Biz Sizi Arayalım

Merak ettiğiniz tüm sorularınız için iletişim bilgilerinizi girin,
uzman ekibimiz en kısa zamanda size yardımcı olsun!

Dilerseniz;

7/24 Müşteri Destek Hattı

0850 811 08 20

telefonumuzdan
bize ulaşabilirsiniz.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Etkileşiminizi Arttıracak Instagram Fotoğrafçılığı İpuçları

Güncelleme Tarihi: 13.07.2023

İçindekiler;

Instagram günümüzün en çok kullanılan sosyal medya platformları arasında yer almaktadır. Bir gün içerisinde binlerce yeni kullanıcı bu platforma kaydolmakta ve gönderi paylaşımı yapmaktadır. Gönderi paylaşımının yanı sıra Instagram kullanıcıları yakın çevreleriyle, yeni insanlarla ve markalarla etkileşime geçmektedir.

 

Instagram, görselliğe dayalı bir sosyal medya platformu olduğu için hem kişisel kullanımlar hem de ticari kullanımlar da Instagram görsellerine önem vermek oldukça önemlidir. Bu nedenle Instagram’da başarılı olmak isteyen işletmelerin bu platformda paylaştıkları fotoğraf ve videolarda belirli unsurları göz önünde bulundurması gerekmektedir.

 

Instagram’ı hem kişisel hem de ticari amaçlarla kullanan kişi ve işletmeler için hazırladığımız Etkileşiminizi Arttıracak Instagram Fotoğrafçılığı İpuçları adlı bu yazımızda sizlere etkileşiminizi arttıracak belirli ipuçları hakkında bilgi vereceğiz. Sizler de bu yazımızı inceleyebilir ve Instagram fotoğrafçılığı hakkında bilgi edinerek etkileşimlerinizi hızlı bir şekilde arttırabilirsiniz.

 

Etkileşiminizi Arttıracak Instagram Fotoğrafçılığı İpuçları

 

Instagram Gönderi Boyutlarına Önem Verin

 

Instagram’da gönderi paylaşımı yapacak kişi ve işletmelerin ilk önem vermesi gereken şey Instagram gönderi boyutlarıdır. Çünkü instagramın gönderi boyutlarına göre hazırlanmayan fotoğraf ve videolar işletmenizin veya kişisel hesabınızın profesyonel gözükmesini engelleyecektir. Genellikle Instagram’da profesyonel gözükmeyen hesaplar Instagram kullanıcılarına güven vermeyecek ve bu da etkileşimlerinizin azalmasına neden olacaktır.

 

Instagram’da profilinizi düzenlerken ya da paylaşım yaparken kullanmanız gereken Instagram fotoğraf ve video ölçüleri şunlardır;

 
  • Instagram Profil fotoğrafı ölçüsü kare olarak ayarlanmalıdır. Profil fotoğrafınızı 110 x 110 piksel boyutlarında ayarlamanız gerekmektedir.
  • Instagram post fotoğrafı ölçüsü kare olmalıdır. Post fotoğraflarınızı 1080 x 1080 px boyutlarında ayarlamanız oldukça önemlidir.
  • Instagram yatay fotoğraf ölçüsü 1080 x 566 px olarak ayarlanmalıdır.
  • Instagram dikey fotoğraf ölçüsü 1080 x 1250 px olarak ayarlanmalıdır.
  • Instagram hikâye ölçüleri 1080 x 1920 px olmalıdır.
 

Instagram’da fotoğraf ve video paylaşımı yaparken yukarıda paylaştığımız Instagram gönderi boyutlarını göz önünde bulundurabilirsiniz. Böylece profesyonel bir şekilde fotoğraf ve videolarınızı ayarlayabilir ve gönderilerinizin dikkat çekmesini sağlayarak etkileşimlerinizi arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; 2021 Sosyal Medya Görsel ve Video Boyutları

 

Etkileşim Arttıran Instagram Fotoğrafçılığı Gönderi Boyutları

 

Fotoğraf Çekerken Dikkat Etmeniz Gerekenler

 

Profesyonel fotoğraf çekmek ve Instagram’da fotoğraflar ile etkileşimini arttırmak isteyen kişilerin fotoğraf çekerken bazı unsurları göz önünde bulundurması gerekmektedir. Göz önünde bulundurulması gereken unsurlar genellikle fotoğraf çekme teknikleri ile alakalıdır.

 
  • Kurgu; Fotoğraf çekmek isteyen kişilerin ilk olarak yapması gereken şeylerden birisi fotoğraf için bir kurgu yaratmaktır yani kısacası fotoğrafınız için bir kompozisyon yaratmanız gerekmektedir. Fotoğraf kurgunuzu kendiniz sıfırdan yaratabileceğiniz gibi daha önce bir sosyal medya platformunda gördüğünüz ve beğendiğiniz bir fotoğrafı da kurgulayarak çekim yapabilirsiniz.
  • Doğal Işık; Genellikle Instagram için fotoğraf çekimi yapan kişilerin yaptığı en büyük hatalardan birisi flaş kullanmaktır. Fotoğraflarda flaş kullanmak fotoğrafınızın ışık dengesini bozacaktır ve bu da çektiğiniz fotoğraftan verim alma ihtimalinizi düşürecektir. Bu nedenle Instagramda etkileşim arttırmak isten kişiler fotoğraf çekimi yaparken doğal ışıktan yararlanmaya önem vermelidir.
  • Tripod Kullanımı; Etkileşiminizi arttıracak Instagram Fotoğrafçılığı İpuçları arıyorsanız önem vermeniz gereken şeylerden biri de Tripod kullanımıdır. Fotoğraf çekimi esnasında genellikle titreme gibi nedenlerden dolayı fotoğrafın kalitesi düşmektedir. Bunu engellemek ve profesyonel fotoğraf çekmek için Tripod kullanmak oldukça önemlidir.
  • HDR Modu; HDR modu bir fotoğrafta renk patlamasını engellemektedir ve genellikle bu mod ile çekilen fotoğraflar daha profesyonel gözükmektedir.
 

Instagram fotoğrafçılığı ipuçları için araştırma yapan kişilerin bu unsurları göz önünde bulundurması oldukça önemlidir. Bunlar sayesinde sizlerde fotoğraf çekimi yaparken profesyonel fotoğraflar ortaya çıkarabilir ve böylece takipçilerinizin dikkatini çekerek etkileşiminizi arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Ürün Fotoğrafçılığı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

 

Etkileşim Arttıran Instagram Fotoğrafçılığı Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Instagram Efektlerini Kullanın

 

Etkileşiminizi Arttıracak Instagram Fotoğrafçılığı İpuçları arıyorsanız Instagram Efektlerine önem vermeniz gerektiğini unutmayın. Instagram görselliğe dayalı bir sosyal medya platformudur ve Instagram için görsel kalitesinin yanı sıra kullanılan efektlerinde önemi oldukça büyüktür.

 

Genellikle Instagram Algoritması, güzel çekilen ve iyi efektler kullanılan görselleri ön plana çıkarmayı tercih etmektedir. Bununla beraber Instagram Efektlerinin yer aldığı fotoğrafların keşfete düşme ihtimali de artmaktadır.

 

Sizler de Instagram’da etkileşimlerinizi arttırmak istiyorsanız Instagram’ın sizlere sunduğu efektleri kullanabilirsiniz. Böylece gönderilerinizin keşfete düşme olasılığını ve etkileşimlerinizi arttırabilirsiniz.

 

Etkileşim Arttıran Instagram Fotoğrafçılığı Efekt Kullanımı

 

Instagram Hikâye Paylaşımına Önem Verin

 

Instagram Etkileşimleri, yalnızca gönderiler ile sınırlı değildir. Instagram’ın Snapchatten esinlenerek piyasaya sunduğu özelliklerden birisi olan Instagram Story sayesinde de kullanıcıların etkileşim oranlarını arttırabileceğini söylemek mümkündür. Fakat Instagram Stor özelliğinde de kullanıcıların belirli başlı unsurlara dikkat etmesi gerekmektedir.

 
  • İlk olarak Instagram hikâye paylaşımlarının instagram hikâye boyutlarına ( 1080 x 1920 px) uygun bir şekilde oluşturulması gerektiğini bilmeniz gerekmektedir.
  • Instagram storynizde paylaşacağınız fotoğrafların profesyonel bir şekilde çekilmesi oldukça önemlidir.
  • Fotoğraflarınızın çekimini yaptıktan sonra fotoğraf düzenlemesi yaparak kusursuzlaştırmanız oldukça önemlidir.
 

Böylece instagram takipçilerinize profesyonel bir imaj sergileyebilir ve sizlerle etkileşime geçme oranlarını arttırabilirsiniz.

 

Instagram story özelliğinde yer alan ;

 
  • Müzik
  • Bana Soru Sor
  • Anket
  • Sorular
 

Gibi özellikleri kullanarak etkileşim oranınızı arttırmaya yönelik içerik paylaşımı yapabilirsiniz. Böylece instagram storylerinde yaptığınız fotoğraf paylaşımları sayesinde hesabınızın etkileşim oranını arttırabilirsiniz.

 

İlgili İçerik; Instagram Hikâye Paylaşımı Rehberi

 

Arka Planınıza Önem Verin

 

Instagram etkileşimlerinizi arttıracak fotoğraflar çekmek istiyorsanız önem vermeniz gereken unsurlardan biri de fotoğraflarınızın arka planıdır.

 

Genellikle Instagram’da yapılan paylaşımlar incelendiğinde hem kişisel hesaplarda hem de marka hesaplarında sade arka plan kullanan Instagram hesaplarının etkileşim oranının fazla olduğu görülmektedir. Çünkü sade arka planlar fotoğraflarda yer alıyorsanız sizi ya da fotoğraflarda bulunan ürünlerinizi daha ön plana çıkarmaktadır.

 

Bu nedenlerden dolayı Instagram’da paylaşım yapacağınız fotoğrafları çekerken sade arka planlar kullanmaya özen gösterin.

 

İlgili İçerik; Etkileşiminizi Arttırmaya Yönelik 8 Instagram İçerik Fikri

 

Etkileşim Arttıran Instagram Fotoğrafçılığı Arkaplan

 

Instagram Profilinizi Sadeleştirin

 

Profesyonel bir imaj sergilemek ve etkileşim oranlarını arttırmak isteyen kişi ve markaların dikkat etmesi gereken önemli noktalardan bir diğeri de Instagram Profilidir.

 

Bir instagram profilinin sade ve şık olması etkileşim oranlarınızı arttırmanıza olanak sağlayacaktır. Instagram profilinizi yaratırken fotoğraf çekimi esnasında dikkat etmeniz gereken önemli noktalar şunlardır;

 
  • Instagram’da paylaşım yapacağınız fotoğraflarınızı çekerken genellikle aynı renkteki arka planları kullanmaya özen gösterin.
  • Paylaşacağınız fotoğrafın renk akışını bozmamasına önem verin.
  • Instagram profilinizde zıt renkler kullanmaktan uzak durun.
  • Genellikle birbirine uyumlu ve estetik açıdan güzel gözüken fotoğraflar paylaşmaya özen gösterin.
 

Böylece Instagram profilinizi profesyonel bir şekilde dizayn edebilirsiniz. Bu hem daha fazla dikkat çekmenizi sağlayacak hem de etkileşim oranlarınızın artmasına yardımcı olacaktır.

 

Instagram Fotoğraf Düzenleme Programları Kullanın

 

Instagram’da paylaşım yapmadan önce paylaşacağınız fotoğrafları düzenlemeniz gerekmektedir. Genellikle fotoğraf düzenlemek isteyen kişiler;

 
  • Snapseed
  • Adobe Photoshop
  • Adobe Light Room
  • Enlight
  • VSCO Cam
  • You Cam
 

Gibi profesyonel fotoğraf düzenleme uygulamaları kullanmaktadır. Sizler de Instagram fotoğrafçılığına önem veriyorsanız bu tür programlar kullanarak fotoğraflarınız için ince ayarlar yapabilir ve daha profesyonel fotoğraflarla etkileşim oranlarınızı arttırabilirsiniz.

 

Etkileşim Arttıran Instagram Fotoğrafçılığı Düzenleme Programları

 

Ticimax Insta Story Modülü ile Etkileşimleri Arttırın

 

Ticimax tarafından geliştirilen ve e-ticaret alt yapıları içerisinde yer alan modüllerden birisi olan Insta Story modülü sayesinde Instagram’da paylaştığınız storylerinizi e-ticaret sitenizde de sergileyebilirsiniz. Böylece profesyonel bir marka imajı yaratarak e-ticaret sitenizin satışlarını hızlı bir şekilde arttırabilirsiniz.

 

 

 

Ticimax E-ticaret paketleri ile ilgili kapsamlı bilgiler almak için 0850 811 08 20 numaralı telefonu arayabilir ya da 15 gün ücretsiz inceleme yapabilmek için e-ticaret demo formunu doldurabilirsiniz.

 

 

Yazar: Tolga Sefa Ağyıldız

Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) TİCİMAX BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A.Ş.’ye ait olup, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır.

15 Gün Ücretsiz Deneyin

Devlerin kullandığı e-ticaret alt yapısının 15 günlük demosu hemen mailinize gelsin.

Şirketimize sağladığınız kişisel verilerin, Aydınlatma Metnimizde yer alan değerler ile sınırlı ve ölçülü olmak kaydı ile ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu tacir ilişkisi kapsamında rızanıza dayanarak işlenebileceğini ve “Hemen Demoyu İnceleyin” butonuna basarak kişisel verilerinizin Aydınlatma Metninde belirtilen kapsamlarda işlenmesine izin vermiş olacağınızı hatırlatmak isteriz.

Kişisel verileriniz işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye ulaşmak için Ticimax Kişisel Verilerin Korunmasına Yönelik Aydınlatma ve Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.
İlgili Yazılar Yeni Yazılar Popüler Yazılar
Adres : Allianz Tower Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. No:1 34750 Ataşehir/İstanbul  /  Çağrı Merkezi : 0850 811 08 20  / 
© 2005-2024 Ticimax E Ticaret Yazılımları ve E Ticaret Paketleri / Ticimax Bilişim Teknolojileri A.Ş. Her Hakkı Saklıdır.
BİZE ULAŞIN
Ticimax