Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Threads Nedir, Nasıl Kullanılır?

Güncelleme Tarihi: 03.08.2023

İçindekiler;

Threads, metin içeriği paylaşmak ve herkese açık sohbetlere katılmak için kullanılan bir sosyal medya platformudur. 6 Temmuz 2023 tarihinde Instagram ve Facebook’un sahibi olan Meta tarafından kullanıma sunulmuştur.

 

Twitter gibi mikrobloglar paylaşılan Threads, Instagram’da hesabı olan kişilerin kolayca giriş yapabileceği ve hesaplarını eşleştirerek hızlı bir şekilde paylaşım yapmaya başlayabileceği bir sosyal medya platformu olarak ön plana çıkmaktadır. Twitter’a rakip olarak piyasaya sunulan platform Mark Zuckerberg tarafından “Threads’e Hoş geldiniz” paylaşımı ile kullanılmaya başlanmıştır.

 

Threads Nedir? Nasıl Kullanılır adlı bu yazımızda hayatımıza giren en yeni sosyal medya platformlarından birisi olan Threads hakkında sizlere bilgi vereceğiz. Bununla beraber Threads’e kayıt olma, Threads özellikleri gibi önemli konulardan da bahsedeceğiz. Siz de bu yazımızı inceleyebilir ve Threads hakkında detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

 

Okumanızı Öneririz: Instagram'da Nasıl Para Kazanılır?

 

Threads Nedir?


Threads Nedir
 

Threads, 2023 yılında Meta tarafından piyasaya sunulan, metin içeriği paylaşımı yaparken herkese açık sohbetlere de katılabileceğiniz bir sosyal medya platformudur ve şu an için yalnızca mobil cihazlar üzerinden kullanımı mevcuttur.

 

Threads şu an için IOS ve Android cihazlarda kullanılabilmektedir. Uygulama 100 ülkede kullanıma açılmıştır ve 30’dan fazla dilde Threads kullanmanız mümkündür.

 

Threads’e Nasıl Kayıt Olunur?


Threads’e Nasıl Kayıt Olunur
 

Threads’e kaydolmak için ilk olarak bir Instagram hesabınızın olması gerektiğini bilmeniz oldukça önemlidir. Doğrulanmış ya da doğrulanmamış bir Instagram hesabına sahip olan kişi ve işletmeler hesaplarını eşleştirerek Threads kaydını tamamlayabilmektedir.

 
  • App Store ya da Play’den Threads uygulamasını indirin. Uygulamaya giriş yapın. Uygulama ekranında Instagram’da açık olan hesabınızı görecekseniz.
  • Burada hesabınıza giriş yapmak için tıklayın veya hesabınızı değiştirmek istiyorsanız “hesap değiştir” butonuna tıklayın.
  • “Giriş Yap” butonuna tıkladıktan sonra Profilinizi özelleştirebileceğiniz ekran açılacaktır. Bu bölümde Ad, Biyografi ve Bağlantı ekle bölümlerini manuel doldurabileceğiniz gibi Instagram’dan aktar butonuna tıklayarak da Instagram’daki bilgilerinizin gelmesini sağlayabilirsiniz.
  • İleri butonuna tıkladıktan sonra hesap seçenekleri ekranından “herkese açık profil” veya “gizli profil” i seçebilirsiniz.
  • Ardından Threads’in çalışma sistemi ekranında yer alan bilgileri inceleyebilir ve “Threads’e Katıl” butonuna tıklayabilirsiniz.
 

Yukarıdaki adımları tamamladıktan sonra Threads hesabınız kullanıma açılacaktır. Siz de bu adımları tamamladıktan sonra Threads üzerinden paylaşım yapmaya başlayabilir ve Instagram kişileriniz arasında yer alan diğer kullanıcıları takip edebilirsiniz.

 

Okumanızı Öneririz: Instagram Post Hazırlama Rehberi, Fikirler ve Faydalı Araçlar

 

Threads’in Özellikleri

 

Paylaşım yapabileceğiniz ve diğer kullanıcıların paylaşımlarına yanıt verebileceğiniz bir Instagram uygulaması olan Threads birçok özelliği barındırıyor. İşte Threads’in Özellikleri;

 
  • Threads’e üye olan kişiler platform üzerinden konu başlıkları paylaşabilmektedir.
  • Threads üzerinden başkalarına yanıt verebilir ve etkileşime geçebilirsiniz.
  • İlgilendiğiniz profilleri takip edebilir ve onların içeriklerini paylaşabilirsiniz.
  • Therads’teki gönderilerinizi kimin görebileceğini seçebilirsiniz.
  • Metin, bağlantı, fotoğraf ve video paylaşımı yapabilirsiniz.
 

Meta’nın sahibi olduğu Instagram ve Facebook’taki gibi ilerleyen süreçte Threads kullanıcılarının bu özelliklerin dışında birçok özelliğe ulaşabileceği de düşünülmektedir. Yapılacak geliştirmeler ve yeni özellikler Threads’in yeni sürümleri ile piyasaya sürülecektir.

 

Threads Nasıl Kullanılır?


Threads Nasıl Kullanılır
 

Threads kullanmak için ilk olarak bir Threads hesabı açmanız ve ayarlarınızı yapmanız gerekir. Ardından Threads özellikleri arasında bulunan metin, bağlantı, fotoğraf ve video paylaşımı yapabilirsiniz. Bunların yanı sıra Threads’e kaydolan kişileri görüntüleyebilir ve ilgi duyduğunuz profilleri takip edebilirsiniz.

 

Threads ara yüzü incelendiğinde Twitter’a rakip olarak piyasaya sürülen bu platformun ara yüz bakımından da benzerlik gösterdiği görülmektedir. Uygulamanın ara yüzünde yer alan simgeler üzerinden kullanıcılar birçok işlem yapabilmektedir.

 

Threads’in header bölümünde yer alan dünya simgesine tıklayarak profilinize yönelik ayarları yapabilirsiniz. Profilinizi bu bölümden gizli profile getirebilir, kimlerin sizden bahsedebileceğini seçebilir, sessize alınan hesapları ve gizlenen sözcükleri inceleyebilirsiniz.

 

Threads’e girdikten sonra ilk olarak zaman tüneli karşınıza çıkacaktır. Alt bölümde yer alan ev butonunun yanında yer alan arama butonu üzerinden takip edeceğiniz kişi önerilerine ulaşabilir ve takip etmek istediğiniz kişileri arayabilirsiniz.

 

Arama butonunun yanındaki alan üzerinden Threads üzerinden paylaşım yapabilirsiniz. Paylaşımlarınızı yaparken metin paylaşımı yapabileceğiniz gibi dosya simgesine de tıklayabilir ve buradan paylaşımlarınıza fotoğraf ve video ekleyebilirsiniz.

 

Kalp butonuna tıklayarak profilinize yönelik hareketleri görebilirsiniz. Bu bölümden paylaşımlarınıza verilen yanıtlar, bahsetmeler ve doğrulanmış kullanıcılar ile olan etkileşimlerinizi görüntüleyebilirsiniz.

 

Menünün en sonunda yer alan insan simgesine tıklayarak Threads profilinize erişebilirsiniz. Bu bölümden kendi profilinizi düzenleyebilir, profil paylaşımınız için link alabilir, yaptığınız paylaşımları ve diğer kullanıcılara verdiğiniz yanıtları görüntüleyebilirsiniz.

 

Threads’te Olmayan Özellikler Nelerdir?

 

Threads, diğer sosyal medya platformlarında alıştığımız temel özelliklerin yer aldığı bir sosyal medya platformudur fakat şu an için diğer sosyal medya platformlarında bulunan mesaj gönderme, Hashtag kullanma, story atma, sesli sohbet ve reklam verme gibi özellikler uygulamada yer almamaktadır. Ancak uzmanlar bu özelliklerin ilerleyen sürümler ile beraber Threads’e getirilebileceğini söylemektedir.

 

Okumanızı Öneririz: Instagram'da Gerçek Takipçi Nasıl Kazanılır?

 

Threads’te Kaç Karakterlik Paylaşım Yapılır?

 
Threads’te Kaç Karakterlik Paylaşım Yapılır


Threads’te paylaşım yapmak için 500 karakter sınırı bulunmaktadır. Kullanıcılar 500 karaktere kadar Threads üzerinden metin paylaşımı yapabilmekte, paylaşımlarına fotoğraf, video ve bağlantı ekleyebilmektedir.

 

Video paylaşımı yapmak içinse 5 dakika sınırı bulunmaktadır. Yani Threads’te 5 dakikaya kadar olan videoları paylaşmanız mümkündür.

 

Threads’i Kaç Kişi İndirdi?

 

6 Temmuz 2023’te piyasaya sunulduktan sonra 4 saat sonra 5 milyon kullanıcıya ulaşma başarısı yakaladı. 7 saat içerisinde ise Threads, 10 milyondan fazla kişi tarafından indirildi. Threads’e olan ilgi hayatımıza giren bu sosyal medya platformunun duyurulduktan sonra yüksek bir performans gösterdiğini doğrulamaktadır.

 

Threads’te Reklam Veriliyor mu?

 

Meta tarafından piyasa sürülen bu platformda diğer sosyal medya platformlarının aksine reklam verilebilmesi şu an için mümkün değildir fakat Threads’in sonraki sürümlerinde reklam verme özelliğinin aktif edileceği düşünülmektedir.

 

Okumanızı Öneririz: Instagram'a Ne Zaman Post Atılmalı?

 

Instagram’daki Sayılar ve Threads

 

Threads’e kaydolan kullanıcıların Instagram profillerinde @ile başlayan bir sayı görülmektedir. Bu sayı Threads’e kayıt olan kaçıncı kişi olduğunuzu gösterir. Özellikle @ işareti ile başlayan sayıya tıkladıktan sonra Threads hesabınız açılmaktadır.

 

Bununla beraber Instagram’daki kullanıcıların profilinde yer alan sayılara da tıklayabilir ve onlarında Threads hesaplarına ulaşabilirsiniz. Fakat kişilerin Threads hesapları gizli profil olarak ayarlandığı takdirde onların yaptığı paylaşımları görüntüleyemeyeceğinizi bilmeniz oldukça önemlidir. Gizli profillerin paylaşımlarını görüntülemek için onlara takip isteği atabilirsiniz.

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax