Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

İnternetten Hobi Ürünleri Nasıl Satılır?

Güncelleme Tarihi: 22.05.2023

İçindekiler;


 

İnternetten Hobi Ürünleri Nasıl Satılır?

 

İnternetten Hobi Ürünleri Satışında Dikkat Edilmesi Gerekenler

İnternetten satış yapan firmaların sattıkları ürünlere yönelik bir fatura kesmesi gerekmektedir. Öncelikle fatura kesme işlemini var olan şirketiniz üzerinden yapabilirsiniz. Eğer bir şirktiniz ya da iş yeriniz yoksa fatura kesme işlemlerini tamamlamak için anonim, limited veya şahıs şirketi kurmanız gerekecektir. Şirket Nasıl Kurulur  ya da Şahıs Şirketi adlı yazımızdan şirket kurma aşamaları hakkında bilgi alabilirsiniz.

 

Hobi ürünlerini internetten nasıl satabilirim sorunuza vereceğimiz yanıtın bu aşamasında e-ticaret sitesinin nasıl kurulabileceğinden bahsedeceğiz. E-ticaret sitenizi kurmak için bir domain ve hosting almalı web sitenize e-ticaret alt yapısı oluşturmalısınız. Örneğin; ahşap hobi ürünleri online satış ya da genel olarak hobi ürünleri online satış üzerine yaptığınız bu markanızın hedef kitlesini de domainini de bunun özelinde seçmeniz ve ayarlamanız gerekir.

 

İnternetten hobi ürünleri satmak isteyen kişilerin bir e-ticaret sitesi yazılımı olması gerekmektedir. E-ticaret siteleri için gerekli olan şeyler; domain, hosting ve e-ticaret alt yapısıdır. Fakat bu süreçte firmamız ile iletişime geçerek e-ticaret sitenizi kurarken ihtiyacınız olan e-ticaret paketi ile beraber hediye domain ve hostingi de ücretsiz bir şekilde edinebilirsiniz. Uzman ekibimiz ile yapacağınız görüşme sonrasında ticaret şeklinize ve iş hacminize en uygun e-ticaret alt yapısını öğrenebilirsiniz. Size sunduğumuz altyapıyı 15 gün boyunca ücretsiz bir şekilde denedikten sonra satın alabilirsiniz. E-ticaret altyapınızı kurduktan sonra bilgi almak istediğiniz bütün teknik konular için 7/24 hizmet veren teknik destek ekibimiz ile iletişime geçebilirsiniz.



İnternetten Hobi Ürünleri Dikkat Edilmesi Gerekilenler

 

İnternetten Hobi Ürünleri Satış Sitesi Kurulumu

 

İnternetten hobi ürünleri satışı internet sitenizin tasarımı kullanıcı deneyimine yönelik olmalıdır. Bunu sağlamak için satış yapacağınız kategoriler ve alt kategorileri belirleyebilirsiniz. Sitenize gelecek olan müşteri adaylarınız için popüler ürünler, yeni gelen ürünler sayfaları oluşturabilirsiniz. Bununla beraber bir blog bölümü açabilir ve burada internet sitenizi ziyaret eden kişiler için ilginç tasarımlar paylaşarak onların sizleri belirli aralıklarla takip etmesini sağlayabilirsiniz.
 

İlginizi Çekebilir: Oyun, Hobi E-Ticaret Sitesi Örnekleri



İnternetten Hobi Ürünleri Site Kurulumu

 

Hobi Ürünleri Satışı İçin Pazarlama Yöntemleri

 

İnternetten hobi ürünlerini nasıl satabilirim yazımızın bu bölümünde sizlere tedarikçi ve kargo firmasından bahsedeceğiz. Hobi ürünleri satmak için kullanabileceğiniz 3 tane e-ticaret yöntemi vardır. Bunlar;

 

  • B2B (Şirketten Şirkete Satış Yapma); toptan satışlar için kullanılan iş modelidir.
  • B2C (Şirketten tüketiciye satış yapma)
  • C2C (Tüketiciden tüketiciye satış yapma)

 

Bu e-ticaret yöntemlerinden size uygun olanı seçerek işinizin ilk adımını atabilirsiniz. Bu seçtiğiniz adıma göre kendinize bir tedarikçi seçmeniz ya da üretim yapabileceğiniz fabrika bulmanız gerekmektedir. Tedarikçi seçerken tedarikçinizin sizinle aynı sektörde hizmet veren başka firmalar ile çalıştığına önem verin. Çünkü bu tedarikçinizin hobi ürünleri tedariği konusunda deneyimli olmasına olanak sağlayacaktır.

 

Ürünlerini üreteceğiniz fabrika seçerken de özellikle üretmek istediğiniz ürünlere uygun makinaların bulunması işinizi kolaylaştıracaktır.

 

Üretimini yaptığınız hobi ürünlerinin satışını yaptığınızda ürünlerinizi göndermeniz için kargo firmaları ile anlaşmanız gerekecektir. Kargo firması seçerken minimum gönderim ücreti, üretim ya da stok yaptığınız yere olan en yakın şubenin uzaklığı, firmanın hangi günlerde ürün almaya geleceği gibi konuları göz önünde bulundurmalı ve buna göre anlaşmanızı yapmalısınız.



İnternetten Hobi Ürünleri Pazarlama Yöntemleri

 

Tedarikçi ve Kargo Firmasıyla Anlaşma Süreci

 

İnternetten hobi ürünleri nasıl satılır sorusuna vereceğimiz bir başka yanıt ise tedarikçi ve kargo bulma süreci. Tedarikçiler satışını yapacağınız ürünleri sizler için tedarik eden kişilerdir. Tedarikçi seçerken dikkat edilmesi gerekenlerden başlıcaları şunlardır;

 

  • Tedarikçinizin referanslarının sağlam olmasına dikkat edin. Sizinle aynı sektörde çalışan ve hizmet verdiği firmalardan referanslar isteyin.
  • Tedarikçiniz ile iletişiminizin sürekli sağlanması oldukça önemli iletişimsiz olduğunuz bir dönem olduğunda ürünlerinizin gecikebileceği ortada. Bu yüzden bu konuda teminat isteyin.
  • Tedarikçinizin trendleri ve teknolojiyi takip ediyor oluşuna önem gösterin.
 

Bunları göz önünde bulundurarak tedarikçilerden fiyatlar alın ve bu fiyatları karşılaştırarak sizler de hobi ürünleri satın alacağınız tedarikçinizi seçin.

 

İlginizi Çekebilir: XML Ürün Tedarikçilerimiz

 

 

Tüketiciler kadar satıcılar açısından da önemli olan bir başka bölüm ise kargo, alışveriş yapan kişiler kargolarının ellerine hızlı ve problemsiz şekilde ulaşmasını ister. Bu da aslında satıcıya çok büyük bir iş yükü yüklenmesine neden olur. Doğru kargo şirketini bulmak. Bunu yapmak için şunları göz önünde bulundurabilirsiniz;

  • Kargo şirketlerinin minimum gönderim ücreti
  • Kargo şirketlerinin tanınan bir şirket olması
  • Kargo şirketinin şube sayısı
  • Şubelerin size olan mesafesi
  • Kargo Alım Saatleri
 

Gibi birçok konuyu göz önünde bulundurmalı ve kargo firmanızı seçmelisiniz. Bunu yaparken yalnızca bir firma ile çalışabileceğiniz gibi birden fazla firma ile de çalışabilirsiniz.

 

İlginizi Çekebilir:İndirimli Kargo Anlaşmaları



İnternetten Hobi Ürünleri Tedarik ve Kargo

 

İnternetten Hobi Ürünleri Satışını Arttıracak Öneriler

 

İnternetten hobi ürünleri nasıl satılır sorusuna birçok yanıtı yukarıda verdir.  İnternetten hobi ürünleri nasıl satılır yazımızın bu bölümünde sizlere işinizi geliştirebileceğiniz önerilerden bahsedeceğiz.

 

  • Reklamlar, daha fazla insana ulaşmak için en önemli araçtır. Ürünlerinizin pazarlamasını yapabilmek için sosyal medya uygulamalarında reklam vermekten çekinmeyin.
  • Arama Motorları, internet sitenizi açtıktan sonra müşterilerinizin büyük kısmının sitenize girerken arama motorlarını kullanacağını unutmayın. Arama motorlarında üst sıralarda olmak için Google SEO çalışmaları veya Google SEM çalışmaları yapabilirsiniz.
  • Videolar, İnternetten hobi ürünleri satmak istiyorsanız eğer müşterilerinizin sizden bilgi alabileceği videolar çekmeye özen gösterin. Değişik tasarım fikirlerini, ürünlerin nasıl yapılacağını göstereceğiniz bu videoları düzenli aralıklarla çekin ve daha önce sizden alışveriş yapmış ya da sitenize kayıt olmuş kişiler ile paylaşın.
 

Takipçileriniz için tasarım videolarınızı sosyal medyada paylaşmayı da bir iş edinmelisiniz. Youtube kanalınıza ekleyeceğiniz bu tarz videolar ile farklı bir taraftan da gelir elde edebilir ve müşterilerinizin hangi ürünleri satın alarak neler tasarlayacağı hakkında bilgi edinmelerini sağlayabilirsiniz.
 

 

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Bu İçerikler de İlginizi Çekebilir:


E-ticaret'te Kargo Süreçlerini Yönetme İpuçları


Stoksuz Satış Nasıl Yapılır?


İnternetten Satış Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken 5 Unsur

 

 

Yazar: Pınar Keleş

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax