Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Reklam Metinlerinizi Oluştururken Bilmeniz Gerekenler

Güncelleme Tarihi: 12.07.2023

İçindekiler;

Reklam metni, reklam verecek olan firmaların kurumsal kimliğini yansıtan kuruluş bilgisi, logo, fotoğraf, slogan, ürün ve hizmet gibi bilgileri barındıran firmaların misyon ve vizyonu hakkında bilgi veren tanıtıcı özelliği olan metinlerdir.

 

Reklam metinleri, firmanızın hedef kitlesinde bulunan kişilere firma hakkında bilgi vereceği için özellikle etkili ve sade bir şekilde hazırlanmalıdır. Anlaşılması zor olan reklam metinleri hedef kitlenizde istediğiniz etkiyi bırakmayacak ve marka imajınızın zedelenmesine neden olacaktır.

 

Bu nedenle bir reklam metni hazırlarken dikkat etmeniz gereken birçok unsur bulunmaktadır. Reklam Metni Yazmadan Önce Bu Yazıyı Mutlaka Okuyun yazımızın devamında Reklam Metni Hazırlarken Nelere Dikkat Edilmelidir hep beraber bakalım.

 

Reklam Metinlerinizi Oluştururken Bilmeniz Gerekenler

 

Reklam Metni Hazırlarken Nelere Dikkat Edilmelidir?

 

Reklam metni firmanız hakkında hedef kitlenize bilgi verdiği için özellikle üzerinde çok iyi çalışılması gerekmektedir. Bir reklam metni hazırlarken dikkat edilmesi gereken şeyle şunlardır;

 
  • Hedef Kitle Analizi
  • Firma Hakkında Bilgi Vermesi
  • Metin Dili
  • Bilgi Vermek
  • Anahtar Kelimeler
  • Reklamın Yayınlanacağı Platform
  • Yaratıcılık
  • Sadelik 
 

Gibi unsurlar reklam metinleri hazırlanırken göz önünde bulundurulmalıdır.

 

Reklam Metni Hazırlarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Hedef Kitlenize Yönelik Reklam Metinleri Hazırlayın

 

Bir reklam metni yazarken ilk olarak göz önünde bulundurmanız gereken şey hedef kitlenizdir. Çünkü hazırlayacağınız reklam metinleri ya hedef kitlenizi etkilemek ya da hedef kitlenizdeki kişi sayısını arttırmaktır. Bu nedenle ilk olarak reklam metni üzerinde çalışmaya başlamadan önce hedef kitle analizi yapmanız oldukça önemlidir.

 

Hedef kitle analizinizi yaparken, hedef kitlenizin yaş, yaşadığı yer, internet alışkanlıkları, cinsiyet, gelir durumları ve kullandıkları sosyal ağlar olarak sınıflandırabilirsiniz. Hedef kitlenizin bütün verilerini elde ettikten sonra reklam metninizde nelere dikkat etmeniz gerektiği oldukça açık bir şekilde karşınıza çıkacaktır.

 

İlgili İçerik; Hedef Kitle Nedir? Hedef Kitle Nasıl Belirlenir?

 

İlgili İçerik; Google Analytics Nedir, Neden Önemli?

 

Hedef Kitle Reklam Metni Hazırlama

 

Firmanız Hakkında Bilgi Verici Reklamlarla Hedef Kitlenizi Etkileyin

 

Reklam metni, bir ürün, hizmet veya firma tanıtımı için oluşturulabilmektedir. Genellikle ürün ve hizmet için oluşturulan reklamlar firmanızın elinde bulunan bir ürünü hedef kitlenize tanıtmak ve satışını sağlamak için yapılmaktadır. Bununla beraber firmalar bazı dönemlerde kendi tanıtımlarını yapmak için de reklam metinleri veya kurumsal reklam filmleri hazırlamaktadır.

 

Firmanızı tanıtmak için oluşturacağınız reklam metinlerinde veya kurumsal tanıtım videolarında sizler de firmanız hakkında bilgi vererek insanların firmanızı daha yakından tanımasını sağlayabilirsiniz. Bununla beraber firmanız ile ilgili bilgi veren kurumsal reklam metinleri ise hem hedef kitlenizdeki müşterilerinizin sadık müşterilere dönüşme ihtimalini arttıracak hem de yeni müşteriler çekmenizi sağlayacaktır.

 

İlgili İçerik: Google’a Nasıl Reklam Verilir? 

 

Metnin Diline Oldukça Dikkat Edin

 

Reklam Metni Yazmadan Önce Bu Yazıyı Mutlaka Okuyun yazımızın bu bölümünde sizlere reklam metinlerinin dili hakkında bilgiler vereceğiz.

 

Reklam metinlerinizde kullanacağınız dili reklam filmi çekme amacınıza göre bir dil belirlemeniz reklamınızın başarılı olmasını sağlayacak unsurlardan birisidir. Genellikle kurumsal reklam filmlerinde kurumsal bir dil kullanılarak reklam metinleri oluşturulmalıdır. Bu kurumunuzun ilgili alanda profesyonel bir şekilde hareket ettiğini hedef kitlenize gösterecektir.

 

Ürün tanıtım reklamlarında ise kullanılacak dil biraz daha bilgi verici olabilmektedir. Kullandığınız bu dil sayesinde hedef kitlenizde bulunan kişiler ürünleriniz ve hizmetleriniz hakkında daha hızlı bilgi alacak ve bunun sonrasında ilgili ürün veya hizmeti satın alıp almama kararı verecektir.

 

Reklam Metinleri Dil Kurallarına Dikkat Etmek

 

Bilgi Verin

 

Reklam metni yazarken dikkat edilmesi gerekler arasında bulunan bir şey ise bilgi verici olmaktır. Piyasaya yeni çıkan bir ürün veya hizmetiniz bulunuyorsa bu ürününüzü veya hizmetinizi tanıtıcı bir nitelikte reklam metni oluşturmanız oldukça önemli.

 

Ürününüzün özellikleri neler, ne zaman üretildi, kullanıcılar bu ürünü satın aldıklarında hayatlarında neler değişecek gibi birçok soruya yanıt veren bir metin eminiz ki ürününüzün başarılı olmasını sağlayacaktır.

 

Anahtar Kelimeler Kullanın

 

Reklam Metni Yazmadan Önce Bu Yazıyı Mutlaka Okuyun yazımızın bu bölümünde sizlere reklam metinlerinde kullanılması gereken anahtar kelimeler hakkında bilgiler vereceğiz. Anahtar kelime kullanımı Reklam metinlerinizin Google sıralamalarında üst sıralarda çıkmasına olanak sağlayacaktır. Bununla beraber reklam filmleriniz youtube gibi video platformlarda da yayınlanabileceği için anahtar kelime kullanımı oldukça önemlidir. Çünkü her ne kadar bilinmese de SEO kuralları ve anahtar kelimeler Youtube’da da geçerlidir.

 

Bu nedenle reklam metinlerinizi yaratırken SEO odaklı anahtar kelimeler kullanmanız oldukça faydalı olacaktır. Bununla beraber ilgili reklam metinlerini paylaşacağınız platformlarda hashtag kullanımı da yaparak ilgili konuyu takip eden kişilere daha kolay bir şekilde ulaşabileceğinizi unutmayın.

 

İlgili İçerik; SEO Analizi Nasıl Yapılır?

 

İlgili İçerik; Ücretsiz Anahtar Kelime Planlayıcıları

 

Reklam Metinleri Anahtar Kelime Kullanımı

 

Reklam Metinlerinin Yayınlanacağı Platforma Önem Verim

 

Reklam metni yazarken ilk dikkat edilmesi grereken şeylerden birinin hedef kitle analizi olduğunu sizlere söylemiştik . Yapacağınız hedef kitle analizi ile sizler de hedef kitlenizin en çok hangi platformlarda aktif olduğunu görebilir ve bu platformun kurallarına uygun bir dil ile reklam metni oluşturabilirsiniz.

 

Reklam metinleri Facebook gibi bir platformda yayınlanacaksa daha çok görsel veya yazı şeklinde istenilen mesaj verilebilmektedir. Youtube gibi bir platformda ise en doğru olanı video içerikle ilgili mesajın verilmesidir. Instagram gibi bir platformda yayınlayacağınız reklam filminiz için hem fotoğraf hem de video içerikler üreterek reklam yapabilirsiniz.

 

Yaratıcılığınızı Kullanarak Hedef Kitlenizi Etkileyin

 

Reklam dendiği zaman herkesin aklına ilk gelen şeylerden birisi yaratıcılıktır. Reklam videoları için kullanılacak reklam metinlerinde firmanızın yaratıcı olması oldukça önemlidir. Çünkü firmanızın karakteri diğer rakiplerinizden oldukça farklıdır ve bu nedenle rakiplerinize benzemekten kaçınmalısınız.

 

Reklam metinleri yazarken yaratıcı olarak sizler de hedef kitlenizde daha hızlı bir etki bırakabilir ve reklamınızın başarılı olma ihtimalini arttırabilirsiniz

 

Reklam Metinleri Yaratıcılık Hedef Kitle
  

 

Sade Bir Dil Kullanmak Firmanız İçin Oldukça Önemli Olacaktır

 

Reklam Metni Yazmadan Önce Bu Yazıyı Mutlaka Okuyun yazımızın bu bölümünde sizlere reklamlarınızda sade bir dil kullanmanın öneminden bahsedeceğiz.

 

Reklam metni yazarken her zaman şatafatlı cümleler kurmak istesek de bu yaklaşım oldukça yanlış bunu unutmayın. Genellikle reklam metinleri kısa, öz, yaratıcı ve sade olmalıdır. Aksine şatafatlı cümleler kullanılarak yapılan reklam metinleri hedef kitlenizde istediğiniz etkiyi bırakmanızı engelleyecektir. Bu nedenle vermek istediğiniz mesajı kısa ve öz cümleler ile verebilir ve hedef kitlenizi etkileyebilirsiniz.

 

Reklam Metni Hazırlarken En Çok Yapılan Hatalar

 

Reklam metni hazırlarken dikkat edilmesi gereken birçok unsur hakkında sizlere bilgi verdik. Şimdi hep beraber reklam metni hazırlarken en çok yapılan hatalar nelermiş bakalım. Klişe Cümlelerden Uzak Durun

 

Birçok reklam metninde ilk karşımıza çıkan şeylerden birisi klişe pazarlama cümleleridir. Genellikle firmalar reklam metinlerinde ‘’her gün binlerce ziyaretçi alıyoruz.’’ , ‘’her gün milyonlarca kişiye hizmet ediyoruz.’’

 

Gibi klişe cümleler kullanmaktadır. Bu reklam metinlerinde en sık yapılan hatalardan birisidir. Bu nedenle reklam metninizi hazırlarken bu tarz cümlelerden uzak durmanız gerekmektedir.

 


Reklam Metinleri Oluştururken Yapılan Hatalar


 

Sahte Yorumlar

 

Genellikle birçok firma reklam metni hazırlarken sahte müşteri yorumları kullanmaktadır. Bu ise hedef kitlenizde iyi bir algı bırakmaktan ziyade firmanıza karşı antipati oluşturabilmektedir. Bu nedenle sahte müşteri yorumları kullanmak yerine ilgili ürünü kullanan müşterilerinizden istediğiniz doğal videolar ile müşteri memnuniyetinizi gösterebilirsiniz.

 

Abartılı Cümleler Kullanmayın

 

Klişe cümleler ve sahte yorumlardan sonra Reklam Metni Yazmadan Önce Bu Yazıyı Mutlaka Okuyun yazımızın bu bölümünde abartılı cümleler ile ilgili bilgi vereceğiz.

 

Günümüzde birçok firma reklam metinlerinde Türkiye’nin en iyi firması, Türkiye’nin en hızlı kargo gönderimini yapan firması, Sektöründe en iyi firma gibi abartılı cümleler kullanmaktadır.

 

Bu tarz cümleler müşterilerde beklentiyi oldukça fazla arttıracağı için hizmetinizden memnun kalmayan müşterileriniz şikayetçi olabilecektir. Bu nedenle abartılı cümleler kullanmaktan kaçınmalısınız.

 

Reklam Metinleri Oluşturma Abartılı Cümleler

 

Gereksiz Sıfatlar Kullanmayın

 

Genellikle reklam metinlerinde karşımıza çıkan başka bir hata ise gereksiz sıfat kullanımıdır. Firmalar bir kendi tanıtımlarını yapmak için ‘’Türkiye’nin en çok sevilen ve güvenilen firması.’’ ‘’Türkiye’nin en çok kullanılan ve sevilen bulaşık deterjanı.’’ Gibi cümleler ile de ürün tanıtımı yapmaktadır. Sizler reklam metinlerinizde bu cümlelere odaklanmak yerine müşteri memnuniyetine odaklandığınız takdirde ürününüzün reklamını yapmanıza gerek bile kalmayacaktır.

  

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax