Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Gümrüksüz Ticaret Nedir, Nasıl Yapılır?

Güncelleme Tarihi: 08.12.2023

İçindekiler;

Gümrüksüz ticaret, ürün satışı yapmak isteyen kişi ve işletmelerin gümrük vergisi olmadan, ithalat ya da ihracat sınırlarına takılmadan satmak istedikleri ürün ve hizmetleri serbest bir biçimde alıp sattığı ticari faaliyete verilen isimdir.

 

Gümrüksüz ticaret yapan işletmeler genellikle iki farklı ülke arasındaki ticaret anlaşmalarına, yasal mevzuatlara uygun bir şekilde hareket emektedir. Bu süreçte de gümrüksüz ticaret yapacak olan işletmeler kendilerine ait bir e-ihracat sitesi kurarak ya da pazaryeri platformlarında mağaza açarak satış yapmaktadır. Gümrüksüz ticaret sürecinde ise işletmeler birçok noktayı göz önünde bulundurmakta ve bunlar uygun hareket ederek gelirlerini artırmaktadır.

 

Gümrüksüz Ticaret Nedir, Nasıl Yapılır adlı bu yazımızda sizlere gümrüksüz ticaret hakkında bilgi vereceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve gümrük vergileri olmadan nasıl e-ticaret yapacağınız hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

 

İlginizi Çekebilir: Dropshipping Nedir

 

Gümrüksüz ticaret
 

Mikro İhracat Nedir?

 

Mikro ihracat, yurt dışına ürün ve hizmet satışı yapacak olan markaların 300 KG ve 15000 Euro limitine kadar sattıkları ürün ve hizmetleri ETGB ile yurt dışına gönderdiği ihracat türüne verilen isimdir.

 

Genellikle bu süreçte ETGB taşıyıcı firmalar tarafından düzenlenmektedir ve ürün satışı yapılan ülkelere göre de gümrük vergileri ortadan kalkabilmektedir. Fakat mikro ihracat ile satış yapacak olan markaların ürünlerini sattıkları ülkeleri iyi bir şekilde tanıması gerekmektedir.

 

İlginizi Çekebilir: Mikro İhracat Nedir

 

Gümrüksüz Ticaretin Avantajları

 

Kişi ve işletmelerin gümrük süreçleri olmadan yaptığı ticari faaliyetler birçok avantaj sağlamaktadır. Gümrüksüz ticaretin avantajları şunlardır:

 
  • Kişi ve işletmeler gümrüksüz ticarette, ithalat ve ihracat vergileri olmadan ürün ve hizmetlerinin satışını gerçekleştirmektedir.
  • Gümrüksüz ticaret yapacak olan markalar gümrük vergileri olmadan ticari faaliyetlerine devam etmektedir. Bu durum ise işletmelerin maliyetlerinin azalmasına yardımcı olmaktadır.
  • Gümrüksüz ticaret yapan işletmelerin maliyetleri azaldığı için rekabetçi fiyatlandırma stratejisi uygulama imkanı artmakta ve bu da global pazarlarda işletmelerin rekabet avantajı sağlamasına olanak tanımaktadır.
  • Gümrüksüz ticaretle işletmelerin satışını yapabileceği birçok ürün ve hizmet bulunur. Genellikle geniş ürün yelpazesi ile satış yapan işletmeler ise gelirlerini artırabilir.
  • Gümrüksüz satış yapmak markaların farklı pazarlara erişimini kolaylaştırmakta ve bu da kısa vadede büyümelerini sağlamaktadır.
  • Bu iş modelinin kârlılık oranı oldukça yüksektir.
  • Genellikle farklı ülkelerdeki tedarikçiler ile çalışmalar yapan işletmelerin iş ortaklıkları gelişmektedir.
  • Markalar gümrüksüz ticaret ile ürün ve hizmetlerini daha kolay bir şekilde müşterilerine ulaştırmakta ve bu da müşterilerin markaya olan sadakatini artırmaktadır.
  • Genellikle küresel iş birlikleri sayesinde ülkeler arasındaki iletişim de gelişmektedir.
  • Daha geniş bir tedarikçi ağından yararlanarak satış yapmak mümkün bir hale gelmektedir.
 

Gümrüksüz ticaret yapmanın markalar için sağladığı başlıca avantajlar bunlardır. Özellikle günümüzde birçok marka rekabet avantajı sağlamak, hızlı bir şekilde büyümek ve kârlılığını artırmak için gümrüksüz ticaret yapmaya yönelmektedir. Fakat bu süreçte işletmelerin süreçlerini profesyonel bir şekilde yönetebilmeleri için ticaret yasalarını dikkate almaları gerekir.

 

Gümrüksüz Ticaret Türleri Nelerdir?

 

Gümrüksüz ticaret yapmak isteyen kişi ve işletmeler birçok yöntemle ticari faaliyetlerine devam edebilmektedir. E-ihracat ile yurtdışına satış yapmak, dropshipping, sosyal medya platformları üzerinden satış yapmak, dijital ürün satışı yapmak gümrüksüz ticaret yapmak isteyen kişi ve işletmelerin tercih edebileceği gümrüksüz ticaret türleridir.

 
  • Dropshipping:Gümrüksüz ticaret yapmak isteyen markaların en çok tercih ettiği satış yöntemleri arasında yer alan dropshipping işletmelerin ürün ve hizmetlerini farklı tedarikçiler üzerinden sattığı iş modeline verilen isimdir.
  • E-ihracat:Genellikle markaların kendilerine ait bir site kurarak yurt dışına satış yaptığı iş modelidir. Gümrüksüz ticaret olarak e-ihracat yapacak olan kişiler tedarikçilerini hedef pazar ülkelerinden bulmaktadır.
  • Sosyal medya Satışı:Gümrüksüz ticaret türleri arasında sosyal medya platformları üzerinden de satış yapmak bulunur. Fakat bu süreçte de kişi ve işletmeler ürünlerini hedef pazarlarındaki kişiler üzerinden müşterilerine gönderir.
  • Dijital Ürün Satışı:Genellikle dijital ürün satışlarında ürün ve hizmetler elektronik yöntemler ile müşterilere teslim edildiği için gümrüksüz ticaret yapmak isteyen kişi ve işletmelerin en çok yöneldiği türler arasında yer alır.
 

Gümrüksüz ticaret yapmak isteyen kişi ve işletmelerin yönelebileceği birçok ticaret modeli bulunur. Fakat kişi ve işletmeler iyi bir tedarikçi ağı kurarak ve hedef pazar ülkelerine odaklanarak kendi e-ihracat siteleri üzerinden satış yapmayı tercih etmektedir

 


Gümrüksüz Ticaret Türleri Nelerdir?
 

Gümrüksüz Ticaret Nasıl Yapılır?

 

Gümrüksüz ticaret yapmak isteyen kişi ve işletmelerin bu sürçlerde profesyonel bir şekilde hareket etmesi gerekir. Bu nedenle gümrüksüz ticaret yapmaya başlamadan önce yapılması gereken bazı çalışmalar vardır. Gümrüksüz ticaret yapmak için:

 
  • İş planı oluşturma
  • Satılacak ürünleri belirleme
  • Tedarikçi ağı kurma
  • İnternetten Satış Sitenizi Kurun
 

Gibi süreçlerin profesyonel bir şekilde sürdürülmesi gerekir. Bu süreçleri profesyonel bir şekilde yürüten işletmeler gümrüksüz ticaret yapmaya başlayabilir.

 

İş Planı Oluşturun

 

Gümrüksüz ticaret yapmak istiyorsanız ilk yapmanız gereken çalışma iş planı oluşturmaktır. Çünkü oluşturacağınız iş planları işinizi kurma, geliştirme sürecinde sizler için bir rehber olur. Bu nedenle hangi sektörde hangi ürünü satacağınızdan site kurmaya, müşteri ilişkilerinden iş süreçlerindeki risklere kadar olan her süreci detaylandıracağınız ve planlayacağınız bir iş planı oluşturmanız gerekir.

 

Satılacak Ürünleri Belirleyin

 

Gümrüksüz ticaret yapacak olan işletmeler çoğu zaman e-ticaret ve e-ihracat sektörlerine atılır. Bu sektörlerde ise işletmelerin satılacak ürünleri iyi bir şekilde seçmesi gerekmektedir. Çünkü satılacak ürün ve hizmetler iyi bir şekilde tespit edildiğinde işletmelerin ticari süreçleri profesyonel bir şekilde ilerlemektedir.

 

Bu nedenle gümrüksüz ticaret yapmak istiyorum diyorsanız sizler de hedef pazar ülkenizin ticaret istatistiklerini inceleyebilirsiniz, hangi sektör ve ürünlere ilgi olduğunu görerek faaliyet göstereceğinizi sektöre ve satacağınız ürünlere kolayca karar verebilirsiniz.

 

İlginizi Çekebilir: E-ihracat Nedir

 

Satılacak Ürünleri Belirleyin

Tedarikçi Ağı Kurun

 

Gümrüksüz bir şekilde ticaret yapmak isteyen her marka hedef pazar ülkesinde yer alan tedarikçiler ile görüşerek bir tedarikçi ağı kurmak ister. Bu nedenle de satılacak ürünlerin iyi bir şekilde seçilmesi ve ardından tedarikçi araştırması yapılması gerekir.

 

Aksi takdirde iyi bir tedarikçi ağı kurulmazsa markanızın tedarik ve satış süreçlerinde problemler ile karşı karşıya kalmanız mümkündür. Bu nedenle kendinizi ve markanızı garantiye almak istiyorsanız yalnızca bir tedarikçi ile hareket etmek yerine hedef pazarınızda faaliyet gösteren birden fazla tedarikçi ile görüşebilir ve anlaşma yapabilirsiniz.

 

İnternetten Satış Sitenizi Kurun

 

Gümrüksüz ticaret yapan markalar hedef pazarlarına satacakları ürün ve hizmetleri çoğu zaman kendi mağazaları üzerinden satmak ister. Bu nedenle de markalar internetten satış sitesi kurmaya özen gösterir.

 

İnternetten satış sitesi kurulumunda profesyonel hareket etmek isteyen markaların hazır alt yapılar ile hareket ettiği görülür. Çünkü hazır e-ticaret alt yapıları bir markanın ürün ve hizmetlerini ön plana çıkaracağı ve satış süreçlerini profesyonelce yürütebileceği birçok özelliği ve modülü barındırır. Bu özellik ve modüller sayesinde ise markalar e-ticarette başarıyı yakalayabilmektedir.

 

İlginizi Çekebilir: İnternetten Satış Nasıl Yapılır

 

İnternetten Satış Sitenizi Kurun

Sitenizi Ticimax ile Hayata Geçirin

 

Sizler de internetten gümrüksüz ticaret yapmak istiyorsanız sitenizi Ticimax ile kurabilirsiniz. Ticimax alt yapısında yer alan modül ve özellikler sayesinde ürünlerinizi ön plana çıkarabilir ve böylece hedef pazar ülkenizde kolayca gümrüksüz ticaret yapabilirsiniz.

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax