Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Home Office Çalışmada Dikkat Etmeniz Gerekenler

Güncelleme Tarihi: 17.08.2023

İçindekiler;

Günümüzün en popüler çalışma biçimlerinden biri haline gelen Home Office çalışma biçimi, son dönemlerde birçok firma tarafından tercih ediliyor. Genellikle Home Office çalışma biçimini tercih eden firmalar; start-up projeleri, e-ticaret siteleri gibi firmalarken artık bu çalışma biçimini denemeye başlayan birçok holding de bulunuyor.

 

Home Office Çalışmak firmaların maliyetini azaltan unsurlardan olsa da bu çalışma biçimine geçme kararı verirken veya geçerken dikkat edilmesi gereken birçok detay bulunuyor. Home Office Çalışmada Dikkat Etmeniz Gerekenler adlı bu yazımızda sizlere Home Office çalışma biçimi hakkında bilgi verecek ve bu çalışma biçiminde nelere dikkat etmeniz gerektiğinden bahsedeceğiz.



Home Office Çalışmada Dikkat Etmeniz Gerekenler

 

Home Office Çalışmak Nedir?

 

Home Ofis çalışma, kendi işini yapan veya bir firmada çalışan kişilerin evlerinin bir bölümünü ofis gibi kullanarak çalışmalarına verilen isimdir.

 

Genellikle home ofis çalışma biçimini uygulayan kişilerin kendi işlerini yaptıkları düşünülse de günümüzde birçok firma bazında da home ofis çalışma biçimini denemeye başlamıştır.

 

İlginizi Çekebilir: Home Ofis Şahıs Şirketi Kurmanız İçin 5 Sebep

Home Ofis Çalışmanın Avantajları

 

Home Office Çalışmada Dikkat Etmeniz Gerekenler adlı yazımızın bu bölümünde sizlere Home Office Çalışmanın Avantajları hakkında bilgi vereceğiz. Genellikle Home Office Çalışmak kişilere ve şirketlere şu avantajları sağlamaktadır.

 
  • Çalışma düzeni
  • Maliyetler
  • İş verimliliği
  • Zaman kazanma
  • Stressiz bir ortam
 

Home Office Çalışma Avantajları

 

Çalışma Düzenini Kendi Zevkinize Göre Ayarlayabilirsiniz

 

Home Office çalışmanın sağladığı en önemli avantajlardan biri kendi çalışma ortamınızı veya çalışma düzeninizi yaratabilmektir. Bir şirket çalışanının, şirket düzenine uyması gerekmektedir. Şirket içindeki masanızın düzenli olması bunun en temel ve basit örneği olabilir.

 

Home Office çalışan kişiler ise kendi evlerinin bir bölümünü ofis haline getirecekleri için genellikle bu çalışma ortamını kendileri yaratacaktır. Bu nedenle evinizden çalışmanız kendiniz mutlu hissettiğiniz bir alanda çalışmanıza olanak sağlayacaktır. Bununla beraber kendi düzeninizi kuracağınız için ister dağınık bir şekilde çalışabilir isterseniz de düzenli bir şekilde çalışabilirsiniz.

 

İlginizi Çekebilir: Evden Çalışırken Motivasyonunuzu Arttıracak 6 Unsur

 

Home Office Çalışma Düzeni

 

Home Office Çalışmak Maliyetlerin Azalmasını Sağlar

 

Home Office çalışmak hem çalışanların hem de firmaların maliyetlerinin azalmasında oldukça etkilidir. Bir ofiste çalışıldığı düşünüldüğünde firmaların ofis kirası, faturalar, ofis araç gereçleri, çalışanlarına vereceği yol ücretleri gibi birçok masrafının bulunduğu söylenebilir. Çalışanlar için ise de ofiste çalışmak oldukça maliyetlidir. Genellikle ofis içerisinde şık görünmek isteyen kişilerin bakımları, kıyafet giderleri gibi birçok gideri bulunmaktadır.

 

Home Office çalışma biçimine geçildiği takdirde ise hem firmaların ofis, kırtasiye, fatura gibi hem de çalışanların bakım, kıyafet gibi masraflarında azalmalar olacaktır. Bu da hem firmaların hem de çalışanların tasarruf yapmasına yardımcı olacaktır.

 

İlginizi Çekebilir: Evden E-Ticaret Nasıl Yapılır?



Home Office Çalışma Maaliyet

 

Home Office Çalışma Biçimi İş Verimliliğini Arttırır

 

Home Office çalışmanın sağladığı avantajlardan bir diğeri de çalışan verimliliğinin arttırmasıdır. Genellikle ofis içinde çalışan kişiler göz önünde bulundurulduğunda bir ofiste;

 
  • Birden fazla kişinin çalışması
  • Ofis içerisinde yapılan konuşmalar
  • Molaya çıkıp gelmek
 

Gibi konular göz önünde bulundurulduğunda çalışanların büyük kısmının dikkatlerinin dağıldığı aşikardır. Home Office çalışma biçimi sayesinde çalışanlar kendi evlerinden çalışacakları için dış etkenlere daha kapalı olurlar ve bu da onların hem odaklanma süresini hem de iş verimliliğini arttırmaktadır.

 

İlgili İçerik; KEY Performance Indicator (KPI) Nedir? Nasıl Ölçülür?

 

İlgili İçerik; İnternetten Satış Nasıl Yapılır? Bilmeniz Gerekenler (2021 Yeni)

 

İlgili İçerik; Sermayesiz E-ticaret Nasıl Yapılır?

 


Home Office Çalışma İş Verimliliği

 

Zaman Kazanmanızı Sağlar

 

Genellikle ülkemizde bulunan birçok şirket haftanın 5 günü ofiste çalışırken bazı şirketler ise cumartesi günleri de öğlene kadar çalışmaktadır. Hafta içi günlerde şirkete gelmek için ise çalışanlar trafikte zaman kaybetmektedir. Özellikle İzmir, İstanbul, Ankara, Bursa gibi büyük şehirlerde bulunan bir firma düşünüldüğünde çalışan kişilerin trafikte kaybettikleri zaman artış göstermektedir.

 

Trafik hem zaman kaybına hem de yorgunluğa neden olduğu için çalışanların verimliliği de azalmaktadır. Fakat home Office çalışma biçiminde trafikte zaman kaybetme ve yorgunluk gibi unsurlar etkili olmadığından bu çalışma biçimi çalışanlarınızın zaman kazanmasını ve iş verimliliğinin artmasını sağlamaktadır.

 

İlgili İçerik; E-Ticarette Başarıyı Yakalamak İsteyenler İçin 10 Adım

 

Home Office Çalışma Zaman Kazanma

 

Home Ofis Çalışmanın Dezavantajları

 

Home Office çalışmak çok avantajlı bir durum gibi gözükse de dezavantajı olduğu durumlarda bulunmaktadır. Home Office Çalışmada Dikkat Etmeniz Gerekenler yazımızın bu bölümünde sizlere Home Office Çalışmanın Dezavantajları hakkında bilgi vereceğiz.

 
  • Rutinlerin Bozulması
  • Koordinasyon Problemi
  • Disiplinsizlik
 

Home Office Çalışma Dezavantajları

 

Rutin Bozukluğuna Yol Açabilir

 

Bir ofiste çalışan kişilerin genellikle günlük rutinleri bulunmaktadır. Hazırlanmak, kahvaltı, yol, çalışma, molalar gibi birçok rutin ofis çalışanlarının günlük rutinleri arasındadır. Home Office çalışmak bu rutinlerin bazılarının kaybolmasına neden olmaktadır. Bu aşamada ise home Office çalışanlar kendi disiplinini sağlamadıkları takdirde belirli psikolojik problemler ile karşı karşıya kalabilmektedir. Odaklanma problemi bunlardan en bilinenidir.

 

Home Çalışmaktan verim almak için çalışanlar olarak Home Office Çalışmada Dikkat Etmeniz Gerekenlerden başlıcası bu problemi aşabilmek için günlük rutinlerinizi belirlemek ve bu rutinlere uyarak verimliliğiniz arttırmaktadır.

 

Home Office Çalışma Rutin Bozukluğu

 

Koordinasyon Problemi Yaşanabilir

 

Çalışma ortamınız bir ofis olduğunda çalıştığınız ekip ile koordinasyon kurabilmeniz oldukça kolaydır. Genellikle telefon, masa başı konuşma, mail gibi birçok iletişim yöntemiyle ekip çalışanları birbirleri arasında iletişim kurabilmektedir.

 

Home Ofis çalışmak ise koordinasyon problemi yaşanmasına neden olabilmektedir. Bu problemi aşmak için ise çalıştığınız ekibin çalışma saatlerinin belirlenmesi ve çalışanlar arasındaki iletişimin nasıl kurulacağına karar verilmesi gerekmektedir.

 

Genellikle çalışanlar arasındaki iletişimi kurmada şirketler tarafından en çok kullanılan yöntemlerden birisi mesajlaşma uygulamalarıdır. Sizler de ekibinizle bu uygulamalarda gruplar kurabilir ve ekibinizin birbiri ile iletişim halinde olmasını sağlayabilirsiniz.

 

İlginizi Çekebilir: Covid-19 Sonrası E-ticaret Nasıl Olacak?

 

İlginizi Çekebilir: E-ticarette Müşteri Arttırma Teknikleri

 

Home Office Çalışma Koordinasyon

 

Disiplinsizlik 

 

Home Office çalışmak konusunda yaşanan en büyük dezavantajlardan biri de disiplinsizliktir. Genellikle evden çalışan kişilerin dikkatini dağıtacak birçok unsur bulunmaktadır. Bu unsurlar ise ilgili kişilerini çalışma disiplinlerinin bozulmasına neden olmaktadır.

 

Home Office Çalışmada Dikkat Etmeniz Gerekenler arasında bulunan unsurlardan birisi olan kendi disiplinini yaratmak ise evden çalışanların işlerine yönelik odaklanmalarını ve disiplinlerini arttırmaktadır.

 

Home Office Çalışma Disiplinsizlik

 

Home Office Çalışmada Nelere Dikkat Edilmelidir?

 

Home Office çalışmak herkesin istediği bir çalışma türüdür. Fakat bu tür bir çalışma biçimine geçecek olan kişilerin dikkat etmesi gereken unsurlar bulunmaktadır. Bu unsurları hayata geçiren ve uygulayan kişilerin ise çalışmalarından aldığı verim artmaktadır. Gelin şimdi Home Office Çalışmada Dikkat Etmeniz Gerekenler adlı yazımızın bu bölümünde bunlara göz atalım.

 

Home Office Çalışma Nelere Dikkat Edilmeli

 

1-Ofis Ortamı Yaratmaya Çalışın

 

Home Office çalışırken evinizin her alanında veya bir bölümünde çalışıyor olabilirsiniz fakat bu konuda birçok kişi tarafından önerilen ofis ortamı yaratmayı göz önünde bulundurmanız gerekir.

 

Evinizin bir bölümünü ofis gibi kullanmalı ve bu ortamda çalışmalarınızı yapmalısınız. Bu evden çalışırken odaklanamama ve disiplin probleminizi engelleyecek ve çalışırken mutlu olmanıza olanak sağlayacaktır.

 

2-Mesai Saatlerine Uyum Sağlayın

 

Her şirketin çalıştığı saatler bellidir. Genellikle bazı şirketler 08:00- 17:00 arası çalışırken bazı şirketler ise 09:00-18:00 arasında çalışmaktadır. Sizin çalıştığınız şirket bu saat aralıklarının hangisinde çalışmayı tercih ediyorsa evden çalışırken bu saat aralığına uymanız oldukça önemlidir. Böylece çalıştığınız saat aralığında işlerinizi daha kolay yapabilir ve ekip arkadaşlarınız ile daha hızlı iletişim kurabilirsiniz.

 

3-Dikkatinizi Dağıtacak Unsurlardan Uzaklaşın

 

Home Ofis çalışma biçimi ile kişiler kendi evlerinde çalıştıkları için burada yaşanan en büyük problemlerden birisi de dikkatinizi dağıtacak unsurlardır. Bu unsurlardan uzaklaşmak için ise çalışacağınız ortamın sessiz olması ve kalabalık olmaması oldukça önemlidir. Salon, mutfak gibi bir alanda çalışmak yerine evinizin en sessiz odasında çalışmayı deneyebilirsiniz.



Home Office Çalışma Dikkat Dağilma

 

Home Office E-ticaret Sitenizi Ticimax E-ticaret Altyapılarıyla Kurun

 

Günümüzde birçok kişi Home Office şahıs şirket kurarak e-ticaret yapmaya başlamıştır. Bu kişiler ise genellikle dropshipping yöntemi ile ürün satışı gerçekleştirmektedir. Sizler de home Office bir şahıs şirketi kurarak dropshipping yapabilir ve gelir elde edebilirsiniz.

Dropshipping yapmak için içerisinde xml modülleri bulunan Ticimax e-ticaret alt yapıları ile tedarikçi entegrasyonunuzu daha kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Detaylı Dropshipping Kılavuzu

 

 

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax