Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Instagram'a Ne Zaman Post Atılmalı?

Güncelleme Tarihi: 07.03.2024

İçindekiler;

Dijital pazarlama stratejilerinde sosyal medya pazarlaması genellikle her markanın tercih ettiği bir yöntemdir. Çünkü günümüzde artan sosyal medya kullanım oranları ve markaların hedef kitlesinde yer alan kişilerin sosyal medya platformlarında bulunması sosyal medya pazarlamasından alınan verimi artırmaktadır. Genellikle markalar bu noktada hedef kitlelerinin yoğun bir şekilde bulunduğu platformları kullanmaktadır. Instagram’da bu sosyal medya platformları arasında yer almaktadır.

 

Instagram’da paylaşım yapacak olan kişi ve işletmeler çoğu zaman hedef kitlelerinin yoğun bir şekilde Instagram kullandığı gün ve saatlerde paylaşım yapmayı tercih etmektedir. Çünkü Instagram paylaşım saatleri hedef kitleye uygun bir şekilde hazırlandığında markaların ulaştığı kişi sayısı artış göstermektedir.

 

Çoğu zaman markaların içerik türüne göre paylaşım saatlerinin değişiklik gösterdiği herkes tarafından bilinmektedir. Bazı markalar reels paylaşımı yaparken reels videosu hangi saatlerde atılmalı sorusuna yanıt ararken post atacak olan markalar da hangi saatte post atılır sorusuna yanıt aramaktadır.

 

Instagram'a Ne Zaman Post Atılmalı adlı bu yazımızda Instagram paylaşımları ve Instagram paylaşım saatleri hakkında sizlere bilgiler vereceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve paylaşım saatlerinizi buna göre ayarlayarak Instagram’dan en doğru verimi alabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Instagram'da Link Paylaşma Yöntemleri


Instagram'a Ne Zaman Post Atılmalı?

 

Instagram Nedir?

 

6 Ekim 2010 tarihinde piyasaya sürülen bir sosyal medya platformu olan Instagram, kullanıcıların fotoğraf, video, hikâye vb. paylaşımlar yapabildiği, birbirleri ile etkileşime geçtiği ve canlı yayın özelliğini kullanarak canlı yayın açabildiği bir sosyal medya platformudur.

 

Instagram bireysel kullanıcılar gibi çoğu zaman ticari faaliyet yürüten işletmeler tarafından da kullanılan bir platformdur. Genellikle ticari olarak Instagram kullanan markalar hedef kitlelerine ulaşmayı ve satışlarını artırmayı hedeflemektedir. Bu nedenle markalar hedef kitlelerine ulaşmak için de Instagram’a ne zaman post atılmalı sorusuna yanıt aramaktadır.

 

İlgili İçerik; Instagram Post Hazırlama Rehberi, Fikirler ve Faydalı Araçlar


Instagram Nedir

 

Instagram’da Paylaşım Yapılacak Olan Günler

 

Hangi saatte post atılır, reel videosu hangi saatte atılmayı ya da Instagram paylaşım saatleri nelerdir gibi sorulara yanıt vermeden önce ilk olarak Instagram’da paylaşım yapılacak olan günler hakkında sizlere bilgi vereceğiz.

 

Günümüzün en çok kullanılan sosyal medya platformları arasında yer alan Instagram’da paylaşım yapılması gereken günler her markaya göre farklılık gösterir. Çünkü markaların hedef kitlesinde yer alan kişiler çoğu zaman farklı günlerde sosyal medya platformlarında aktif olur. Bu nedenle Instagram’da hangi günlerde paylaşım yapılması gerekiyor sorusuna yanıt arayan markaların belirli istatistikleri takip ederek hareket etmesi gerekir.

 

Markalar Instagram’da paylaşım yapılacak olan günleri belirlerken çoğu zaman Instagram istatistiklerine göre karar verebilir. Fakat yine de toplanan bazı istatistiksel veriler markaların hangi günlerde paylaşım yaptığında etkileşim oranının arttığını göstermektedir.

 
Marka Kategorisi Etkileşimlerin En Kötü Olduğu Günler Etkileşimlerin En İyi Olduğu Günler
Medya Sektöründe Faaliyet Gösteren Markalar Cumartesi Perşembe ve Cuma
Finansal İşletmeler Cumartesi Salı, Çarşamba ve Pazar
Teknik Servisler Pazar Salı ve Çarşamba Günleri
Sağlık Sektörü Cumartesi ve Pazar Çarşamba
Eğitim Sektörü Pazar Cumartesi
E-ticaret  Pazartesi ve Perşembe Pazar
Kar Amacı Gütmeyen Kuruluşlar Cumartesi ve Pazar Çarşamba
Teknoloji Sektörü Pazar Çarşamba
 

Sektörlere göre Instagram’da paylaşım yapılması gereken günlerdir. Instagram paylaşımları ile takipçi kazanmak, beğeni artırmak ve daha fazla etkileşim almak isteyen kişi ve işletmelerin bu günleri önemseyerek hareket etmesi gerekmektedir. Böylece markalar doğru günlerde paylaşım yaparak hedeflerine daha kolay ulaşabilecektir.


İlgili İçerik; Instagram Algoritması Nedir? Nasıl Çalışır?


İlgili İçerik; Organik Olarak Instagram Sayfanızı Nasıl Büyütebilirsiniz?


Instagram’da Paylaşım Yapılacak Olan Günler

 

Instagram Post Paylaşımı Nedir?

 

Instagram post paylaşımı, Instagram’da paylaşım yapacak olan kişi ve işletmelerin paylaşmak istedikleri şeyleri gönderi olarak paylaştığı içerik türüdür.

 

Genellikle Instagram postları görüntü, metin ve hashtaglerden ya da video, metin ve hashtaglerden oluşmaktadır.

 
İlgili İçerik; Instagram için En Popüler Post Tasarlama Araçları

İlgili İçerik; En İyi 10 Instagram Analiz Aracı


Instagram Post Paylaşımı Nedir

 

Instagram’a Hangi Saatte Fotoğraf Atılır?

 

Instagram’da paylaşım yapacak olan kişi ve işletmelerin en çok yanıt aradığı sorular arasında Instagram’a hangi saatte fotoğraf atılır sorusu yer almaktadır. Çünkü kişi ve işletmeler doğru paylaşım saatlerinde Instagram’a fotoğraf atarak etkileşim oranlarını yükseltmeyi istemektedir.

 

Instagram paylaşım saatleri incelendiğinde yine markaların post paylaşımı yaparken sektörlerine göre hareket etmesi gerektiği görülmektedir.

 
Marka Kategorisi Paylaşım Yapılması Gereken Gün ve Saat Paylaşım Yapılması Gereken Gün ve Saat
Medya Sektöründe Faaliyet Gösteren Markalar Çarşamba 08:00  Cuma 17:00
Finansal İşletmeler Salı – Çarşamba 09:00 – 18:00 Cuma 09:00 – 18:00
Teknik Servisler Salı 08:00 – 14:00 Cuma 08:00 – 14:00
Sağlık Sektörü Hafta İçi 08:00 -18:00 Cuma Yoğunluk 08:00 – 18:00
Eğitim Sektörü Çarşamba 09:00 – 18:00 Cumartesi 09:00 – 18:00
E-ticaret  Cumartesi 08:30- 18:00 Pazar 08:30 – 18:00
Kar Amacı Gütmeyen Kuruluşlar Çarşamba 08.00 – 09:00  Cuma 08:00 – 09:00
Teknoloji Sektörü Çarşamba 09:00 -12:00 Haftanın Her Günü Öğlen Saatlerinde
 

Instagram paylaşım saatleri hakkında bilgi almak isteyen kişi ve işletmelerin önem vermesi gereken paylaşım saatleridir. Genellikle sektörlere göre bu paylaşım saatlerine önem verildiği takdirde markaların görüntülenme, beğeni, yorum ve kaydetme sayıları artış gösterecektir. Bu da işletmelerin Instagram keşfete düşmesini sağlayacak ve etkileşim oranlarının artmasında yardımcı olacaktır.

 

İlgili İçerik; Instagram Profil Analizi ile Etkileşim Oranınızı Nasıl Artırabilirsiniz?


Instagram’a Hangi Saatte Fotoğraf Atılır

 

Instagram Reels Videosu Hangi Saatte Atılmalı?

 

Instagram paylaşım türleri arasında yer alan reels videolarının paylaşım saatleri de oldukça önemlidir. Genellikle reels videoları Instagram algoritması tarafından daha fazla ön plana çıkarılan bir içerik türü olsa da markalar reels videosu paylaşım saatlerini belirleyerek daha fazla etkileşim alma şansı yakalamaktadır.

 

Sosyal medya uzmanlarının görüşleri incelendiğinde Instagram paylaşım saatlerini öğrenmek isteyen kişilerin sorduğu sorulardan birisi olan reels videosu hangi saatte atılmalı sorusuna açık bir şekilde 07:00 – 09:00 saatleri, 11:00 – 15:00, 16:00 – 18:00 saatleri arasında reels videosu atılabilir yanıtı verilebilmektedir. Çünkü genellikle bu saatler arasında iş yoğunluğundan kaçmak isteyen ya da az da olsa dinlenmek isteyen kişiler Instagram kullanmaya yönelmektedir.

 

Bu nedenlerden dolayı da bu saatlerde reels paylaşımı yapan kişi ve işletmelerin görüntülenme oranları daha fazla artış göstermektedir. Az reels paylaşımı yapan kişilerin ise özellikle bu noktada Instagram etkileşim oranlarının oldukça fazla olduğu çarşamba günlerinde 17:00 – 19:00 saatleri arasında reels paylaşımı yapması önerilmektedir.

 

İlgili İçerik; Instagram'da Butik Açmak İsteyenler İçin Kapsamlı Rehber


Instagram Reels Videosu Hangi Saatte Atılmalı

 

En Çok Beğeni Hangi Saatlerde Oluyor?

 

Instagram’a hangi saatte post atılır ve reels videosu hangi saatte atılmalı sorularınıza yanıt verdik yazımızın bu bölümünde de en çok beğeni hangi saatlerde oluyor sorunuzu yanıtlandıracağız.

 

Instagram’da düzenli bir şekilde iletişim yürüten kişilerin en çok istediği şeylerin başında beğeni oranlarını artırmak yer almaktadır. Çünkü bir Instagram hesabının beğenileri ne kadar artış gösterirse kullanıcılara vereceği güven de o kadar artış göstermektedir.

 

Genellikle Instagram’da beğeni sayılarını artırmak isteyen kişi ve markaların hedef kitlesini incelemesi gerekir. Hedef kitleniz hangi saatlerde Instagram’da zaman geçiriyorsa sizler de bu saatlerde paylaşımlarınızı yapabilir ve Instagram beğeni sayınızı artırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Göz Alıcı Instagram Hikayeleri Nasıl Oluşturulur?


En Çok Beğeni Hangi Saatlerde Oluyor

 

Instagram Özellikleri ile Satışlarınızı Artırın

 

E-ticaret sektöründe faaliyet gösterecek bir firmaysanız sizler de Ticimax ile e-ticaret sitenizi kurabilirsiniz. Ticimax e-ticaret alt yapısında yer alan Insta Story ve Insta Shop özelliklerini kullanarak Instagramınızı ve e-ticaret sitenizi daha efektif bir hale getirebilir ve böylece satışlarınızı artırabilirsiniz. Ticimax e-ticaret alt yapısıyla e-ticarette farkınızı ortaya koyabilir ve başarıyı yakalayabilirsiniz.

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax