Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Reklamcıların Mutlaka Okuması Gereken 10 Kitap

Güncelleme Tarihi: 13.10.2022

İçindekiler;

Reklamcılık kitapları günümüzde artan dijital pazarlama ve değişen geleneksel reklamcılık dinamiklerine ışık tutmaktadır. Reklamcılık sektöründe olan ve pazarlama ve reklam kitapları araştıranlar için mutlaka okunması gereken 10 reklam kitabını sizler için derledik.


reklamcıların mutlaka okuması gereken kitaplar

 

1. Bir Reklamcının İtirafları – David Ogilvy

  
 

Bir reklamcının itirafları, tüm zamanların en çok satan reklam kitaplarından biridir. Bu kitapta, reklam efsanesi David Ogilvy, reklam endüstrisi hakkında düşüncelerini ve tavsiyelerini paylaşıyor. Bu kitap, reklamcılığın iç işleyişini ortaya çıkaran bir anı ve rehber kitap kombinasyonu olarak hizmet ediyor. Ogilvy, okuyuculara müşterileri nasıl kazanacaklarını ve tutacaklarını, ikna edici metinler yazacaklarını ve güçlü görüntülerle birkaç kelime yazacaklarını öğretmek için kendi kariyerinden hikayeler paylaşıyor.

 

Madison Avenue'nun altın çağından alınan bu derslerin çoğu, bu sayfalardaki meditasyonlar ve mantralar reklamcılığın temel bileşenlerinden bahsettiği için bugün hala geçerlidir. David Ogilvy Bir Reklamcının İtirafları’nda müşteri nasıl alınır, güçlü metin nasıl yazılır ve ağacın tepesine nasıl tırmanılır da aralarında olmak üzere pek çok mesleki sırrını açıklıyor.



İlgili İçerik; 5 Önemli E-ihracat Reklam Stratejisi


Reklamcıların Okuması Gereken Kitaplar Bir Reklamcının İtiraflar

 

2. Reklam Yazarının El Kitabı - Joseph Sugarman

 

Reklamcılık kitapları arayanlar için Sugarman ABD reklam dünyasında metin yazma konusunda bir efsane bir isimdir. Metinleri milyonları harekete geçirmeyi başarıyor. ABD’de, Avrupa’da, Asya’da ve Avustralya’da metin yazma konusunda seminerler veriyor.

 

“İyi metin reklamın kalbidir.” Amerika’nın en iyi metin yazarlarından biri olan Joseph Sugarman, bu kitapta basılı reklam deneyimlerini paylaşıyor ve tüm mecralarda işinize yarayacak metin yazma tüyoları veriyor. Hazırlık aşamasından ürün ve pazar araştırmasına, fikirleri kağıda geçirmekten düzeltme aşamasına kadar her adımda yol gösteriyor. Kendi metinlerinden pek çok örnek veriyor.


İlgili İçerik; Reklam Analizi Nedir, Nasıl Yapılır?


Reklamcıların Okuması Gereken Kitaplar Reklam Yazarının El Kitabı

 

3. Kırılma Noktası – Fatoş Karahasan

 

Pandemiyle değişen dünya ve yeni bir başlangıç için yol haritaları

 

Covid-19 pandemisi ekonomi başta olmak üzere hayatın her alanında sorunlara neden oldu. Belirsizlikle dolu bir ortamda yol haritaları oluşturmak için araştırmalara, vaka öykülerine ve analizlere ihtiyaç var.

 

Kırılma Noktası, dünyada ve Türkiye’de yapılmış araştırmaların sonuçlarından yola çıkarak pandeminin iş dünyası, ekonomi ve pazarlama sektörü üzerindeki etkisini yansıtıyor. Küresel danışmanlık şirketlerinin ve trend analistlerinin raporlarının ışığında yeni dönemi algılamaya yarayacak ipuçları sunuyor.

 

Akademisyen, gazeteci ve yazar Fatoş Karahasan’ın bir araya getirdiği #faydalımarkaöyküleri pandemi döneminin bir arşivi niteliğini taşıyor. Kitapta, krizleri başarıyla yöneten şirketlerin çalışanlarına, müşterilerine, topluma ve dünyamıza yönelik çalışmalarının yanı sıra, ülkemizin önde gelen sivil toplum kuruluşlarının dönemle ilgili yorumları yer alıyor.

 

Güncel bilgiler, bilimsel veriler ve içgörülerden oluşan Kırılma Noktası başta KOBİ’ler olmak üzere tüm şirketlerin yöneticilerine; girişimcilere ve iş dünyasına girmeyi planlayan gençlere daha aydınlık bir gelecek için umut vermeyi hedefliyor.



İlgili İçerik; Reklam Metinlerinizi Oluştururken Bilmeniz Gerekenler


Reklamcıların Okuması Gereken Kitaplar kırılma noktası

 

4. Fikir Nasıl Bulunur? – Jack Foster

 

Pazarlama ve reklam kitapları arayanlar için “Fikir nasıl bulunur?” kitabıyla mutlaka tanışmalıdır. Genellikle yaratıcılığın “kişiye özgü”, “tanrı vergisi” bir şey olduğunu düşünürüz. Oysa yaratıcılık ve farklı düşünme her insanın sahip olduğu yeteneklerdir. İster işi yaratıcılıkla doğrudan bağlantılı bir reklamcı olun, ister patrona çeşitli raporlar hazırlayıp sunan bir yönetici asistanı olun fark etmez. Herkesin yaratıcılığa ihtiyacı var. Konusuna yaraşır şekilde son derece eğlenceli bir dille yazılan bu kitap size yeni, farklı ve yaratıcı fikirlere giden yolda ışık tutacak.

 

İlgili İçerik; Dijital Pazarlamaya Yönelik Okumanız Gereken 9 Kitap

 

5. Algılama Yönetimi – Ali Saydam

 

Ali Saydam’ın daha önce dokuz kez basılan bu önemli kitabı, halkla ilişkiler konusunda ufuk açıcı bir kitaptır. Reklamcıların mutlaka okuması gereken 10 kitap arasında gösterdiğimizde bu kitapta reklamcılara yol haritası olabilecek pek çok bilgiye yer verilmiştir. Ülkemizde halkla ilişkiler konusunda önde gelen düşünürlerden biri olan Ali Saydam’ın kitabı reklamcılara başucu kitabı olma niteliği taşıyor.

 

Reklamcıların Okuması Gereken Kitaplar  algılama yönetimi

 

6. Ogilvy on Advertising– David Ogilvy

 

Ogilvy on Advertising, reklam stratejisi üzerine en temel kitaplardan biridir. Ogilvy, reklam endüstrisinde genellikle “Reklamcılığın Babası” olarak anılan bir efsanedir. Bu içeriden bilgi kılavuzunda Ogilvy, reklam ajansları çalıştırmak, müşterileri çekmek, satış yapan kampanyalar hazırlamak ve konuya uygun yöntemleri ayarlamak için en iyi yaklaşımları ortaya koyuyor. Yarım yüzyıl önce yazılmış olmasına rağmen, bilgelik hala geçerlidir, çünkü Ogilvy uygulamanın kalbindeki itici güçlerden ve ilkelerden yararlanır. Sonuç, bir reklamın gündemi uğruna insan psikolojisinden yararlanan zamansız bir stratejidir. Ogilvy on Advertising , her reklamcı adayının mutlaka okuması veya yeniden okuması gereken bir kitap.

 

Önemli Alıntı: "Büyük fikirler bilinçaltından gelir. Bu sanatta, bilimde ve reklamcılıkta geçerlidir. Ancak bilinçaltınız iyi bilgilendirilmelidir, yoksa fikriniz alakasız olacaktır. Bilinçli zihninizi bilgiyle doldurun, ardından rasyonel düşünce sürecinizi serbest bırakın."


Reklamcıların Okuması Gereken Kitaplar  Ogilvy on Advertising

 

7. Hoopla Crispin Porter + Bogusky Hakkında Bir Kitap – Warre

 

Reklamcılıkla ilgili en iyi kitaplardan biri. Kılavuz, yaratıcı sürecin her aşamasına özel dikkat gösterilerek, reklam endüstrisine nasıl girilir konusunu ele alır. Kitap, 1950'lerin altın çağından modern dijital çağa kadar modern reklamcılık alanının tarihini takip ediyor ve yayıncılar, değişen trendlere ayak uydurmak için yeni, güncellenmiş sürümlerini yayınlamışlardır. Yazarlar amatörlere nasıl yaratıcı ve özgün olacakları, büyüleyici hikayeler anlatacakları ve çalışmalarını nasıl koruyacakları konusunda tavsiyelerde bulunuyor. Mizahi ve okunması kolay bir o kadar da bilgilendiricidir.

 

8. Markanızı Nasıl Pişirirsiniz? – Banu Samancı

 

Yemek yapmayı seviyorsanız, kendi markanızı yaratmayı daha çok seveceksiniz. Bu rehber kitap pazarlamanın en zor konularından markalaşmayı daha önce hiç olmadığı kadar kolay anlaşılır bir dille anlatıyor. SWOT analizini "mücver" yemeği ile anlatan ilk kitap. Kadın girişimcilere yönelik yazılmış, alanında bir ilk olan bu marka yaratma kitabında ihtiyacınız olan tüm tarifleri bulabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Marka Farklılaştırma Stratejileri Nelerdir?

 

Reklamcıların Okuması Gereken Kitaplar Markanızı Nasıl Pişirirsiniz

 

Fikirleriniz, hayalleriniz boşa gitmesin!

 

Bir gün, geçmişe bakıp "keşke deneseydim" demenizi istemiyorum. Ben, hayallerine şans veren, deneyen, üreten, mutlu kadınların sayısının artmasını istiyorum. Bunu başarmanın da tek yolu var: Birbirimize yardım etmek! Bu yüzden bir tasarımcı ve pazarlama uzmanı olarak 15 yıldır Amerika'da ve Türkiye'de edindiğim bilgi ve tecrübeleri, kendi işlerini kurmak isteyen kadınlara aktarmak ve onların mutlu kadınlar olmasına katkıda bulunmak için bu kitabı yazdım.

 

İnanıyorum ki, bir ülkenin kadınları ne kadar mutlu olursa, o ülke de o kadar mutlu olur. Bir şeyleri değiştirebiliriz ve bunun için bir yerden başlamamız gerekir. Bu kitap sizin seçtiğiniz başlangıç olabilir!

 

İlgili İçerik; E-Ticaret Sektörüne İlgi Duyanlar İçin Kitap Önerileri

 

9. Satan Reklam Yaratmak - Luke Sullivan

 

Uzun yıllardır dünyada ve Türkiye'de metin yazarlarının, sanat yönetmenlerinin, reklam öğrencilerinin, kısacası reklam sektöründeki her alandan yaratıcının ilham kaynağı olan Satan Reklam Yaratmak, güncellenmiş ve genişletilmiş yeni baskısıyla başucu eseri olmaya devam ediyor.

 

Reklamcılığın klasik kitabının bu yeni baskısında

  • Dijital dünyaya uygun yeni bölümler ve güncellemeler
  • Sosyal medyayı ve son on yıldır filizlenen yeni platformları etkin kullanmak için öneri ve örnekler
  • Reklamın bugününe ve geleceğine dair parlak öngörüler de var.
 

Satan Reklam Yaratmak, dopdolu içeriğiyle yaratıcılığınızı açığa çıkarmanıza, kaleminizin keskinleşmesine, ufkunuzu genişletmeye ve elbette satan reklamlar yaratmanıza yardımcı olacak.


Reklamcıların Okuması Gereken Kitaplar  satan reklam yaratmak

 

10. İknanın Psikolojisi (Robert B. Cialdini)

 

En iyi reklamcılık kitapları içinde bu kitap ilk sıralarda yer almaktadır. Sekiz bölümlük klasik olmuş bir kitap olan İknanın Psikolojisi: Cialdini’nin bilimsel bakış açısı ve kolay anlaşılır dili sayesinde çok rahat okunabiliyor. Yazar, insanın ikna mekanizmasını günlük hayattan örnekler ve yapılan araştırmalarla beraber sohbet tadında bize sunuyor. Kitap sayesinde sadece ikna etmenin bilimsel mantığını değil, karşılaşabileceğimiz manipülatörlerin bize karşı uygulayabileceği teknikleri de öğrenmiş oluyoruz.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax