Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Alibaba'da Satış Yapmak: Alibaba'da Satış Nasıl Yapılır?

Güncelleme Tarihi: 22.03.2024

İçindekiler;

Alibaba Group 1999 yılında Jack Ma tarafından kurulmuştur. Alibaba.com Alibaba Group’un ilk kurduğu online ticaret modellerinden biridir. Dünyanın Amazon’la birlikte en çok adı duyulmuş pazaryeri olan Alibaba daha çok firmalara ve üreticilere hitap eden bir platformdur Alibaba’da Satış Yapma Rehberi adlı bu yazımızda sizlere Ali Baba’da satış yapmak hakkında bilgi vereceğiz.

 

Alibaba’da Satış Yapma Rehberi

 

Alibaba Nedir?

 

Alibaba işletmelerin küreselleşmesinde önemli rol oynaya lider bir e-ticaret platformudur. B2B (firmadan firmaya) satış modeline uygun olan bu sistem ithalatçılar için geliştirilmiştir. Alibaba kullanıcı profili küçük, orta ölçekli işletmeler yani KOBİ’lerden oluşur.

 

Sitede firmalar toplu olarak satın aldıkları ürünleri başka ülkelerde aracısız olarak satabilmektedir. Ayrıca üretici firmalar ürünlerini başka firmalara toplu olarak satabilmektedir. Alibaba.com küresel çapta firmadan firmaya toplu ürün satışını mümkün kılarken farklı ülkelerde pazar oluşturma şansı vermektedir.

 

Alibaba 13.964.947 küresel aktif kullanıcısıyla, 349.440 günlük ürün sorgusuyla 190’dan fazla ülke ve bölgeye hizmet vermektedir. Rakamlarda da görüldüğü gibi Alibaba dünyanın dört bir yanından satıcıya ulaşılabilen potansiyeli yüksek bir küresel platformdur. Türkiye’de Ali baba satış yapmak isteyen KOBİ’ler de ürünlerini toplu olarak Alibaba.com’da satışa çıkarabilmektedir.

 

İlgili İçerik; Yeni Dönemde Daha Güçlü E-İhracat

 

Alibaba Nedir

 

Alibaba Üyelik Nasıl Oluşturulur?

 

Alibaba satış yapmak isteyenlerin öncelikle bir hesap oluşturması gerekir. Alibaba’da hesap oluşturmak için bir şirketinizin olması gerekir. İsim, soy isim, e-posta, şirket adı, şirketin kayıtlı olduğu bölge, telefon numarası ile Alibaba hesabınızı ücretsiz olarak oluşturabilirsiniz.

 

Bilgileri girdikten sonra My Alibaba’ya Manage Company Profil alanından şirket bilgilerini detaylı girmeniz gerekir. Bu alanda “Tedarik için tercih ettiğiniz endüstriler nelerdir?” sayfasını açmanız ve burada bulunan kategoriler arasından en fazla 3 kategori seçmeniz istenir. Sonra açılan sayfada ise şirketinizin ilgili olduğu alt kategorileri girmeniz istenir.

 

Alibaba’da sadece şirketi olanlar satış yapabilmektedir. Bu nedenle Ali baba satış yapmak için gerekli belgeler bulunmaktadır. Bunlar;

 
  • Ticari sicil gazetesi
  • İmza sirküleri
  • Ticari faaliyet belgesi
  • Vergi levhası
 

Alibaba Üyelik Oluşturma

 

Alibaba Üyelik Ücreti Ne Kadardır?

 

Alibaba üyeliklerinde bir ücretsiz bir de ücretli üyelik seçeneği sunar. Ücretsiz üyelik yapabilme şansınız vardır fakat sadece ilk 50 ürünün satışını yapabilirsiniz. Ayrıca ücretsiz üyeliklerde ürünler sitede daha aşağıda çıkmaktadır. Hesabınıza ücretsiz olarak başlayıp sonrasında yükseltme şansınız vardır.

 

Alibaba satış yapmak isteyenler için Gold üyelik denilen altın tedarikçi üyelik hizmetini sunmaktadır. Gold üyeliğinde şirketiniz ve ürünlerinizin görünürlüğünü 8 kat artmaktadır. Ayrıca gold üyeliklere özel hizmetlerden yararlanmanız sağlanır. Alibaba gold üyeliklerde iki farklı seçenek sunar. Alibaba üyelik ücreti ve seçeneklerine aşağıda yer verdik;

 
  • Premium Üyelik: Yıllık 4,199 dolar
  • Basic Üyelik: Yıllık 2,399 dolar
 

Alibaba Gold üyeliklerde sunulan avantajlar;

 
  • Sınırsız ürün yayınlama
  • Ürünlerin görüntülenmesini artırma
  • Vitrine daha fazla ürün ekleyebilme
  • Fotoğraf ekleme sayısının artması
  • Veri ve raporlama istatistikleri
  • Alıcılarla anında iletişime geçme
  • Ürün gönderme hizmetleri
  • Ürün öne çıkarma için reklam bütçesi vermesi
  • 7/24 müşteri hizmetleri desteği
  • Farklı hesap açma yetkisi
 


Alibaba Üyelik Ücreti

 

Alibaba Ürün Ekleme Nasıl Yapılır?

 

Üyelik işlemi ve şirket tanımlaması yapıldıktan sonra Alibaba ürün ekleme işlemi için “My Alibaba” alanından Ali baba satış yapmak için “Sell” kısmına tıklamanız gerekir. “Products” alanından “New Products” alanını seçerek ürün ekleme işlemine başlayabilirsiniz. Ürün ekleme işlemi birkaç aşamadan oluşmaktadır;

 
  • Ürün başlığı
  • Ürün kategorisi
  • Ürün görseli
  • Ürün açıklamaları
  • Ürün anahtar kelimeleri
  • Ürün adedi
  • Ürün fiyatı
  • Teslimat bilgileri
 

Tüm adımları tamamladığınızda ürün onaya gönderilir. Ürün eklerken dikkat edilecek bazı kriterler mevcuttur.

 
  • Ürün başlığının ürünle alakalı olması
  • Ürün görsellerinin gerçek, anlaşılır ve net olması
  • Çalıntı fotoğraflara yer verilmemesi
  • İlgili anahtar kelimelerin kullanılması
  • Ürün açıklamalarının detaylı ve anlaşılır bir şekilde olması


Alibaba Ürün Ekleme

 

Alibaba Toptan Satış Nasıl Yapılır?

 

Alibaba.com B2B firmalarına hitap eden ithalat ve ihracat ile uğraşan firmalara hitap eden küresel çapta en çok kullanılan platformlardan biridir. Burada ürünleri üreten üreticiler ile ürünleri pazarlamak isteyenlerin buluşması ve önemli bağlantılar kurması mümkündür. Alibaba.com daha çok toplu satış yapmak isteyen firmaların tercih ettiği bir platformdur.

 

Alibaba toptan satış yapılmak istendiğinde firmadan firmaya bir toplu satış olacağından ürün adetleri de artacaktır. Site incelendiğinde siteye eklenecek ürün miktarlarının da fazla olması gerekmektedir. Toptan satış yapmak için bir üründen en az elli, yüz ya da bin adet girilmesi gerekmektedir.

 

Alibaba Group’un firmadan müşteriye satışı hedeflediği bir platformu da Aliexpress’tir. Daha az ürün satışı ile müşteriye ulaşmak isteyen işletmeler için Aliexpress daha uygundur. Aliexpress’te satış yapmak isteyenler daha spesifik ve az adetlerle ürünlerini müşterilere satabilmektedir.

 

İlgili içerik: Aliexpress'te Satıcı Olmak İçin Bilmeniz Gerekenler

 

İlgili İçerik; E-ticaret ile Toptan Satış Yapmanın Avantajları

 

Alibaba Toptan Satış

 

Alibaba’da En Çok Satılan Ürünler Nelerdir?

 

Alibaba.com milyonlarca küresel satıcının ürünlerini ülkeler arası satabildiği bir platformdur. Her sektörden firmanın ve her ürünün satılabildiği Alibaba’da ürün ve sektör çeşitliliği fazladır. Türkiye’deki işletmelerin de Alibaba toptan satış konusunda kullandığı platformda; teknolojiden tekstile, gıdadan giyime, kozmetikten endüstriye kadar pek çok ürünün toptan satışı mevcuttur.

 

Alibaba’da en çok satılan ürünler konusunda araştırma yaparken siteyi detaylı incelemenizi ve öne çıkan sektörleri analiz etmeniz faydalı olacaktır. Alibaba’da satış yapmak isteyenler için öne çıkan bazı sektörleri aşağıda sıraladık;

  • Giyim-aksesuar
  • Cep telefonu aksesuarları
  • Endüstri ürünleri
  • Sağlık-medikal ürünler
  • Otomobil aksesuarları
  • Tarım ve gıda ürünleri
  • Elektrik-elektronik ekipmanları
  • Spor malzemeleri
  • Hediyelik ürünler
  • Hobi ürünleri-oyuncaklar
  • Mobilya-inşaat malzemeleri
 

İlgili İçerik; Türkiye’de En Çok Satılan Ürünler

 

Alibaba En Çok Satılan Ürünler

 

Alibaba Güvenli mi?

 

Ali baba satış yapmak isteyen satıcılar ve alıcılar için de güvenlik sorusu akıllara gelebilmektedir. Alibaba milyonlarca tedarikçinin var olduğu bir platformdur ve ürün gönderimleri, ürün gerçekliği, adeti, görselleri ve şirket doğruluğu sürekli olarak gözetim altındadır. Ürün teslimleri genellikle sorunsuz şekilde teslim gerçeklemektedir. Fakat mesafeden dolayı Alibaba teslimat süreleri uzun olduğu gibi kargo ücretleri yüksektir.



Alibaba Güvenli Midir

 

Alibaba Komisyon Oranları Nedir?

 

Alibaba komisyon oranları Türkiye’den Ali baba satış yapmak isteyenlerin merak ettiği bir konudur. Alibaba.com’da her işlem için yüzde 2 ile yüzde 5 oranında bir komisyon alınır. Bir diğer merak edilen konu ise Alibaba vergi oranlarıdır. Alibaba’da satış yaptığınızda her satışınız için fatura kesmeniz gerekir. Bu satışlarınız için Türkiye Cumhuriyeti vergi sistemine göre vergilendirilirsiniz.



Alibaba Komisyon Oranları

 

Ticimax ile Yurtdışında Satış Yapmak Çok Kolay!

 

Yurtdışında satış yapmak aşamalarıyla tek tek uğraşmak işletmelere karmaşık görünmektedir. Ticimax yurtdışında satış yapmak isteyenler için e-ihracat çözümleri geliştirmiştir. Ürünlerinizi yurtdışında sergilemek ve satışlarınızı artırmak için Ticimax Global ve Global Plus Paketleri ile tanışabilirsiniz.

 

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Bu İçerikler de İlginizi Çekebilir:

 

E-ticaret Entegrasyon Modelleri Nelerdir?

 

Pazaryeri Entegrasyonu Nasıl Çalışır?

 

E-Ticarette Başarıyı Yakalamak İsteyenler İçin 10 Adım

 

İnternetten Satış Nasıl Yapılır? Bilmeniz Gerekenler ( 2024 Yeni)

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax