anahtar kelimesini de kullanmanız oldukça önemlidir. Bunun yanı sıra e-ihracat nasıl yapılır, yurtdışına satış nasıl yapılır gibi kullanıcı niyetine göre long tail keywordslerin de kullanılması oldukça önemlidir.

 
 

İçeriklerinizi ve Sayfanızı Optimize Edin

 

Kullanacağınız anahtar kelimelere karar verdikten sonra içerik ve sayfa optimizasyonuna da önem vermeniz gerekir. Bu süreçte içerik hiyerarşisinin iyi bir şekilde hazırlanması gerekir. Bunun yanı sıra içerikte yer alan cümleler, kullanılan görselleri de doğru bir şekilde kullanmak oldukça önemlidir.

 

Short Tail Keywords İçerik Üretimi

 

İçeriklerinizi Analiz Edin

 

Short tails keywords seçimi yaptıktan ve sayfanızı optimize ettikten 3-6 ay sonra seo çalışmalarınızdan verim alabilirsiniz. Bu süreçte optimize ettiğiniz içeriklerinizi analiz ederek yeni geliştirmeler yapabilir ve böylece sayfalarınızın etki alanını daha fazla genişletebilirsiniz. İçerik analizi yaparken Google Analytics 4 ve Search Console gibi Google’ın ücretsiz ürünlerini kullanabilirsiniz.

 

Ticimax ile SEO Çalışmalarınızda Hız Kazanın

 

E-ticaret seo çalışmalarınızı kolayca yapmak istiyorsanız sizler de Ticimax e-ticaret altyapısı ile sitenizi kurabilirsiniz. Ticimax’ın gelişmiş seo modülü sayesinde ürün, kategori, marka, blog ve kurumsal sayfalarınız için anahtar kelime önerilerine ulaşabilir ve seo çalışmalarında hız kazanabilirsiniz. SEO modülü içinde yer alan yönlendirmeler ile sayfalarınızın yönlendirmesini kolayca yapabilirsiniz.

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax