Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Tedarikçi XML Entegrasyonu Nedir?

Güncelleme Tarihi: 09.05.2023

İçindekiler;

Tedarikçi XML Entegrasyonu, e-ticaret ile internetten ürün satan işletmelerin sitesi ile bu işletmelerin ürün tedariği yaptığı işletmelerin e-ticaret sitesi arasında yapılan entegrasyona verilen isimdir.

 

Tedarikçi XML Entegrasyonu genellikle dropshipping yöntemi ile satış yapan e-ticaret firmaları tarafından kullanılmaktadır. Bu entegrasyon türü ile işletmeler, satacakları ürünleri ve ürünlere ait açıklama, fiyat kargo bilgisi gibi bilgileri sitelerine kolay bir şekilde aktarabilmekte ve kendi kar marjlarını belirleyerek satış yapabilmektedir. Böylece e-ticaret firmaları ürün yükleme ve düzenleme süreçlerinde zaman kazanmakta ve bu süreçte satışa odaklanarak gelir elde edebilmektedir.

 

Tedarikçi XML Entegrasyonları ile ilgili bilgi almak isteyen kişiler için hazırladığımız bu yazımızda sizlere XML Entegrasyonları ile ilgili birçok bilgi vereceğiz. Siz de bu yazımızı inceleyebilir ve bu konu hakkında bilgi edinerek internetten satış yapmaya başlayabilirsiniz.

 

Tedarikçi XML Entegrasyonu Nedir?

 

XML Alma Ne Demek?

 

Tedarikçi XML Entegrasyonları hakkında araştırma yapan kişilerin en çok duyduğu terimlerden birisi XML Alma terimidir.

 

XML Alma, e-ticaret firmalarının toptan ya da perakende satış yapan başka bir e-ticaret firmasının ürünlerini ve ürünlerine ait özellikleri barındıran bir link almasına verilen isimdir.

 

XML Alma işleminin ardından firmalar Tedarikçi XML Entegrasyonları ile ilgili ürünleri sitelerine aktarabilmekte ve kendi kar marjlarını belirleyerek internetten satış yapabilmektedir.

 

XML Alma Ne Demek

 

XML Verme Ne Demek?

 

Toptan ya da perakende satış yapan firmaların, ürünlerine ait başlık, açıklama, kategori, görsel ve video gibi bilgileri bir XML linki ile düzenleyerek başka firmalara vermesine verilen isimdir. Genellikle XML veren firmalar dropshipping yöntemi çalışmakta ve başkalarının kendi kar marjlarını belirleyerek ürünlerini satmasına olanak sağlamaktadır.

 

XML bayiliği veren firmaların bir bölümü ücretsiz bir şekilde XML verirken ücretli olarak da XML satışı yapan firmaların olduğu bilinmektedir.

 

XML Verme Ne Demektir

 

Dropshipping Nedir?

 

Dropshipping ya da stoksuz satış, e-ticaret ya da e-ihracat yapacak olan kişilerin XML entegrasyonlarından yararlanarak başka firmaların ürünlerini sattığı satış yöntemine verilen isimdir. Dropshipping yöntemi ile çalışan firmalar stok tutmadan ve herhangi bir depolama masrafı bulunmadan ilgili ürünlerin satışını gerçekleştirmektedir.

 

Dropshipping yapan kişiler herhangi bir ürün sattıkları takdirde ilgili ürünü tedarikçiden satın almaktadırlar. Satın alım işleminin sonrasında tedarikçiler müşterilere ürünleri kargolamaktadır.

 

İlgili İçerik; Stoksuz E-Ticaret Nedir? Stoksuz Satış Nasıl Yapılır?

 

İlgili İçerik; Detaylı Dropshipping Kılavuzu

 

Dropshipping Ne Demektir

 

E-ticaret XML Entegrasyonun Avantajları ve Dezavantajları

 

E-ticarette XML entegrasyonu kullanan işletmelerin yararlanabileceği birçok avantaj bulunmaktadır. Gelin şimdi hep beraber E-ticaret XML entegrasyonunun avantajlarına bir göz atalım;

 
  • XML Entegrasyonu e-ticaret firmalarının stok tutma ihtiyacını ortadan kaldırmaktadır. Böylece işletmeler stok tutma ve depolama masraflarından kurtulmaktadır.
  • E-ticaret XML Entegrasyonları ile işletmeler e-ticaret sitelerine istedikleri kadar ürün yükleyebilmekte ve ürünlerin satışını gerçekleştirebilmektedir.
  • Ürün açıklamaları ve ürün fotoğrafları XML Entegrasyonu ile otomatik bir şekilde geldiği için e-ticaret firmaları bu çalışmalar için bütçe ayırmak zorunda değildir.
  • Ürün yükleme ve ürün güncelleme işlemleri hızlı bir şekilde gerçekleşmektedir.
  • XML Linki üzerinden satış yapan firmalar genellikle başka bir tedarikçinin ürünlerini sattıkları için yalnızca sipariş yönetimi yapmaktadırlar. İşletmeler kargo süreçleri vb. operasyonel durumlar için zaman ayırmak zorunda değillerdir.
  • XML Entegrasyonları ile e-ticaret sitelerindeki ürün çeşitliliğini arttıran markalar hedef kitlelerini genişletmekte ve daha fazla satış yapma imkânı yakalamaktadır.
  • Tedarikçi XML Entegrasyonu, e-ticaret firmalarının rakipleri ile girdikleri rekabette başarılı olmalarına yardımcıdır.
 

XML Tedarikçi Entegrasyonunun e-ticaret firmalarına sağladığı başlıca avantajlar bunlardır. Bu entegrasyon türünün ve satış modelinin e-ticaret firmalarına sağladığı avantajlar bulunduğu gibi dezavantajları da bulunmaktadır. E-ticaret XML Entegrasyonunu Dezavantajları şunlardır;

 
  • İşletmelerin ürün ile ilgili fiziksel bağları olmadığı için sattıkları ürünleri tanımaları zorlaşmaktadır.
  • Satışı yapılan ürünleri fiziksel olarak tanımamak e-ticaret firmalarının müşteriyi ikna etmelerini zorlaştırabilmektedir. Bu nedenle Tedarikçi XML Entegrasyonu kullanacak e-ticaret firmalarının ürünlerini siteye eklemeden önce satacakları ürünleri görmeleri ve ürünler hakkında bilgi almaları gerekmektedir.
  • XML bağlantısı ile satılan ürünleri görmeden satan işletmeler ürünle ilgili yeterli bilgiye sahip olmamaktadır.
  • XML Tedarikçi firması ile güven bağının kurulması geç gerçekleşmektedir.
  • Ürün stok takibi bir başka firma tarafından yapılmadığı için güncel stok bilgileri doğru bir şekilde aktarılmayabilmektedir.
  • Bazı tedarikçi firmalar birden fazla e-ticaret firmasına hizmet verdiği için operasyonel süreçlerin uzaması mümkündür. Bu da e-ticaret firmalarının müşteri memnuniyetini olumsuz bir şekilde etkileyebilmektedir.
 

E-ticaret XML Entegrasyonun avantajları ve dezavantajları hakkında sizleri bilgilendirdik. Siz de bunları göz önünde bulundurarak Tedarikçi XML Entegrasyonları ile dropshipping metodu ile satış yapıp yapmayacağınıza karar verebilirsiniz .

 

XML Entegrasyonu Nedir Avantajları ve Dezavantajları

 

XML Bayiliği Veren Firmalar

 

E-ticaret ile internetten ürün ve hizmet satmak isteyen işletmelerin tedarikçi xml entegrasyonlarından yararlanabileceği birçok işletme bulunmaktadır. E-ticaret sitelerine XML başlıca firmalar şunlardır;

 
  • Aksu vital
  • Av City
  • Pet garden
  • Ersa saat
  • Galata Marine
  • Araba Maraba
  • Mutlu Elma
  • Canta Satisi
  • Cevher Sağlık
  • Aktif Bebek
  • Bitmeyen Kartuş
  • Gold Master
  • Tedarik Tekstil
  • Pelagos
 

Dropshipping satış modeli ile e-ticaret yapmak isteyen işletmelerin yararlanabileceği Tedarikçi XML Entegrasyonlarıdır. Sizler de bu satış modeli ile internetten ürün ve hizmet satmak istiyorsanız bu markalar ile anlaşama yapabilir ve onların tedarik ürünleri sitenize ekleyerek satış yapabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Tedarikçi Entegrasyonları

 

XML Bayiliği Veren Firmalar Nelerdir Ticimax

 

XML Linki Ne İşe Yarar?

 

XML, excel gibi çalışan veri dosyalarına verilen isimdir. XML linki ile işletmeler anlaşmalı olduğu tedarikçilerin sattığı ürün ve hizmetlere ait bilgileri e-ticaret sitelerine aktarabilmekte ve internetten dropshipping metodu ile satış yapabilmektedir.

 

XML Tedarikçi Entegrasyonlarından yararlanmak isteyen e-ticaret firmalarının ilk olarak tedarikçi firmalar ile görüşmesi ve ardından bu tedarikçiler ile anlaşma yapması gerekmektedir. XML linki alan e-ticaret firmaları, e-ticaret sitesi kurarken tercih ettikleri e-ticaret alt yapı sağlayıcısı ile iletişime geçmeli ve bu linki vererek entegrasyonlarını tamamlamalıdır.

 

İlgili İçerik; Sermayesiz E-ticaret Nasıl Yapılır?

 

XML Ne İşe Yarar

 

XML Entegrasyonu Nasıl Yapılır?

 

XML Entegrasyonu yapmak isteyen işletmelerin ilk olarak XML Bayiliği veren firmalar ile görüşmesi ve anlaşması gerekir. İlgili anlaşmaların sonrasında XML Entegrasyonu yapabileceğiniz XML linkiniz tarafınıza iletir.

 

XML Linkinizi aldıktan sonra;

 
  • E-ticaret alt yapısı sağlayıcınız ile görüşün ve XML Linkinizi sitenize entegre ettirin.
  • Entegrasyon işleminin ardından XML linkinde bulunan ürünleri sitenize aktarmak için ilk olarak kategori aktarımını yapın.
  • Kategori aktarımının ardından markalarınızı ve ürünlerinizi aktarın.
  • Ürünlerinizin aktarımını gerçekleştirdikten sonra ürünleriniz için kâr marjınızı belirleyin
 

Bu adımları tamamlayarak sizler de Tedarikçi XML Entegrasyon ayarlarınızı yapabilir ve satmak istediğiniz ürünleri sitenize ekleyerek anında dropshipping yöntemi ile satışa başlayabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; E-Ticaret Sitelerine XML Veren Firmalar

 

XML Entegrasyonu Nasıl Yapılır
 

Ticimax ile Dropshipping Yapın

 

XML Bayiliği alarak Dropshipping yöntemi ile satış yapmak istiyorsanız sizler de e-ticaret sitenizi kurarken Ticimax e-ticaret alt yapılarını tercih edebilirsiniz. Ticimax e-ticaret alt yapıları içinde bulunan Tedarikçi XML Entegrasyonları sayesinde ürünlerinize ait kategori, ürün, ürün bilgisi, ürün görsel ve videoları gibi bilgileri hızlı bir şekilde e-ticaret sitenize yükleyebilir ve anında internetten satış yapmaya başlayabilirsiniz.

 

Bunların yanı sıra Ticimax’ın anlaşmalı olduğu Tedarikçi XML Entegrasyonlarını e-ticaret sitenize entegre edebilir ve sitenizdeki ürün çeşitliliğini arttırabilirsiniz. Böylece hem hedef kitlenizi genişletebilir hem de internetten daha kolay satış yapabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax