Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Instagram ve Facebook Reklam Vergilendirmesi

Güncelleme Tarihi: 08.05.2023

İçindekiler;

E-ticaret yapan birçok kişinin ilk yer aldığı platformlar genellikle sosyal medya platformları. E-ticaret yapan kişi ve firmalar ilk olarak instagram, facebook ve twitter gibi platformlarda yer alarak ve bu platformlarda kurumsal iletişimlerini yürüterek hem marka bilinirliğini arttırıyor hem de potansiyel müşterilerine daha hızlı bir şekilde ulaşabiliyor.

 

Sosyal medya platformlarında yer alan firmalar marka tanıtımı, kampanya duyurusu, ürün tanıtımı gibi konularla daha fazla potansiyel müşteriye ulaşmak için ise sosyal medya reklamlarından yararlanıyor. Instagram ve Facebook Reklam Vergilendirmesi adlı bu yazımızda sizlere sosyal medya platformları arasında en çok kullanılan Instagram ve Facebook’ta reklam vergilendirmelerinin nasıl işlediğinden bahsedeceğiz.

 

İlgili İçerik; Instagram'da Etkili Satış Yapma Rehberi, Teknikleri

 

İlgili İçerik; İnternetten Ürün Satmak ve Başarılı Olmak İçin Yapmanız Gerekenler



Instagram ve Facebook Reklam Vergilendirmesi

 

E-ticaret Yapan Firmalar Neden Sosyal Medya Platformlarında Reklam Vermeli?

 

Instagram ve Facebook Reklam Vergilendirmesi hakkında bilgi vermeye başlamadan önce ilk olarak e-ticaret yapan firmaların Instagram, Facebook, Twitter gibi platformlarda neden reklam vermesi gerektiğinden bahsedeceğiz. Siz de yazımızın bu bölümünü okuyarak reklam vermenin firmanıza sağlayacağı katkılar hakkında bilgi alabilirsiniz.

 
  • Firmalar sosyal medya platformlarında reklam vererek hedef kitlelerine daha hızlı bir şekilde ulaşabilmektedir.
  • Sosyal medya reklamı veren firmalar hedef kitlelerini kendileri tanımlayacağı için hedef kitleleri arasında yer alan kişilere daha kolay ulaşabilmektedir.
  • Reklamlar sayesinde firmaların marka bilinirliklerini arttırmaları daha kolaydır.
  • Instagram ve Facebook reklamları ile firmanız için alışveriş reklamları vererek ürünlerinizi tanıtabilir ve e-ticaret sitenizin ziyaretçi sayısını ve dönüşüm oranlarınızı arttırabilirsiniz.
  • Yerel hedeflemeler sayesinde reklamlarınızı belirli bir lokasyonda gösterebilirsiniz.
  • Genellikle reklam maliyetleri düşük olduğu için firmanızın yapacağı harcamalar azalacaktır.
  • Instagram ve facebook gibi platformlardan reklam verirken reklamlarınızı hızlı bir şekilde planlayabilir ve yayına alabilirsiniz.
  • Instagram ve facebook reklamlarının sonuçları ölçülebilir olduğu için sizler de sosyal medya reklamlarınızın raporlarını oluşturabilir ve başarısını ölçebilirsiniz.
 

Gibi avantajlar sosyal medya platformlarında reklam veren firmaların reklam süreçlerini yönetebilmesini sağlamaktadır. Firmanızın sosyal medya platformlarında verdiği reklamları ölçümleyerek siz de reklamlarınızın analizini yapabilir ve hızlı bir şekilde reklamlarınızda yaptığınız hataları bulabilirsiniz.

 

Sosyal medya reklamlarının avantajları hakkında bilgi verdikten sonra geldik Instagram ve Facebook Reklam Vergilendirmesi’nin nasıl yapıldığına. Gelin şimdi hep beraber bu konuya bir göz atalım.

 


E-ticaret Firmaları Neden Sosyal Medya Reklamı Vermeli

 

Facebook Nedir?

 

Facebook 2004 yılında Cambridge’de Mark Zuckerberg tarafından kurulan bir sosyal medya platformudur.

 

Genel olarak kişilerin firmaların kurumsal hesaplarının bulunduğu bu platformda arkadaşlık, oyun, paylaşım, gruplar, alışveriş gibi birçok özellik bulunmaktadır. Genellikle firmalar kurumsal hesaplarından kurumsal iletişimlerini yönetmek için paylaşımlar yapmakta ve reklam vermektedir.

 

Facebook Nedir

 

Facebook Reklam Vergilendirmesi

 

Instagram ve Facebook Reklam Vergilendirmesi yazımızın bu bölümünde Facebook’ta yapılacak reklamlar için vergilendirmenin nasıl yapılacağından bahsedeceğiz.

 

Öncelikle facebookta reklam vermek isteyen kişilerin bilmesi gereken önemli bir nokta, Facebook’un vergi danışmanlığı hizmeti sunmadığıdır. Vergi konusunda aklında soru işareti olan facebook kullanıcılarının bu soruların yanıtını mali danışmanları ya da vergi daireleri ile iletişime geçerek bilgi alması gerektiğidir.

 

İlk olarak Facebook reklam vergilendirmesinin ülkelere göre farklılık gösterdiğini bilmeniz bu konuda oldukça önemlidir. Facebook genellikle Türkiye’de Facebook Reklam Vergilendirmesi konusunda şunları bizimle paylaşmaktadır.

 
  • Facebook Türkiye Reklam Vergilendirmesi 1 Nisan 2019’dan itibaren hayata geçmiştir.
  • Verilen facebook reklamlarının kişisel veya iş amaçlı olmasına bakılmaksızın verilen reklamların faturası reklamı satın alan kişinin T.C. kimlik veya vergi numarasına göre faturalandırılmaktadır.
  • Eğer kişisel reklamlarınız için T.C. Kimlik numarası, Kurumsal reklamlarınız için de vergi numarası eklemediyseniz Facebook Reklam Vergilendirilmesi Türkiye’nin KDV oranlarına göre yapılmaktadır.
  • Kişiler Reklam Makbuzunu Reklam yöneticisi hesapları üzerinden kontrol etmektedir.
  • Facebook’ta reklam verenler KDV kimlik numarasını Facebook hesabına eklememişse eğer ülkenin uyguladığı vergi oranları üzerinden faturalandırma yapılmaktadır.
 

Bu nedenle Facebook reklamları veren şirketlerin ilk olarak yapması gereken şeylerden birisi ay sonlarında facebook faturasını işlemeleri gerekmektedir. Facebook faturası nasıl işlenir sorusuna yanıt arayan firmalar ise bu konuyu muhasebecileri ile görüşmelidir. Çünkü fatura işleme işlemleri genellikle muhasebeciler tarafından yapılmaktadır.

 

İlgili İçerik; Facebook Reklamlarında Bütçe En İyi Şekilde Nasıl Kullanılır?



Facebook Reklam Vergilendirmesi

 

Instagram Reklam Vergilendirmesi

 

Instagram ve Facebook Reklam Vergilendirmesi yazımızın ilk bölümünde sizlere reklamların avantajları ve facebook reklam vergilendirmesi hakkında bilgiler verdik. Yazımızın bu bölümünde ise Instagram Reklam Vergilendirmesi hakkında bilgilerimizi paylaşacağız.

 

1 Ocak 2019 tarihi sonrasında yürürlüğe giren kanun ile internetten reklam vermek isteyen şahıs ve firmaların reklamlarından %15 oranında vergi kesintisi yapılmamaktadır. Yani reklam veren şahıs ve firmalar reklamın KDV oranı olan %18’den sonra %15’lik bir tutarda da internetten reklam vergisi ödemek zorundadır.

 

Instagram reklam vergilendirmesi reklam verenin şahıs veya kurum olması göz önünde bulundurulmadan Gelir ve Kurumlar Vergisi Stopajı olarak kesilmektedir. Yani kısacası ilgili vergilendirme hem şahıslar gem de kişiler için uygulanmaktadır.

 

Instagram ve Facebook reklam vergilendirmesi için de reklam hizmeti veren kişilerin gelir beyanında bulunması gerekmektedir.

 

İlgili İçerik; Instagram'a Reklam Nasıl Verilir

 

Instagram Reklam Vergilendirmesi

 

Instagram Vergi Muafiyeti

 

Instagram ve Facebook Reklam Vergilendirmesi yazımızın bu bölümünde sizlere instagram vergi muafiyeti hakkında bilgi vereceğiz.

 

Yapılan bir düzenleme sonrasında evden gelir elde etmek isteyen ev hanımlarına yönelik sevindirici bir haber var. Ev hanımlarının kolay bir şekilde yararlanabileceği instagram vergi muafiyeti, el emeği ile üretilen belirli ürünlerin satışı yapılarak belirli koşullarda vergi ödeme yükümlülüğünü ortadan kaldırmaktadır. Evde el emeği ile üretilen;

 
  • Havlu
  • Çorap
  • Kilim
  • Çarşaf
  • Dokuma Mamulleri
  • Halı
  • Nakış işleri
  • Hasır işler
  • Paspas
  • Sepet ve süpürge
  • Yapay Çiçek
  • Tığ işleri
  • Tarhana 
  • Mantı 
  • Erişte
 

Gibi ürünler üretilip internet üzerinden satış yapıldığında vergi ödenmemektedir. Instagramdan satış yapacak olan kişiler de bu ürünlerin satışını yaparak instagram vergi muafiyetinden yararlanabilmektedir. Fakat bu kişilerin vergi muafiyetinden yararlanması için;

 
  • Yapılan satışların brüt yıllık asgari ücretin üzerine çıkmaması.
  • Herhangi bir makine kullanmadan üretilmesi
  • Kermes, festival ve panayır gibi yerlerde satılabilmesi.
 

Unsurlarını göz önünde bulundurmalıdır.

 

Bu ürünlerin ve unsurların dışına çıkarak instagram ve facebook üzerinden satış yapan kişilerin ilgili ürünlerini sattıktan sonra faturalandırma yapması gerekmektedir. Çünkü internetten satılan diğer ürünlerin satış yaptıktan sonra ilgili ürün için fatura kesmesi gerekmektedir.

 

İlgili İçerik; İnternetten Gıda Satışına Dair Önemli Bilgiler

 

İlgili İçerik; İnternetten Hobi Ürünleri Nasıl Satılır?



Instagram Vergi Muafiyeti

 

Sosyal Medya’dan Satış Yapmak

 

Sosyal medya platformlarında satış yapmak isteyen birçok kişi Instagram Shop ve Facebook Shop özelliklerini kullanarak hızlı bir şekilde ürünlerini satışa sunabilmektedir. Genel olarak e-ticaret sitesi kuran kişiler e-ticaret siteleri ile bu platformlardaki mağazalarını entegre etmekte ve bu şekilde ürün ekleme, stok takibi gibi birçok işlemi aynı anda yapabilmektedir.

 

Sosyal Medyadan Satış Yapmak

 

Sosyal medyadan satış yapmak isteyen kişilerin en çok tercih ettiği e-ticaret alt yapılarından birisi Ticimax e-ticaret alt yapılarıdır. Ticimax e-ticaret alt yapıları içerisinde bulunan birçok modül kişilerin iş yönetimlerini daha hızlı bir şekilde yapmasına olanak sağlamakta ve otomatik olarak instagram ve Facebook’a ürünlerini yükleyerek gelir arttırmasına olanak sağlamaktadır.

 

 

Sizler de e-ticaret sitenizi kurmak ve hızlı bir şekilde hem instagram hem de facebook üzerinden satış yapmak istiyorsanız eğer Ticimax e-ticaret paketlerini kullanmak ve kendi e-ticaret sitenizi açmak istediğiniz takdirde E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgi almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Bu İçerikler de İlginizi Çekebilir:

 

Sosyal Ağlar Hakkında Bilmeniz Gereken Önemli Noktalar

 

İnternetten Satış Nasıl Yapılır? Bilmeniz Gerekenler (2021 Yeni)

 

E-Ticarette Başarıyı Yakalamak İsteyenler İçin 10 Adım

 

E-ticaret Siteleri 1 Ocak'tan İtibaren Vergiden Muaf


 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax