Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Home Ofis Şahıs Şirketi Kurmak ve Maliyetleri

Güncelleme Tarihi: 22.03.2024

İçindekiler;

Son dönemlerde dünyadaki birçok kişi home ofis şahıs şirketi kurarak çalışmaya başlamıştır. Şahıs şirketlerinin hem daha kolay kurulması hem de masraflarının az olması gibi nedenler birçok kişi tarafından şirket kurulurken şahıs şirketlerine doğru yönelmeyi beraberinde getirmiştir. Home Ofis Şahıs şirketi Kurmanız İçin 5 Sebep adlı yazımızda sizlere şahıs şirketleri hakkında bilgi verdikten sonra neden home ofis şahıs şirketi kurmanız gerektiğinden bahsedeceğiz.

İlgili İçerik: Şirket Nasıl Kurulur?


Home Ofis Şahıs Şirketi Kurmanız İçin 5 Sebep
 

Şahıs Şirketi Nedir?

Şahıs şirketleri; bir veya birden fazla kişi tarafından kurulabilen şirketlerdir. Limited şirketleri veya anonim şirketlerinden şahıs şirketlerini ayıran tek özellik ise şahıs şirketlerinin ufak ölçekli şirketler olmasıdır. Genel olarak kolay kurulabilir olması, kolay kapatılabilir olması ve şirketin kurulum masraflarının az olması gibi nedenlerden dolayı şahıs şirketi kurmak mantıklı bir tercihtir. Şahıs şirketi kuran kişiler belirli bir dükkân göstererek şirketlerini kurabilecekleri gibi home ofis şahıs şirketi de kurabilmektedir. Home ofis şirket kurmak stopaj masrafını azalttığı için oldukça mantıklı bir tercih olacaktır.


İlgili İçerik: Şahıs Şirketi Nasıl Kurulur?


 Şahıs Şirketi Nedir
 

Home Ofis Şahıs Şirketi Kurmak İçin Gerekli Evrakları

 

Home Ofis Şahıs Şirketi Kurmanız İçin 5 Sebebin geldik ilkine. Home ofis şahıs şirketi kurmak için gerekli evrakların daha az olması bu şirket türünü kurmak için başlıca ilk sebeplerimizden birisidir. Home ofis için gerekli olan evraklar şahıs şirketi kurarken istenen evraklar ile aynı evraklardır. Bu evraklar ;
 

  • Kimlik Fotokopisi
  • Muhasebeciye verilen gereken vekaletname
  • Kira Sözleşmesi
 

Gibi evraklar home ofis şahıs şirketi kurmak için gerekli evraklardır. Burada dikkat edilmesi gereken bir evrak ise kira sözleşmesidir. Kira sözleşmesini verirken tüm evin kira kontratını gösterebileceğiniz gibi ev sahibinizle bir anlaşma sonucunda evinizin bir odası için kontrat düzenleyebilir ve yalnızca bu odayı ofis olarak gösterebilirsiniz. Evinizin tamamı veya bir bölümü için göstereceğiniz kira kontratı arasında stopaj farkı bulunacaktır.


Evinizin tamamı için 2000 lira ödediğinizi düşünürsek stopaj masrafınız 500 TL gibi olacaktır. Fakat birçok home ofis şirket kuran kişinin yaptığı gibi sizler de bir odayı şirket olarak göstererek bunun için bir kontrat oluşturabilirsiniz. Ev sahibiniz ile iletişiminiz sonrasında bir odanızı şirket için tuttuğunuzu gösteren ve bu oda için 150 TL ödediğinizi gösteren bir kontrat yaptınız diyelim. Şirketiniz için ödediğiniz net kira 150 TL olacak ve bunun %20’lik bölümü olan 30 TL kira stopajınız olarak yansıyacaktır. Ve bununla beraber home ofis maliyeti de daha fazla düşeceği için şirketiniz bir adım önde başlayacaktır.
 

  Home Ofis Şahıs Şirketi Kurmak İçin Gerekli Evrakları
 

Home Ofis Şahıs Şirketi Kurma Maliyetinin Düşük Olması

 

Home ofis şahıs şirketi kurmak için 5 sebebin geldik ikincisine. Home ofis şahıs şirketi kurma maliyeti diğer şirket türlerine göre oldukça düşüktür. Şimdi şahıs şirketi kurarken neler için ücret harcayacağınıza gelin hep beraber bakalım.
 

  • Noterden Muhasebeci Vekaleti için ücret; 150 TL
  • Şirket kuruluşu için servis bedeli ; 250 TL
  • Vergi Dairesi Sözleşme Damga Vergisi; 52 TL
  • İmza Beyannamesi; 100 TL
  • İki adet vesikalık resim
  • İkametgâh belgesi; 0 TL ( E-devlet üzerinden ücretsiz alınabilir.)
 

Yukarıda da gördüğünüz gibi home ofis şahıs şirketi kurmak için harcamalar açık ve nettir. Yani sizler home ofis şahıs şirketi kuracaksanız eğer kuruluş bedeli olarak ilk ay için 550 TL bir ücret ödemeniz gerekecektir. Bunları göz önünde bulundurarak sizler de home ofis şahıs şirketinizi kurabilir ve limited ve anonim şirketi kurarken ödemeniz gereken tutarları ödemekten kaçınabilirsiniz.
 

  Home Ofis Şahıs Şirketi Kurma Maliyetinin Düşük Olması

Home Ofis Şahıs Şirketleri ile İstediğiniz Alanda Çalışabilme

 

Home ofis şirket kurmak yukarıda bahsettiğimiz şirket kurulum evrakları ve maliyetleri için oldukça tercih edilebilen bir yöntemdir. Bununla beraber home ofis şahıs şirketi kurduğunuzda şirketinizi farklı alanlara doğru da yönlendirebilirsiniz.

Genel olarak şirket kurulumu esnasında sizlerden istenecek olan Nace kodlarını faaliyet alanlarınıza göre arttırdığınız takdirde şirketinizin farklı alanlarda da çalışmasını sağlayabilirsiniz. Home ofis şahıs şirketinizde istediğiniz zaman danışmanlık verebilir, istediğiniz zaman Nace kodunu eklettiyseniz eğer e-ticaret yapabilirsiniz.


Genel olarak home ofis şirket kuran kişiler şirketlerini e-ticaret yapmak için kurmaktadır. Bu da genel anlamda bakıldığında oldukça mantıklı bir seçimdir. Gelelim home ofis şirketlerin e-ticaret için neden mantıklı olduğuna.
 

İlgili İçerik: Corona Virüsüne Karşı E-ticaret Sitelerine Tavsiyeler


Home Ofis Şahıs Şirketleri ile İstediğiniz Alanda Çalışabilme
 

Home Ofis Çalışma Kolaylığı

Home ofis şahıs şirketi kuranlar çok kolay bir şekilde farklı alanlarda çalışabilmektedir . Genel olarak bakıldığında home ofis şirketler operasyon ve kargolama süreci gerektirmeyen birçok farklı alanda çalışmalarını sürdürebilmektedir. Sizler de şahıs şirketinizi kurduktan sonra örnek bir iş grubu olan e-ticaret sektörüne atılabilir ve hızlı bir şekilde gelirlerinizi arttırabilirsiniz. E-ticaret yapan birçok home ofis şirketin en çok yöneldiği çalışma metodu stoksuz satıştır.

Bunu yapmak için satış yapmak istediğiniz sektörde bayilik veren firmalar ile iletişime geçebilir ve bununla beraber satışlarınızı arttırabilirsiniz. Bayilik sistemi genellikle e-ticaret siteniz için size verilen xml dosyasını sitenize entegre etmeniz ile başlayacaktır.

Bu dosyayı e-ticaret sitenize entegre ettikten sonra ürünlerinizi istediğiniz kâr marjı ile satabilir duruma geleceksinizdir. 100 TL ye satın aldığınız bir ürünü kargo masrafları dahil 150 liraya sattığınızda yaklaşık %35’lik bir kar elde etmeniz mümkün olacaktır. Bu karlılığınızı sizler belirlediğiniz için işinizden elde edeceğiniz gelirin yaratıcısı bir nevi siz olacaksınız.


Home Ofis Çalışma Kolaylığı
 

Kargolama ve Operasyon Yükünden Kurtularak E-ticaret Yapma Kolaylığı

 

Home Ofis Şahıs Şirketi Kurmanız İçin 5 Sebebin geldik sonuncusuna. Home ofis şahıs şirketi kurarak e-ticaret yapan kişiler aslına baktığınızda birçok yönden avantajlı bir işin içine girmiş olacaklardır. Peki home ofis şirket ile e-ticaret yapmanın sizlere sağlayacağı avantajlar nelerdir?
 

  • Şirket maliyetinin az olması
  • Şirketiniz için depolama masraflarından kurtulmanız
  • Şirketiniz için herhangi bir depo göstermenizin zorunlu olmaması
  • Şirketinizin satışını yaptığı ürünlerin tedarik problemi ile uğraşmamanız
  • Şirketinizin satışını yaptığı ürünler için kargolama süreçlerinde zaman kaybetmemeniz
 

Home ofis şahıs şirketi kurarak e-ticaret yapmanın yukarıda sizlere bahsettiğimiz gibi birçok avantajı bulunmaktadır. Burada ise en önemli olan şey operasyon sürecidir. Sizler bayilik alarak satış yapabileceğiniz için ürün stoklama, ürün tedariği gibi problemlerle uğraşmayacaksınızdır. Bunu bayilik aldığınız firma yapacağı için sizler ürünlerinizi stoklamayacağınız için ilk olarak stok ve depo masraflarından da kurtulacaksınız. Bununla beraber genel olarak şirketler bu alanda çalışırken ilk aklına takılan şey kargolama süreçleridir. Genel olarak bayilik alımı sonrasında bayilik veren firmalar ürünlerinizi sizin adınıza müşterinize kargolayacaktır.



Home Ofis Şahıs Şirketi kurduktan sonra e-ticaret yapmayı düşünüyorsanız ilk yapmanız gereken şeylerden birisi e-ticaret alt yapısı satın almak olacaktır. E-ticaret alt yapınızı satın alırken ise ilk dikkat etmeniz gereken şey bu alt yapı içerisinde XML entegrasyonlarının yapılıyor olmasıdır. Ticimax e-ticaret paketleri içerisinde bulunan XML entegrasyonları sayesinde sizler de bayilik aldığınız firmaların xmllerini sitenize entegre edebilir ve çoklu ürün satışı yapabilirsiniz.

 

Online mağazanızda satış yapabilmek ve müşterilerinize güvenli bir satın alma deneyimi yaşatmak için ödeme sistemleri alanına önem vermeniz gerekir. Sanal mağaza için ihtiyacı olan alternatif ödeme seçeneklerine kolay yoldan ulaşmak ve rakipleriniz arasından sıyrılmak için Ticimax E-ticaret paketleri arasından size en uygun olanını seçebilirsiniz. Bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax