Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Instagram Hikaye Nasıl Paylaşılır?

Güncelleme Tarihi: 22.03.2024

İçindekiler;

Dünya genelinde sosyal medya kullanımı her geçen gün artış gösteriyor. Her gün milyonlarca kişi sosyal medya platformlarına kaydoluyor ve bu platformlar üzerinden tanıdığı kişilerle etkileşime giriyor. Sosyal medya platformlarına olan bu ilgi uygulamaların da dikkatini çekiyor ve neredeyse bütün sosyal medya platformları kendilerini geliştirmek için farklı özellikleri piyasaya sunuyor.

 

Hepimizin hayatında önemli bir yer eden Instagram’da kendini sürekli geliştirmeye devam eden bir sosyal medya platformudur. Instagram bünyesine eklenen her özellik herkes tarafından sevilmekte ve kullanılmaktadır. Instagram’ın snapchatten esinlenerek hayata geçirdiği story yani hikâye özelliği de bunlardan biridir.

 

Instagram Hikâye Paylaşımı Rehberi adlı bu yazımızda sizlere Instagram Hikayeleri hakkında önemli bilgiler vereceğiz. Siz de bu yazımızı inceleyerek Instagram Hikâye Özellikleri hakkında bilgi edinebilir ve Instagram Story’i daha etkin bir şekilde kullanabilirsiniz.

 

Instagram Hikayesi Nedir? Instagram Hikâye Paylaşımı Rehberi

 

Instagram Hikayesi Nedir?

 

Instagram Hikayeleri, Instagram panelinin üst kısmında görüntülenen ve paylaşımın ardından 24 sonra kaybolan görüntü, video ve ses paylaşımlarına verilen isimdir.

 

Instagram Hikayeleri, hesabınız gizli hesap değilse herkes tarafından görüntülenen fakat gizli hesapsa yalnızca takipçileriniz tarafından görüntülenebilen paylaşımlardır.

 

Instagram Hikayesi Nasıl Paylaşılır?

 

Instagram Hikâye Paylaşımı Rehberi adlı yazımızın bu bölümünde sizlerin Instagram Hikâye Paylaşımı Nasıl Yapılır sorusuna yanıt vereceğiz. Instagram’da hikâye paylaşımı yapmak için;

 
  • İlk olarak Instagram hesabınıza giriş yapın.
  • Instagram ana sayfasının üst bölümünde yer alan Hikâyem bölümüne tıklayın.
  • Bu bölüme tıkladıktan sonra fotoğraf veya video çekebilir ve hikayenizde paylaşabilirsiniz yada daha önceden Instagram hikâye boyutu olan 1080 x 1920 px ölçülerinde hazırladığınız fotoğraf ve videoları galerinizden ekleyebilirsiniz.
 

Instagram hikayeler özelliğinin daha aktif bir şekilde kullanılmasını sağlamak için hikayeler bölümüne birçok özellik eklemiştir. Instagram hikayelerinde kullanabileceğiniz özellikler şunlardır;

 
  • Konum; Hikayelerinize konum eklemenizi sağlayan özelliktir. Bu bölümden bulunduğunuz konumu ekleyebileceğiniz gibi yakınınızda bulunan bir konu ya da arama yaparak herhangi bir konumu da ekleyebilirsiniz.
  • Bahset; Hikayelerinizde arkadaşlarınızı etiketleyebilmenize olanak sağlayan özelliktir.
  • Konu Etiketi; Bir kelimenin önüne # işareti eklenerek oluşturulan hashtagleri hikayelerinizde kullanmaya olanak sağlamaktadır.
  • Sorular; Instagram hikâye paylaşımlarında kullanabileceğiniz bu özellik sayesinde hikayenizi gören kişilerin sizlere soru sormasını sağlayabilirsiniz.
  • GIF; Hikayenize hareketli görseller eklemenizi sağlamaktadır. Genellikle diğer kullanıcılar tarafından oluşturulan görseller kullanılmaktadır.
  • Müzik; Anlaşma yapılmış albüm ve şarkıların bulunduğu özelliktir. Müzik özelliği sayesinde storylerinize sevdiğiniz şarkıları ekleyebilirsiniz.
  • Anket; Instagram takipçileriniz için anket yapmanıza olanak sağlayan özelliktir. Genellikle hayır ve evet cevapları bulunsa da anketin konusuna göre cevaplar çeşitlendirilebilmektedir.
  • Test; Takipçilerinize test yapmanızı sağlayan Instagram Hikâye özelliğidir. Test özelliği sayesinde takipçilerinize bir soru sorabilir ve 4 seçenek belirleyerek yanıt vermelerini sağlayabilirsiniz.
 

Sizler de Instagram’ın Hikâye özellikleri arasında bulunan bu özellikleri kullanarak daha etkili ve eğlenceli Instagram Hikayeleri paylaşabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Instagram Anket Özelliğini Kullanmanız İçin 3 Neden

 

İlgili İçerik; Etkileyici Instagram Profili Oluşturmak için Bilmeniz Gerekenler




Instagram Hikayesi Nasıl Paylaşılır?

 

Instagram Story Paylaşımının İşletmenize 5 Büyük Katkısı

 

Instagram Story Paylaşımı kişisel hesaplar tarafından daha çok kullanılan bir instagram özelliği olsa da bu özellik marka hesapları tarafından da oldukça çok kullanılmaktadır. İşletmelerin Instagram Story özelliğini kullanmasının firmalarına sağladığı birçok avantaj bulunmaktadır.

 

Instagram Hikâye Paylaşımı Rehberi adlı yazımızın bu bölümünde sizlere Instagram Story Paylaşımının İşletmenize Katkıları hakkında bilgi vereceğiz. Sizler de bu bölümden Instagram Hikayelerinin avantajlarını öğrenebilir ve Hikayeler özelliğini kullanarak bu avantajlardan yararlanabilirsiniz.

 
 

İlgili İçerik; Instagram ve Facebook Reklam Vergilendirmesi



Instagram Story Paylaşımının İşletmenize 5 Büyük Katkısı

 

Instagram Story Daha Fazla Kişiye Ulaşmanızı Sağlar

 

Instagram Story paylaşımının işletmelere sağladığı katkılardan birincisi ulaşılan kişi sayısıdır. Instagram algoritması her gün değiştiği ve geliştirildiği için işletmelerin ulaşabildiği kişi sayısı azalmaktadır. Genellikle Instagram zaman tüneline düşen gönderiler daha önce etkileşime geçilen ya da sık etkileşime geçilen kişilerin gönderileri olduğu için işletmelerin bazı gönderileri yeterli ilgiyi görememektedir. Bu da firmaların ulaştığı kişi sayısını etkilemektedir.

 

Instagram Hikayeler özelliğine sürekli bir ilgi olduğu için ve insanlar Instagram’da dolaşmak yerine çoğu zaman hikâye izlediği için firmalar Instagram Story paylaşımı yaparak daha önce etkileşime girmedikleri takipçileri ile etkileşime girebilme fırsatı yakalamaktadır. Böylece e-ticaret firmaları hem hedef kitlesinde yer alan kişilere ulaşabilirken hem de marka bilinirliğini arttırmaktadır. Sizler de Instagram Story özelliğini kullanarak e-ticaret sitenizin bilinirliğini ve Instagram hesabınızın etkileşimini arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Instagram’da Takipçi Satın Almak Markalar İçin Neden Zararlı?



Instagram Story Daha Fazla Kişiye Ulaşmanızı Sağlar. Instagram, görüntüleri ve videoları paylaşmak için popüler bir sosyal medya uygulamasıdır
 

Sitenize Ziyaretçi Çekin

 

Hepimizin bildiği üzere Instagram gönderilerinde link paylaşımı yapılamıyor. Gönderilerinde e-ticaret sitelerinin, ürün ve hizmetlerinin linkini paylaşan işletmeler olsa da Instagram kullanıcıları bu linklere tıklayarak bir siteyi veya sayfayı ziyaret edemiyor. Bu da işletmelerin ziyaretçi sayıları ve dönüşüm oranları üzerinde olumsuz etki yaratıyor.

 

Instagram’da 10bin takipçinin üzerinde bir takipçi sayısı bulunan hesaplar Instagram’ın Hikâye bölümünde yer alan yukarı kaydırma özelliğini kullanarak

 
  • E-ticaret Sitelerine
  • Ürün ve Hizmet Sayfalarına
  • Kampanya Sayfalarına
  • Blog içeriklerine
 

Kolay bir şekilde linkleme yapıyor ve sitelerinin ziyaretçi sayılarını arttırabiliyor. Bununla beraber linkleri ziyaret kullanıcıların büyük bölümü ilk ziyaretlerinde alışveriş yaptığı veya daha sonradan yeniden ziyaret ettiği için dönüşüm oranları da artış gösteriyor. Sizlerin de Instagram hesabı 10bin takipçinin üzerindeyse e-ticaret sitenize trafik çekmek ve dönüşüm oranlarınızı arttırmak için Instagram Story özelliğini kullanabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Ticimax Insta Story Modülü



instagram Sosyal ağ hizmet anlayışı. Etkileyici pazarlama.
 

Takipçilerinizden Geri Dönüşler Alın

 

İşletmeler için en önemli unsurlardan birisi müşteri yorumları ve geri dönüşleridir. Birçok e-ticaret firması geri dönüş anketlerini mail yolu ile müşterilerine göndererek müşterilerinin aldığı ürün ve hizmetlerden memnuniyetini ölçmektedir. Fakat günümüzde müşteri memnuniyetini ölçümlemek için birçok firmanın da Instagram story özelliğinden yararlandığı bilinmektedir. Genellikle firmalar;

 
  • Instagram Anket
  • Instagram Test
  • Instagram Sorular
 

Özelliklerini kullanarak takipçilerine belirli konularda sorular sormaktadır. Firmalar genellikle;

 
  • Firmamızın ürün ve hizmetlerinden memnun musunuz?
  • Firmamızın Instagram paylaşımlarını beğeniyor musunuz?
 

Gibi basit sorular sayesinde müşterilerinin ve takipçilerinin geri dönüşlerini almaktadır. Böylece hem markalarına olan güveni arttırırken hem de yapacakları iyileştirmelere karar verebilmektedir.

 

İlgili İçerik; Bilmeniz Gereken Instagram Terimleri

 
instagram Takipçilerinizden Geri Dönüşler Alın

 

İçeriklerinizi Çeşitlendirin

 

Instagram, görselliğe dayalı bir sosyal medya platformu olduğu için genellikle fotoğraf ve video paylaşımı yapılabilmektedir. Fakat günümüzde birçok kişinin eğlenceli ve yaratıcı içerik ve hesaplar ile etkileşime girdiği bilinmektedir. İşletmeler Instagram hesaplarını daha yaratıcı içerikler ile donatabilmek için Instagram Story özelliğinden yararlanabilmektedir. Sizler de Instagram hikayeler bölümünde yer alan özellikler olan;

 
  • Müzik
  • Gif
  • Anket
  • Soru
  • Bana Soru Sor
 

Gibi özellikleri kullanabilir ve takipçilerinizin keyifli zaman geçirmesini sağlayabilirsiniz. Böylece kişilerin markanıza olan bağlılığını arttırabilir ve sadık müşteriler kazanabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Instagram Çekilişi Nasıl Yapılmalı ve Nelere Dikkat Edilmeli?

 
İlgili İçerik; Etkileşiminizi Arttırmaya Yönelik 8 Instagram İçerik Fikri



Instagramda etkileşimi arttıracak özellikler

 

Satışlarınızı Arttırın

Instagram’da satış yapmak isteyen işletmelerin en çok kullandığı özellik Instagram story özelliğidir. Instagram story özelliği sayesinde firmalar;

 
  • Ürün fotoğraflarını paylaşabilir.
  • Kampanya tanımı yapabilir.
  • E-ticaret sitelerine ziyaret çekebilir.
  • Ürün inceleme videoları paylaşarak etkileyiciliklerini arttırabilir.
 

Sizler de Instagram Hikayeler özelliğinin faydaları arasında bulunan bu avantajlardan yararlanarak e-ticaret sitenizin satışlarını arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Instagram'dan Satış Yapma Teknikleri ile Satışlarınızı Arttırın

 



instagramda Satışlarınızı Arttırın

 

Insta Story Modülü İle Satışlarınızı Arttırın

 

Teknolojik gelişmeleri yakından takip eden ve e-ticaret firmalarının tüm ihtiyaçlarına yönelik donatılan Ticimax e-ticaret alt yapıları ile sizler de internetten satış yapabilirsiniz. Ticimax e-ticaret alt yapıları içerisinde bulunan Insta Story modülü sayesinde Instagram hesabınız ve e-ticaret sitenizi entegre edebilir ve Instagram hikayelerinizi e-ticaret ticaret sitenize taşıyarak satışlarınızı arttırabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax