Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

XML Bayilik Nedir?

Güncelleme Tarihi: 18.03.2024

İçindekiler;

E-ticaret ile internetten ürün satacak olan firmalar iki farklı e-ticaret modeli ile ürün satışı yapabilmektedir. Firmaların birinci tercih ettiği satış modeli stoklu e-ticaretken ikinci satış modelinin ise stoksuz e-ticaret olduğu bilinir. E-ticarete yeni başlayacak olan firmalar çoğu zaman stoksuz e-ticaret modeli ile satış yapar. Bu modelde satış yapacak firmaların ise bir tedarikçiden XML Alması gerekir.

 

Genellikle her sektöre e-ticaret firmalarına XML Veren firmalar bulunur. Böylece yeni girişimciler ya da e-ticarete yeni başlayacak kişi ve işletmeler sermaye riskini ortadan kaldırarak e-ticaret yapabilir. XML Bayilik Alma sürecinde markaların önem vermesi ve dikkat etmesi gereken birçok nokta bulunur.

 

XML Bayilik Alma Hakkında Bilmeniz Gerekenler adlı bu yazımızda sizler için XML bayiliği hakkında önemli bilgiler vereceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve XML Bayilik başvuruları ile ilgili daha detaylı bilgilere erişerek stoksuz e-ticaret yapabilirsiniz.

 

XML Bayilik Alma Hakkında Bilmeniz Gerekenler

 

Stoksuz E-ticaret Nedir?

 

Stoksuz e-ticaret ya da bilinen bir diğer adı ile Dropshipping, internetten ürün ve hizmet satışı yapacak olan markların XML Bayilik başvurusu yaparak farklı markaların ürün ve hizmetlerini sattığı satış yöntemine verilen isimdir.

 

İlgili İçerik; Stoksuz E-Ticaret Nedir? Stoksuz Satış Nasıl Yapılır?

 

XML Bayilik Alma XML E-ticaret Nedir

 

XML Bayilik Nedir?

 

XML Bayilik, stoksuz e-ticarette kullanılan bir bayilik türüdür. Genellikle bu noktada markalar belirli tedarikçilerden XML alarak ürün ve hizmetlerini sitelerine ya da pazaryeri platformlarına entegre etmekte ve satışını yapmaktadır.

 

İlgili İçerik; E-Ticaret Sitelerine XML Veren Firmalar

 

XML Bayilik Nedir

 

XML Bayilik Başvurusu Nasıl Yapılır?

 

Stoksuz e-ticaret yapacak olan kişi ve işletmelerin ilk olarak bir tedarikçi firma ile anlaşarak XML alması gerekir. Bu noktada ise XML Bayilik Başvurusu yapılması önemlidir. Genellikle markalar XML Bayilik Veren Firmalara ulaştıktan sonra başvurularını yapabilmektedir. Başvurular çoğu zaman tedarikçilerin e-ticaret sitelerinde yer alan iletişim formu üzerinden ya da e-mail ve telefon ile alınmaktadır.

 

XML Bayilik başvuru formu ile XML almak isteyen markaların:

 
  • XML Bayilik Veren Firmaların e-ticaret sitesine girmesi gerekir.
  • Ardından bu sitede bulunan bayilik sayfası ya da dropshipping sayfasına girilmesi gerekmektedir.
  • Markalar bu sayfada yer alan başvuru formunu doldurmalıdır.
  • Başvuru formunda çoğu zaman Ad – Soyad, Yetkili Bilgileri, İletişim Bilgileri, E-ticaret Sitesi bilgileri, Şirket adı ve Vergi numarası gibi bilgiler istenir.
 

Bu bilgileri doldurduktan sonra XML Veren Firmalar başvurunuza ulaşır ve arından sizinle iletişime geçerek XML süreçleri hakkında bilgiler verir. Siz de bu şekilde XML Bayilik Başvurusu yaparak stoksuz e-ticarete başlayabilir ve internetten ürün satabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Dropshipping Nedir? Dropshipping Nasıl Yapılır?


 
XML Bayilik Alma Başvurusu Nasıl Yapılır

 

XML Bayiliğinin Sağladığı Avantajlar

 

XML Bayilik başvurusu yapmak isteyen firmalar çoğu zaman bu başvuruları XML Bayiliğinin sağladığı avantajlardan dolayı yapmaktadır. Çünkü stoksuz satış yöntemi firmaların maddi birçok konuda avantajlı olmasına yardımcı olur. Gelin şimdi hep beraber XML Bayiliğinin Sağladığı Avantajlar nelermiş bir göz atalım.

 
  • XML Bayilik sistemi ile çalışan e-ticaret firmaları herhangi bir stok masrafı yapmadan internetten ürün ve hizmet satışı yapabilmektedir.
  • Stoksuz e-ticaret firmaların depolama ve lojistik süreçleri için yapacağı harcamaları indirerek kar elde etmelerini sağlar.
  • XML bayilik veren firma sayısı oldukça çok olduğu için e-ticaret firmaları sitelerindeki ürün sayılarını hızlı bir şekilde arttırabilir.
  • XML Bayilik başvurusu kolay bir süreçtir. Bu da e-ticaret firmalarının kolayca e-ticaret atılmalarını sağlar.
  • XML bayiliği veren markalar çoğu zaman lojistik süreçlerini kendileri yönetir. Bu durum XML Bayiliği alarak çalışan markaların e-ticaret süreçlerini yönetmesini kolaylaştırır.
  • XML Bayiliği sayesinde e-ticaret firmaları masrafsız bir şekilde satış yapabilir.
 

XML Bayiliğinin sağladığı avantajlar bunlardır. Bu tür avantajlardan yararlanmak isteyen her markanın xml bayilik veren firmalar ile iletişime geçmesi ve sitelerine XML Entegrasyonu yapmaları gerekir.

 

XML Bayilik Avantajları Nelerdir

 

XML Bayiliğinin Dezavantajlı Olduğu Durumlar

 

XML Bayiliği almak çoğu zaman birçok avantaj sağlasa da belirli dönemlerde dezavantajlı da olabilmektedir. XML bayiliğinin dezavantajları şunlardır:

 
  • Operasyonel süreçler tedarikçi firmalar tarafından yönetildiği için XML bayiliği alan firmaların e-ticaret süreçlerinde aksaklıklar meydana gelebilir.
  • XML alan firmalar e-ticaret ile satacakları ürün ve hizmetleri tanımayacağı için pazarlamasını yapmakta zorluk çekebilir.
  • XML ile çalışan firmalar müşteri deneyimini yönetmekte zorluk çekebilir.
  • Ürün ve hizmetler tanınmadığı için markalar iadeler ile karşı karşıya kalabilir.
 

XML Bayiliğinin dezavantajlı olduğu başlıca durumlar bunlardır. Fakat yine de bu sistemde çalışmak firmaların birçok avantajdan yararlanmasına olanak sağlamaktadır.

 

XML Bayilik Dezavantajları Nelerdir

 

XML Tedarikçisi Seçimi Nasıl Yapılmalıdır?

 

XML bayiliği veren firmalar ile çalışarak stoksuz e-ticaret yapmak isteyen her kişi ve işletmenin önem vermesi gereken başlıca unsurlar bulunur. Çünkü ancak belirli unsurları göz önünde bulunduran firmalar doğru XML veren firmalara ulaşabilir ve doğru tedarikçi seçimi yapabilir. Gelin şimdi XML Tedarikçisi seçimi nasıl yapılır bir göz atalım.

 
  • XML Bayilik Veren firma sayısı oldukça fazla olduğu için bu noktada seçim yapmadan önce bir karşılaştırma yapmanız gerekmektedir.
  • XML Bayilik başvurusundan önce çalışacağınız firmanın ürün ve hizmetlerini iyi bir şekilde incelemeniz gerekmektedir.
  • Firmanın e-ticaret sektöründe faaliyet gösterdiği yılı ve referanslarını göz önünde bulundurarak hareket etmeniz önemlidir.
  • XML bayiliği veren firmanın ürün satış fiyatlarını ve bayi fiyatlarını inceleyin.
  • Bayilik firmalar ile ilgili internette ve şikâyet sitelerinde incelemeler yapın. Firma hakkında olumsuz çok geri dönüş bulunuyorsa yeniden değerlendirin.
  • Çalışacağınız firmanın e-ticaret trendlerini takip etmesini önemseyin. Böylece e-ticarette trend olan ürünlere kolayca ulaşabilir ve satışını yaparak gelirlerinizi hızlıca arttırabilirsiniz.
  • XML Bayiliği veren firmalar çoğu zaman ücretli bir şekilde bayilik vermektedir. Bu noktada bayilik ücretlerini de göz önünde bulundurmanız gerekmektedir.
  • XML bayiliği alacaksanız çalışacağınız firmanın size güven vermesi gerekir.
 

Sizler de bu unsurları göz önünde bulundurarak XML Bayilik veren firmaları inceleyebilir ve böylece en doğru XML tedarikçisine ulaşabilirsiniz.

 

XML Tedarikçisi Seçimi Nasıl Yapılır

 

XML Bayilik Veren Firmalar Nelerdir?

 

XML bayiliği veren birçok firma bulunmaktadır. Bu firmalar genellikle sektörlerine göre ayrılmaktadır. Günümüzde e-ticaret sitelerine XML Desteği veren başlıca firmalar şunlardır:

 
  • Aktifbebek
  • Alibaba doğaltaş
  • Ozpa
  • Artikel
  • Yeni Toptancı
  • Tekstil Bayi
  • Bitmeyen Kartuş
  • SETA
  • OXYD
  • Pelagos
  • Goldstore
  • Eyüboğlu
  • Cevher Sağlık
  • Butik Saati
  • Benim Halım
 

XML Bayiliği veren firmalar arasında ön plana çıkan tedarikçilerdir. Sizler de XML Bayiliği almak istiyorsanız Ticimax tedarikçileri ile anlaşma yapabilir ve sitenize XML Entegrasyonu yapabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Tedarikçi Entegrasyonlarına Yenileri Eklendi

 

XML Bayilik Veren Firmalar Nelerdir

 

XML Tedarikçi Entegrasyonu Nedir?

 

XML Tedarikçi entegrasyonu stoksuz e-ticaret yapacak markların ürün ve hizmetlerini e-ticaret sitelerine hızlı bir şekilde aktarmasını sağlayan bir entegrasyon modelidir. Genellikle e-ticaret tedarikçisinden alınan XML stoksuz e-ticaret sitelerine entegre edilmekte, ürün, kategori, açıklama, görsel ve ürün fiyatları otomatik bir şekilde aktarılmaktadır.

 

İlgili İçerik; Tedarikçi XML Entegrasyonu Nedir?

 

XML Tedarikçi Entegrasyonu Nedir

 

Ticimax ile Dropshipping Yapın

 

Stoksuz e-ticaret ile internetten ürün ve hizmet satışı yapmak istiyorsanız siz de e-ticaret sitenizi kurarken Ticimax’ı tercih edebilirsiniz. Ticimax e-ticaret alt yapısı ile sitenizi hızlı bir şekilde kurabilir ve anında internetten satış yapabilirsiniz. Alt yapımızda yer alan XML entegrasyonunu kullanarak XML Bayilik veren firmalardan aldığınız XML’inizi hızlı bir şekilde sitenize entegre edebilir, ürün ve hizmetleri kendi istediğiniz kâr marjı ile satışa sunabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax