Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Göz Alıcı Instagram Hikayeleri Nasıl Oluşturulur?

Güncelleme Tarihi: 14.07.2023

İçindekiler;

Instagram’ın özellikleri arasında yer alan Story yani Hikayeler özelliği platformun en popüler özellikleri arasında yer almaktadır. Instagram’ı kişisel olarak kullanan kişiler ya da ticari amaçlarla kullanan markalar, Instagram hikayeleri üzerinden takipçilerini etkilemeye çalışmaktadır.

 

Instagram hikayeleri ile takipçilerini etkilemek isteyenlerin önem vermesi gereken unsurların başında Instagram Hikâye tasarımı yer almaktadır. Çünkü Instagram Hikâye Tasarımı ne kadar profesyonel bir şekilde yapılırsa takipçilerinizin ilgisini çekmeniz o kadar kolaylaşmaktadır. Bu nedenle Instagram’da hikâye paylaşımı yapacak olan kişilerin tasarıma önem vermesi gerekmektedir.

 

Göz Alıcı Instagram Hikayeleri Nasıl Oluşturulur adlı bu yazımızda sizlere Instagram Hikâye Tasarımı hakkında bilgiler vereceğiz. Siz de bu yazımızı inceleyebilir ve hikâye tasarımı yaparken nasıl hareket etmeniz gerektiğini öğrenebilirsiniz.

 

Göz Alıcı Instagram Hikayeleri Nasıl Oluşturulur?

 

Instagram Hikâye Ölçülerini Önemseyin

 

Instagram Hikâye Tasarımı yapacak olan kişi ve işletmelerin ilk önem vermesi gereken unsurların başında Instagram hikâye ölçüleri yer almaktadır. Çünkü Instagram hikâye boyutlarına uygun bir tasarım yapmanız fotoğraf ve videolarınızın daha profesyonel gözükmesini sağlayacaktır.

 

Instagram’da hikâye paylaşımı yaparken kullanılması gereken ölçüler 1080 x 1920 Pixel yani 9:16 formatındaki görsellerdir. Instagram hikayelerini tasarım araçları ile oluşturacak kişi ve işletmelerin bu ölçülere önem vermesi ve fotoğraf ve video boyutlarını ölçülere göre hazırlaması gerekmektedir.

 

Instagram Hikaye Ölçüleri Nelerdir

 

Instagram Hikâye Tasarım Programlarını Kullanın

 

Instagram’da story paylaşımı yapacak olan kişi ve işletmelerin kullanabileceği birçok hikâye tasarım aracı bulunmaktadır.

 
  • Canva
  • Insta size
  • Over
  • Mojo
  • Adobe Spark
  • Story luxe
 

Gibi tasarım araçları Instagram hikâye tasarımı yapabileceğiniz başlıca araçlardır. Genellikle bu araçlar içerisinde bulunan Instagram Hikâye Şablonları oldukça çeşitlidir. Özellikle canva tasarım aracı içerisinde yer alan şablonlar hem kişisel hem de ticari kullanımlar için oldukça güzeldir.

 

Sizler de Instagram Story tasarımı yapmak için ücretsiz hikâye tasarım araçları içerisinde yer alan Canva gibi programları kullanabilirsiniz. Bu programlar içinde bulunan hikâye şablonları, efektler, bileşenler ve fotoğraflar sayesinde göz alıcı instagram hikayeleri oluşturabilir ve takipçilerinizin dikkatini daha fazla çekebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Instagram Hikayeleri ile Nasıl Daha Fazla Trafik Kazanılır?

 

Instagram Hikaye Tasarım Programları

 

Hikayelerinizde Tarzınızı Yansıtın

 

Instagram’da hikâye tasarımı yapacak olan kişilerin önem vermesi gereken konulardan birisi de tarz ve bütünlüktür. Çünkü story tasarımı esnasında kişi ve işletmeler birçok şablon ve özellikten yararlanabilmektedir. Her ne kadar yararlanabileceğiniz şablon ve özellikler çeşitli olsa da Instagram Storylerinizde bir bütünlük yakalamanız oldukça önemlidir. Çünkü tarz ve bütünlük sahibi olan hikayeler takipçilerinize göz alıcı gelecektir. Bu da Instagram hesabınızın etkileşimlerini büyük oranda arttıracaktır.

 

Sizler de göz alıcı instagram storyleri tasarlamak istiyorsanız hikayelerinizde renk seçimi, yazı fontu, punto ve tasarım gibi birçok unsuru göz önünde bulundurarak hareket edebilirsiniz. Böylece hikayelerinizde bir bütünlük yaratabilir ve daha fazla kişinin ilgisini çekebilirsiniz.


İlgili İçerik; Organik Olarak Instagram Sayfanızı Nasıl Büyütebilirsiniz?

 

İlgili İçerik; Instagram Reels ile E-ticarette Fark Yaratmanın 5 Yolu

 

Instagram Hikaye Tarz Yansıtmak

 

Video İçerikler Paylaşmaya Özen Gösterin

 

Etkileyici hikâye paylaşımı yapmak istiyorsanız önem vermeniz gereken konulardan bir diğeri de video içeriklerdir. Çünkü günümüzde Instagram kullanıcılarının video olarak paylaşılan storyleri izlerken daha fazla zaman geçirdiği bilinmektedir.

 

Eğer Instagram’ı işletmenizi ve ürünlerinizi tanıtmak için kullanıyorsanız ürün inceleme videoları, ürün karşılaştırması ve müşteri yorumları gibi birçok video içerik fikri ile Instagram Story paylaşımı yapabilirsiniz.

 

Böylece hem takipçilerinizin markanız ve ürünleriniz hakkında bilgi almasını sağlayabilir hem de etkileşim oranınızı hızlı bir şekilde arttırabilirsiniz.



İlgili İçerik; Etkileşiminizi Arttıracak Instagram Fotoğrafçılığı İpuçları

 

İlgili İçerik; Instagram'da Nasıl Para Kazanılır?

 

Instagram Hikaye Video İçerikleri

 

Yaratıcı Instagram Storyleri Oluşturmaya Önem Verin

 

Instagram, görselliğe dayalı bir sosyal medya platformu olduğu için bu platformda yaratıcılık oldukça önemlidir. Hem hikâye paylaşımlarında hem de post paylaşımlarında yaratıcı fikirlerden yararlanmanız etkileşim oranınızı büyük ölçüde etkileyecektir.

 

Bu nedenle Instagram’da story paylaşımı yapmadan önce rakiplerinizin yaptığı paylaşımları, ınfluencer paylaşımlarını, etkileşim oranı yüksek olan paylaşımları inceleyebilir ve yaratıcı fikirler bulabilirsiniz. Bununla beraber son dönemlerde popüler olan Reels akımlarını storylerinizde kullanabilir ve daha fazla kişinin ilgisini çekebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Instagram için En Popüler Post Tasarlama Araçları

 

Instagram Hikaye Yaratıcılık

 

Farklı Platformlara Göz Atın

 

Instagram story tasarımı yapmak isteyen kişi ve işletmelerin farklı sosyal medya platformlarından da fikir bulabilmesi mümkündür. Genellikle Tik Tok ve Pinterest gibi görselliğin ön planda olduğu sosyal medya platformlarında birbirinden farklı story fikirleri bulunmaktadır. Bu nedenle hikâye tasarımı yapmadan önce bu platformlara göz atmanız ve yeni fikirleri incelemeniz oldukça önemlidir. Böylece kullanıcıların nelere ilgi gösterdiğini analiz edebilir ve Instagram hikayelerinizi çeşitlendirebilirsiniz.


İlgili İçerik; Küçük İşletmeler İçin 5 Mükemmel Instagram Özelliği

  

Instagram Hikaye Farklı Platformlar

 

Hikayeleriniz Süsleyin

 

Instagram hikayeler özelliği piyasa sunulduktan itibaren oldukça geliştirilmiş bir özelliktir.

 
  • Anket
  • Test
  • Bana Soru Sor
  • Konum
  • Bağlantı
  • Geri Sayım
 

Gibi özellikler ile hikayeleriniz üzerinden etkileşiminizi arttırmanız mümkündür. Hikâye özellikleri içerisinde yer alan gifler ve müzik özelliği ise yaratıcı Instagram Hikayesi oluşturmak isteyen kişiler tarafından en çok tercih edilen özelliklerdir. Çünkü paylaşım yapacağınız story konusuna göre Instagram’da kullanabileceğiniz milyonlarca gif bulunmaktadır.

 

Sizler de hikayelerinizi tasarlarken paylaşım konunuza göre gifler kullanabilir ve böylece yaratıcı hikayeler tasarlayabilirsiniz. Hikayenizin daha fazla ilgi çekmesini istiyorsanız storylerinize müzik ekleyebilir ve böylece daha fazla kişinin ilgisini çekebilirsiniz.

 

Instagram Hikaye Özellikleri Nelerdir

 

Efektleri Yoğun Olarak Kullanmayın

 

Instagram hikâye tasarımı yaparken birçok kişi tarafından kullanılan efektler aslına bakıldığında storylerinizi profesyonel göstermemektedir. Çünkü görselliğe dayalı olan bu platformlara birçok kullanıcı fotoğraf ve videoları gerçek renkleri ile görmeyi istemektedir. Bu yüzden yoğun efektler kullanılan Instagram hikayeleri sanılanın aksine daha fazla ilgi görmektense az ilgi görmektedir.

 

Bu nedenle Instagram’da hikâye tasarımı yapacak olan kişi ve işletmelerin yoğun efektler kullanmaması ve fotoğraf ya da videoların bütünlüğünü bozmaması gerekmektedir. Siz de bunu unsura dikkat ederek Instagram hikayelerinizi tasarlayabilir ve storylerinizin daha fazla ilgi çekmesini sağlayabilirsiniz.

 

Instagram Hikaye Efekt Kullanımı

 

Hikâye Fikirleri Veren Hesapları İnceleyin

 

Instagram’da Reels özelliğinin kullanılmaya başlanması ile beraber yaratıcı story fikirleri paylaşan hesap sayısı artmaya başladı. Artık birçok kişi Reels özelliğini kullanarak Instagram’da nasıl story tasarımı yapabileceğinizi ve story süsleme fikirlerini sizlerle paylaşıyor.

 

Genellikle bu paylaşımları Influencerlar ve grafik tasarım ile ilgilenen kişiler daha yoğun bir şekilde yapıyor. Sizler de bu tür hesapları takip ederek Instagram Story fikirleri hakkında bilgi edinebilirsiniz ve bu paylaşımlar sayesinde ilgi çekici Instagram story tasarımını nasıl yapabileceğinizi öğrenebilir ve böylece profesyonel storyler tasarlayabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Sosyal Medya Kampanyalarınız için 7 İpucu

 

Instagram Hikaye Fikirleri Veren Hesaplar

 

İlham Verin

 

Etkileyici story tasarımı yaparken önem vermeniz gereken konulardan bir diğeri de ilham verici olmaktır. Günümüzde birçok kişi ve işletme storylerini nasıl profesyonel hale getireceklerini aramaktadır.

 

Sizler de farklı kullanıcılara ilham verebilmek için story tasarımı yaparken nasıl hareket etmeleri gerektiğini onlara gösterebilir ve böylece takipçilerinizin gözünde daha profesyonel gözükebilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Instagram Post Hazırlama Rehberi, Fikirler ve Faydalı Araçlar

 

Instagram Hikaye İlham Verin

 

Insta Story Modülünü Keşfedin

 

Ticimax tarafından geliştirilen Insta Story modülü ile sizler de Instagram hikayelerinizi e-ticaret sitenize taşıyabilir ve ana sayfanızda storylerinizi paylaşabilirsiniz. Insta Story modülü sayesinde e-ticaret firmanızın sattığı ürün ve hizmetleri tüketicilere daha kolay bir şekilde anlatabilir ve böylece ürün satışlarını arttırabilirsiniz.

 

Insta Story modülü ile beraber Ticimax e-ticaret paketleri içerisinde yer alan Insta Shop modülü ile ürünlerinizi Instagramda yayınlayabilir ve paylaşımlarınızı daha kolay bir şekilde çeşitlendirebilirsiniz.

 

 

 

Ticimax ile çalışmak istiyorsanız demo talep formunu doldurabilir ve 15 günlük deneme süresinin ardından e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Youtube, Instagram, Facebook ve Twitter üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca e-ticaret ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax